Header

Tro det eller ej, men jag har ännu bilder kvar från min underbara, kalla, långa, vintersolnedgångspromenad. Det här är nästsista inlägget med dessa bilder, så njut extramycket. Haha. Jag saknar detta väder...

Likes

Comments

Jag älskar att läsa böcker. Studierna och livet i allmänhet har tyvärr lett till att jag de senaste åren inte hunnit läsa lika mycket som jag gjorde när jag var yngre, men jag märker att när jag blir ledig för en lite längre tid är något av det första jag gör att välja ut en bok och börja läsa. Jag har växt upp med böcker. När jag gick i förskolan skrev jag redan egna berättelser. När jag gick i trean låg jag vaken på nätterna och svettades av spänning och grät av brustet hjärta när jag läste Vargbröder. När jag gick i åttan tog Twilight-böckerna över hela mitt liv. I gymnasiet förälskade jag mig i mr. Darcy, blev bästa vän med Calla Lily Ponder, och grät ögonen ur mig när jag läste Torka aldrig tårar utan handskar. John Ajvide Lindqvist stal tiden som jag hade för att läsa till studentskrivningarna. När jag var ledig i somras såg jag ingen idé med att sova när jag lika bra kunde använda tiden till att läsa The casual vacancy. Den här gången var det Lucy Dillon som stal min sömn och tentläsningstid med hennes bok Hundra omistliga ting, eller A hundred pieces of me som den heter på engelska.

Min fina brevvän tipsade mig om den här boken, och så tacksam jag är för det! I Hundra omistliga ting har jag fått lära känna Gina, som efter att ha samlat på allting i hela sitt liv bestämmer sig för att göra en storrensning och bara spara hundra saker. Genom att gå igenom hennes saker har jag fått ta del av hennes liv, hennes motgångar och lyckligaste ögonblick. Men det har inte bara handlat om hennes ägodelar. Gina har också låtit mig följa med medan hon lärt sig att lyfta tyngder från det förflutna från hennes axlar och klara av att leva vidare trots att allting rasar och det känns som om ingenting finns kvar. Jag har blivit förälskad och fått nya vänner. Jag har legat och gråtit, utan att veta om det är Ginas eller mina egna känslor som framkallar tårarna och den tomma känslan i bröstet. Och framför allt har jag blivit otroligt inspirerad - inspirerad att rensa bland mina saker, att ta vara på nuet, och att se vad som verkligen är värdefullt. Jag har fått så många nya insikter när jag läst den här boken, att jag ser fram emot att se hur mitt liv förändras när allt fått sjunka in. Ibland läser man böcker som man känner att kommer att ha en enorm inverkan på en själv och ens liv, utan att kunna veta exakt hur. Detta är en sådan bok.

Det är underbar hur mycket en bok kan få mig att känna. Att få släppa taget om sin egen verklighet och leva genom någon annan för en stund. Jag är livrädd för att böckerna ska dö ut och teknologin och sociala medier och internet och allt det där ska ta över. Jag vill att alla ska få samma chans som jag har fått att uppleva äventyr, känna sig störtkär, bli livrädd, få vänner för livet, känna sitt hjärta krossas, och helt enkelt lära sig massor om livet, utan att behöva göra något. Böckernas värld är magisk. Låt inte den magin försvinna ur världen.

Likes

Comments

Jag längtar tillbaka till min härliga långpromenad i vintervädret. Hela jag var uppfylld av lycka när jag gick där i solskenet och fick vara med om en av de vackraste solnedgångar jag någonsin sett. Titta nu på detta landskap!

Likes

Comments

Jag har verkligen fastnad för att ta bilder i motljus. Eller att fokusera på vilken detalj som helst då det finns en vacker bakgrund, är kanske mera sant. Det känns som om det inte kan misslyckas, att fokusera på ett motiv i förgrunden och låta resten av bilden bli som den blir. Åtminstone tycker jag att det blir vackert. Hoppas att ni håller med mig, haha.

Likes

Comments

Jag hoppas att ni inte börjar tröttna på mina vinterbilder, mina favoriter är ännu på kommande. Dessa bilder är tagna just innan bilderna i förra inlägget, alltså lite grannare. Tänk att världen faktiskt kan se ut så här. Vinter är magi!

