Vi har nu ett sammarbete med en organisation vid t-centralen som delar ut mat, vatten, filtar och kläder till nyanlända flyktingar. Alla i organisationen applåderade åt oss när vi frågade om vi fick hjälpa till. Man känner sig så himla behövd när folk blir glad av det man gör. 

Vi samlar alltså in pengar nu och skänker sedan dem till organisationen utanför t-centralen. Dem finns där på plats dygnet om, varje dag. Och idag startade vi våran insamling!

Våran grupp satt i en timme ungefär och gjorde små armband som vi sedan gick ut och sålde. Armbanden kostar 30 kr styck och idag sålde vi armband för 200 kr på bara några få timmar. Vill du också köpa ett armband och hjälpa oss med våran insamling? Vi befinner oss vid områderna runt stadion och vid Östermalmstorg. Tack på förhand :)


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Om några dagar kommer vi ha en Flashmob på plattan i Stockholm. Vi samlar in pengar till våran insamling så kom gärna och kolla!

Mer info kommer snart.

  • 32 Readers

Likes

Comments

Flyktingarnas olika resor till bättre länder är både tuffa och farliga. De reser under förfärliga förhållanden och brist på vatten är ett vanligt men allvarligt problem bland resande flyktingar. Brist på rent vatten är ett vanligt problem i fattigare länder.
En vuxen människa konsumerar 3 liter vatten per dag. Det kan variera beroende på temperaturen och hur mycket man svettas. Av dessa 3 liter vatten får vi i oss 1.5 liter (50%) genom kosten.
Flyktingar som är på flykt får inte det vattnet och den kosten som dem behöver. Det leder till vattenbrist och brist på energi i kroppen. Vattnet behövs också för att kroppen ska fungera optimalt, levern, njurarna, matsmältningen, lederna, immunsystemet mm. Hur reagerar då kroppen när vi får i oss för lite vatten?
Uthålligheten och koncentrationsförmågan försämras. Risk för förstoppningen ökar eftersom att vatten i rätt mängd bildar en gelé aktiv massa som hjälper matsmältningen. Vatten ökar mättnadskänslan, vilket leder till hunger om vi får för lite mat och vatten. Vattnet behövs för kroppens naturliga rening och vi blir sjuka om kroppen inte renas från de olika toxinerna som vi får i oss.
Tänk nu på alla flyktingar som går och går utan mat och vatten. Tänk på hur bra vi har det här i Sverige och att det faktiskt är superviktigt att dricka rätt mängd vatten. Vi i Sverige är extremt bortskämda när det gäller rent vatten. Ändå skräpar vi ned vårt vatten. Vi låter vattnet rinna när vi tvålar in oss i duschen. Bli mer sparsam och tänk på hur andra har det i de fattigare länderna.

Likes

Comments

Vårt projekt går ut på att hjälpa nyanlända flyktingar att få det bättre i Sverige. Vi vill tillsammans hjälpa och påverka. Vi vet att vi kanske inte kan stoppa konflikterna i Syrien men vi vill hjälpa till så gott det går. Vad gör vi egentligen då?
Vi samlar in pengar och skänker bort begagnade saker. Vi ställer frågor och uppmärksammar folk om just flyktingar och hur dem har det just nu.

Hur ser läget ut idag?
8 Miljoner flyktingar har idag flytt till olika delar av Syrien. Dem har lämnat sina bostäder och allt de äger. 4 Miljoner människor har flytt till grannländerna. 0,25 miljoner syrier har tagit sig till Europa. Det är mindre än 2% av hela Syriens befolkning. Ändå klagar vi på att det kommer för många flyktingar till Europa. Länder stänger igen sina gränser och tillåter inte invandring i sina länder. Vi säger att vi vill hjälpa, men vem hjälper vi egentligen om vi stänger igen gränserna och tycker illa om invandringen. Vi måste få folk att få bort sina förutfattade meningar om flyktingar och om invandringen. Vi måste alla hjälpa till. Din lilla insats kan göra mycket. Om alla hjälper till så kan vi hjälpa flyktingarna att få det bättre.

Hur kan du hjälpa? Hur vet man vilken organisation man ska skänka pengar till? Det finns ju så många.
Våran grupp har ringt runt och frågat vart man ska skänka saker och vad man ska skänka bort. Unicef är en bra sida att skänka pengar och saker till. Vi tänker starta en egen insamling. Pengarna går såklart till att hjälpa nyanlända flyktingar. Våra pengar kommer gå till Unicef.

Vigörvadvikan är en sida där ni kan hitta information om hur just ni kan hjälpa till.

Likes

Comments