Header

TBT har haft paus i några veckor nu, eftersom det kräver att jag har tid att gå igenom bilder, hehe. Men idag eftersom jag saknar promenader i det här härliga vädret tänkte jag att vi skulle titta tillbaka bara någon vecka. Den där ena lördagen när jag bara struntade i allt jag borde göra och stannade fyra timmar ute i skogen. Hur härligt som helst!

Ett av mina nya favoritställen är denna lilla sjö som jag hittade för en tid sedan. Den är helt magisk!

När man tröttnar på selfies och inte har någon fotograf med sig kan man ju alltid fota sin skugga, haha. Dessa bilder visar ganska bra hur sprallig jag blir ute i naturen.

Alla bilder är tagna med min mobil.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Jag har bott ensam nu i snart två månader. Och jag lovade er bilder när allting skulle vara färdigt. Så färdigt som det är nu har det varit i redan ungefär en månad, haha. Först hade jag tänkt fixa en del saker ännu, som att göra ett stort fotokollage på väggen och ta med mig mitt andra sängöverkast från hemorten. Nu kommer jag ju bara att bo kvar här i ungefär två månader till, så det känns lite onödigt att speciellt ta hit mera saker eftersom de snart bara ska packas ner och stå i ett förråd i ett halvår. Så jag tror att det får vara färdigt som det är just nu. Jag trivs faktiskt riktigt bra, jag tycker att lägenheten har blivit mycket ljusare och trevligare sedan jag fick den för mig själv. En annan orsak till att ni inte fått bilder tidigare har förstås varit min otroliga tidsbrist, vilket syns väldigt tydligt på min uppdatering i allmänhet. Men allt kan man inte hinna med, och faktiskt börjar det äntligen kännas som om jag lyckas kryssa av saker från att göra-listan snabbare än nya saker kommer till. Länge sedan den känslan kan jag berätta!

Nåja, nu till inläggets tema. Så här ser min lägenhet ut. Det är en billig studielägenhet som var riktigt äcklig när vi kom hit. Väggarna är flottiga, golven har konstiga fläckar och speciellt kökets golvlister är så smutsiga att de nog aldrig mera kommer att bli rena. Jag förstår inte hur människor kan vara så grisiga och leva utan att städa, jag blir otroligt nyfiken på hurdana människor som bott här förut. Vi har dock förbättrat skicket sedan vi flyttade hit för snart två år sedan, och den som flyttar hit efter mig ska verkligen vara tacksam. Haha. Ville bara berätta detta så att ni inte har för höga förväntningar och tror att ni ska få se något som är som taget ur en inredningstidning, hehe.

Köket

När man kommer in är "farstun" (=städskåp + klädhylla/hängare) till vänster och köket i samma rum till höger. För mig har köket passligt många skåp och passligt med ytor. Nu när jag bor ensam är det dock ganska luftigt i skåpen nog, haha. Det jag gillar mest i köket är gardinerna, bordet, och mitt "tehörn" (ni ser min gröna temugg där). Och en tom diskbänk, haha! Jag har alltså ingen diskmaskin, men något av det bästa med att bo ensam är att det inte blir så mycket disk! Och att jag själv ansvarar för allting, hehe.

Hobbyrummet

Rummet vi tidigare kallade arbets- och vardagsrum blev snabbt min danssal, men efter att i några dagar haft rummet fullt av tyll (jag gjorde en tyllkjol) har jag insett att en bättre benämning är hobbyrum. Tycker inte ni också att det är roligt att ge namn till olika rum och delar i sitt hem? Det här rummet är precis så tomt som det ser ut, haha. Jag skämtar inte när jag säger att det ekar här inne. Men det är så jag vill ha det. Kvällar som denna är det nämligen perfekt; När jag varit på balett och ska tänka. Gott om utrymme för att göra allting som behövs på golvet, och även lediga väggar för att tänja med hjälp av väggen. Handstående går även bra att öva på! Jag har inte ens en taklampa, klarar mig bra utan haha. Och nej, jag städade inte skrivbordet innan jag fotade. Ville ge er en realistisk bild av mitt hem, och speciellt tider som dessa då jag inte har någon ledig tid blir skrivbordet väldigt lätt överfullt. Lyckligtvis är det stort och världens bästa skrivbord! Älskar det!