Likes

Comments

Ett av mina största problem i livet är att jag vill så mycket, haha. Jag har alltid stora planer och det händer aldrig att jag har långtråkigt för att jag inte vet vad jag ska hitta på. Idag insåg jag dock ett fel jag ofta gör när jag planerar min tid: Jag inkluderar inte andra människor. Jag tänker "Åh, nu har jag tre veckor jullov, äntligen har jag tid för allt jag inte hunnit med under hösten!" och skriver en lång lista på saker jag vill göra under lovet. Jag kanske faktiskt skulle hinna med allting, om jag varje dag var ledig och bara fokuserade på min lista. Så ser dock inte verkligheten ut. Det finns ju också så många människor jag vill träffa och annat kul som händer. Det här jullovet har jag inte haft många dagar tomma, bara med mig själv. Och det är ju verkligen inget jag ångrar, jag vill umgås med mina vänner så mycket som möjligt. Men idag kände jag att jag vill fokusera på mig själv min sista lediga dag. Imorgon börjar vardagen med ett möte och första balettimmen för året, och på torsdagen kör vi igång på riktigt när de nya utisarna anländer och tutorarbetet börjar igen. Och på måndag börjar skolan. Så idag blev jag plötsligt superinspirerad för allt som jag ännu inte gjort under lovet, haha. Tyvärr kom inspirationen lite sent, först sov jag halva dagen, och allting kräver förstås tid så inte hinner jag med allt jag skulle vilja idag. Jag är ändå väldigt nöjd med vad jag gjort idag, och det är så skönt med sådana här dagar ibland. Nu ska jag ännu duscha, laga en smoothie och skriva brev. Från och med imorgon ska jag verkligen satsa på att utnyttja all tid jag har. Jag vill också börja äta mera frukt och grönsaker, om någon har några bra tips på sånt får ni mer än gärna dela med er! Till mina andra storslagna planer hör också att lägga mig tidigare, träna och vara ute mera, och rensa bland mina saker. Nyårsinspirationen flödar, hehe.

Jag hoppas att ni också känner er inspirerade och omfamnar vardagen med ett leende nu när den börjar igen! Lev det liv du vill leva.

Likes

Comments

Många gånger sa jag till mig själv att detta är sista bilden. Till sist blev dock mina händer för kalla, så jag var tvungen att sätta kameran tillbaka i väskan. Annars hade jag väl aldrig kommit hem, haha. Så här kommer nu de sista bilderna som jag tog på min härliga vinterpromenad. Inte alltså mina sista bilder som jag publicerar, utan de sista jag tog. Om ni jämför bilderna i mitt förra inlägg med de här, märker ni att solen har hunnit flytta sig ganska mycket. Ni kan alltså tänka er vad ni ännu har att vänta... Haha. Och alltså jag måste säga, jag bara älskar dessa horisonter...

Likes

Comments

Jag är så lycklig över mina bilder som jag tog på min långpromenad i fredags att jag märker att det nästan är svårt för mig att publicera dem. Haha. Därför vill jag inte visa er de som jag tycker att är finast nu genast. Löjligt, jag vet hehe. I det här inlägget kommer bilder från min "slutdestination". Jag skyndade mig hit för solen sjönk bara mera och mera. Massor av människor stod där på rad och fotade. Jag fick helt fina bilder, men ändå inte lika fina som jag drömt om. Men jag blev ändå nöjd, började lyckligt gå hemåt igen när jag kände att jag bara tog en massa likadana bilder. Jag behövde dock inte gå långt för att inse att alla de där andra fotograferna verkligen missade massor om de, som jag tänkte göra, gav upp där. De bilderna får ni dock se en annan gång. Här kommer mina första solnedgångsbilder!

Fortsättning följer...

Likes

Comments

Jag är bara tvungen att göra ett typiskt "nytt år"-inlägg. Jag brukar vanligtvis göra en ganska grundlig tillbakablick på det gångna året, gå igenom månad för månad vad jag varit med om. Detta år känner jag dock att jag inte kan göra detta i bara ett inlägg, för jag har så många bilder och så mycket att berätta ännu från 2016 att jag tänker göra detta i flera inlägg. Men listan som jag fyllt i varje år sedan 2011 eller 2012 tänker jag svara på även i år:


Vilket är ditt bästa minne från det här året?

- Oj nej det finns så mycket! Eurovision Song Contest Jury FInal live..? Eller Allsång på Skansen. Eller sista natten på ITDS.

Vilket är ditt sämsta minne från det här året?

- När jag missade flyget till Stockholm, eller den delen av juni när jag var ensam och inte gjorde något.

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?

- Såklart. Upplevde Eurovision, Allsång på Skansen, Let's Dance och På resande not live. Var lägerledare för personer med utvecklingsstörning. Satt och jobbade med skolarbeten till klockan sju på morgonen. Började gå på balettimmar. Var internationell tutor. Skrev en vetenskaplig uppsats. Med mera.

