Hem, Shopping

Hur grymt är det inte att på tal om mina guldiga bestick från Lagerhaus så är det just nu REA på dessa!!!

Dock inte så grymt för mig då jag köpte dom innan rean men.......

Alltså fram tom Söndag så kostar dessa 349:- (ord. pris 499:-)


Klicka HÄR för att komma till erbjudandet!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Shopping , Hem

Jag har ju helt glömt bort att visa mina saker som jag beställde från Lagerhaus!!
Först och främst måste jag säga; Shit vilken snabb leverans!
Jag beställde på onsdagen och fick paketet på torsdagen och då bor jag ändå mitt ute i ödemarken liksom (allt tar lång tid att levereras hit)!

Förutom den snabba leveransen så är jag kär i alla saker jag beställt!
Allt är finare IRL än vad det ser ut på deras hemsida, guldbesticken är ju bara to die for och jag älskar glasen.
Glasen är ganska rejäla så mamma tycker att de är något klumpiga och tunga för oss med små händer men jag tycker att de är bra då man kan dricka kaffe i dom utan att vara orolig för att dom ska spricka.

Likes

Comments

Shopping , Hem

Hej allihopa!
Nej jag är inte död för er som undrar, jag har bara haft en bloggtorka torrare än Saharas öken! Sorry about that...

Anyhow, allt har rullat på i vardagen, flytten blev något försenad men vi har iaf precis flyttat in, allt är inte helt hundra klart än och vi har inte hunnit flytta in så mycket saker än men vi kommer att färdigställa det mesta nu i veckan. Bilder kommer, jag lovar!

Mycket har hänt sedan sist så jag tänkte köra en "snabb-genomgång":

Jag och pappa var en sväng i Skåne och köpte kakel till vårt kök, jag var på loppis med min mormor och pappa köpte fönster och glaspartier till gårdens framtida inomhuspool (yeeeeyyy), jag träffade också min bästa vän som nyss flyttat hem från USA (äntligen)!
För er som inte vet det så kommer vår familj ursprungligen från Skåne så vi har mycket släkt och vänner där, plus att jag tränar för både Jörgen Larsson och Elenore Simberg som befinner sig där, jag gör också väldigt mycket andra hästrelaterade ärenden så som hästbesiktningar, tävlar, visar försäljningshästar, osv.

Loppisfynd

Snön har landat i lilla Hedekas på både gott och ont, jag är absolut inget fan av snö och kyla men samtidigt så får man ju göra det bästa av situationen, vad är då inte bättre än att tolka!?
Vår fantastiska häst Akke ställer såklart upp på allt som vi utsätter honom för, lika glad som alltid!

Jag har fått två nya inackorderingar i stallet och hoppas att det kommer att funka bra.

Min hovslagare som har varit skadad en längre tid har kommit tillbaka och har börjat sko här igen vilket känns fantastiskt och det är absolut en lättnad i vardagen att ha en hovslagare som är välorganiserad och kommer på bestämda tider.


På fredag kommer "värme-killen" (som jag kallar honom) och installerar vår luftvärmepump, sen ska plåtslagaren komma någon dag och fixa så att vi kan sätta in köksfläkten (han ska typ sätta något uppe på taket som ska skydda fläkten eller whatever..), vi ska kakla i köket i helgen, elen ska bli klar i veckan så att vi kan installera ugn, spis, diskmaskin, kyl och frys, spaljén i trappen ska upp och sen är det bara att måla trappen som är kvar och inreda såklart!

Likes

Comments

Diy, tips & idéer , Shopping

Vet in vad?

Det är mindre än 2 månader kvar till Julafton!!!!

Jag är mitt uppe i Julklapps-shopping och kom och tänka på en sak, vad köper man till hästtokiga ryttare?
Jag vet bland annat min sambo som inte kan särskilt mycket om hästar och det enda jag önskar mig till jul har med just hästar att göra, det är inte alltid helt lätt för alla..

Detta inlägget kanske inte är riktat till er ryttare/hästtokiga som läser min blogg, utan mer till era anhöriga, kanske er pojkvän/flickvän, kompis, mormor/morfar, kusin, osv, det här är till er som känner er vilsna i ert letande efter julklappar till just den där hästtokiga.

Jag tror att det viktigaste är att tänka lite utanför boxen, vill man som "icke-hästkunnig" imponera med presenter som har med häst att göra så bör man tänka till lite och lyssna på den som ska få presenten.
Finns det något som denne brukar klaga på eller som du vet att hen har problem med i stallet?

Kanske fryser hen alltid om fötter och händer under ridturerna på vintern?
Då kan ett par fot/handvärmare vara en smart present att ge bort.

Kanske har skottkärran gått sönder och snål/fattig som man är så vägrar man köpa en ny, det har ju trots allt varit ens favoritskottkärra de senaste 10 åren.
Köp en färgglad, BRA skottkärra och släng den gamla! Passa på att köpa en ny grep när du ändå är i farten, den nuvarande grepen är antagligen tejpad med silvertejp på minst 3 ställen....

