Igår hade vi kvällspasset i stallet, hungriga pållar!!!

FeliciaArmerö

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Blev inte att rida idag heller. Pysslade om honom istället och borstade. Och de dagliga stallsysslorna såklart, så som att mocka, fixa maten , you name it.

Han var en riktigt mysig liten krabat idag, lilla ponny pojken.

Imorgon blir det att rida i alla fall, och det är vi nog båda lika taggade på, hoppas jag ;)

Tog en bild på honom när han stod i gången, färdig borstad och snygg såklart.

Ett riktigt litet charmtroll ❤️

FeliciaArmerö

Likes

Comments

Hemma ifrån skolan idag också, så vi får se hur jag mår ikväll angående Dante. Om jag känner att det blir för mycket att rida så kommer vi bara gå en promenad eller så skrittar jag bara ut på honom lite barbacka.

Han har haft tappsko och ett väldigt stort skav vid sadels framvalv så han har fått vila en del nu, och även för att jag inte haft all tid jag önskat att jag hade haft för att hinna rida. Men nu är det bättre tider och jag är mer taggad än aldrig förr att komma igång nu, men såklart ska man bli sjuk just då. Att det alltid ska komma något och förstöra precis allt.

Men under tiden jag inte haft all tid jag behövt har han blivit riden/gått promenader och så med andra i stallet. Jag har även gått lite promenader med honom när det funnits lite tid.

Men nu ligger jag inte efter i skolan längre, vi har inte lika mycket prov nu i början av året och sen är det annat som tar tid ifrån mig också men det är något jag väljer att inte dra upp här. Skulle jag göra det skulle ni säkert kunna sitta och läsa detta inlägg i flera dagar till det var färdig berättat.

Men nu är vi i nuet och på torsdag är det min födelsedag, valde att ha insläppet då i stallet på min dag, kan det bli bättre? Helt underbart ju.

Slänger med en bild på mig och min förra ponny jag hade. Dock valde jag att sälja henne då hon blev äldre och stel i benen. Så nu bor hon i Skillingaryd hos en liten tjej som älskar Julia Li mer än allt annat. Var underbart att hälsa på dem när jag var där. Jätte mysigt där ute, de har andra djur också på deras lilla gård som de har på tomten. Helt underbart, vill också bo så ...

FeliciaArmerö

Likes

Comments

Som rubriken lyder, det blev inte alls som planerat idag. Då jag har åkt på en förkylning och feber vart det hemma från skolan. Så i stallet blev det inget rida tyvärr så idag fick Dante vila. Pysslade om honom i boxen istället, mysde lite och skämde bort honom med lite godis... Ibland måste de faktiskt få vara okej ;)

Jag mockade, fixade hans mat och fyllde på vatten, sedan for det hem.

Om jag känner mig bättre imorgon kommer det förhoppningsvis bli ridning i ridhuset, om det inte redan är uppbokat så att säga... Men vi får hålla tummarna.

En positiv sak idag det var väl att jag inte frös alls i stallet idag. Tvärt om. Det är väl det ända bra med att vara sjuk antar jag, haha.

Slänger med en bild på min lilla sötnos ifrån idag, hur söt får man lov att vara lixom?

FeliciaArmerö

Likes

Comments

Idag är det måndag- segt och trögt

Dags att fara iväg snart till skolan för att efter den åka till stallet till min lilla ponny-plutt!!

Planerna inför idag ser ut att bli stuts och lite markarbete, om ridhuset nu är ledigt så att säga. Om det inte är ledigt kommer jag antingen rida ut en sväng eller så kör vi på longering i paddocken. Jag vet inte varför men av någon anledning vill jag absolut inte rida i paddocken när den är snötäckt, jag tror typ att vi ska halka och gå om kull.. Men samtidigt vet jag att när jag longerar honom där så har jag inte sett ett endaste täcken på någon halka... Haha.

Förhoppningsvis kommer jag nog hinna med efter stallet sedan att åka och köpa ett bogskydd till mitt lilla hjärta som börjat få skav av sitt täcke. Och om presentkortspengarna räcker till kommer jag även passa på att köpa ett par nya benskydd också då dem han har nu har börjat bli slitna, tyvärr.

Men nu måste jag ta och fara till bussen, håll utkik på bloggen senare idag sen för då kommer det en uppdate på hur passet med Dante gick.

FeliciaArmerö

Likes

Comments

Länge sedan jag hade en blogg nu och suget om att blogga är starkare än förr!! Saknar det där med att kunna skriva ned vad man tycker och tänker och att få dela med sig av allt till alla.

Den här gången har jag dock inte en "fritids" blogg utan nu har jag valt att just ha en hästblogg mer exakt. Det jag kommer skriva om är vad jag har gjort i stallet, om jag varit på träning/tävling, vad vi har gjort på passet och så vidare. Allt som har med stallet och min häst att göra så att säga.

Eftersom det var länge sedan jag hade en blogg och jag kanske får nya läsare som inte läst mina tidigare bloggar så tänkte jag berätta lite om mig och min ponny, våran lilla historia vi har hunnit bygga ihop tillsammans under den tiden vi varit med varandra än så länge.

Om vi börjar med Dante då, eller ja, Danté's Peak som han egentligen heter. Han är född året 2011 den 6/6, alltså är han fortfarande en unghäst. Jag köpte honom ifrån stall hästkullen den 21 Juni 2015, så nu har vi alltså varit tillsammans i dryga 203dagar. När jag var och provred honom tvekade jag lite i början då varken gas eller styre funkade över huvud taget. Men det var något i mig som verkligen ville satsa på honom, vilket jag gjorde. Han blev inriden i februari 2015 så det var ju ganska förståligt att han inte var så välutbildad i sin ridning. Idag är det inte alls samma häst som jag var och provred, idag är han en pigg, väldigt smart och samarbetsvillig häst! Han är hoppad 1m med mig på ryggen och bara de lyckades vi med tillsammans under 2015. Så ni kan ju tänka er vilken superstar han är! En extremt härlig och gosig connemara valack på dryga 146cm som har vunnit mitt hjärta totalt!

Nu 2016 har vi såklart satt upp lite mål, vi satsar på framgång och succé!

Mål 2k16:
Klara en hoppbana på 1m
Gå felfria på pay and jump
•Delta i LD-ponny (80cm)

Som ni ser är det ändå ganska högt mål på den sista, men tar vi inte allt detta år har vi flera år till tillsammans att fixa detta. Planen när jag köpte Dante var ju att komma ut och börja tävla på honom i just hoppning, och det finns inget annat den hästen älskar mer än att hoppa. Han har visat väldigt fina sidor i hoppningen så nu satsar vi fullt ut på våran hoppning, för det är det vi två brinner för. Nu är vi sjukt taggade inför 2016 och hoppas på att allt kommer gå perfekt, både utanför och i hästvärlden.

Slänger med en lite söt bild på Zokrates & Dante.
(Det är Dante till höger)

FeliciaArmerö

Likes

Comments