Ja nu har det gått lite mera än 7 veckor sedan vår tös kika ut. har kommit in i bebis rutiner och allt där till. promenerar endel men har en del problem med ryggslutet. men kroppen har återhämtat  sig bra  och kommer i mina strl 38 byxor iallafall målet är strl 36   (vikten bryr jag mig ej om speciellt mycket )

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

På denna bilden var du knappt 2 dygn gammal, idag är du 1 månad ♡

Likes

Comments

Mina två älsklingar ♡

Likes

Comments

Förlossning
Startar med hinnsvepning den 19/7  vksar sig att livmodertappen e utplånad o jag e 2-3 cm öppen. Dagen fortlöper med oregelbundna värkar med ca alöt ifrån 5 till 15 min emellan.  Somnar sent sista gången jag kollar kl är den starx efter 2.   0445 vaknar av en jätte värk kommer 2 -3 st på rad och som en battenballong gick vattnet. Väckte  sambon   vid 0510 ringde vi in till fl som sa att avvakta till 08 för att komma in på kontroll så de verkligen va en vattenavgång. Bm jag talade  med bad mig ringa igen om värkarna till och kom i tätare intervaller. Och de gjorde den ca40 min senare ringde jag o dem bad mig komma in. Var inne på fl vid 07  va vi inne o jag hade ca 1 min emellan värkarna o va 3 cm öp. En timma senare 4 cm öppen  o dem ringde på narkosläkare för att sätta in edan. Tog ett tag innan dem kom. Tyvärr funka inte edan speciellt länge då jag öppnade mig fort till 8 cm o bebis sjunk ner. Sen stanna det upp o bm fick hjälpa till att hålla ner en kant av livmodertappen som ej ville utplånas.  Jag stog och satt mesta delen  av fl dock sista 40 min ( under krystvärkarna så la jag mig ner i samråd med bm) vi körde norska knuten.  Det hjälpte mig att få strykan att krysta då jag va helt slut. Under sista krystvärkar  minns jag hur jag skrek hjälp mig med sugklocka eller något. Men då sa bm huvudet är ute. Då fick jag någon form av super kraft och kom in i fokus och poff så flög hon ut med armarna i kors vilket gjorde att jag fick lite bristningar som bm sydde direkt. Man kontrollerade moderkakan o fosterginnan så verkade hel (alltså att allt kommit ut)
 
Vi myste i ett par timmar o sen började kaoset. Jag slutade  inte blöda. De blrja med att jag gick på toa för att få igång kissandet och de sa blaff blaff blaff. Jag fick panik o ropa på bm som va inne i rummet hon förde mig till söngen och gick iväg o sa att vi skulle bli kvar på fl så man kunde hålla koll. ( helt fantastiskt bm kunde ej haft bättre kändes jobbigt när hon slutade sitt pass vid 22 tiden) för 10 min efter kom en förlåt mig helt förstående  och bitter bm som sa att tyvärr du ska ner till bb  i delat rum. Hon vägra lyssna o vid 23 tiden så va vi på bb o pappa va tvungen att pka hem ganska omgående o va välkommen tillbaka på morgonen. Jag låg o amma o kände att de det bara blev blötare under mig o ayy jag blev kissignödig så ringde på bm då jag va sp yrsel. Hon hjälpte mig till toa och där hände samma igen. Den vägde "blöjan" som.vanligtviss väger 60 gram dem vägde ca 300 gram mer alltså 3 dl blod  dem fick ta upp blafforna med kaugulerat blod o vägde dem. Dem.körde mig till fl o de fortsatte komma blaffor med kaugluerat blod stora som knytnävar. Jag fick massa sammandragnings medicin.   Tillslut tog man beslutet operationen de verkar vara något kvar i livmodern. Då hade jag tappat upp emot 2 liter blod. Jag fick då försöka få tag i min sambo som.hade blivit hem skickad. Stackarn helt utslagen svarar ej när jag ringer.( lyckas få tag i en granne som sprinher upp o bankar på dörren och väcker honom  o även kör in honom till förlossningen)  han hann precis komma in o säga hej o ta bebis o jag kördes  iväg upp till operation. Där fick jag spinal o låg o prata mef narkosläkare o sköterska o alla medans läkaren höll på o gräva i livmodern och då upptäckte man att de va små små bitar kvar av moderkakan. ( så fort de birarba va ute avtpg blödningen)  fick direkt en enhet blod då mitt hb va lågt.  Det va nu tidig  fredagsmorgon fullpumpad med morfin o fortfarande halvt förlamad kom jag ber till fl där dem ordnat ett tillfälligt rum tills de blev ett dubbelrum tillgängligt för oss på bb.  Natt personalen  byttes av och bm som varit med hela natten kom in o krama oss o berömde mitt lugn under allt.  Vid 11 tiden kom.vi upp till bb där vi ba låg och myste o man övervakade såklart mig. På lördagen hade hb sjunkit o man tog beslut att sätta in 2 enheter  så lördagen bestog av mys o blodtranfusion  (kände mig som en ny människa ett par timmar efteråt) känded som jag sovit ett helt dygn fick sån energi. Sov inte mycket natten till söndag. Men när vi vakna så kontrollerade dem hb som gått från 71 till 99 och vi fick frågan om vi ville åka hem. och de ville vi.

