Ja, jag är fasen alltid sjuk. För 2.5 v sedan låg jag döckad i en hel vecka pga av en galen förkylning. I tisdags började jag hosta som bara den. och nu är halsen helt körd..röd o svullen och kan knappt svälja. jag vill helst undvika värktabletter i den utsträckning det går men idag får de nog bli att gå ner o köpa alvedon. imorgon skall jag  egentligen  jobba kväll, men får ställa klockan så jag kan känna om halsen e ok eller ej annars blire att boka tid på vc för sjukintyg. (mtt arbete går ut på att prata i telefon ca 6 h om dagen).

Likes

Comments

Igår kände Leonoras pappa 2 sparkar/knuffar. Så himla kul jag blev så jäkla glad, som jag längtat tills att han också kan känna henne.

Likes

Comments

Igår var jag på besök 2 av 2 i den forskningsgruppen jag tidigare skrivit om. gårdagens besök bestog av ett vanligt ultraljud där BM kollade så fostervatten mängden såg bra ut. sedan så visade hon bebis igen i typ 5 min. vi såg tydligt att det va en flicka och så fick vi 3 bilder på henne.
Super mysigt att se lilla tösen som fick hicka. hon ligger fortfarande lutande med huvudet nedåt och min moderkaka ligger i framvägg men mest på vänster sida precos som jag misstänkt,då sparkarna är tydligare på höger sida.

Efter de vanliga ultraljudet så gjorde vi ett vaginalt där hon tog nya bilder på livermodertappen" som.såg bra och sluten ut".  

Dem räknar med att alla 11 tusen prover är klara runt midsommar. sedan så skall alla deltagare föda och därefter kommer man kunna  sammanställa alla prover o bilder :)

Likes

Comments

Fullt håll igång i livmodern, man märker verkligen hur stark hon börja bli. själv är jag helt slut helt svimmfärdig. va tvungen att börja senare på jobbet för jag kände mig så dålig. just nu sitter jag på kvällsrast och är fortfarande  helt slutkörd. har dock förvarnat min chef att om  jag känner likadant imorgon så kommer jag vara hemma o vila. på onsdag är det dags för sista ultraljudet i  den forskningsgruppen jag är med i. och sedan till min odinarie barnmorska den 5 april, jag skall se över möjligheten  att få hjälp med ev sjukskrivning på 25% då jag e så orkeslös och trött hela tiden.

Likes

Comments

Ja precis som överskriften lyder, IVF känns så långt borta jag får ibland påminna mig själv att vi gjort IVF. vi hade ju väldigt tur och höga odds att lyckas fort men man va ju endå så orolig nervös och ifrågasätte oddsen. Men allt gick ju bra läkaren som.satte i embroyt sa 50/50 och vi lyckades så nu ligger jag i sängen med en gravidkula i v 23 och dricker mitt morgonkaffe och är så tacksam att vi lyckades på första försöket samt att vi fick 2 befruktade blastocystor till frysen för syskon försök i framtiden.
jag är lycklig så jävla lycklig.
kommande inlägg kommer handla om lite mera om min IVF och va jag tyckte om Nordic ivf center :)

Likes

Comments

Nu  börjar det verkligen hända grejor. Bebis börjar bli starkare och gör sig mera påminnd med sina gympass. magen börjar oxå växa så det står härliga till. livmodern är ca 3 cm ovanför naveln just nu. blir spännande att få se bebis den 22/3 alltså.i v 24.

Likes

Comments

Denna produkt är väldigt omdebatterad inom gravidvärlden. vanligtviss är folk för eller helt emot.( sjukvården är emot dessa dopplers för hemmabruk) jag e för denna produkt om man är restriktiv i användningen. tror vi testat den 5 ggr totalt 10 min användning.  nu de senare veckorna är de inte lika aktuellt att använda den då man känner hur bebisen rör sig i livmodern. men under "spökveckorna" var de skönt att stilla oron. dock är de viktigt att veta att barnmorskor letar oftas inte hjärtljud med doppler förens v 20 eller senare. så det kan ju skapa oro för den som.köper en doppler för tidigt  och ej hittar hjärtljud. jag testade första gången i v 14 då tog de kanske 3 min innan jahäg hitta hjärtat. i v 17 tog de kanske 30 sek innan jag hittade hjärtslagen.
Nu är jag inne i V 23 och kommer nog vara använda den någon gång mera.har lovat mammsen att vi ska lyssna ihop en snabbis. kanske blir att jag bjuder med henne på ett tillväxt ul hos den privata barnmorskan jag va hos i v 16.

Likes

Comments

Blandar lite olika storlekar inför de första 0-4 månaderna strl 50-56-62.
Hittade även några super söta saker som var i större storlek(dem läggs undan tills strl 68 blir aktuellt)

Likes

Comments

Jag och min sambo valde ju att göra IVF pga av högrisk att få ytterligare utomkvedhavandeskap. Vi valde att söka privat istället för att vänta på vårdgarantin, vi valde att göra ivf hos Nordic ivf center i göteborg. Jag och min sambo är så sjukt nöjda med allt som Nivf gjort för oss, från första bemötande i receptionen  till utskrivningen i slutet av November.
våran "huvudansv" läkare var Anna lena wennberg. en helt fantastisk kvinna både personligheten  och hennes kunskap inom yrket.  jag mötte även flera av läkarna som jobbade där och även sjuksytrar o barnmorska. jag kommer aldrig glömma en av deras barnmorskor som hetter Pernilla. jag fick nämligen  en panikattack isamband med ägguttaget och då kallade dem in henne och helt plötsligt  var paniken borta. hon var fantatisk och jag önskade att jag kunde ringa i juli när det är dags för bebis att komma. för det är exakt en sån barnmorska jag kommer behöva för att känna mig trygg och i säkra händer.

Likes

Comments