View tracker

Idag var det upp på Ramses rygg igen efter 3 dagars vila. Han har bara gått promenader så han var väldigt nöjd med att få springa av sig lite energi! Hermelin red jag ut igår så idag fick han gå dressyr i ridhuset vilket gick bra. Duktiga hästar😃

Likes

Comments


Idag kom ett pannband på posten. Ett svart, blinigigt från PS of sweden - såå fint! Fick egentligen det i julklapp men vi var tvungna att byta storlek.

Likes

Comments

Jag gillar ju kläder/utsristning med lite färg eller roliga detaljer, men basic utrustning är ju ändå ett måste. Sånt som funkar med lite allt möjligt och som man kan ha till lite vad som helst. Den gråa tröjan hade gärna fått flytta in i garderoben.. Så fin!

Likes

Comments

2 steg fram och ett tillbaka sägs det, men de senaste månaderna har Hermelin nästan tagit 5 steg fram och nu 1 tillbaka. Vi har haft en superbra vinterträning och Hermelin har fått mer styrka och kondis. På gott och ont😉 Han behöver energin för att klara av ett 3dagars meeting på Fei nivå, men med en vilodag igår kunde han inte riktigt hålla ihop det på dagens träning. Vi började med lite blandade "små"skutt från Hermelin sida, men med Carls hjälp fick vi ordning på grejerna och han blev fin. Klurigast av allt är att han är pigg men inte framme för skänkeln riktigt och då har jag lite svårt med hur jag ska rida. Men jag vet att det snart kommer att lösa sig och då kommer vi tillbaka bättre än någonsin.😃 


Likes

Comments

View tracker

Idag blir min älskade Ramses opererad ❤ Inget stort, bara en liten tand som ska bort. Efter det blir det till att rida bettlöst i en vecka. Rena rama semestern för gamla gubben. Blir ju inte riktigt på samma sätt även om jag rider seriöst och noggrant. Hermelinen vilar idag, välförtjänt efter en tuff vecka! Men i längden mår han ej bra av massa vilodagar nu när han är så pigg, så på tisdag är det träning igen. Sen ska vi såklart hinna rida ut och kanske leka med bommar någon dag också.

Likes

Comments

​Delar upp det i 2 delar, så ikväll kommer bilder från framridningen! 

Vi styrde bilen mot stallet kvart över 7, inte så tidigt men gatorna var nästan helt tomma

Pyssel så att han blir extra fin. Jag flätade honom dagen innan så mamma bara sydde upp knopparna medan jag ryktade, borstade svansen, lackade hovar och sånt.

Gör min donut innan avfärd

Både Hermelin och Ramses är jättelätta att lasta, så skönt!

Framme och redo att skritta fram

Likes

Comments

Kameran följde med idag så bilder kommer


Dagens resultat blev ingen höjdare. Hermelin var superduktig på framridningen men på tävlingsbanan fick han scenskräck och tungan var ute nästan varenda rörelse. Jag märkte detta redan när vi skrittade in i manegen så jag red lätt och klappade honom hela tiden tills vi fick startsignal, men det var redan försent. Trist för det finns inte riktigt något jag kan göra åt det förutom att själv vara lugn och jättemjuk i handen. 60 % blev det. Om han hade haft tungan inne och varit lite lättare att påverka skulle det nog bli uppemot 70 %, för tungan drar ner cirkus 1 poäng på varje rörelse

Men, om jag ska rada upp + och - med dagen så har vi haft det rätt bra faktiskt

Plus

+ Han var jättesnäll att göra iordning och lasta
+ Han var jättesnäll och lugn på tävlingsplatsen
+ Vi genomförde en riktigt bra framridning, inga problem där alls
+ Vi fick tävlingsrutin och vet vad som behöver bli bättre till nästa tävling
+ Vi hade ett tidsschema som passade Hermelin bra, exakt lagom lång framridning


Minus

- Han blev spänd på bananLikes

Comments

Bilder på Ramses från igår. Idag joggade jag honom och red mycket lösgörande. Efter framskrittningen fortsatte jag att jobba honom i säkert 15 minuter i skritten. Han var ganska stel så jag ville jobba igenom det innan jag började trava. Det var en stor bana med massa hinder i manegen så vi snirklade oss runt dem vilket var riktigt lösgörande faktiskt. Hermelin och jag red ett kort dressyrpass. Jag joggade fram som vanligt och sen plockade jag upp honom i formen. Vi testade på lite skolor men med hinder i vägen var det svårt att få till ordentliga linjer. Han var iallafall fin så det ska nog bli bra imorgon hoppas/tror jag!

Efter ridningen var det tävlingsförberedelser på schemat - Hermelin blev ordentligt ompysslad med frisering och sen putsade vi utrustningen. Inte så mycket att packa då vi till och med sadlar hemma i stallet. Tar så kort tid att åka till Nordhalland så det är skönt att inte behöva stå och greja en massa där i kylan. 


Likes

Comments