Recept, Ryttare är atleter

Som ni kanske har ett vagt minne av så äter jag Herbalife varje dag till frukost, jag gör alltså en smoothie med Herbalife's Formula 1 pulver för att få i mig näring som jag annars inte får pga att jag har problem med magen som gör att jag inte klarar av att äta en "vanlig" frukost.
Jag brukar variera mina smoothies men oftast handlar det bara om vad jag har hemma för tillfället.
Om jag har brottom, är lat eller inte har ingredienser hemma så gör jag bara en shake med mandelmjölk och F1 pulvret.
I morse gjorde jag en hallon-blåbär smoothie med hemmagjord  körsbärssylt.

(Den är godare än den ser ut på bilden!
Iom att jag har Spirulina i som är grönt så blir det ingen smickrande färg💩)

Ingredienser:

1 dl hallon
1/2 dl blåbär
1 msk körsbärssylt
3-4 dl mandelmjölk
1 skopa Herbalife F1 hallon-blåbär (vanilj eller jordgubb funkar också bra)

Valfritt:
1/2 msk Spirulina

Mixa allt i en mixer!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hästar

Hemma igen!
Fick med mig två friska hästar hem vilket känns fantastiskt!
Menti är frisk som en nötkärna och Kalle var helt ohalt så behandlingen från förra besöket har gett resultat. Vi tror att mycket av hans stelhet och allmänt dåliga hälsa och fysik har berott på magsåret som nu alltså är behandlat. Vi röntgade även ryggen då han sist ömmade och han har haft problem med sin muskulatur men plåtarna såg fina ut och han visade ingen smärta alls. Ingrid misstänker dock att Kalle har selenbrist vilket är mycket vanligt på hästar, symptomen är oftast att dom får problem med musklerna. Blodprov är taget och vi får besked idag vad resultatet säger..

Annika Hedhman 

Likes

Comments

Hästar

Är påväg till skåne med Menti och Kalle som ska på återbesök hos Barbro och Ingrid Olsson på Huntley. För 4 veckor sedan blev Menti behandlad i en kota bak efter en liten operation som gjorts vid ett tidigare tillfälle, vi kollade även upp hans framknä som han skadat i hagen som vi har tömt för vätska osv, nu är iaf det helt utläkt och hans knä är som nytt igen!


Kalle har inte känts helt hundra och har långsamt blivit sämre och sämre men jag har inte kunnat sätta fingret på vad det har varit, Kalle är 75% fullblod och när det gäller smärta och adrenalin så är han precis som ett fullblod oftast är. Han visar väldigt sällan hälta osv men jag kan känna på honom att han inte mår bra, han är visad hemma för veterinär tidigare men ingen har sett någon hälta på honom. Han har varit stel och ovillig att arbeta, han får lätt träningsvärk och känns allmänt som en riktigt kall, gammal häst och min magkänsla har sagt att något inte stämmer..
Dessutom har han RASAT i vikt trots att han är avmaskad, har fri tillgång till analyserat hösilage osv, han började visa tecken på magsår genom att han blev väldigt introvert, ville inte längre mysa och jag fick inte alls kontakt med honom längre, han började krubb-bita (vilket han aldrig gjort innan trots en längre periods konvalescens på box osv) och han började typ tycka illa om att man rörde vid honom.
Ingrid skrev ut magsårsmedicin som han åt i en vecka efter förra besöket och han har redan börjat bli mycket bättre! Han börjar gå upp i vikt, han krubb-biter inte alls längre och jag får mycket bättre kontakt med honom.
Nu är iaf en hältutredning påbörjad, vilket känns skönt och jag håller alla tummar och tår att det inte ska vara något allvarligt och att vi kan sätta igång och börja tävla på riktigt i framtiden!

Jag har ett jätteintressant inlägg som väntar, ett DIY eller ett Gör-det-själv projekt som jag tror kan hjälpa många nu när blötare och kallare tider närmar sig!
Stay tuned..!

Likes

Comments

Ni har väl inte missat de senaste inlägget från (klicka➡) Rittforsridsport på (klicka➡) Instagram och Facebook!?
Samshield och Cavalleria Toscana kommer inom kort till butiken!! ÄNTLIGEN!! Som jag väntat!🎉
Iom de nya reglerna för hjälmar så är min relativt nya Samshield inte längre godkänd för tävling... suck.
Så det senaste har jag fått låna en Samshield "Miss Shield" av Felizia, en tjej som hjälpt mig lite i stallet.
Tidigare har jag inte trott att Miss shield modellen skulla passa mig men nu är jag inte så säker längre, det har ju blivit så "hypat" med de breda skärmarna så man har vant sig lite vid tanken och nu tycker jag nästan att de är snyggare än de vanliga modellerna, Vad tycker ni?