Sovrummet

Sovrummet har alltid varit mitt favoritrum. Inte endast för att jag älskar att sova, haha. Detta rum har mest färg och personlighet. Det här är det enda rummet som jag kanske skulle kalla trivsamt. Jag själv trivs i samma rum, men jag tror nog att ganska många andra skulle avsky det tomma hobbyrummet, haha. Jag skulle ju egentligen klara av att bo endast i sovrummet, jag har allt annat än mitt skrivbord där haha. Men jag ville inte dela upp sakerna jämnare, just eftersom jag vill kunna dansa i det andra rummet. Dessutom tycker jag att sovrummet blev bäst så här, med allting där. Jag tycker egentligen om allting i sovrummet, så det är svårt att säga var jag gillar mest där. Sängen, mina små gräsmattor, alla foton, byrån med ljusen, eurovisionskudden, alla katter och änglar, alla böcker... Ja ni förstår.

Naturligtvis har jag också en toalett/badrum, men det är litet och inte så intressant att se. Så här har ni mitt hem! Om du vill komma på besök är du hjärtligt välkomna.

Förresten, miljonfrågan: Vilken är min favoritfärg? ;)

Likes

Comments

Jag tycker att dessa ord är så bra att påminna sig om ibland. Även om allting inte alltid går som man tänkte sig, är det viktigt att minnas att det är orsaken till att man gjorde det som är det viktigaste.

Likes

Comments

På min kvällspromenad i onsdags träffade jag många vänner - inte bara rådjur utan även sniglar! Jag hoppas att det var okej för dem att agera fotomodeller, det är ju inte så lätt för dem att springa ifrån kameran. Men jag blev så fascinerad över hur bra bilder min mobil tar då det är sniglar som är framför linsen, så jag var tvungen att knäppa några flera. Titta nu på dessa bilder! Jag skulle inte själv tro att de är tagna med min mobil, haha.

Titta så små! Och dessa var inte ens de minsta sniglarna som jag träffade.

Likes

Comments

Dagen som såg ut att bli en grå och seg dag tog en vändning och blev allt annat än det.

♥ En spontanträff tillsammans med henne som jag är evigt tacksam över att ha i mitt liv. Djupa diskussioner och livsfilosofier, babbel i timmar. Just som jag älskar det. Igen lärde vi oss mera om varandras bakgrunder - trots att det känns som om vi känner varandra utan och innan finns det ännu så mycket vi inte vet. Jag tycker det är så spännande med vänner som man träffar i detta skede av livet, att man kommer varandra så nära men har ingen aning om hur personens liv har sett ut tidigare.

♥ Balett med övning inför nästa veckas uppvisning hela timmen. Jag älskar dansen och det känns så skönt i hela kroppen. Och det är så härligt att ha en uppvisning att öva till igen! Tungt är det, men så ska det ju vara. Hur trött jag än blir så fylls jag samtidigt med energi, jag ÄLSKAR att dansa. Är det sen modern dans, nutidsdans, lyrical jazz eller balett spelar kanske inte så stor roll. Det härliga ligger i att få uttrycka sig genom rörelse. Och vet ni vad? Jag får uppträda på främsta raden.

♥ Även om det hör till baletten förtjänar det ett eget hjärta. Ett stort hjärta. I omklädningsrummet efter timmen började en som jag inte sett på våra timmar tidigare (antagligen tränar hon vanligtvis en annan dag) prata med mig. Att man har samma namn är alltid en bra samtalsinledare, eller hur? Haha. Orsaken till att hon förtjänar detta hjärta är att hon sa något som jag nog sent kommer glömma. "Sä oot tosi hyvä tanssija." "Du är en jättebra dansare" betyder det. Jag blev SÅ glad! Det är så lätt att bara se alla andra som är så bra och tycka att man själv är mycket sämre än dem. Att denna flicka tycker att jag är en bra dansare, och att hon till och med bestämde sig för att säga det till mig, det kommer jag att leva på länge. Kärlek. Tacksamhet. Kanske det ändå syns hur mycket jag njuter, trots att jag är nybörjare inom baletten?

