Nu är han äntligen här!

Jag tog mina sömnmediciner väldigt sent inatt eftersom att jag kom hem sent efter att ha suttit och vaktat Farin halva natten och så sov väldigt dåligt. När telefonen ringde vid 09.15 så var jag helt lost och trodde att det var mitt larm som ringde.
Men så var det inte, det var Gunilla som ringde ifrån sitt jobb i Örebro och sa att hon trodde Farin skulle föla idag eftersom att hon verkade ganska så orolig ute i hagen. Gunilla hade ett möte kvar på jobbet och skulle sedan åka direkt hem. Jag minns inte så mycket av samtalet eftersom att jag fortfarande hade kvar mina sömnmediciner i kroppen (jag blir extremt dåsig av dem) men jag lyckades kravlade mig upp ur sängen. Lagom när jag hade tagit mig upp så fick jag ett sms där det stod "skit också, hon ligger ner!"

Jag fick panik och lyckades klä mig, hämta cykeln och cykla till stallet på under 7 minuter!
När jag kom fram så stod Farin upp och tuggade på sitt hö, jag hann tänka "jag skyndade mig nog ut i onödan", jag gick och hämtade en pall för att sätta mig ner och hålla koll. Jag hann bara hämta pallen och sedan så sprack den yttre fosterhinnan och fostervatten började rinna ut.
Jag hann bara vara i stallet i 4 minuter innan Farin satte igång.
Snacka om att komma precis i tid!

En fosterblåsa började synas och sedan så la sig Farin ner och börja ta emot krystvärkar.
Jag ringde Gunilla men hon hade redan hunnit gå in på sitt jobbmöte.


Två hovar började sticka ut, när jag såg mulen också så kände jag en stor lättnad!
Eftersom att jag då visste att det var fölets framhovar som kom ut först så antog jag att fölet låg i ett normal läge.

Farin krystade men det hände inte speciellt mycket. Jag började bli orolig eftersom att jag aldrig har vart helt ensam vid en fölning tidigare! Jag har vart med vid förlossningen av fyra föl men aldrig gjort allt ensam. Jag har tidigare bara hjälpt till om vi har behövt vara flera då Farin har haft några jobbiga fölningar.
Jag ringde veterinären men ingen svarade. Varken Gunilla eller Mange svarade, så jag ringde Ronya ifall att jag skulle behöva ett par extra händer. Hon slängde sig på cykeln och skyndade sig mot stallet.

Jag bestämde mig för att försöka hjälpa till genom att drar lite i fölungens framben vid krystvärkarna och hålla emot däremellan. Fölet kom då ut ganska så fort och det var en lättnad att se den röra på sig! :D
Dock så var fosterhinnan väldigt tjock och verkade inte vilja spricka av sig själv, så jag tog hål på den och drog bort den över nosen för att underlätta så att fölet kunde börja andas.
Precis när jag hade gjort det så kom Ronya i full fart, jag bad henne hämta en handduk så att jag kunde torka rent näsborrarna från allt fostervatten.
Både Farin och fölet såg riktigt pigga ut så jag backade undan för att låta dem lära känna varandra :)

Tack Ronya för hjälpen! <3

Lagom när allting var klart så ringde Gunilla upp, hon var på motorvägen och skyndade sig hemåt i full fart.
Allting var klart på ca 20 minuter :)

Det blev en stor och ståtlig hingst!

Gunilla och jag hjälpte fölet att hålla balansen så att han skulle lyckas komma upp snabbt på benen och kunna dia ordentligt. Det är alltid ett riktigt träningspass att brottas med fölungar! xD hehee

Han var väldigt pigg och framåt!

Sedan så knöt vi upp efterbörden så att Farin inte skulle trampar på den.
Eftersom att det inte ville släppa så tog vi in fölet i boxen och så longerade Gunilla Farin under tiden som Ronya och jag höll koll på fölisen som hade somnat inne i boxen.
Att motionera stoet utan fölet kan göra att livmodern drar ihop sig och efterbörden släpper. Efter ett tag så släppte den, skönt!
Vi la ut fostersäcken på golvet för att kunna konstatera att den var komplett och att det inte har blivit kvar några bitar.