jag kan inte vara mera än tacksam över all personal som fanns där för oss på östra.

nu har vi vart hemma ett par dagar och alöt rullar på. och idag kommer bvc på hembesök då Leonora är 1 vecka gammal.♡

Likes

Comments

idag är lillan beräknad men tror inte hon kommer göra entré på 2-4 dagar iaf. ska till BM idag vid 13 tiden. hoppas på en kontroll o hinnsvepning. värkarna ökar i mängd o styrka varje dag så hoppas innerligt att hon är på g då jag känner mig fången i min egna kropp o lägenhet  då jag knappt kan röra mig.

Likes

Comments

Ja kom då älskade unge  mamma o pappa längtar ihjäl sig:) 5 dagar till du är beräknad att anlända. exakt samma dag som jag förra året opererades akut pågrund av utomkvedshavandeskap. 

avslappnad mage vs förvärk/sammandragningar

Likes

Comments

Du är så underbar, du har verkligen visat hur en man ska vara ♡ du har verkligen ställt upp till 110% under alla år och extra mycket nu under gravidliteten ♡ torkat spyor, kiss städat hela lgh diskat handlat fixat o donat. jag gör självklart mitt bästa för att hjälpa till, men inte en gång har du klagat på att du får dra stor lasset ( med stora marginal) när jag mår dåligt  eller har ont masserar du smeker hämtar de jag ber om allt utan att klaga♡ jag är så stolt att just du ska bli mitt/vårat barns pappa för jag vet att hon kommer få en gentleman till pappa ♡
tack för att du finns i mitt liv

Likes

Comments

15 dagar till beräknad födsel av våran prinsessa, hon e mer än välkommen redan nu♡

Likes

Comments

jag vill ha bebis nu!!! va ju på tul för 1.5 v sen och då berkänades  hon väga 2.5 kg så antar att hon ligger runt 3 kg nu mera 19 dagar kvar till bf och  sambon går på semster den 5 juli.

v 32 vs v 38

Likes

Comments

Då va dagens besök hos BM avklarat. ( hoppas på att de va de sista)  vi mätte magen som.följer kurvan  bebis hjärtljud va fina samt mina värden  hb 125 (tar inga järntillskott så bm va väldigt nöjd)  samt bra blodtryck o glykosvärden. Vi skrev även lite information i journalen  inför förlossningen. ganska kort skrev att jagvser fram emot att föda, önskar sen avnavling samt öppen för all smärtlindring och att jag önskar bada. BM skrev även när.vilka antibiotika  jag ej tål om detta skulle behövas samt att det är en IVF gravidlitet.

Likes

Comments