♥ Vädret var helt otroligt skönt när jag gick hem från baletten, att jag var tvungen att gå lite längre (är någon förvånad?). Jag lämnade bara mina saker hemma, bytte jacka och bestämde mig för att gå en kort promenad. Det hade nyss regnat så luften var så där underbart frisk, ni vet? Och det är så varmt nuförtiden! Som vanligt förlängde jag min rutt under promenadens gång, men det var ju så himla skönt. Jag vet inte hur jag orkade efter den där balettimmen, men som sagt så fylls jag av så mycket energi. På promenader får jag ju ännu mera energi. Jag vet inte varför, men jag får väldigt ofta lust att hjula när jag är ut och gå haha, någon annan som känner samma impulser?

♥ Jag träffar vitsvanshjortar nästan varje gång jag är ut och gå nuförtiden. Så även denna gång. Plötsligt stod det bara en liten bambi framför mig på vägen. De är så otroligt söta! Och så är det ju också alltid lite spännande, och något helt fascinerande med vilda djur.

Mina skoluppgifter gråter, men livet jublar.

Ser ni mina fyrbenta vänner i mitten av bilden?

Likes

Comments

Hur ska jag någonsin hinna med allt jag har att göra när vädret är så här underbart? Igår var jag så seg och slö att jag bestämde mig för att varje dag i fortsättningen gå ut åtminstone en kort stund (men ändå längre än att bara föra ut soporna). Så idag tog jag med mig kameran och tänkte gå på en snabb fotorunda. Max en timme sa jag till mig själv, för jag hade så mycket annat jag ville hinna med innan min föreläsning. En och en halvtimme senare kom jag hem med 386 bilder på kameran. Hur lyckas jag alltid? Först tänkte jag endast gå och fota körsbärsträden som finns här alldeles nära, några hundra meter ifrån. När det var gjort tänkte jag gå och knäppa några bilder på vitsipporna som jag vet att det finns många av ungefär en kilometer bort. På väg dit fastnade jag vid påskliljorna som växer vid vägkanten. Då tänkte jag att jag bara skulle gå och plocka några vitsippor och sedan gå hem igen. Väl vid vitsipporna kunde jag inte låta bli att fota, och fota lite till, den där vitsippan är ju så fin så jag måste ha några bilder på den också... Sedan hade redan så mycket tid gått så jag bestämde mig för att inte plocka några vitsippor, men istället för att gå tillbaka hem den kortare vägen valde jag en längre väg "för att det är trevligare att gå runt än att gå samma väg tillbaka". Såklart blev jag tvungen att på vägen stanna och fota några fina träd och den där bänken som såg så fin ut mitt i all grönska... Haha, sådär fungerar min hjärna när jag är utomhus. Jag stortrivs! På lördagen var jag ute i skogen i nästan FYRA timmar. Så med tanke på det lyckades jag ju ändå ganska bra idag, bara en och en halv haha.

Fina bilder blev det åtminstone! Eftersom jag vill kolla hur fina de kan bli med lite redigering, och jag som sagt inte har något överflöd av tid, får ni än så länge bara en sneak peak. Är det någon annan som njuter av vädret lika mycket som jag?

Likes

Comments

Inspiration och kärlek, hur viktigt är inte det egentligen? När jag tänker på tillfällen då jag mår som bäst, är när jag känner mig lite sådär extraälskad och när inspirationen flödar. Och jag tror på citatet här ovan, att den man är när man känner inspiration och kärlek, det är ens sanna jag. Då ser vi vem vi egentligen är - när vi mår som bäst. Därför hoppas jag att du just denna måndag och denna vecka får uppleva kärlek och inspiration. Vad betyder det för dig? När blir du inspirerad? Och från vem/vad får du kärlek? Sök dig till det som får dig att må bra.

Ha en underbar vecka!

Likes

Comments

Åh, jag blev så glad inatt när Portugal vann Eurovision Song Contest 2017! Jag gillar verkligen sången och Salvadors scennärvaro och framträdande är något alldeles speciellt. Verkligen roligt att han vann, och extrakul är det ju att både juryn och folket tyckte att han skulle vinna.

