Header
View tracker

Om man har en blogg i The Sims (3) gäller det att göra en massa roliga saker så att man har något att blogga om. Jag skulle troligtvis få en väldigt känd blogg om jag levde i Sunset Valley, för det händer så mycket i mitt liv nu haha. Tyvärr är dock händelserna så många att jag aldrig har tid för att blogga om dem. Sista oktober hade jag tänkt visa er en tillbakablick på månaden, men jag hann aldrig slutföra inlägget haha. Idag är det snöstorm och full vinter utomhus (och jag njuter för fullt), men låt oss titta tillbaka på min oktober:

Oktober var helt galen, inte en ledig stund känns det som haha. Det var massor av studier, men jag hann också med mycket annat:

Berlin

De tre första dagarna av oktober var jag i underbara Berlin med några studiekompisar. Det var vår ämnesförening Borderline (som jag är sekreterare i) som ordnade studieresan dit. Och vilken lyckad resa det blev! Det var min andra gång i Berlin, och jag blir bara mer och mer förälskad. Där finns så mycket och det är så vackert! Jag tog en massa bilder som ni får se flera av senare.

Borderline getaway

Ett dygn i skogen tillsammans med några studiekompisar. Det var min första vandring med ordentlig packning, och jag var lite orolig eftersom min rinkka (ryggsäck) var så stor, och det kändes som om jag skulle falla bakåt om jag slappnade av med den på ryggen. Men vet ni vad? Det var inte alls så jobbigt. Med min klasskamrat som perfekt vildmarksguide fick jag tyngden helt bort från axlarna (vilket i och för sig ledde till blåmärken på mina höfter istället, hehe), och såklart var min uthållighet också till hjälp. Jag var överraskad över hur mycket tyngden på ryggen påverkade hela kroppen, hur tungt det till exempel var för benen att gå upp för backar. Men oj så det var roligt! Jag har alltid velat gå på vandringar och övernatta under bar himmel, och nu när jag gjort det en gång vill jag bara fortsätta. Det var min första gång också att sova så där "vilt", med bara en presenning som vindskydd (och regnskydd för det duggade faktiskt lite under natten). Jag var beredd på att nästan frysa ihjäl, men jag var faktiskt så bra utrustad att det bara var mina fötter som frös (men de frös verkligen massor). Det var SÅ skönt att sova utomhus! Som barn var jag på många läger och tältade mycket, vilket jag också njuter av, men detta tog nog priset. Jag är så glad för att jag fick möjligheten att uppleva detta, och jag hoppas att det blir flera gånger!

UtisMOJ

UtisMOJ - att med utisarna vara ett dygn ute på landet i en herrgård och åka traktor till bastun. Ett superlyckat äventyr, jag hade roligt! Det är inte så tokigt det här att vara internationell tutor, hehe.

Övrigt

Vi har haft andra tutor-/utisevenemang, ovan finns bilder från vår International dinner som var otroligt lyckad! En massa godheter. Den mittersta bilden är från Kulturkarnevalens staffutbildning, för jo, jag hänger fortfarande med där. Så taggad inför årets karneval! Och sedan måste jag bara nämna att jag också var i princip hela oktober tillsammans med min fina skyddsängel. Eftersom vi studerar tillsammans kan vi umgås hela dagarna trots att vi har så mycket att göra, för vi sitter helt enkelt och jobbar. Mycket trevligare än att sitta ensam, och så har man det bästa lunchsällskapet. Ett veckoslut tog vi också ledigt och bara myste tillsammans, det behövs ibland! Jag skulle knappast klara av denna höst utan henne, för att vara helt ärlig. Puss!

Det var min oktober, relativt kortfattat. Nu blickar vi framåt, snart har november också gått haha. Jag är SÅ glad över snövädret utanför, jag skulle ha lust att bara gå ut och vandra. Men istället måste jag äta, duscha och sova. Sköt om er!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Ibland måste man bara glömma allt som finns på att göra-listan, och istället gå ut och gå i solskenet. Speciellt om det ligger snö på marken.