Är du den som får stå ut med hens stinkande stallskor och dyl som inte går att få rena?
Luktborttagningsspray är billigt och lätt att hitta på ex, Jula, Biltema, Coop, osv.

En annan sak som absolut kommer att uppskattas men är dock något dyrare,
är ett egetdesignat Schabrak från Anna Scarpati.
Man kan aldrig få för många schabrak, så är det bara. Det används av alla ryttare på alla olika nivåer och discipliner och tack vare att man ger bort ett som hen får designa själv så behöver man aldrig hålla koll på storlek, färg eller modell!

Man behöver egentligen inte vara särskilt hästkunnig men att komma på smarta saker som underlättar vardagen i stallet tror jag är mycket populärt och uppskattat.

Något man kan ha i åtanke är att man behöver ofta inte ens handla i hästbutiker för att hitta smarta och bra saker att ha i stallet, exempel på butiker där man kan hitta mycket är Biltema, Jula, Smarta Saker, CoolStuff. (Klicka på länkarna för att komma till butikerna).

⬅200:-

ICE Nyckelring 49:- // Skolampa 195:- // Strumpor 3-pack 49:- // Linne 19.99$
Vinboxkylare 198:- // Luktborttagare 99:-
(Klicka på länkarna)
(Läs mitt tidigare inlägg om ICE nyckelringen Här)

⬅500:-

Väska 379:- // Väska 399:- // Armband silver/guld 159:-
Värmestrumpor 399:- // Tröja 35.2$
(Klicka på länkarna)

⬅1000:-

Egendesignat Anna Scarpati Schabrak Ca 900:- // Överdragsbyxor 549:- // Täckkjol 950:-
(Klicka på länkarna)

Något annat man kan göra är att sätta ihop ett paket med "bra-och-ha-saker", detta tycker jag är väldigt gulligt om man inte kan så mycket om hästar, det visar att man har tänkt till ordentligt och det är en riktig "det är tanken som räknas"-present. Den behöver inte alls kosta mycket men kommer helt säkert att komma till användning i stallet!

Ett exempel på hur ett sådant paket kan se ut, enkel, billig och användbar..

Likes

Comments

Minigården , Ridövningar

Team Chasing.

Är det någon som vet vad det är eller har hört talas om denna sport tidigare?
Team Chasing är alltså det som förr i tiden gick i Falsterbo som uppvisnings-nummer,
kommer ni ihåg flygbladen och affischerna som sattes upp inför Falsterbo?
Där är det en bild på tre hästar som hoppar på bredd över en häck.
DET mina vänner, är Team Chasing!

Sporten kommer ursprungligen från England och testades för första gången i Sverige 1984,
först 1995 började Team Chasing under Falsterbo Horse Show.
Under FHS var detta det som publiken ville se, jag kommer själv ihåg hur bekanta köpte åskådar-biljetter endast för att se Team Chasingen och vilket liv det blev på läktarna under tävlingen!
Alla hade sina favoritlag som man hejade på och fort gick det!
Tyvärr så valde ledningen för Falsterbo Horse Show att inte förlänga avtalet med arrangörerna av Team Chasing år 2008 och sporten höll på att bli ett minne blott i Sverige.
2009 gick några riktiga eldsjälar ihop och ville förhindra detta och istället sprida och utveckla sporten över hela Sverige och till våra grannländer.
Idag har föreningen Team Chasing Sweden ca 50 medlemmar och fler ska vi bli!
Efter varje utförd tävling så är det obligatorisk ryttarfest, detta för att ta tillbaka den där gemenskapen med hästar som genom åren och elektronikens framfart nästintill har tinats bort...
SM i Team Chasing arrangeras varje år och 2017 kommer vi att arrangera SM för både ponny och häst på vår anläggning!

Team Chasing går till såhär:

Man rider i lag om 3 ekipage, varje lag har ett namn och gemensam Team-klädsel.
Teamet skall alltså ta sig igenom en bana utomhus på ca 2-3km med ca 10-15 hinder i olika utföranden och bedömningar upp till 50 cm för ponnyer och upp till 70 cm för häst, ungefär hälften av hindrena är bedömningshinder, det innebär att hela Teamet skall hoppa samtidigt på bredd och alla tolv hovar skall vara i luften samtidigt för att undvika tidstillägg.
Sen gäller det bara att ha snabbare tid än de andra lagen!

Jag började rida Team Chasing i somras och var med på SM på Skyrup Countryclub med hästen "Kalle",
Kalle är en hopphäst med 75% fullblod i sig och passar perfekt som TC häst med sin vägvinnande galopp och sina stora lungor. Jag har under en längre tid haft mycket svårt att tävla Kalle i hoppning då han inte klarar av framhoppningar, han är nämligen både mötesskygg och bakskygg och lite allmänt rädd för andra hästar.
Jag började rida Team Chasing med honom av just denna anledningen för att han skulle vänja sig, men jag trodde aldrig att vi skulle få en så stor framgång som vi faktiskt fått. Idag har Kalle inga som helst problem med framhoppningar och äntligen kan vi påbörja vår tävlingskarriär på riktigt!

