Heeeeeeeejj! Ja som ni ser så ska vi skriva om mobbning, mobbning har mycket med ungdomar att göra.

Så vad är då mobbning? Jo mobbning är när en eller flera personer ständigt håller på mot en person och trycker ner den. Mobbningen kan leda så långt att en människa inte vill leva längre.

Vad tycker Emilia om mobbning? Jag tycker att det är dåligt för att man ska ej trycka ner människor och den som blir utsatt vågar inte säga till eller göra något för att den blir rädd.

Vad tycker Tilda om mobbning? Jag tycker att det är hemskt att en människa kan må så dåligt på grund av andra människor som trycker ner en!

Om ni har något ni vill prata om med oss som är ungdomar så kan ni maila oss, mailen står i fliken "om oss". Om man ser någon som blir utsatt så kan man säga till eller gå till en vuxen om man inte vågar ge sig in i bråket. Det är bättre att säga till en vuxen än att bara stå och kolla på

Hur kan vi göra för att förhindra mobbning? Glöm inte att kommentera och HJÄLP OSS att göra så ungdomar får det bättre!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Nu har jag (Tilda) och Emilia intervjuat världens snällaste lärare Maria R på Friskolan Asken. Vi frågade henne några frågor om ungdomar idag och förr. Vi bad henne beskriva hur det var förr och hur det är nu.

- Förr så hade man ej datorer, vi bestämde när vi skulle träffas genom telefon. Man sågs mera på riktig och umgicks mera med varandra. Det var mera föreningsliv som till exempel scouterna och fältbiologerna.

Beteendet förr var nog att man lyssnade mera på föräldrarna och vad dem sade. Det är roligare nu för ungdomar kan hitta på mer saker och är mer självständiga och initiativrika. Jag tror att man läste mera böcker också förr som ungdom. I skolan tycker jag att man skriver längre texter och mer innehållsrikt nu, förr var det kortare och rättstavat. Grammatiken var viktigare förr eftersom man började bry sig om den mycket tidigare. Nu finns det rättstavningsprogram t ex. Ungdomar är med individer nu och man får vara den man är nu mer än förr. Förr så ville man ha det nyaste modet annars var man lite töntig, nu är det mera att man vill ha de nyaste teknikprylarna än rätta kläder.

Detta sa Maria om ungdomar nu och förr när vi intervjuade henne.

Likes

Comments

Idag så tänkte jag berätta om en dag i mitt liv för det var någon som önskade det.

Jag vaknar 06:00 av att mitt alarm ringer, jag tar upp mobilen och håller på med den i kanske en halvtimme. Sedan så fixar jag mig, äter och går till bussen. En vanlig skoldag börjar oftast 08:30 eller 09:35. När jag går av bussen efter en lång resa så går jag påväg till skolan. Jag kommer in i skolan och lämnar mina kläder i mitt klädskåp och sedan går jag till klassrummet. På dem flesta rasterna så brukar jag vara med kompisar och ibland göra på mobilen.

När skolan är slut vid cirka 15:00 så börjar jag gå mot busshållplatsen. När bussen kommer så far jag mot resecentrum. När jag är framme så måste jag vänta läääänge på att bussen ska komma. Jag åker buss i kanske 25 minuter sedan går jag av vid stallet. Jag är oftast i stallet eftersom jag älskar att rida och att hålla på med hästar, min sköthäst heter Nancy och jag måste rida henne 5 dagar i veckan. Jag tar oftast mycket bilder på mobilen när jag är där och lägger upp på instagram eftersom det är mitt intresse. Efter stallet åker jag hem och duschar, kollar på serie och äter. Jag byter sedan om till pyjamas och går och lägger mig vid kanske 22:00.

Detta var en vanlig dag i mitt liv och så det brukar se ut på min vardag.

Komihåg att kommentera era åsikter och HJÄLP OSS att göra så ungdomar får det bättre!!

Likes

Comments

En vanlig morgon börjar skolan 8:30 så min väckarklocka ringer 6:32. Det som tar längst tid på morgonen är att välja kläder (; När jag har hitta den perfekta outfiten så går jag för att äta frukost. 

När jag är klar och har packat väskan går jag och hämtar cykeln för att cykla till skolan. När jag kommer fram till skolan så lämnar jag kläderna i klädskåpet och hämtar det jag behöver till lektionen. På rasterna brukar jag vara med mina kompisar. När jag slutar skolan så går jag till cykeln och cyklar hem. 

Jag har alltid en aktivitet efter skolan. Så när jag kommer hem så äter jag mat och fixar mig till träningen. Om jag ska på dans så måste jag ta bussen till Eskilstuna annars så har jag gymnastik och då kan jag gå. 

Mina träningar slutar oftast sent så när jag kommer hem så fixar jag mig för att sova och pluggar lite ifall det behövs.

Det var min dag! Glöm inte att kommentera era åsikter och hjälp oss att få ungdomar må bättre!

Likes

Comments

Hej vi är två tjejer i 13 års åldern som skapar denna sidan för att vi vill skriva ut våra åsikter och fakta om hur ungdomar har det idag. Inte bara de som har det jättebra utan också om de som har det rätt dåligt som tillexempel gatubarn i andra länder.

Vi vill engagera oss. Vi vill att ni som besökare ska skriva om era åsikter och vad vi kan förbättra. Vi vill ha tips om hur vi kan hjälpa ungdomar idag och hur dem kan få det bättre.

Detta är inte bara våran sida, denna är till för er som kommer hit och för oss.

Vi hoppas att vi kan få flera att förstå hur vissa ungdomar har det.

Skriv i kommentarsfältet och hjälp oss att göra så ungdomar får det bättre!

Likes

Comments