Många av er ser mig som den glada, positiva tjejen som tar svårigheter med en nypa salt. Den senaste tiden, de senaste åren har ni kanske känt mig som mera passiv och tillbakadragen. Det hände något som förändrade mitt liv. En ständigt oinbjuden gäst kom in i mitt liv,  som tog sig alla rättigheter att påverka mig.

Fibromyalgi blev en del av mig! Innan jag drabbades hade ja aldrig hört talats om fibromyalgi,  och skulle förmodligen reagerat precis som dig med ett stort frågetecken över huvudet. Jag klandrar dig inte, och söker heller inte ditt medlidande. Vill ge dig en inblick över mitt liv, och en chans att förstå

Tänk dig att ständigt gå runt med en influensa liknande känsla i kroppen, när du känner dig sådär varm och konstig i hela kroppen. Energilös och utmattad. lederna värker och gör ont.

Tänk dig att vakna på morgonen ibland och känna att kroppen inte går att lyfta från madrassen, det är som att några trycker dig tillbaka med full kraft. Känslan av att det är somn stora tyngder över kroppen, som gör att du inte orkar slänga benen över sängkanten utan att det smärtar något fruktansvärt. Huvudet är samtidigt så tungt och borta, att du börjar undra om du är medvetslös eller vaken.
Du har precis sovit en hel natt, men när du vaknar på morgnen drar tröttheten i dig som du varit ute och rännt hela natten fast du egentligen legat och blundat i sängen och förmodligen  faktiskt har sovit många timmar.

Människor som möter mig ute på stan, skulle aldrig tro mig om jag berättade. Hon som ser så frisk ut och alltid är så glad, är det möjligt? Har lärt mig att hålla skenet uppe och inte visa när det smärtar i kroppen. Biter ihop och kämpar för att åtminstone få ut något roligt och produktivt av livet. Du skulle förmodligen inte tro mig för det som inte syns finns inte för många. Just därför skriver jag det här inlägget, för att ge dig en chans att förstå. Det här är mitt liv, min vardag.  Som jag planerar i huvudet varje dag för att klara mig igenom en helt vanlig dag.

Jag är sjuk, och det här är en del av mitt liv.

Det positiva med allt det här är att ja faktiskt lärt mig något viktigt i livet, ta vara på det jag har., uppskatta bra dagar när de är här. Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Hejsan, mitt namn är Madeleine. Kul att du tar dig tid att läsa! 


Mitt stora intresse är hundar! Har en egen hund hemma, hon heter Honey och är en whippet. Det kanske inte säger er någonting? Det är en vinthund, väldigt smal och springer fort. Ni har säkert sett Greyhound på kapplöpsbanor som springer efter en hare, det är alltså en större variant av vinthund. 

Nu när jag har blivit äldre och fått mer kunskap om hundar, har det blivit viktigare för mig att ha ett bra foder till min hund, som hon får bra energi utav samt trivs med. Efter en del sökande och många bra tips av min sambo, blev det Robur. Jag valde robur framförallt för att det är gjort på svenskt kött. Hundar är ju köttätare i sin natur, det är vad deras förfäder lever på i det vilda. 

Du som har ett eget djur, hur tänker du kring valet av foder till ditt djur? 

Produktionen av kött pratas det väldigt mycket om i dagens samhälle. Vad är optimalt? Är det rätt med massproduktion? Vi massproducerar djur i fångenskap enbart för vår egen fördel, för att sedan kunna göra mat utav dem. Kött tillhör ju våran natur, genom alla år så har människor livnärt sig på kött. Precis som djuren i de vilda, dem livnär sig på varandra. Alla är en del utav näringskedjan. Personligen så älskar jag kött! Skulle aldrig kunna leva som vegetarian. Men tycker det är viktigt att tänka på vart köttet kommer ifrån, om djuren har fått ett fridfullt liv. 

Tycker du att det är lika viktigt med bra mat till dig själv, som valet över foder? 

Roburs foder är gjort på svenskt färskt kött, vilket gör det smakrikt för din hund. Det är väl en fördel att din hund inte bara äter nyttigt, utan även tycker om sin mat! Fodret är även vetefritt, innehåller istället ris och majs. Glutenfri hundmat med fibersammansättning verkar för en god tarmfunktion. Fodret är också vitaminrikt, med både C & E vitaminer. Det gör att hunden kommer i god form och ökar prestationsförmågan. 

Det här är honey, min egna hund. Morgonmys!

Ett special foder av robur, med ris och lamm. Helfoder för vuxna hunder, i alla åldrar och raser.

Hund med god energinivå, blir en lycklig hund!

Bozita roburs egna foder för hög aktiva foder, fungerar även bra för underviktiga hundar.

Vårkänslorna i luften, ger henne spring i bena. Här tränar vi på "give me ten", då hon ska klatcha mig med både framtassarna.

Likes

Comments

Gjorde en marknadsundersökning gällande hundfoder, för att ta reda på djupare vad som är viktigt för hundägare vid val av foder. Här nedan följer resultatet av undersökningen!

Likes

Comments

Likes

Comments

​Halloween helgen spenderas enligt tradition med systeryster på Liseberg. Minst sagt att vi blivit så skrämda, att vi satte hjärtat i halsgropen. Som jag längtat efter henne! Efter mycket övertalande gick jag med på att köpa biljetter till atmosfears spökhus, men tur som ja hade så var biljetterna slutsålda och vi kom hem levande, hehe! Om det är någonting som skrämmer skiten ur mig, så är det spökhus. Trots att man känner sig jätte modig när man väl är påväg dit och intalar sig själv att ingenting är på riktigt, så blir ja som ett litet barn igen så fort portarna öppnas. Efter många karuseller, några vinster och mycket skratt är vi påväg hemåt för att avsluta kvällen med halloween fest! 

Likes

Comments

"I'm always doing things that I can't do. That is how I get to do them" - Pablo Picasso

Likes

Comments

Ljusen är tända och tv'n på. Efter en god middag, och mätta magar sitter vi framför netflix och myser till det med hundarna.

Likes

Comments