Header

Hej alla fina. Här rullar livet på. Idag är det onsdag, och för mig betyder det balett. Jag har börjat med balett den här hösten och det är så otroligt skönt tycker jag. Att få komma dit och ge allt man har i 75 minuter. Lämna allting annat och bara fokusera på just här och nu.

Idag var jag ensam hemma efter baletten. Då passade jag på att njuta fullt ut; Jag släckte lamporna, satte på avslappningsmusik (den här uppe), och tänjde riktigt ordentligt i en timme. Det var så härligt! När jag till sist låg med benen mot väggen (både rakt upp och till sidorna) tänkte jag nästan somna haha, jag behövde verkligen detta lugn. Det kändes så dumt att behöva avbryta det, att ha annat att göra ännu innan jag kan sova. Men ändå tänjer jag helst genast efter timmen.

Det som jag verkligen uppskattar är att vi på balettimmarna uppmanas att äta mycket. Vår lärare pratar om det nästan varje vecka, och idag sa vår vikarie innan vi gick att vi ska komma ihåg att äta mycket ikväll. Det är så viktigt, och idag åt jag säkert världens största portion mat. Men lite rum för frukt innan jag går och lägger mig tänker jag åtminstone låtsas att det finns kvar, hehe.

Balett, äta, tänja, äta, duscha, äta, sova.
När mina onsdagkvällar ser ut så känns livet ganska perfekt.

Kom ihåg både att äta ordentligt och att pausa nu och då ni också. (Ooh och vet ni vad?! Den första snön har fallit!!! <3)


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Hallå! Ledsen att jag inte hört av mig på länge. Det känns som om jag har varit tvungen att sätta hela mitt liv på paus för att hinna med allt som händer. Just nu har jag en liten andningspaus, jag ska någon dag uppdatera er om allt jag gjort. Men nu vill jag bara visa er de sista av mina bilder från den där soliga promenaden i september. Snart är det redan november! Så, njut av ljuset haha.

Likes

Comments

Jag minns i början av terminen när jag fyllde i min kalender, och insåg hur galna tider jag hade framför mig. Speciellt en tid kändes helt absurd:

torsdag-måndag: Berlin
torsdag: Metodologisk workshop TENT
(följande veckas) torsdag-fredag: Vildmarksdygn med Borderline (d.v.s. övernatta i skogen)
(samma) fredag: Preliminär struktur för pro-semi uppsats DEADLINE kl. 12:00
lördag-söndag: Utismoj (d.v.s. ett dygn på en herrgård med utisarna)
måndag: Utvecklingspsykologi TENT
onsdag: Attachment TENT

Totalt innefattar det där alltså tre veckor. Till varje tent hör en bok, de två sistnämnda har böcker på 724(!) respektive 340 sidor. Psykologikursen är dessutom en videoföreläsningskurs, vilket betyder att det varje vecka kommer 2x90 min föreläsningar som jag skall titta på på egen hand. När jag insåg hur lite tid jag skulle ha för allting började jag bara skratta, för det är så mycket att det inte går att greppa. Skratt är en försvarsmekanism, jag vet.

Vet ni vad? Just nu lever jag mitt i detta. Och mera har det förstås kommit till kalendern. Första tenten ÄR avklarad, tack och lov, med gott resultat. Det här veckoslutet har jag bara studerat. Att jag inte kommer att hinna med allting är helt klart. Men jag gör mitt bästa och det får bära eller brista. Ibland, som jag nämnde i förra inlägget, tar stressen över mig och jag vill bara skrika, men idag har varit en mycket bra dag. Jag vill påminna er alla om att sova ordentligt, andas ut ibland, gå på en promenad, och att studieprestationer INTE definierar ditt värde som människa. Det är viktigt att våga prioritera och att våga tillåta sig själv att misslyckas. Man behöver inte få högsta betyg, och om en tent går dåligt kan man alltid göra den igen. Min fina vän och jag talade om detta när vi träffades i fredags, att studierna inte behöver vara hela ens liv. Jag menar inte att man ska strunta i studierna och, säg, supa bort hela sin studietid, vad jag menar är att det är okej att ha ett liv vid sidan av studierna. Jag har alltid varit en skötsam elev/studerande, men jag har också (sedan gymnasiet åtminstone) alltid haft mycket annat på gång i mitt liv; Ett rikt fritidsliv. Jag själv upplever att det i själva verket stöder min studieframgång, hur skulle jag annars orka med allting?