Vad tyckte jag annars? Jo, visst var det bra! Även om jag speciellt i början av semifinal 1 tyckte att nivån var ganska låg i år, så är det nog alltid något speciellt sedan på finalen. Plötsligt är alla låtar bra! Haha. Kanske det faktiskt i år fanns ovanligt många som jag inte tyckte så mycket om, men så ska det ju vara i Eurovision. Att hela produktionen och showen uppenbart var billigare och på lägre nivå än förra årets succé i Stockholm var ju bara ganska charmigt. Att programledarna inte kan ordentlig engelska hör väl bara till det mysiga med Eurovision. Och att ett helt galet bidrag kommer på tredje plats visar bara hur galet och kärleksfullt hela spektaklet är.

Eftersom mina två favoriter blev etta och två (har det någonsin hänt tidigare?) kan jag inte annat än vara lycklig över resultatet. Visst gick det inte så bra för till exempel Cypern och Danmark som hörde till min topp 5, men det känns som om jag inte kan begära mera eftersom Portugal vann, OCH Bulgarien kom tvåa haha. Om jag hade varit enväldig jury hade mina poäng sett ut så här:

1 p - Frankrike: Requiem
2 p - Italien: Occidentali's Karma
3 p - Nederländerna: Lights and shadows
4 p - Azerbajdzjan: Skeletons
5 p - Storbritannien: Never give up on you
6 p - Danmark: Where I am
7 p - Australien: Don't come easy

My 8 points go to...

Cypern! Jag är svag för sådana här låtar i Eurovision-sammanhang. Jag gillar rytmen och styrkan i låten! Det märks att det är geniet Thomas G:son som ligger bakom låten, hehe.

My 10 points go to...

Bulgarien! Det här är en låt som jag skulle fastna för oberoende av var eller när jag skulle höra den. Fantastisk röst, vacker sång och snygg show. Vackra ögon också, haha.

And finally, 12 points from Unia's jury, go to...

Portugal! Som så många andra jurys och länder också. När Salvador sjunger denna sång blir jag lugn och varm inombords. Så otroligt vackert! Vackra ögon också här, haha. Det är ju inte mitt fel att de tre sötaste killarna råkar falla i min topp 4, men det är INTE därför jag gillar dem, allt är tack vare sången. ;)

Jag vill avsluta med att dela med mig av några låtar, förutom dessa, som jag tycker att du ska kolla in ifall du inte såg hela programmet och bara vill ha guldkornen från startfältet:

Rumäniens Yodel It! Alltså jag är så fascinerad av det här. Och jag vet inte riktigt vad jag ska tycka om det. Jag vill inte riktigt gilla det, men de gör mig glad och det känns nästan som om jag tycker att det är bra, haha. Antagligen är det bara Eurovisionseffekten - jag gillar oftast nästan allting i Eurovision och Melodifestivalen haha. Men jag lovar, detta är så galet att du verkligen vill se det.

Kroatiens "Köp 2 - Betala för 1" haha. Det här är också tre minuter som du bara inte vill missa. En man som sjunger duett med sig själv. Fantastiskt!

Och jag kan väl inte lämna bort Moldaviens saxofonsensation. Det här är så galet. Men riktigt svängigt och glädjesmittande!

Tittade du på Eurovision? Vad tyckte du?

Likes

Comments

Ikväll är det final i Eurovision Song Contest! Jag fick igår frågan om jag bloggat om det haha, men som ni märkt har jag tyvärr inte haft tid att lägga mig så djupt in i det i år. Men jag ser verkligen fram emot kvällen, och får att göra väntan lite kortare tänkte jag nu fylla i Sevendays blogglista om Eurovision!

Jag tycker att Eurovision Song Contest är: Årets TV-höjdpunkt, tillsammans med Melodifestivalen. Jag älskar Eurovision både för underhållningen och för att Europa gör det här tillsammans. Det finns så mycket kärlek inbäddat i Eurovision!

Den bästa vinnarlåten genom tiderna: Det finns många av dem, men Euphoria måste jag nog svara.