Jag kompletterar min hoppkarriär med Team Chasing av den anledningen att jag tror att det kan hjälpa mig och mina hästar i hoppningen, jag tror på varierande träning med hästarna för att hålla dom glada och positiva till arbete och jag vet inte många hästar som INTE tycker att Team Chasing är kul!
Både träningarna och tävlingarna går ut på att hoppa i flock, något av det mest naturliga för en häst att göra och jag kommer definitivt att träna mina unghästar i Team Chasing.
Jag har under sommaren haft en del TC träningar på vår anläggning och något som jag lärt mig är att det passar verkligen alla, stora som små, snabba som långsamma, sega som heta, unga som gamla, osv.
De sega hästarna som kanske tappat livsgnistan får energi igen och de heta hästarna som aldrig får utlopp för sin energi "laddar ur" och brukar uppfattas lugnare och mer harmoniska efteråt.
Det är en sport som täcker det där "gapet" mellan dressyr, hoppning och fälttävlan och jag tycker absolut att man ska testa på det ifall man inte riktigt har hittat "sin grej" inom hästsport.

Hoppas vi ses på SM nästa år!

Likes

Comments

Diy, tips & idéer , Shopping , Tankar & funderingar

 Jag hittade en världens smartaste grej på Smarta saker (⬅klicka), nämligen en ICE nyckelring !

ICE är en förkortning för "In Case Of Emergency" och genom att ha en så kallad ICE-kontakt i sin telefon kan en anhörig snabbt kontaktas om du skulle hittas akut skadad eller sjuk.

Jag har exempelvis "ICE Mamma", "ICE Pappa", ICE Hem", "ICE Älskling" inlagda på min telefon.
MEN! Ifall telefonen är urladdad eller om den är låst med kod så kan det vara svårt att komma åt dessa kontakter.

Denna nyckelringen har en QR-kod där du går in, antingen genom att scanna koden eller via en länk som finns på baksidan av nyckelringen och registrerar dina personuppgifter, kontaktuppgifter till anhöriga och eventuell medicinsk information. Detta gör det enkelt för utomstående att ta kontakt med dina anhöriga och ger sjukvårdspersonal snabb tillgång till eventuell medicinsk information ifall olyckan skulle vara framme.

Det finns även en larmfunktion som aktiveras om någon scannar QR-koden. Då skickas ett sms/email till den angivna mottagaren med en kart-länk där mottagaren bl.a. kan se var du befinner dig!

SÅ HIMLA SMART!!
Och det bästa av allt är att den kostar endast 49:-
Ni hittar produkten HÄR (⬅Klicka)


(Sponsrat inlägg)

Likes

Comments

Recept, Ryttare är atleter

Jahopp... då var det måndag igen! Vad passar inte bättre än en uppfriskande Hallon smoothie till frukost för att kickstarta veckan!? denna smoothie är en av mina nuvarande favoriter och är söt men ganska frisk i smaken.

Min vecka kommer antagligen att bli något stressig, det sista ska göras färdigt i lägenheten och vi kommer att börja flytta våra saker. Samtidigt så ska vi hinna åka iväg och handla resterande delar som fattas till lägenheten!

Men ack så spännande!!😃👏🍾🎉

Recept

🍇​3 dl mandelmjölk/vanlig mjölk/sojamjölk 

🍇1 skopa Herbalife Formula 1 vanilj

🍇2 dl frysta bananbitar

🍇2 dl frysta hallon

Mixa i en blender tills alla klumpar är borta, MUMS👌

Likes

Comments

Recept
Recept

☕1 skopa Herbalife Formula 1 Vanilj
☕1 dl mjölk
☕2 dl kaffe

Blanda Formula 1 med mjölken tills alla klumpar försvunnit, blanda gärna med en liten visp eller mjölkskummare.
Tillsätt kaffet och rör om.

Serveras varmt eller kallt med isbitar i😍😍

Likes

Comments

Inspo, Shopping

Det händer ju ibland att man lämnar stallet och inte bara har på sig ridbyxor och har håret uppsatt i tofs (inte så ofta tho...). En SÅN dag funkar denna outfiten alla dagar i veckan, jag menar; finns det något snyggare än svart och Guld??💀
Så enkelt men ändå så elegant.
Klicka på länkarna för att komma till produkterna
​(Sponsrat inlägg)

Ps. ifall jag har något hemligt crush där ute som vill imponera så funkar skorna väldigt fint i det syftet😇 Ds.

♡ Annika Hedhman ♡​

Likes

Comments

Shopping

säljer mina Valentino-inspirerade klackskor efter att jag klivit ur min förnekelse om att dom passar😢👠

Använde en halv gång (😅🙈)
Strl. 37 (normal mot liten i storleken)

200:- +frakt
annika@minigarden.se

♡ Annika Hedhman ♡​

Likes

Comments