När fölet hade bajsat, lärt sig att resa sig helt själv och ätit ordentligt så cyklade jag och Ronya hemåt.

Jag var jättetrött så la mig för att sova lite i soffan eftersom att jag skulle gå på och jobba, dock så tyckte Viper att det var en dålig idé, så slutade med att jag fick gå ut och gå med honom fyra gånger på tre timmar.. Trööött!
Det är jobbigt att ha en hund som är extremt känslig i magen p.g.a. sina nya mediciner...


Jag är väldigt stolt över Farin som gjorde ett så bra jobb!
Och jag skötte mig ju också ganska så bra! ;)

//Malik

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Här kommer en snabb uppdatering i väntan på föl! 😊 Jag kommer uppdatera så fort det händer något.


Måndag

Hon hade tydliga vaxproppar och var ganska så orolig i början av natten och på morgonen så droppade mjölken.

Tisdag

Under dagen så var hon ganska så orolig i hagen och vandrade fram och tillbaka. Ganska orolig fram till 02, hon bet sig mot sidorna och hade tydliga värkar. Mjölken droppade på morgonen. 

Onsdag

Orolig fram till 02 sedan så lugnade det ner sig igen. Hon stod mest bara och åt hela natten lång.

Torsdag

Just nu sitter jag hemma hos Fam. Törnblad och kollar på "Braveheart" samtidigt så håller jag koll på Farin via en kamera i stallet.

Gunilla har vaktat Farin i flera dagar nu, hon sover i soffan och har klockan ställd på en gång i timmen, utöver det så jobbar hon även heltid under dagen. Så idag sa jag åt henne att gå och lägga sig uppe i sängen så kan jag sitta vaken och hålla koll istället eftersom att jag är ledig idag.

Dock så ser det väldigt lugnt ut! Ovanligt lugnt.. Hon borde verkligen föla snart!

Men jag håller er uppdaterade! :)

Jag och hundarna (Pluto, Totte, Flax och Viper) ligger i vardagsrummet och tycker att Farin kan sätta igång nu! 😛

Men Farin tycker tydligen inte samma...

Hoppas det kommer inatt! :) 

 För sen så jobbar jag hela helgen... 


Uppdaterat: 06.00

​Jag satt och vakade till strax innan 03, sedan så kom Gunilla och tog över. Det var en väldigt lugn natt så jag och Viper tog oss en promenad hemåt. Viper har haft diarré hela veckan pga hans nya mediciner så både Mange och jag har sovit väldigt lite.. Jag lyckades somna snabbt när vi kom hem, men blev väckt redan vid 05 av Viper som ville gå ut... Såå trött...

//Malik

Likes

Comments

Våran älskade olycksfågel!

Den 9e maj så var det dax igen.. att åka till Strömsholm med Viper.

Sist vi var där så visade alla prover negativt, de kunde inte hitta någonting. Han fick dropp och blev insatt på Ronaxan (antibiotika), efter en dag så var han symtomfri och fick komma hem. Han var lite trött i början, men blev snabbt den vanliga pigga och glada whippet pojk som vi är van vid.
Efter två veckor så var medicin behandlingen färdig och allt skulle bli som vanligt. Så blev det inte.
Efter två dagar utan medicin så kom febern snabbt tillbaka. Mange hade konstant kontakt med Strömsholm och vi bestämde att ge honom febernedsättande och sedan börja ge honom Ronaxan igen. Febern gick ner litegrann men Viper visade tydligt att han fortfarande mådde väldigt dåligt. Trotts mediciner så började febern långsamt krypa uppåt. Vi bestämde oss för att inte låta honom hinna bli sämre utan att åka iväg med honom på en gång och få honom inlagd hos specialister.

