God morgon godingar!

Idag blir det sista dagen på min långhelg utan att jag har några egentliga planer, ganska skönt det med måste jag erkänna. Vill ni veta vad jag gjorde igår? Något dumt men också svin roligt, jag beställde hem hårfärg, men inte vilken färg som helst utan grön/blå...

Blir så nervös av att tänka på det men samtidigt jättetaggad, det är ju bara hår och någon gång ska man väl testa att färga håret i någon galen färg också. Det ska bli roligt i alla fall så får vi se om och fegar ur eller vågar göra det! Nu ska jag snart gå upp och sluta kolla netflix!

Hoppas eran dag blir toppen så ses vi!!


KRAM <33

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Hej gullegrisar!

För cirka ett år sedan bröt jag ihop, jag fick den första riktigt stora panikångestattacken så att människor runt omkring mig började reagera. Detta var för ungefär 365 dagar sedan.

I dessa 365 dagar har jag varit lägre än jag någonsin trott att man kan vara, i ett år har jag sjunkit djupare och djupare ner i mörkret som om ett ankare skulle vara fäst i min fotled.

För ett år sedan sökte jag själv hjälp första gången och nu såhär långt efter har jag inte pratat med samma person mer än 7 gånger och skickats vidare fyra gånger mellan olika delar inom psykisk hälsa. Jag kan inte riktigt fatta varför inget av detta fungerar, och varför jag bara fortsätter ned i djupet.

Jag vet att det finns så många som mår dåligt men tycker att det görs alldeles för lite åt saken, varför gör man inte en ordentlig utredning för att se varför ungdomar mår allt sämre? Och trots det att fler mår allt sämre är det fortfarande lika tabu belagt och svårt att prata om. Jag har egentligen bara två anledningar till min blogg, det ena är att jag mår bättre av att ha ett forum där jag kan prata ut. Men det andra och kanske det viktigaste är att jag vill ta bort lite av den skammen som finns kring psykisk ohälsa. Vi måste börja prata om det och börja beröra extra känsliga ämnen som självmordstankar och självskadebeteenden i det offentliga rummet då det faktiskt kan vara en viktig del i att bli bättre.

Jag vill så gärna att alla som mår dåligt ska kunna prata relativt öppet om det men jag vet själv hur svårt det är att forma orden, speciellt i tal. Min lösning på det är att skriva om det istället, jag skriver så mycket mer än det som syns här eller någon annanstans detta bara för min egen skull.

Min önskan är att fortsätta med detta tills det inte behövs längre, då vi accepterar att mer eller mindre alla någon gång får motgångar i livet utan att det betyder att personen i fråga är svag. Vi måste våga beröra känsliga ämnen speciellt när det finns forskning som visar att det kan rädda liv!


KRAM <33

Likes

Comments

Hej finisar!

Long time, no seen! Vet inte riktigt varför jag inte har bloggat på länge, har varit ganska trött en period nu, men men nu är jag här igen!

Vad har hänt denna veckan då? Jättemycket och typ ingenting på en gång känns det som, Jag, mamma och pappa har varit på två husvisningar, mamma har fyllt år och vi firade henne. Och sen har jag gått i skolan... Idag ska vi i alla fall fira mammas födelsedag tillsammans med farmor och farfar. Annars har vi inte speciellt många planer för helgen, dock har jag långhelg och är ledig både måndag och tisdag vilket både känns skönt men också lite jobbigt då jag inte riktigt vet vad jag ska göra.

Vad ska ni göra i helgen? Vi hörs snart igen (hoppas jag)


KRAM 💋

Likes

Comments

God morgon finaste!

Vaknade idag till att regnet smattrade mot rutan, måste säga att jag tycker det är ganska mysigt nu efter att det varit fint väder med sol och 25 grader att det regnar ordentligt. Känns som om det var ett tag sedan det var ett riktigt "oväder" och jag har saknat det lite! Konstigt det där med att det kan gå från sommar till nästan höst men det gör inte mig något. Sitter nu och lyssnar på en ljudbok, så skönt att kunna både läsa och skriva samtidigt! Jag brukar tycka det är ganska mysigt att läsa också men har lite svårt att fokusera och då är det så skönt att bara lyssna på någon annan som pratar. Somnar dock väldigt lätt till berättar rösten och jag har fått lyssnat om några gånger 😄 Hoppas eran lördag blir tipp topp så ses vi!


KRAM 💋

Likes

Comments

Hej mysisar!

Idag har varit en riktigt dålig dag, jag har varit låg och ledsen mer eller mindre hela dagen, känns som jag sagt tidigare att jag tar ett steg framåt och två steg bakåt. Nu på kvällen var det dock temaredovisning för skolan och jag var där och tittade lite på min lillebrors grejer men gick mest runt kändes det som. Aja kom hem för kanske en 45 minuter sedan och har suttit på vår "brygga" som dock inte leder till något vatten och spelade gitarr. Så skönt att även om klockan är åtta så är det ändå varmt att sitta i skuggan. Hoppas att eran dag varit bättre än min!!