Som ni märker, eftersom texten bara flyger iväg och börjar handla om något helt annat än jag egentligen skulle blogga om, så har jag stor blogginspiration och också mycket material för blogginlägg just nu, men som ni kanske också räknat ut har jag lite knappt om tid. En och en halv vecka kvar av denna galenskap, sedan kanske jag får lite mera utrymme i mitt liv igen. Njut av hösten fina människor!

Likes

Comments

Jag har känt mig en aning instabil de senaste dagarna. Antagligen beror det på trötthet efter Berlinresan (ja, ich habe in Berlin gewesen, von Donnerstag bis Montag, mit meinen Mitschülern) och så otroligt mycket att göra. Så idag innan jag skulle till min danslektion blev jag plötsligt helt otroligt stressad. Tiden bara gick och jag hann inte äta innan. I ett skede bestämde jag mig för att inte fara, sedan gjorde det mig ledsen, så ville jag ändå fara... Ett inre krig alltså. Bestämde mig till sist för att cykla dit, och ifall jag inte hinner fram i tid bara göra det till en cykeltur. (Jag har aldrig cyklat dit tidigare så visste inte hur länge det skulle ta.) Så, jag cyklade dit (7,6 km) och hann som väntat inte fram i tid, men det gjorde mig absolut ingenting. Min stad har nämligen en strandrutt, som är väldigt lång, och jag har länge velat utforska nya delar av den. Jag cyklade alltså ner till stranden och följde sedan strandrutten hemåt. Det var så vackert! Och så skönt! Med alla höstens färger, solnedgång och havet var alla mina bekymmer som bortblåsta.

Eftersom jag inte hade min kamera med mig fann jag det lönlöst att stanna och fota trots att jag många gånger hade lust. Bilden här uppe tog jag med mobilen när jag stannade för att äta en banan haha (jag hann som sagt inte äta förrän jag cyklade iväg). Jag tänker dock visa er några bilder från min fotopromenad för vad som känns som en evighet sedan, för de är faktiskt från strandrutten de också. Jag är så lycklig som får bo i denna stad.

Likes

Comments

Rätt rubrik skulle väl egentligen vara "Älskar alla årstider", men nu är det höst, så just nu är det hösten jag älskar.

Arbetet med min ansökningsvideo har tagit mycket mera tid än väntat, igår satt jag så gott som hela dagen och jobbade med den, och ännu idag fortsatte fixandet omkring den i några timmar. (Nu är den åtminstone färdig!) Så när jag på eftermiddagen idag kunde börja studera istället blev jag snabbt ganska trött, och jag kände i mina ben och fötter att jag varit stilla för länge. Vad gör man (jag) då? Går ut och gå såklart! Jag bara älskar höstluften. Så fort jag kom ut fylldes jag med energi och fick lust att dansa och hjula på vägen, haha. Eftersom jag har så mycket att göra hade jag tänkt gå bara en kort stund, för att få energi och sätta igång blodcirkulationen. Men, som vanligt valde jag alltid den längre vägen och min korta promenad (som faktiskt var ganska kort för att vara jag) blev ändå en och en halv timme. Det var så skönt att få komma ut och rensa tankarna och andas frisk luft och känna energin strömma genom kroppen!

Bilderna i det här inlägget är dock inte från idag, de knäppte jag på en nästan tre timmars promenad för ungefär två veckor sedan. Är inte soliga höstdagar underbara?!

