View tracker

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Igår tränade jag för Carl och det var 2 riktigt tuffa pass. Vi tränade väldigt mycket grunder, kändes som att vara på ridskola när Carl tog fram longerlinan... Haha. Ramses red jag nästan hela passet utan stigbyglar. Det är någonting jag borde göra oftare för då kan jag inte fuska utan jag är tvungen att verkligen skräpa till mig och göra allt ordentligt. Jättebra träning!

Hermelin var på bushumör i början av passet så det blev stigbyglar på när jag red honom. Vi "pressade" honom mer än vanligt idag för att plocka fram lite mer gång och uttryck i honom och oj vad han blir fin. Han var lite busig i början somsagt men det räcker att säga till honom en gång och då skärper han till sig och jobbar på jättebra. Man måste bara få honom med sig till 100 % i början och då gör han verkligen allt han kan för att göra rätt. Min superstjärna🌟

Likes

Comments

View tracker

Denna senapsfärgade väst från Cavalleria Toscana är nu påväg hem till mig efter en budgivning på Facebook. Rolig ide av Bengts Hästsport som förövrigt har en jättebra butik. Var där när jag tränade för Jennifer en gång och jag hade lust att ta med mig allt jag såg😊 Så det är ett stort tips om ni är i Veberöd någon gång!

Likes

Comments

Vi har två kameror och tidigare så har båda strulat och alla bilder har blivit jättesuddiga.. Då slutade vi helt enkelt att använda dem men igår så fick vi för oss att testa, och 1/4 av alla blev skarpa! Wiho :) Litet smakprov:

Likes

Comments

Idag kom de! 2 par paddar (1 par vanliga och 1 par med kardborre) som Ramses ska ha på frambenen och stå med i boxen över natten. Våran kompis som håller på med travhästar tipsade oss om dessa och säger att de är jättebra. Ska bli spännande att se om det blir någon skillnad. Paddarna ska tydligen ge en massage känsla till benet och bland annat göra så att gallor blir mindre.

Likes

Comments

Nu är ju vinterträningen igång och det är så kul. Med Tora tränar jag ju vidare på grunderna och det är alltid lika viktigt (och svårt..). Carl tycker att båda mina hästar är lite sega för skänkeln så det blir mycket träning på det i vinter. Och sen ska jag faktiskt få hjälp av Jennifer med min och Ramses kür. Ska bli spännande. 😃

Vi ska inte resa bort någonting i vinter så jag kan lägga massa fokus på hästarna. Förra året åkte ju resten av min familj till Filippinerna över hela vinterlovet men då lät Mia och Jennifer mig att bo hos dem med hästarna så jag tränade hela lovet. 🌟 Jag utvecklades väldigt mycket under den tiden så det var verkligen hur kul som helst. Detta året ska vi ner någon helg till Jennifer för träning men annars stannar vi hemma med Tora och Carl som hjälp. Inte dumt det heller!


Likes

Comments


Såhär ser veckans planer ut än så länge

Måndag: Vila

Tisdag: Lösgörande arbete

Onsdag: träna för Carl med båda

Torsdag: fräna för Tora med båda

Fredag: vila?

Lördag: Rida ut

Söndag: Rida ut / dressyr beroende på vad jag gör på Fredag

På Fredag hinner jag inte rida ut innan det blir kolsvart ute men dressyr 4 dagar i rad tycker jag blir en dag för mycket.. Får se hur det blir😃

Likes

Comments

Idag red vi ut igen och jag måste säga att jag är så stolt över min knäppis Hermelin💘 Jag skrittjobbade honom i säkert 15 minuter innan vi började trava och han kändes helt harmonisk. Inget tjafs med munnen någon gång och bara så lugn. När jag fick honom så var han ju lite knäpp och skritten var hur svår som helst. Helst ville jag bara skritta fram på långa tyglar och sen börja galoppera på en gång för i traven och speciellt skritten grejade han bara med tungan. De första passen hemma i Billdal la han säkert tungan över bettet minst 7 gånger, på 15 minuter.

När Ellen hade honom var han hennes lilla bebis och hon tog hand om honom så bra men när hon kastade ut honom från fågelboet så fick han klara sig själv.😝 Han tyckte ju först det var hur jobbigt som helst men nu i efterhand tror jag faktiskt att det gjorde honom gott för nu är han så trygg och säker i sig själv. Så stolt och glad över hans utveckling. Bästa Lillen!!💗

Likes

Comments