Hejsan alla läsare!

Jag blev inlagd på förlossningen i tisdagskväll, jag åkte in för att jag hade haft extrem smärta på höger sida av ryggen i några dagar. Jag kunde knappt röra mig själv utan var tvungen att ta hjälp av min pojkvän för att tillexempel resa mig upp från soffan osv. Så tisdag kväll klockan 20.00 så bestämde vi oss för att åka in.

Efter mycket väntan och undersökningar så bestämde de sig för att lägga in mig på förlossningen, där de kunde hålla koll på mig. Jag hade jättehöga blodvärden, och de trodde att det var njurbäckeninflamation. Jag fick ta blodprov varje morgon, så fick jag antibiotika i dropp 3 gånger om dagen, fick starka verktabletter 3 gånger om dagen mot smärtan,  de tog även tempen på mig 2 gånger om dagen. Jag fick göra ultraljud på min njure, där de såg att det var grus i min njure, och skickades till röntgen för att se om jag hade någon sten i mitt urinrör, vilket de inte kunde se pga graviditeten.

På lördagen samma vecka fick jag reda på att mina blodvärden hade gått ner jätte mycket, och att om de gick ner lite till fick jag äntligen åka hem. Jag fick då dropp vid 16.00 och så tog de ett till blodprov på mig vid 18.00. Och då fick jag äntligen åka hem.

Nu äter jag antibiotika i tablettform 2 gånger om dagen och ska göra i 10 dagar, sen får vi hoppas att allt blir bra igen.


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hejsan alla läsare!

Det var ett tag sen jag skrev nu, men inte haft så mycket att skriva, men nu har jag!

Min magen växer och man ser nu skillnad, jag gick in i vecka 21 i onsdags, hur mysigt är inte det?!
Var på ultraljud och fick se vår fina lilla bebis, den var så fin! aldrig varit med om en finare upplevelse i hela mitt liv!
Den är frisk och mår hur bra som helst!
Fick framskjutet BF till 1 november också.

Lilla fina bebisen, låt tiden gå snabbt tills vi ses första gången. Mamma längtar efter dig!

Likes

Comments

Hejsan alla fina.

Det var ett tag sen jag skrev någonting nu tyvärr, nästan glömt bort helt.

Sen sist har jag varit på första besöket på MVC vilket var väldigt spännande och roligt. Fick ta blodprover både i armen och fingret, köpte även lite vitaminer och sånt.

Köpt massa små bebiskläder och mammakläder, så nu längtar man så fruktansvärt!

Har även planer att börja plugga distans i augusti och ge det ett försök att plugga under tiden jag är mammaledig, får bara hoppas på det bästa med det!

Nu ska jag mysa med lite glass innan sängen, ha det bra så länge så hoppas jag att jag finner tid för bloggen snart igen, kanske redan imorgon.

Kram / Emelie

Likes

Comments

Hejsan, jag har varit dålig med att uppdatera bloggen nu på senaste och det får jag be om ursäkt för. Men jag har haft mycket att göra.

Jag har bokat tid hos MVC nu och ska dit den 12 april. Imorgon går jag in i vecka 10, så tiden går! Men mina morgonbesvär finns fortfarande kvar, jag hoppas dem försvinner snart..
Vi har pratat lite namn, men inte kommit på något tjejnamn som vi båda två tycker om, så har ni några förslag skriv gärna de till mig! :)

Just nu har jag inte så mycket mer att skriva så får skriva mer imorgon.
Tack för ni läste! :)
Kram / Emelie :)

Likes

Comments

Hejsan alla fina läsare!

En av de mest negativa grejerna under min graviditet är att jag lätt blir trött, och väldigt flåsig av väldigt lite. Idag vaknade jag klockan halv 11, gick upp ur sängen klockan 11, sen direkt ut med farmor, kollade i affärer och åt lunch. Nu har jag kommit hem och är så sjukt trött.. Har ni något förslag på hur man blir pigg? 

Tänkte även dela med mig lite av embryot inne i min mage. Embryot är ca 15 millimeter långt från huvud till rumpa nu, det är så litet! Det är även nu under denna perioden som könet bildas, alltså pojke eller flicka. Fy vad spännande! Även hjärtat utvecklas helt och hållet under denna veckan. 

I början av min graviditet hade jag såna problem med min hy, jag fick många finnar hela tiden, men nu ju senare jag kommer ju mindre blir dom och ju slätare blir min hy. Och det är så fruktansvärt skönt! 

Har även ett möte på MVC bokat den 12 april, ska bli så kul! 

Nu måste jag tyvärr sluta skriva, idag blev det lite tråkigare pga att jag är så trött.. Ber om ursäkt för det! Men finns det något särskilt ni vill att jag ska berätta om under kommande inlägg, Skriv till mig, öppen för förslag! 

/ kram en väldigt trött Emelie :)

Likes

Comments

​Hejsan och välkomna till min nya blogg! 

Detta ska bli både roligt och intressant eftersom jag så länge drömt om att kunna börja blogga, och äntligen har jag ett fantastiskt ämne. För jag är 19 år och gravid, det är det största och svåraste beslut jag tagit i hela mitt liv, vilket också medför blandade känslor. Men eftersom detta är första inlägget så tänkte jag skriva lite om när vi fick beskedet, skriv gärna en kommentar och skriv vad ni tycker, skriver jag intressant? för ingående och tråkigt? VA ÄRLIGA! :D

Okej, det hela började med att jag hade haft en lustig känsla i magen i några veckor, nästan som kramper, även ömma bröst men tänkte liksom inte mer på det eftersom jag brukade få det innan mensen. Hade väldigt höga humörförändringar. Vi trodde inte det var något men köpte ändå ett graviditetstest, vi tog det samma kväll. Det blev två sträck, men ett av dem var väldigt svagt. Men jag blev genast besviken och ledsen, var tvungen att gå och sätta mig, jag visste liksom inte vad jag skulle känna, men besvikelsen övergick till glädje och vi bestämde oss för att behålla. Nu flera veckor senare känner jag mig redo att bli mamma, jag längtar mer än någonsin. Detta var verkligen det bästa valet jag gjort, även om jag mår illa på morgonen, även om jag måste kissa hela tiden och även om jag måste tänka på vad jag äter, dricker och gör. 


Tack för att ni läste första inlägget, fråga gärna om ni undrar någonting!

Och glöm inte att kommentera! 

Kram // Emelie :)Likes

Comments