Jag har iaf suttit och kikat runt lite på både Samshields och Toscanas hemsida, visste ni att om man går in på Samhields hemsida så kan man designa sin egen hjälm direkt och se hur de olika kombinationerna ser ut?
Det lutar åt en svart Miss Shield med guld-"visir" mer än så har jag inte bestämt.

Eller varför inte Rose Gold...?

Det sägs ju att Toscana ska ha några av de bästa ridbyxorna på markanden, jag själv har inte testat dom men det ska bli spännande att testa dom så fort dom kommer in hos Rittforsridsport! I framtiden blir det nog också en kavaj därifrån

Tur att det inte är såå långt till julafton....😇

Likes

Comments

Diy, tips & idéer

Som jag trodde så hamnade jag med en känga förkylning som jag hoppas och ber om att den ska ta slut snart så att man kan göra något vettigt med sitt liv..

Anyhow... Jag testade att göra en egen "flugäggspray" till hästarna, jag vet inte hur ni har haft det med styngflugor men här har det varit helt insane den senaste månaden! Tidigare i somras har det varit lugnt men efter att vi fick mer regn så har det varit ett helsicke att få bort alla ägg VARJE dag så jag passade på att googla runt lite efter "DIY's".

Jag tycker personligen att det bästa sättet att få bort äggen ör att raka bort dom, jag använder mig denna:

Detta är Trimsafe som finns i flera olika färger, jag kommer inte ihåg vart jag köpte mina då jag köpte ett helt paket med flera stycken som har hållt ett tag men om ni googlar på Trimsafe så kommer flera olika butiker upp som säljer dom.

Jag har testat lite olika sorters "hyvlar" och dyl men tycker att dessa är bäst so far, dock så får man vara försiktig när man använder en helt ny Trimsafe då de är väldigt vassa och jag har lyckats raka bort lite väl mycket påls på en hel del hästar.....ooops! Jag anser att de blir lättare att arbeta med när man använt dom ett tag och dom blir lite slöare, dom tar fortfarande bort äggen men man slipper fula jack i pälsen.

Då det tar en hel del tid och pill med dessa knivar så hörde jag om att man skulle blanda Bikarbonat och ljummet vatten och spraya på så släpper äggen, detta för att basen är den samma som hästens saliv som också gör att äggen släpper (när hästarna kliar sig mot benen så släpper äggen och vandrar in i munnen och vidare).

Så....... hur gick det?

Äggen släppte inte av sig själv oavsett hur mycket jag hade på och hur länge det fick sitta i, även om jag gnuggade med fingrarna så hände inget, däremot så gick det mycket lättare att raka bort dom efter att ha sprayat!

Resultatet blev en DISS👎 för mig men för er som fortfarande kämpar med att pilla bort äggen för hand eller med hjälp av ryktsten så tror jag att detta tipset kan hjälpa er!

Jag hittade en artikel på Hippson om att man skulle använda kyllera för att få bort flugäggen, jag ska kika lite närmare på det och testa så återkommer jag med resultatet, to be continued...

(Bild lånad från Google)

Likes

Comments

Denna veckan har varit lite off....
Kropp och själ är inte i takt och jag känner mig tröttare än vanligt, känner mig seg i kroppen och tung i huvudet, vet inte om en förkylning börjar tränga sig på, I hope not.
Men men, nya tag...

Åkte över till en kompis i klubben för att planera priser inför tävlingar, råkade istället hamna mitt i lite kaos i hennes stall med en häst som skadat sig och veterinär var på plats, tog lite plåtar osv, alltid lika intressant och älskar att kolla röntgenplåtar och skador! (missförstå mig rätt nu... jättetråkigt för henne och hästen men...)
Jag har ju en "konvalescens-avdelning" i verksamheten för hästar som jag älskar att jobba med och planen för framtiden är att ta in fler konvalescenter.

Har ni några bra tips på sidor, youtube, böcker och dyl med intressant forskning, skador, rehabilitering osv?


⬆En f.d galoppör med svår senskada som var hos mig under rehabilitering förra året, Vänster bild: Före - Höger bild: efter 2 månader.⬆

Likes

Comments

För några veckor sedan så testade jag en sadel som heter ErgoX2.
Såhär står det på deras hemsida:


Namnet ErgoX2 betyder förbättrad ergonomi – både för ryttaren och hästen.

Vi Kompromissar inte gärna. Därför har utvecklat en sadel som du ska kunna uppnå bättre position i, samtidigt som din häst ska få lättare att pusha upp sin framdel, bära med sin rygg och balansera dig.

Lanseringen av den första ErgoX2-sadeln Confidence skedde under hösten 2014. Nu finns 2 bommar, Confidence och Courage. På dessa finns flera versioner att välja på, Basketweave print, Singelkåpa, PRO kalvskinn-tabaco, PRO Special Edition samt senaste tillskottet Ergo Flap.