Igår var jag på MØs konsert tillsammans med två underbara vänner, och det var en otroligt bra kväll. Det betyder dock att jag idag tillät mig själv sova länge, och vaknade kl. 12:15, hehe. Då sken solen, så jag bestämde mig för att efter frukosten gå ut på en promenad. Jag gick åtta kilometer, och det var så härligt! Även om jag visste att det fanns massor som jag borde göra tillät jag mig själv att koppla bort allt och bara njuta. Välbehövligt och skönt. Och när jag kom hem var jag så redo att börja jobba! Även om min kropp, eller speciellt mina ögon, kändes lite trötta, var min hjärna väldigt pigg och vaken. Det var till och med riktigt skönt att sätta sig vid datorn och börja jobba, för det kändes som om jag måste använda min vakenhet till något, haha. Det var den där energin som man bara får av vinterpromenader (eller skidturer). Jag ÄLSKAR vintern. Hur mycket jag än älskar alla andra årstider också, finns det inget som gör mig lycklig på samma sätt som snön. Så även om tiden inte räcker till tänker jag passa på att gå ut i denna soliga vintervärld så mycket jag kan. Gör det du också!

Likes

Comments

View tracker

När jag vaknade i morse var marken redan vit. Det har snöat hela dagen. Nu är det redan full vinter. På bara en dag har världen blivit helt vit. Och jag är SÅ lycklig! Även om min kalender är allt för full och det bara kommer mera saker att göra hela tiden, har jag idag gått omkring med sprudlande glädje inom mig. Julmusiken har invigts på allvar och jag hoppas av hela mitt hjärta att snön är här för att stanna. Hela jag fylls av lycka och lugn! Och det kommer jag verkligen att behöva fram till jullovet, ni kommer antagligen att märka att jag tyvärr inte kommer att ha så mycket extra tid ännu heller.

Eftersom jag blev så glad av snön, men inte har någon tid för att gå ut och fota, vill jag bjuda på några bilder från min snö-photoshoot som jag hade för nästan FEM år sedan (det verkar som om jag inte ändrats det minsta haha).

Likes

Comments

Hej alla fina. Här rullar livet på. Idag är det onsdag, och för mig betyder det balett. Jag har börjat med balett den här hösten och det är så otroligt skönt tycker jag. Att få komma dit och ge allt man har i 75 minuter. Lämna allting annat och bara fokusera på just här och nu.

Idag var jag ensam hemma efter baletten. Då passade jag på att njuta fullt ut; Jag släckte lamporna, satte på avslappningsmusik (den här uppe), och tänjde riktigt ordentligt i en timme. Det var så härligt! När jag till sist låg med benen mot väggen (både rakt upp och till sidorna) tänkte jag nästan somna haha, jag behövde verkligen detta lugn. Det kändes så dumt att behöva avbryta det, att ha annat att göra ännu innan jag kan sova. Men ändå tänjer jag helst genast efter timmen.

Det som jag verkligen uppskattar är att vi på balettimmarna uppmanas att äta mycket. Vår lärare pratar om det nästan varje vecka, och idag sa vår vikarie innan vi gick att vi ska komma ihåg att äta mycket ikväll. Det är så viktigt, och idag åt jag säkert världens största portion mat. Men lite rum för frukt innan jag går och lägger mig tänker jag åtminstone låtsas att det finns kvar, hehe.

Balett, äta, tänja, äta, duscha, äta, sova.
När mina onsdagkvällar ser ut så känns livet ganska perfekt.

Kom ihåg både att äta ordentligt och att pausa nu och då ni också. (Ooh och vet ni vad?! Den första snön har fallit!!! <3)


Likes

Comments

Hallå! Ledsen att jag inte hört av mig på länge. Det känns som om jag har varit tvungen att sätta hela mitt liv på paus för att hinna med allt som händer. Just nu har jag en liten andningspaus, jag ska någon dag uppdatera er om allt jag gjort. Men nu vill jag bara visa er de sista av mina bilder från den där soliga promenaden i september. Snart är det redan november! Så, njut av ljuset haha.

