Fredag den trettonde och återigen har jag, tant, haft alldeles för mycket att göra. Vi är inne på ett nytt år och det ser ut som man lär jobba bort det allra första månaderna, vilket har inte en stor betydelse då vintermånaderna är inte till min förtjusning.

Jobbar för övrigt minimum tio timmar per dag på jobbet, eftermiddag till sen kväll. Börjar känna att det sliter rätt hårt på kroppen och psyket, sedan att man fick influensan har inte jobbet direkt varit en dans på rosor. Ända sedan mitten av november har man varit sjuk till och från, men man stannade inte hemma ifrån jobbet i första taget.

Har saknat motivationen att dela med mig av alla roliga aktiviteter man gjort och allt man stickat, virkat och "pysslat" ihop här hemma. Har även lite renoveringsprojekt på gång hemma i lägenheten, men som tyvärr har blivit stillastående då jag inte haft någon ork i kroppen.
Önksar att min karl var lite händig men efter katastrof målningen av min fina kökssoffa har man förstått att så var inte fallet.. men, men, ingen är ju perfekt så att säga. Men allt har sin tid och rum det gäller bara att vara tålmodig så skall allt nog gå till sig så småningom.

Och ja, det blev ett litet sisådär halvtråkigt inlägg, men vad gör det om hundra år?


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Långt span sen man skrev här återigen men så kan det vara när man har fullt upp! Eller om man helt enkelt inte har något internet till datorn...suck.
En glad nyhet angående internet är att en tekniker (peppar, peppar ta i trä) förhoppningsvis ska komma förbi på fredag och kolla upp problemet.
Sen en rolig grej jag gjorde idag var att anmäla min katt till en fototävling, dammade av den gamla systemkamera för några dagar sedan men tog inte tag i fotograferandet tills nu.

Så detta är min 2-åriga maine coon Zima-Lou Iska.

Hennes hud är rosa på grund av albinism

Hon är även döv, men ack så pratglad.

Detta är mina tre absoluta favoriter, kommer inte berätta vilken jag lämnade in som bidrag till tävlingen. Kan ju inte avslöja allt för mycket.
Så nu ska man bara vänta till slutet av månaden och se vad resultatet blir. Skulle vara jätteroligt att vinna, men med den oturen jag har så förväntar jag mig inte det haha. Fast man vet ju inte om man aldrig provar, eller hur?

Likes

Comments

Häromdagen fyllde lilla jag 21 höstar,
kan säga på en gång att jag inte känner mig så värst mycket äldre.

Eftersom jag jobbade samma dag blev det inget stort firande med familjen, men blev åtminstone firad av karln min.

Söt som han var klev han upp extra tidigt (han börjar jobbet 3 h innan mig) och gjorde frukost. Det var så gott och så gulligt av honom!
Fick även tre superfina presenter i form av ett stort set med tuschpennor i alla möjliga sorters färger, en jättemysig stickad oversize tröja med en stor lös halskrage och ett halsband från Edblads.

Det enda tråkiga var att man inte hann mera än att äta upp innan karln skulle strosa iväg till jobbet..

Sen idag har man iallafall förberett sig inför lördagens besök, har storstädat hela dagen varav morgonen börjades med tvättning och bakning i stora lass. Kändes som man var fast i köket mellan maskintvättarna.

Fick en sån söt liten pumpa igår som nu är en fin liten färgklick i köket.

Har prövat på några kakor jag i normala fall bruka köpa just på grund av lathet, blev inte dom finaste kakorna kanske men smakerna sitter åtminstone haha. På bilden ska de föreställa drömmar, upptäckte för sent att jag nog hade snålat lite på mjölet men trots att formen inte var önskvärd var dom otroligt spröda och mumsiga. (Gjorde även havreflarn men dem blev alldeles för fula för att vara fotovänliga haha)

Det är lite mer som ska bakas dock men det får man ta tag i imorgon efter jobbet, ska bara se om man orkar kliva upp 03:30 för det men det återstår att se.

Likes

Comments

Som rubriken lyder så har man vart utan internet (på datorn) ett bra tag nu, borde skaffa en annan bredbandsoperatör men är alldeles för orkeslös för tillfället. Har fått en så ihärdig förkylning som varvas av med feber och hosta.
Men som tur börjar man att pigga på sig och man har till och med ork att sitta och läsa och omvandla stickbeskrivningar så idag har ett nytt stickprojekt startats, jag har till störst del bara stickat enkla hängiga mössor och en liten babykofta sen sist man skrev något här.

Och jag har gått och kärat ner mig totalt i denna färgkulör på detta garn ( är snäppet mörkare i verkligheten).
Det är samma typ av garn som bäddkoftan stickades i och det är ett tjockt/tätt garn som är perfekt för kyla. Sparade dock aldrig banderollen till garnet så lär bli rätt jobbigt att försöka få tag i mer när det sista har stickats upp...
​ man får lära sig av sina misstag ibland.
 

Likes

Comments

Vad hände med sommaren?
Har lite svårt att greppa tag i min verklighet och förstå att det redan är september månad och att hösten är på ingång..
Hade önskat att sommaren hållit i sig lite längre, har inte hunnit med mig alls denna sommar tycker jag. Men sådant får man stå ut med om man verkligen vill visa framfötterna på sitt nya jobb (som man för övrigt skrev på ett nytt anställningsavtal för några dagar sedan).
Det enda man hunnit med utöver jobbandet är ju givetvis alla alldagliga vardagssysslor men även underhållet av mina underbara växter. Växterna ute har verkligen frodats på balkongen nu under sommaren och växt så det bara knakat!

Två favoriter man haft ute på balkongen denna sommar har varit mina gula minirosor, som har inget annat än att blommat hela sommaren ut, samt rhododendrerna som gick från relativt små plantor till två enorma buskar, man kan säga att de har tagit över min balkong i nuläget haha...

Och trots ovädret som kan uppstå till och från så lever mina blommor. Trodde verkligen inte att alla blommor skulle överleva alla dessa regnskurar med tanke på hur genomdränkta de har blivit vid vissa tillfällen.

Sedan en tråkigare nyhet är att min kära katt har gjort det nästintill omöjligt under de senaste månaderna att odla fram något inomhus. Så fort ett gulligt litet skott kommit fram av antingen basilika eller rosmarin har hon varit där och krafsat och tuggat så fort man inte varit hemma..suck.

Det enda som har lyckats få växa här hemma bland allt man planterat är några få paprika plantor samt ett härligt gäng avokadoplantor. Trodde helt ärligt att avokadon skulle vara den svåraste utav alla frön att gro, men efter några dagar i jord kunde man se hur kärnan sprack upp och sakta men säkert kröp det fram ett litet skott och därefter sköt dem iväg i tillväxten.
Önskar bara att jag hade tagit några bilder under den processen, men har fyra rätt så nyplanterade avokadokärnor så det lär man nog komplettera när man väl har tid och ork från den späckade jobbvardagen...

Likes

Comments