KRAM <33

Likes

Comments

Hej gulligaste ni!

Vad hat hänt med vädret i Sverige? Så skönt har det blivit och jag har försökt vara ute så mycket som möjligt. Det är ju nästan sommarvärme och jag längtar till att få använda alla sommarkläder och få lite färg på armar och ben. Hoppas ni också kan ta del av det fina vädret!


Kram <3

Likes

Comments

Hej sötisar!

Asså hjälp, vad händer just nu i mitt liv? Allting tog en vändning som jag inte räknat med i onsdags, jag ska försöka göra en lång historia kort men det är lättare sagt än gjort. I onsdags var jag i alla fall hos min psykolog, vi pratade som vanligt men eftersom jag gått till henne i ca 7 veckor samt haft kontakt med kuratorer i ca 1 år så tyckte hon att jag eventuellt skulle medicineras.

Jag fick en tid senare på eftermiddagen hos Bups (barn- och ungdomspsykiatrins) där jag skulle göra en utvärdering på om bla min depression var "djup" nog för att medicinera. Efter att vi pratat där i kanske två timmar så skrev en läkare ut ett recept på en typ utan antidepressiva samt skrev intyg till skolan om att min situation gör att jag måste trappa ned på stress och press och minska på skolan.

Detta är något som jag har så sjukt svårt att acceptera då jag tycker skolan är så otroligt viktig och mina betyg betyder mycket för mig. Det är inte så att jag ska sluta gå i skolan helt och hållet men de rekommenderade att kanske gå halva dagar och inte göra för mycket när jag väl är där utan mest gå dit för det sociala. Men hörrni jag vet inte hur jag ska göra, vill så gärna klara av saker och ting...

Sen nu idag fick mamma ett samtal från min psykolog som jag trivs jättebra hos, att eftersom det är BUP som skrivit ut medeciner är det inte säkert att jag kan fortsätta hos henne utan flyttas eventuellt till någon annan (igen). Vet ni, jag är så sjukt trött på att bara flyttas runt, jag har varit hos ungdomsmottagningen, BUP en gång förut och vårdcentralen som jag är på nu. Jag fattar inte varför ingenting hjälper och även om det tändes ett litet hopp att de antidepressiva kanske fungerar släcktes gnistan ganska snart igen. Just nu är jag trött på att det aldrig går min väg utan att det alltid ska vara något som krånglar eller kommer i vägen.

Ser nu att det blev lite längre än jag trott men kände att jag verkligen behövde skriva av mig lite!


KRAM <3

Likes

Comments

Hej igen gulle!

Kom precis hem ifrån min promenad, sååå skönt väder idag! Nu är verkligen våren påväg!


Kram <3

Likes

Comments

Hej gullegrisar!

Hur har eran morgon varit? Tänk att det redan är första maj! Kan inte riktigt greppa att tiden går så fort, maj, det är nu våren kommer på riktigt och i veckan kommer det nästan bli 20 grader. Skönt att det går åt varmare tider men samtidigt känns det lite synd att det snart är sommarlov och jag slutar nian. Jag är nog den enda som inte längtar efter sommarlovet just nu, jag rentav undviker att tänka på det då jag får sån ångest av det. Denna vecka tror jag är en kortvecka, visst är det så att det är helgdagar torsdag och fredag?! Jag tror i alla fall att vi är lediga då!

Min morgon har varit lugn, som vanligt typ, har mest strövat runt och försökt göra saker, sen gjorde jag lite Polyvore collages. Har ni testat det? Jag tycker det är så roligt och bra sätt att utveckla min egna stil! Igår var jag ute och gick en långpromenad ensam med min hund mitt i skogen i en och en halv timme. Måste säga att det finns något magiskt med det. Tänkte att jag skulle börja gå lite mer för att komma ut och inte bara sitta inne så vi får se lite om jag gör samma sak idag. Jag bjuder på några av mina favorit collages som jag själv gjort, enjoy!


KRAM <33

Likes

Comments

Hej gosar!

När jag vaknade idag så kände jag innan jag ens öppnat ögonen att ensamheten bara sköljde över mig, för mig är det stor skillnad att vara själv och att känna sig ensam. Jag är ofta själv och trivs för det mesta ganska bra med det, men ibland kan jag bara få känslan av att vara så sjukt ensam. Jag har kompisar även om jag inte träffar de hela tiden, jag har en super familj men ibland blir det bara så att jag distanserar mig från allt och alla och försöker bara vara i mitt egna huvud.

Kände i alla fall att jag var tvungen att göra någonting för att få tankarna på annat och valde att måla lite. Är verkligen inte bra på att måla men tycker att det är skönt att bara sitta ned och kladda lite för att slappna av.


KRAM <3

Likes

Comments