ErgoX2:s hoppsadlar har en strängad träbommed specialformade säten, omstoppningsbara flexi-rundbossor som tar bort alla tryckpunkter utmed bomkanten. Läder i flera versioner med basketweave-printade detaljer som erbjuder unikt utseende och extra grepp.


Jag tog kontakt med Jenny Keller som säljer ErgoX2 sadlar, hon kom ut och hjälpte mig att hitta den modellen som passar mig och mina hästar bäst och så fick jag testa att rida i den och Jennys egna sadel för att kunna känna hur sadlen känns när den är inriden och inte så stel som helt nya sadlar gärna är.
Jag älskade den!
Jag älskar hela konceptet med att man inte ska behöva kömpa MOT sin sadel som iaf JAG gör med min korta längd som inte många sadlar är anpassade för, jag har svårt med att jag lätt hamnar i stolsits så fort jag slappnar av och inte tänker på att korrigera mitt skänkelläge och sits, men med denna sadeln så hamnade jag mer i ett naturligt läge där sits och skänkel var där de skulle.
Jag tyckte också om idén att förstärka kåporna i och med att mina sadlar ofta slits fortare än en sadel som rids med 1-3 gånger/dag, detta har gjort att det bokstavligen talat slits HÅL i kåporna som jag sedan får lägga ut pengar på att lappa ihop.

Priset för dessa hoppsadlar ligger mellan 17 950 -26 900:-💲
Då får du sadeln precis som du vill ha den! Du väljer färg, bomvidd, storlek på sits, vilken modell på kåpa (kort, normal eller lång, man kan även få den framskuren efter önskemål.)

Modellen som jag är intressad av heter Confidence Basketweave, den är mer stilren än de andra modellerna men förstärkt i kåporna för att ge mer grepp och så att de inte slits lika fort.

👇Klicka på länkarna👇

ErgoX2

ErgoX2 Hem

Jenny Keller

Likes

Comments

Minigården

Ja mina damer och herrar.... vad ska man säga...? I am back!
Mycket har hänt sedan sist så vi har mycket att ta igen..

Vi har just avrundat en fullspäckad helg med Team Chasing SM / Mud Cup Final!
Helgen startade med att några deltagare anlände på fredagen, ösregn och jäkleskap så inte mycket till träning blev av den dagen.
Lördagen kom resterande ekipage och banan var öppen för träning. 18.00 drog Räkfesten igång i ridhuset med trevlig stämning och fantastiska människor.
Söndagen kickades igång med Mud Cup Finalen som alltså är lätt terräng med inverkansridning för domare Jenny Keller,
jag själv deltog med Theo och tog hem en 2:a placering!🥈

Foto: Olivia Lindfors

Efter Mud Cupen var det käpphäst SM (!!) som arrangerades av Caroline Arvidsson och jag måste säga att jag är chockad över hur många som deltog och SHIT vilken stämning!! Jag tror att det var ca 60 ekipage som deltog i alla åldrar!

15.00 startade Team Chasingen, 6 lag fightades om vem som skulle ta hem segern, två ponnylag och 4 hästlag.
The one and only Mikael Hjelm ställde upp som den fantastiska speakern han är under folkracetävlingar och höjde stämningen enormt trots att det var hans första jobb under hästtävling!
Vi hade två fotografer på plats, Annikka Örtblad och Olivia Lindfors plus en filmare Jan-Ove Johansson som laddat upp alla ritter på sin Youtube (se alla ritter HÄR)

🥇Vinnarna av Team Chasing SM 2017 HÄST:
"Team Tinas Danska Oliver"
Hege Åberg - Tina Eliasson - Matilda Lorén

🥇Vinnarna av Team Chasing 2017 PONNY:
"Team Pink Is Cool" Ida ström - Josefine Uddén

🥇Vinnarna av Bästa Team-klädsel 2017:
"Team Hedekas" Kajsa Ivarsson - Wilma Johansson - Sally Camero


Under hela helgen hade vi en liten marknad, grillmästare, cafeteria med lite smått och gott, hästsportsbutiken var också öppen och det var fri camping för alla deltagare, anhöriga och publik.

Hela helgen har varit fantastisk och det har varit enormt roligt att få chansen att arrangera en såpass stor tävling och vi är redan taggade inför nästa år! Detta är alltså vår andra tävling som vi arrangerar på vår anläggning, vi hade ett kval till Sugar Cup (Ponny) och Mud cup (Häst) tidigare iår som också var mycket lyckat.
Vi lär oss efter hand och målet är att göra denna tävling ännu större till nästa år så save the date!!