Min åsikt om politikens roll i sångtävlingen: Jag tycker att allt tal om detta och alla som är så upprörda över att politiken syns i Eurovision är så onödigt. Visst tycker jag det är synd att vissa röstar bara på länder och inte på sången, och visst tycker jag att det var hemskt när alla buade till Ryssland för några år sedan. Men jag tror det skulle vara omöjligt med ett evenemang som Eurovision utan att politiken skulle synas på något sätt alls. Och jag tycker att det inte behöver vara så negativt.

I år vinner: Portugal, Bulgarien eller Italien, tror jag kanske. (Är det männen som dominerar i år..?) Men som vi märkte förra året kan man ju aldrig veta.

Så här laddar jag upp för finalen: Skriver den här listan, haha. Jag har kollat semifinalerna och ikväll tror jag att jag ska göra ett fruktfat till mig själv, sätta på mysiga kläder och göra en lista där jag ger poäng till bidragen.

En perfekt eurovisionslåt ska innehålla: Den här sången beskriver det ganska bra.

Det här kunde förbättras med ESC: Att alla länder skulle vara lika bra värdar som Sverige, haha. Och att man skulle sluta rösta på sina grannländer bara för att de är ens grannländer. 

Det bästa med ESC är: Jag var lite inne på det redan på fråga ett, men all kärlek och att Europa gör det tillsammans. Att man får vara den man är. Att minoriteter ofta är majoriteter i ESC-världen. Att man får se allt från galna, konstiga nummer till låtar som är så bra att du börjar gråta. Stämningen i arenan. Och Sverige. Haha. Men i år hör faktiskt inte Sverige till mina favoriter av bidragen.

Mitt bästa eurovisionsminne: Vad tror du? Förra året när jag var och kollade The Jury Final live i Stockholm. Ett minne för livet. Så otroligt bra, en dröm som gick i uppfyllelse. Var sprallig av iver hela kvällen. Trodde att jag skulle spricka av lycka. När jag tittar på videor från kvällen kommer alla känslor tillbaka.

Har du någon favorit ikväll? Mina favoriter delar jag med mig av imorgon när jag har fått bättre grepp om bidragen, men Portugal är definitivt en av dem.

Likes

Comments

Wow vilken vecka det varit! Igen en gång, haha.

Det började redan förra veckoslutet, då jag deltog i kursen Psykiska första hjälpen 2. Så otroligt bra! Om du någonsin får chansen att gå den rekommenderar jag verkligen att göra. Vi gick igenom de vanligaste psykiska sjukdomarna och hur man för vardera ska gå till väga för att hjälpa. Helt konkreta tips. Säg så här - gör inte det här. Jag lärde mig så mycket nyttigt och intressant, som jag hoppas att jag hade vetat om för några år sedan då jag verkligen hade behövt det. Visste ni till exempel att man alltid har rätt att ringa (anonymt om man vill) till hälsovårdscentralen om man oroar sig för någon, och då har de en skyldighet att kolla upp hur det är med personen i fråga. Varför lär vi oss inte sådant i skolan?

Kursen var på lördag och söndag kl. 9-16. Och så på måndag genast kl. 9 på morgonen började en intensivkurs i skolan som var varje dag den här veckan. Trauma and narrative är kursens namn, och åh så bra den också var! Det har varit intensivt med tre timmar fem dagar i rad, men jag skulle bra kunna fortsätta i några veckor till. Jag har lärt mig mycket och det finns så mycket mera jag skulle vilja lära mig. Det här var verkligen en av de bästa kurserna hittills. Trauma är helt otroligt intressant, och jag älskar att lära känna andras historier. Aldrig har jag varit så intresserad av historia som jag blev av den här kursen. Jag skulle ju vilja sätta mig in i varje krig nu och forska om hur det har påverkat människorna som levde i kriget!

Ännu en tredje kurs som får mig att törsta efter mera kunskap och väcker eldar av inspiration inom mig är den andra kursen jag började i måndags. Barnpsykologi i familjekontext. Temat psykisk ohälsa och svåra upplevelser fortsätter. Jag är så glad över att få alla dessa tre kurser nu under samma tidpunkt, det blev som ett oväntat paket med kunskap som jag verkligen njuter av att få och som jag är säker på att jag kommer att ha nytta av. Jag älskar att lära mig! Och jag älskar att jag äntligen får gå kurser om kurser som känns som förberedande inför mitt yrke. Vad mitt yrke kommer att vara vet jag ju inte ännu haha, men att hjälpa människor vill jag ju. Vår lärare i denna kurs är dessutom helt otroligt inspirerande, så nu funderar jag igen på om jag kanske ändå vill utbilda mig till psykolog... Haha, först kandidatexamen i socialpsykologi, sedan får vi se vad det blir.