Efter en timme och tjugo minuter så var vi äntligen framme och de valde på en gång att han skulle få stanna kvar. Som vanligt så klämde och kände de men kunde inte hitta några fel. Hela hans journal är ett mysterium som förbryllar alla.

Alla bilder kommer ifrån väntrummet, Viper tyckte att det var väldigt tråkigt att vänta!

Dagen efter så ringde veterinären och frågade om de kunde få göra ett ryggmärgsprov på Viper och  självklart så tackade jag ja och sa att det var okej. Det kändes totalt skit att behöva göra ett ryggmärgsprov eftersom att det finns vissa risker att gör det och det ska även göra väldigt ont. Tur att han var sövd!
Detta var det sista lilla strå vi alla greppade efter för att få svar på vad det kan vara för fel på lilla Viper. Men efter all smärta tror ni provet visade något? Nej, det visade ingenting och allting såg helt normalt ut. Vilket självklart är skönt! Men nu är vi tillbaka till ruta ett och det finns inga fler strån att greppa efter.

Min lilla unika pojke verkar ha någon typ av autoimmun sjukdom, men eftersom att inga av proverna visar något så går det inte att fastställa vilken sort det är eller om det ens är det.

Men eftersom att det inte finns något mer att göra så behandlar vi det som att det är en autoimmun sjukdom vilket innebär att kroppens immunförsvar angriper kroppens egna celler. Ofta så har kortisonbehandling en bra effekt på sjukdomen, då behandlingen går ut på att dämpa immunförsvaret.
Så just nu går Viper på en hög dos kortison och så kommer vi långsamt trappa ned behandlingen för att förebygga återfall. Vissa hundar behöver livslång behandling medan andra kan bli medicinfria, så det är bara att hålla tummarna och hoppas på det bästa! :)
Det viktigaste är att Viper kan få må bra och leva ett normalt och aktivt liv!

De har rakat honom jättefult på huvudet :/ och så har han massa rakade fläckar på benen.. Dagen efter han kom hem så fick han kraftig diarré, den här blivit bättre men inte gett sig helt och hållet än.
Annars så verkar han må bra och är glad över att få vara hemma! :)


När vi åkte hem ifrån Strömsholm så tog jag denna bild i farten genom fönstret, gillar den starkt! ❤
Nu hoppas vi på att Viper får vara frisk!

På tal om något helt annat!
Jag har vart väldigt dålig på att uppdatera bloggen.. :( känns skit..

Men, imorse så fick Farin äntligen vaxproppar. Så det är nog max 40 timmar kvar innan det är dax för fölning :) Antagligen så blir det inatt eller imorgon natt.
Jag jobbar dock mån, tis, fre, lör och sön.. Så missar det säkert! Fan också..!

Men kommer iaf uppdatera om hur fölning går! :)
Pga att det är så nära nu så kommer inte jag och Lovis vara med och tävla på tisdag, känns onödigt att kanske riskera att dra med sig några smittor till stallet.
Hörs snart!

//Malik

Likes

Comments

Är det en vanlig dag? Nej det är ingen vanlig dag för det är Lovis födelsedag! Hurra! Hurra! Hurra! 🎂 🍎

Tänk att hon blir hela 20 år... tiden går fort! Min älskade vän ❤

Så idag ska vi gå på systembolaget
eftersom att Lovis äntligen har åldern inne! 😅

Likes

Comments

Pay and Jump
2 maj
Örsta Kulle
50 cm - Felfri ritt

Strålande sol, en helt underbar majdag!
Lovis kändes seg i värmen, men hade som alltid full fokus på allt runt omkring när vi kom till tävlingsplatsen.
Hon måste hälsa på exakt alla hästar minst tre gånger!

P.g.a. säkerhetsskäl så höll de framridningen på två olika banor för ponny och häst.
Eftersom att Lovis är ponny så fick jag glatt rida runt bland alla ponnyungar! ;D ganska så skönt eftersom har det var mycket mindre med folk som red på just den banan.
När jag kom ridandes in på framridningen så kom banbyggaren gåendes, skämtade och sa "kolla Malin vi har gjort så att du får rida på banan som har staket så att du kan hålla koll på din ponny!" Hahaa xD
Känns bra att snart vara 27 år gammal (shit vad gammal jag är...) och rida bland massa småbarn som inte ens är 15 år än.