Höll du dina nyårslöften?

- Jag hann aldrig bestämma mig för vad jag skulle ha för nyårslöften, haha.

Lärde du känna någon som tog stor plats i ditt liv?

- Jo.

Har du varit lycklig i år?

- Verkligen!

Vad kommer du minnas från år 2016 i framtiden?

- Det är ju så mycket! Men mina första FDUV läger kommer nog för alltid att finnas starkt i mitt minne.

Vilka länder besökte du?

- Sverige, Tyskland och Estland.

Största misstaget?

- Att inte ta till vara på all tid.

Bästa köpet?

- Biljetter till Eurovisions Jury Final och Allsång på Skansen.

Är det något du saknar år 2016 som du vill ha år 2017?

- Tid och resor.

Vad önskar du att du gjort mer?

- Dansat, bloggat, skrivit brev, varit ute.

Blev du kär i år?

- Jag är kär nästan hela tiden.

Vad fick dig att må bra?

- Underbara människor.

Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2016?

- Bl.a. Don't stop believing, Angels, Stockholm i mitt hjärta, och Gå upp och pröva dina vingar.

Största musikaliska upptäckten?

- Lisa Nilsson, Jill Johnson och "Veckans tips" av Spotify.

Har du varit sjuk eller skadat dig?

- Jag tror faktiskt att jag har varit ovanligt frisk. Det har inte funnits tid för att vara sjuk, haha.

Vad gjorde du på din födelsedag?

- Var i skolan, hade möte och hade filmkväll med utisarna.

Vilket datum från i år kommer du alltid minnas?

- 13.5.2016


Jag firade nyår med bästis igen, och jag sammanställde en video som jag filmade från mitt vardagsrumsfönster. Haha, det var så skönt, vi satt inne och myste och pratade men fick ändå se en helt otrolig show. Fördelar med att bo i stan? Vi såg nog mera raketer det här året än när vi var i London över nyår, haha.

Nu är det ett nytt år, och precis som alltid är jag så inspirerad för att börja leva ett bättre liv. Jag vill komma in i bättre rutiner och jag vill göra så mycket, men jag vet inte ännu riktigt exakt vad jag vill och hurdana mål jag ska ställa upp. Jag hoppas dock att jag ska kunna blogga lite mera i år än förra året, så att ni får följa med på min resa. Har ni gett några nyårslöften eller satt upp några mål för 2017?

Likes

Comments

Gott nytt år! Jag hoppas att ert 2017 har börjat bra. Själv har jag umgåtts mycket med vänner, vilket är otroligt skönt. Så glad för att jag hinner träffa vänner som jag under studietiden ser väldigt sällan. Idag har jag dock varit för mig själv. Min plan var att vakna 9:30 så att jag skulle hinna både gå ut och sedan hemma fixa en massa saker som står på min "Att göra under jullovet"-lista, men tydligen var jag lite trött för jag vaknade 11:07 och hade inte ens registrerat väckningsalarmet. Så jag kom ut lite senare än planerat, men det hindrade inte mig från att njuta för fulla muggar. Termometern visade -23°C, solen sken och i öronen spelades favoritmusik. Vad händer då, när jag dessutom har kameran med mig? Jo, jag går 20 km och är ute i 3½ timmar. Så otroligt ljuvligt! Äntligen är det vinter på riktigt, och äntligen får jag njuta av det. Iskallt, snö och sol är mitt favoritväder av alla på hela året. Kanske inte så många som tvivlar på det när jag går en 20 kilometers promenad. Haha. Jag har lite svårt att tro på det själv faktiskt. Så här såg jag ut före och efter:

Alltså jag bara älskar det här vädret. Jag var på SÅ gott humör! Dansade och sjöng på vägen, och log med hela ansiktet. Kände total lycka i hela kroppen. Och det var så otroligt vackert! I början av promenaden stod solen högt på himlen, men eftersom jag gick så länge fick jag också uppleva solnedgången. När jag kom hem hade jag tagit 374 foton. Nu har jag lyckats gallra dem ner till 72 haha. Det är så svårt att jag tror att jag inte lyckas göra dem färre än så. Ni vet alltså vad som väntar er, heh. Men jag bara måste dela med mig av skönheten! Ibland är jag nog verkligen lycklig över att bo i Finland. Här kommer de första bilderna, som knäpptes innan den magiska solnedgången.

Likes

Comments