Barnpsykologin var på månad- och tisdagkväll, det blev alltså väldigt långa dagar. På måndag hade jag ändå några timmar paus mitt på dagen, eller "paus" kanske det inte var eftersom jag jobbade med mitt finskaprojekt då, men på tisdag hade jag först Trauma and Narrative kl. 13-16 och sedan Barnpsykologi kl. 16:30-19:45. Huh! Men alltså kurserna är faktiskt så intressanta att jag ändå orkar koncentrera mig hela tiden. Så härligt! Och barnpsykologin fortsätter ännu i några veckor.

Har jag hunnit med något annat än mina föreläsningar denna vecka? Såklart! För det första har jag varit förkyld, förstår inte hur jag kan bli förkyld så ofta nuförtiden. Det här är tredje gången denna vår!! Så jag var tvungen att skippa baletten, blä. Hela tisdagen och onsdagen som jag inte var på föreläsning satt jag och läste inför Trauma and Narrative föreläsningarna. På torsdag behövdes jag på dagis och jag älskar ju det så mycket så jag kunde inte säga nej trots att jag egentligen inte hade tid. Så efter morgonens/förmiddagens föreläsning åkte jag dit, och alltså de där barnen är verkligen så gulliga! Det var en tid sedan jag var där nu, och därför blev jag extraglad då jag såg barnens ögon lysa upp när de såg mig, och när flera av dem börjat kalla mig vid namn. Absolut värt att ställa upp! Och min dag var ännu inte slut efter dagisdagen, för på kvällen skulle jag på teater med några studiekompisar. Så där emellan åt jag och satt i biblioteket och hann skriva några meningar på finskaprojektet, haha.

Och så idag är det fredag. Eftersom jag inte hade något veckoslut förra veckan, och detta verkligen har varit två intensiva veckor, så är det helt ofattbart skönt att det är fredag idag. Dagen började med sista föreläsningen i Trauma-kursen, och efter en lunch med studiekompisarna gick jag till biblioteket och satt där tills mitt finskaprojekt var gjort. Jag hade tänkt få det färdigt tidigare i veckan, men eftersom både trauma-kursen och dagiset kom med oväntade uppgifter drog det ut ända tills idag. Men nu är det gjort! Äntligen! Kom hem ganska sent, gick via butiken och lagade sedan nudelpanna. Resten av kvällen tänker jag ägna åt planering och organisering, att skriva listor och fylla i kalendern. Sedan ska jag sova sova sova. Passande nog är det ju Eurovisionsvecka också, så jag har förstås velat titta på semifinalerna på tisdag och torsdag, istället för att sova, hehe. Det har blivit korta nätter denna vecka, men jag har klarat mig bra. Inatt skall jag dock sova ut.

Det känns konstigt att denna vecka egentligen var den sista veckan för terminen. För jag har inte ens nära på sommarlov. Mina klasskompisar blev riktigt stressade bara av att höra på vad jag ännu har kvar innan sommarlov, så jag kanske skall bespara er det haha. Själv känner jag mig dock inte stressad för tillfället. Jag blev så inspirerad av mina studier denna vecka! Annars också mår jag bra och känner mig ivrig inför livet. Kanske lite för ivrig också, har fått höra att jag alltid tar åt mig så mycket. Och visst är det sant, det kan jag ju inte förneka haha. Kanske det skulle vara bra att ta det lite lugnare emellanåt, men för mig räcker det oftast med en promenad nu som då. Det här inlägget berättar nog också om att jag har ganska mycket på gång, och jag har sådan blogginspiration! Få se hur tiden räcker till nu när jag inte har så många föreläsningar längre... Men nu måste jag nog sätta stopp på mig själv, tack om du orkade läsa ända hit!

Hoppas allt är bra med dig?

Likes

Comments