Likes

Comments

Jag minns i början av terminen när jag fyllde i min kalender, och insåg hur galna tider jag hade framför mig. Speciellt en tid kändes helt absurd:

torsdag-måndag: Berlin
torsdag: Metodologisk workshop TENT
(följande veckas) torsdag-fredag: Vildmarksdygn med Borderline (d.v.s. övernatta i skogen)
(samma) fredag: Preliminär struktur för pro-semi uppsats DEADLINE kl. 12:00
lördag-söndag: Utismoj (d.v.s. ett dygn på en herrgård med utisarna)
måndag: Utvecklingspsykologi TENT
onsdag: Attachment TENT

Totalt innefattar det där alltså tre veckor. Till varje tent hör en bok, de två sistnämnda har böcker på 724(!) respektive 340 sidor. Psykologikursen är dessutom en videoföreläsningskurs, vilket betyder att det varje vecka kommer 2x90 min föreläsningar som jag skall titta på på egen hand. När jag insåg hur lite tid jag skulle ha för allting började jag bara skratta, för det är så mycket att det inte går att greppa. Skratt är en försvarsmekanism, jag vet.

Vet ni vad? Just nu lever jag mitt i detta. Och mera har det förstås kommit till kalendern. Första tenten ÄR avklarad, tack och lov, med gott resultat. Det här veckoslutet har jag bara studerat. Att jag inte kommer att hinna med allting är helt klart. Men jag gör mitt bästa och det får bära eller brista. Ibland, som jag nämnde i förra inlägget, tar stressen över mig och jag vill bara skrika, men idag har varit en mycket bra dag. Jag vill påminna er alla om att sova ordentligt, andas ut ibland, gå på en promenad, och att studieprestationer INTE definierar ditt värde som människa. Det är viktigt att våga prioritera och att våga tillåta sig själv att misslyckas. Man behöver inte få högsta betyg, och om en tent går dåligt kan man alltid göra den igen. Min fina vän och jag talade om detta när vi träffades i fredags, att studierna inte behöver vara hela ens liv. Jag menar inte att man ska strunta i studierna och, säg, supa bort hela sin studietid, vad jag menar är att det är okej att ha ett liv vid sidan av studierna. Jag har alltid varit en skötsam elev/studerande, men jag har också (sedan gymnasiet åtminstone) alltid haft mycket annat på gång i mitt liv; Ett rikt fritidsliv. Jag själv upplever att det i själva verket stöder min studieframgång, hur skulle jag annars orka med allting?

Som ni märker, eftersom texten bara flyger iväg och börjar handla om något helt annat än jag egentligen skulle blogga om, så har jag stor blogginspiration och också mycket material för blogginlägg just nu, men som ni kanske också räknat ut har jag lite knappt om tid. En och en halv vecka kvar av denna galenskap, sedan kanske jag får lite mera utrymme i mitt liv igen. Njut av hösten fina människor!

Likes

Comments

Jag har känt mig en aning instabil de senaste dagarna. Antagligen beror det på trötthet efter Berlinresan (ja, ich habe in Berlin gewesen, von Donnerstag bis Montag, mit meinen Mitschülern) och så otroligt mycket att göra. Så idag innan jag skulle till min danslektion blev jag plötsligt helt otroligt stressad. Tiden bara gick och jag hann inte äta innan. I ett skede bestämde jag mig för att inte fara, sedan gjorde det mig ledsen, så ville jag ändå fara... Ett inre krig alltså. Bestämde mig till sist för att cykla dit, och ifall jag inte hinner fram i tid bara göra det till en cykeltur. (Jag har aldrig cyklat dit tidigare så visste inte hur länge det skulle ta.) Så, jag cyklade dit (7,6 km) och hann som väntat inte fram i tid, men det gjorde mig absolut ingenting. Min stad har nämligen en strandrutt, som är väldigt lång, och jag har länge velat utforska nya delar av den. Jag cyklade alltså ner till stranden och följde sedan strandrutten hemåt. Det var så vackert! Och så skönt! Med alla höstens färger, solnedgång och havet var alla mina bekymmer som bortblåsta.

