Övningen ovan såg jag på hippson. Den har jag tänkt att hoppa igenom med Nusse i veckan. Gillar att det är både långa och korta vägar så jag får öva på bägge delarna. Just det där med att komma ur sväng, kan jag inte tänka för mycket på. Viktigaste är såklart en bra galopp och den brukar jag kunna tappa ibland genom svängen. Nusse galopperar ju som en dressyrhäst mer än fälttävlanshäst, vilket gör det ännu viktigare att ha en galopp med lite tryck i.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Så börjar det äntligen närma sig treårstest! Myran kommer antingen gå den 6-7 maj eller den 28-29 maj. Personligen tror jag hon kommer gå den första helgen, mest för att jag vill kunna skicka henne på bete igen där i mitten på maj. Jag har också bokat in lite löshoppningsträning. Vill att hon ska lära sig att åka iväg och vara lugn i det. Dessutom har de en duktig löshoppsdommare/tränare som hjälper till. Vilket känns tryggt, speciellt om vi ska hoppa upp henne lite. Nu har hon hoppat max 80 cm. Bara hon ska tycka det är kul. Tänkte ställa upp en liten bana i helgen också, får se vad hon tycker om det :)

Likes

Comments

Lag-SM gick förra året (2015) på hemmaklubben. Hon var fin i hoppningen. Första hindret var vitt och som ni ser så fick hästarna solen i ögonen när de hoppade det. Där skulle jag nog varit framme och visat hindret innan start. Men det är alltid lätt att vara efterklok. Hon river den grovt, jag tror att hon helt enkelt inte ser den. Resten av banan rider jag mycket bättre och ger henne bättre förutsättningar. Då hoppar hon felfritt resten. Första gången vi hoppar trekombination ;) kanske man inte ska göra första gången på tävling, men nusse är ju snäll som vanligt 💞

Likes

Comments

Idag har jag (med hjälp av Daniella) byggt en vattenhink som inte ska frysa ute i kylan. Totalt inklusive hinkarna kostade den 400kr i material :) och då fick vi även massor över så tror kostnaden för 1 är ca 300kr.
Du behöver:
•2 hinkar/lådor i olika storlekar. Den mindre ska passa i den större och lämna ett mellanrum på ca 10cm runt om. (Min blev lite mindre på kortsidorna.
• en styrofoam platta (blå typ frigolit)
• en 'remsa' med mineralull (jag fick köpa 'rester' )
• aluminiumfolie
• tejp
• playwood till lock
• handtag i trä

Du börjar med dina 2 hinkar/baljor en stor en mindre. Klä den stora invändigt med grov alufolie på botten och kanter, skär till och lägg styrofoamen i botten inklädd med aluminium. Klä sedan den mindre hinken/baljan utvändigt med grov alufolie på botten och kanter, lägg mineralull mellan hinkarna.
Locket sågar du (eller killen som jobbar på Beijer) utefter innerkant på den stora baljan. Sätt dit handtagen. Det kan bli lite snett, helt okej! Ta lite styrofoam och tejpa fast på baksidan av locket. Tejpa runt kanten så den håller tätt! Voilà!!

Såhär glad var Daniella över att gå upp tidigt och bygga :)

Nu hoppas vi bara att de funkar! Står i hagen nu, rapport imorgon 👍🏻

Likes

Comments

Jag letar nu efter någon som anordnar inomhusterräng i Skåne. Med ljus och lykta men det verkar svårt att hitta. Är ju kul för hästarna att prova hoppa lite karaktärs hinder och öva på lite linjer. Jag har iaf frågat min klubb om det är nått de hade velat göra :)

Likes

Comments

Film från idag!
Börjar med att leda över henne. Sedan får hon trava över. Fick inte med när hon gick fint i galopp över bommarna men hon tycker det är superkul iaf. Jag kör korta pass, Max 10
min så hon inte ska tröttna!

Likes

Comments

...Bommar :) det hindrade inte myran från att ta i för kung och fosterland! Jag longerade henne och så la jag två bommar med 12m emellan. Hon gjorde det bra, dock så överhoppar hon sig lite för mycket än så länge. Jag kommer lägga in detta 1 gång varannan vecka och det är för att hjälpa henne med taxeringen.

Likes

Comments

Igår var jag och Daniella på hööks rea. Vi 'skulle inte' köpa nått.. .. .. Det gick sådär! Jag köpte följande

Den ena (täcket) var på rea iaf! Sen köpte jag ett pannband, till mig och inte hästen.

Daniella köpte samma täcke + ett bot-täcke.
Jag har säkert glömt nått men det är vad jag kan komma på :)

Likes

Comments

När myran föddes hade nusse alla tecken som de 'ska' ha. Hon var slapp vid sidan av svansen (du kunde i princip hålla fingrarna raka och trycka in hela handen i muskeln vid sidan av svansen), hon hade satt juver och samma kväll som hon fölade så rann den (nästan sprutade) mjölk rakt ut. Hon var orolig, pustade och gick runt i boxen. Hon la svansen på sned och stod och tittade bakåt/mot magen. Men hon ville inte föla när vi var med. Jag kollade till henne sista gången vid 10, när jag kom upp i huset så sa jag till Annica, jag tror hon tänker föla snart!! Gå ner igen! Sa Annica då. Jag förklarade att jag precis varit där men Annica stod på sig och vi gick ner 10:05. När vi kommer ner är nusse i fullt sjå med att föla. I början så var vi tysta och tittade på. Men ju längre hon krystade desto mer oroliga blev vi. Fölet satt fast! Nu var det bråttom, mamma och Annica drog samtidigt som hennes värkar och efter mycket om och men kom lilla myran ut. Att vara med på en fölning var inte alls som jag trodde och jag är så glad att Annica var med. Jag trodde aldrig vi skulle få ut fölet. Fast jag drog mitt hårdaste så rubbade jag det inte. Nu gick allt bra men Gud vad nervös jag var! Man är väldigt maktlös och egentligen var det bara tur att allt gick bra.


Har ni varit med på någon fölning? Hur var det och var det som ni trodde?

Likes

Comments

Hej hopp i galopp ;) idag har jag ridit myran och har galopperat för första gången! Hon var jätteduktig. Jag smackar och ponnyskänklar in i galoppen. Sen står jag i lättsits. Det ska man inte göra enligt coachen. Då kan nämligen unghästen få för sig följande:

Så hädanefter ska jag sitta ner i galoppen. I varje fall nu till en början. Annars var hon så himla fin och lätt att rida. Bjuder på en lite galopp från andra varvet också.

Men det märks att det är mor och dotter. Nusse gör gärna ninjamoves när hon fattar galopp också. Galoppfattningen nedan belönades med ett '6, landar fint' och ja... Det är en bedömningspunkt ja!

Likes

Comments