Likes

Comments

Trevlig fredag till er alla! Min dag har börjat lugnt men produktivt. Jag har både diskat och tvättat kläder, städat undan saker som bara blivit och ligga, och ätit gröt med en massa bär och frukt. Lyssnande på underbara Peter Hollens.

Min diskbänk före och efter diskandet:

Idag är min första dag på FYRA VECKOR som jag inte har någon tid att passa. Wow, haha. Även om jag njuter av att ha mycket att göra och saker på gång hela tiden, är det skönt att nu ha ett veckoslut utan tidsbundna planer. Jag borde egentligen ha åkt hem till mamma det här veckoslutet, men jag känner att jag behöver ett veckoslut här hemma nu. Det betyder ju inte att jag har ett ledigt veckoslut, jag ska slutföra min utbytesansökan, städa och studera massor. Men jag är full av inspiration! Jag har träningsvärk överallt, från onsdagens balett och gårdagens nutidsdans, men det är något som jag tycker att är skönt. Och jag känner mig så glad och energisk, som om min kropp är full av glädje. Vädret ute är så skönt nuförtiden att jag bara skulle vilja vara ute, men idag är det utbytesansökan och städning som gäller. För den här lägenheten behöver verkligen städas! När man har fullt upp hela tiden blir allt bara och ligga, diskhögen växer sig större och större, tvättkorgen svämmar över av kläder, och dammråttorna tar över hela golvet. Så jag ser fram emot att få reda upp lite. Säkert hinner jag nog gå ut en sväng också, det är viktigt att ta hand om sig själv också. Men nu ska jag dyka in i min ansökningsvideo, ha ett bra veckoslut!

Likes

Comments

Ibland (ganska ofta för mig) är saker som man måste göra samtidigt roliga saker. Visst är det ganska underbart att jag ska ansöka om utbyte till en dansskola, och därför idag med gott samvete kunde cykla till stranden och filma dansvideor istället för att läsa om psykologins forskningsmetoder? Det var ljuvligt. Filmer får ni kanske se senare, här kommer några bilder som jag knäppte när jag var färdig.

​     

Likes

Comments

Hej och välkommen till min nya blogg! Jag har bloggat tidigare så en del av er är kanske gamla läsare, en del av er säkert nya. Varenda en av er är lika välkomna! Jag hoppas att ni ska trivas och att vi får många fina år tillsammans. Nedan följer en liten presentation av mig och bloggen, om ni vill veta mera är det bara att kommentera eller kontakta mig på uniah95@gmail.com.

Vem är jag?

Smeknamn: Unia, Holiette, Fluffis

Födelseår: 1995

Sysselsättning: Studerar socialpsykologi

Intressen: Dans, natur, röra på mig, skriva, läsa, fotografera, blogga, pyssla...

Favoritmusik: Ballader, pop och svenskt.

Jag tycker väldigt mycket om: Mina vänner.

Det finaste jag vet: Naturen när solen börjar gå ner.

Detta räddar mig en grå måndagsmorgon: Att ha kontakt med någon jag tycker om.

Min favoritplats: Världen, haha.

Det vill jag gärna vara: En inspirationskälla, god vän och glädjespridare.

Jag drömmer om: Att se hela världen, hjälpa andra och dansa i Melodifestivalen.

Vem är bloggen?

Det jag främst vill med min blogg är att inspirera, att dela med mig av min optimistiska livsstil och hoppas på att det smittar av sig. Jag kommer också att använda bloggen för att visa bilder som jag tagit, dela med mig av musik och annat som jag känner att världen borde veta om, och troligtvis också för att dela med mig av min vardag och allmänna funderingar som snurrar i mitt huvud.

De senaste fyra åren har jag bloggat på bloggplatsen, där jag trivdes väldigt bra, men jag känner att det är dags för något nytt nu. Jag har redan en väldigt bra känsla för nouw, så jag tror att denna blogg snart kommer att bli mig lika kär som min gamla. Jag hoppas att ni vill följa med mig på min resa in i nouws värld! Ännu en gång; VÄLKOMMEN!

Likes

Comments