Lovis kändes som sagt seg och sprang bara runt och gnäggade på allt och alla, hindrena låg bara på 30 eller 40 cm inne på framridningen och ändå så testade Lovis om hon kunde slippa undan genom att försöka springa på sidan eller stanna, dock så lyckades hon inte!

Det var väldigt många som hade med sig sina unghästar idag, ett perfekt tillfälle att träna dem inför en kommande karriär som hopphästar!

Som vanligt så brukar man ju vara två inne på banan samtidigt, men när jag skulle gå in så sa en av dem som stod vid insläppet "man får inte vara häst och ponny inne på banan samtidigt" då kollade den andra tjejen på mig och Lovis och viskade till den andra tjejen "det där är väl inte en ponny?"
Jag svarade med ett litet skratt "jo det här är en ponny, men jag är 27 år så jag klarar nog av att rida tillsammans med hon som redan är inne på banan"

Väl inne på banan så blev Lovis spänd som en fiolsträng!
Flera meter ifrån första hindret så började Lovis försöka finta mig, så vi sicksackade enda fram till hindret, när hon försökte tvärstanna redan på första hindret så la jag på spöt en gång på rumpan för att vissa att det inte var okej!
Sedan så körde vi på framåt! :)
Vi sicksackade lite fram och tillbaka mot nästan alla hinder och jag fick vara extremt bestämd och övertala Lovis runt hela banan, men genom att smacka på henne så tog vi oss runt felfritt! :D
Jag använder oftast rösten istället för spö, (därför blir det alltid så extremt fula bilder på mig eftersom att jag alltid gapar på alla bilder! XD hehee.) Men Lovis lyssnar extremt bra på det!

Det kändes väldigt lågt att enbart hoppa 50 cm, men det är en bra höjd för att bara kunna sladda runt.
Lovis behövde knappt hoppa utan klev bara över hindrena :P nästa gång blir det lite högre.
Hon har ganska så dåligt självförtroende och antagligen lite scenskräck ;) så jag får försöka börja lågt för att sedan ta oss uppåt om allt känns bra! Vi hoppar som sagt väldigt sällan nu för tiden, det är mest dressyr, men Lovis känns riktigt bra nu så det är dax att komma igång med all träning! :)

Lovis var extremt nöjd över sig själv och tyckte att hon förtjänade godis så fort vi kom ut ifrån banan! xD hahaa.
Hon viftar med frambenen när hon vill ha godis, så blir det när man har tränat in början till spansk skritt.. Smart häst!

Stort tack till min älskade Mange som följde med som stöd och
Ronya som var min hästskötare! <3

Nöjd häst och ryttare!
Duktig Lovis!
Nästnästa tisdag så kör vi igen!


//MalikLikes

Comments

På tisdag den 2 maj så ska jag och Lovis vara med på en Pay and Jump på våran ridklubb :)
Vi har inte "tävlat" hoppning på år och dagar.. Sist vi hoppade en hel bana var i november 2015 :P shit!

Jag köpte Lovis 24 september 2011 och hade då världens hoppskräck!
Jag började dock träna lite smått och fick upp ögonen för hoppning igen!
Dock så var Lovis ingen vidare läromästare! ;) Så länge det var extremt låga hinder och hon inte behövde anstränga sig det minsta så hoppade hon, men annars så var hon hemsk!
Hon jävlades inte bara med mig, utan alla fick kämpa sig svettiga för att få henne över hindret och inte bredvid!
Men mitt mål var att åka på tävlingar och började på träningstävlingar, så kallade Pay and Jumps.
Och det är det detta inlägg ska handla om! :)