Vi vill tacka alla sponsorer som gjort denna tävlingen möjlig, vi vill också tacka alla deltagare som lagt ned allt jobb på att träna med sina lag, planerat team-outfit, osv, det var så roligt att se att alla lag var förberedda och synkade, det största tacket går till alla våra underbara funktionärer som jobbat och slitit både inför och under helgen, utan er hade vi aldrig klarat av detta!

👇KLICKA PÅ LÄNKARNA👇

Hälzomagasinet i Kungälv var på plats och sponsrade alla deltagare med fina goodiebags och priser till vinnarna i Team Chasing SM HÄST.

Spastugan i Liveröd sponsrade med fina priser till Mud Cupens placerade ekipage

Moyana Corigan sponsrade vinnarna i Team Chasing SM PONNY

Martin & Germunds Bygg AB sponsrade med material till banan

Handlarn i Hedekas / Sörbygdens Snabbköp sponsrade med det prestigefyllda priset till bästa Team-klädsel

Muddrag i Ed sponsrade Mud Cup finalen med täcke till segraren och schabrak till 2:a och 3:e placerade

Minigården sponsrade Team Chasingen med täcke till segrarna och schabrak till de 2:a och 3:e placerade

Melleruds plast sponsrade med vattenflaskor till våra törstiga ryttare

Trogens Place i Hedekas sponsrade med priset som lottades ut till en i publiken som röstat på bästa Team-klädsel

FOTOlivia - Olivia Lindfors som fotade under helgen. Kontakta Oliva för att köpa bilder från tävlingen!

Annikka Örtblad som fotade under helgen. Gå med i hennes grupp för att se fler bilder!

Likes

Comments

Shopping , Hem

Jag har ju helt glömt bort att visa mina saker som jag beställde från Lagerhaus!!
Först och främst måste jag säga; Shit vilken snabb leverans!
Jag beställde på onsdagen och fick paketet på torsdagen och då bor jag ändå mitt ute i ödemarken liksom (allt tar lång tid att levereras hit)!

Förutom den snabba leveransen så är jag kär i alla saker jag beställt!
Allt är finare IRL än vad det ser ut på deras hemsida, guldbesticken är ju bara to die for och jag älskar glasen.
Glasen är ganska rejäla så mamma tycker att de är något klumpiga och tunga för oss med små händer men jag tycker att de är bra då man kan dricka kaffe i dom utan att vara orolig för att dom ska spricka.

Likes

Comments

Shopping , Hem

Hej allihopa!
Nej jag är inte död för er som undrar, jag har bara haft en bloggtorka torrare än Saharas öken! Sorry about that...

Anyhow, allt har rullat på i vardagen, flytten blev något försenad men vi har iaf precis flyttat in, allt är inte helt hundra klart än och vi har inte hunnit flytta in så mycket saker än men vi kommer att färdigställa det mesta nu i veckan. Bilder kommer, jag lovar!

Mycket har hänt sedan sist så jag tänkte köra en "snabb-genomgång":

Jag och pappa var en sväng i Skåne och köpte kakel till vårt kök, jag var på loppis med min mormor och pappa köpte fönster och glaspartier till gårdens framtida inomhuspool (yeeeeyyy), jag träffade också min bästa vän som nyss flyttat hem från USA (äntligen)!
För er som inte vet det så kommer vår familj ursprungligen från Skåne så vi har mycket släkt och vänner där, plus att jag tränar för både Jörgen Larsson och Elenore Simberg som befinner sig där, jag gör också väldigt mycket andra hästrelaterade ärenden så som hästbesiktningar, tävlar, visar försäljningshästar, osv.

Loppisfynd

Snön har landat i lilla Hedekas på både gott och ont, jag är absolut inget fan av snö och kyla men samtidigt så får man ju göra det bästa av situationen, vad är då inte bättre än att tolka!?
Vår fantastiska häst Akke ställer såklart upp på allt som vi utsätter honom för, lika glad som alltid!

Jag har fått två nya inackorderingar i stallet och hoppas att det kommer att funka bra.

Min hovslagare som har varit skadad en längre tid har kommit tillbaka och har börjat sko här igen vilket känns fantastiskt och det är absolut en lättnad i vardagen att ha en hovslagare som är välorganiserad och kommer på bestämda tider.


På fredag kommer "värme-killen" (som jag kallar honom) och installerar vår luftvärmepump, sen ska plåtslagaren komma någon dag och fixa så att vi kan sätta in köksfläkten (han ska typ sätta något uppe på taket som ska skydda fläkten eller whatever..), vi ska kakla i köket i helgen, elen ska bli klar i veckan så att vi kan installera ugn, spis, diskmaskin, kyl och frys, spaljén i trappen ska upp och sen är det bara att måla trappen som är kvar och inreda såklart!

Likes

Comments