Eftersom jag inte hade min kamera med mig fann jag det lönlöst att stanna och fota trots att jag många gånger hade lust. Bilden här uppe tog jag med mobilen när jag stannade för att äta en banan haha (jag hann som sagt inte äta förrän jag cyklade iväg). Jag tänker dock visa er några bilder från min fotopromenad för vad som känns som en evighet sedan, för de är faktiskt från strandrutten de också. Jag är så lycklig som får bo i denna stad.

Likes

Comments

Rätt rubrik skulle väl egentligen vara "Älskar alla årstider", men nu är det höst, så just nu är det hösten jag älskar.

Arbetet med min ansökningsvideo har tagit mycket mera tid än väntat, igår satt jag så gott som hela dagen och jobbade med den, och ännu idag fortsatte fixandet omkring den i några timmar. (Nu är den åtminstone färdig!) Så när jag på eftermiddagen idag kunde börja studera istället blev jag snabbt ganska trött, och jag kände i mina ben och fötter att jag varit stilla för länge. Vad gör man (jag) då? Går ut och gå såklart! Jag bara älskar höstluften. Så fort jag kom ut fylldes jag med energi och fick lust att dansa och hjula på vägen, haha. Eftersom jag har så mycket att göra hade jag tänkt gå bara en kort stund, för att få energi och sätta igång blodcirkulationen. Men, som vanligt valde jag alltid den längre vägen och min korta promenad (som faktiskt var ganska kort för att vara jag) blev ändå en och en halv timme. Det var så skönt att få komma ut och rensa tankarna och andas frisk luft och känna energin strömma genom kroppen!

Bilderna i det här inlägget är dock inte från idag, de knäppte jag på en nästan tre timmars promenad för ungefär två veckor sedan. Är inte soliga höstdagar underbara?!

Likes

Comments

Trevlig fredag till er alla! Min dag har börjat lugnt men produktivt. Jag har både diskat och tvättat kläder, städat undan saker som bara blivit och ligga, och ätit gröt med en massa bär och frukt. Lyssnande på underbara Peter Hollens.

Min diskbänk före och efter diskandet:

Idag är min första dag på FYRA VECKOR som jag inte har någon tid att passa. Wow, haha. Även om jag njuter av att ha mycket att göra och saker på gång hela tiden, är det skönt att nu ha ett veckoslut utan tidsbundna planer. Jag borde egentligen ha åkt hem till mamma det här veckoslutet, men jag känner att jag behöver ett veckoslut här hemma nu. Det betyder ju inte att jag har ett ledigt veckoslut, jag ska slutföra min utbytesansökan, städa och studera massor. Men jag är full av inspiration! Jag har träningsvärk överallt, från onsdagens balett och gårdagens nutidsdans, men det är något som jag tycker att är skönt. Och jag känner mig så glad och energisk, som om min kropp är full av glädje. Vädret ute är så skönt nuförtiden att jag bara skulle vilja vara ute, men idag är det utbytesansökan och städning som gäller. För den här lägenheten behöver verkligen städas! När man har fullt upp hela tiden blir allt bara och ligga, diskhögen växer sig större och större, tvättkorgen svämmar över av kläder, och dammråttorna tar över hela golvet. Så jag ser fram emot att få reda upp lite. Säkert hinner jag nog gå ut en sväng också, det är viktigt att ta hand om sig själv också. Men nu ska jag dyka in i min ansökningsvideo, ha ett bra veckoslut!

Likes

Comments

Ibland (ganska ofta för mig) är saker som man måste göra samtidigt roliga saker. Visst är det ganska underbart att jag ska ansöka om utbyte till en dansskola, och därför idag med gott samvete kunde cykla till stranden och filma dansvideor istället för att läsa om psykologins forskningsmetoder? Det var ljuvligt. Filmer får ni kanske se senare, här kommer några bilder som jag knäppte när jag var färdig.

​     

Likes

Comments