Min första "tävling" var på hemmaplan och jag var jättenervös!
Pappa fick vara hästskötare och jag minns så tydligt vad han sa efter min ritt "det var nästan pinsamt att kolla på" och det håller jag med om! Fyfan vad jag skämdes..... ><
Funktionärerna fick ställa sig bredvid första hindret eftersom att Lovis enbart sprang förbi det, hon blir så jäkla stark när hon dra!
Jag skrev på bilddagboken om alla mina "tävlingar" så tänkte dela med mig om det jag skrev :)

Pay and Jump

18 april 2012
Örsta
30 cm - 8 fel


"Tävlingen gick riktigt bra för att vara typ första gången ever! :P
Lovis och jag har aldrig ens hoppat en hel bana tillsammans xD hehee.
Och sist jag ens hoppade en bana eller tävlings/tränade var för ca 10- 15 år sen.. Oj vad gammal jag känner mig nu! xD hee.

Lovis var dock Väldigt till sig och ville hellre springa och gnägga/ titta på alla andra hästarna!
Hon var helt galen!

Lovis slog på tvärstopp vid första hindret, 2 ggr.. Men efter mycket om och men så kom vi över!
Sedan så stannade hon vid exakt alla hinder och hoppade stillastående! >< vilket gör det väldigt svårt!
Som sagt Lovis var inte jätte sugen på att hoppa, utan hon försökte slänga sig åt både höger och vänster om och om igen och när inte det gick då stannade hon..

Bilden högst upp är kvällens bästa bild!
Trodde jag skulle skratta ihjäl mig när jag såg den! xD hahaaa
Älskar min sits och att Lovis ser ut som en flygande tunna!

Men på det här hindret stannade hon en bra bit ifrån och sen kastade hon sig tydligen över iaf, så som ni ser var jag inte riktigt beredd på det! ;) "

Pay and Jump

25 april 2012
Örsta
50 cm - 4 fel


"Det var tyvärr samma som sist, Lovis galopperar ganska så sakta, svårt att få igång, slänger sig runt överallt och tvärstannade vid hindrena .. >< om och om igen..
Och hoppar dem stilla stående istället..

Det är ju skapligt svårt att få till det snyggt när hon stannar och sedan hoppar.
Känns som man ska ramla av hela fucking tiden! xD hehee

Jag har Aldrig kämpat så mycket med en häst som man får göra med henne på tävlingar/ träningar.."


Pay and Jump

20 juni 2012
Wittvångs
gård
55cm - Felfritt


"Lovis var stark som en oxe idag!
Hon laddade på redan på framridningen och tänkte hoppa över dressyrstaket x) hehee​.​ Inne på banan så skötte hon sig bra! Förutom när vi kom mot 3an, då försökte hon springa bredvid hindret, men vi lyckades ta oss över det!" 


Pay and Jump

27 juni 2012
Wittvångs gård
55cm - Felfritt


"Idag hade vi en toppen runda! :D
Hon laddade på för fullt och stannade ingenting ^.^
Så idag fick vi rosett! ❤"

Sedan så hade Lovis och jag mycket otur med kolik fång osv osv...
Och sen när vi väl var igång igen så passade inga datum och det blev inga fler Pay and Jumps på väldigt länge!
Men när vi väl skulle testa igen så kändes Lovis lite skum, men jag valde att starta i alla fall. Vilket var dumt gjort!

Pay and Jump

3 feb 2014
Kumla ridklubb
70 cm - 4 fel

"Pay & Jumpen gick toppen bra!
Förutom det sista hindret, där flög jag av och Lovis hoppade över mig.
Lovis sprang i mål och gjorde en felfri runda iaf! ;) Jättestolt över min tjej! <3
Dock så kändes hon inte helt hundra, hon gjorde massa galoppbyten och omtramp innan hindrena..

Jag slog i huvudet ordentligt men skulle absolut resa mig upp på en gång men ramlade bara ihop hela tiden.
När jag väl kom upp så tog jag Lovis och gick ut ur ridhuset tillsammans med Mange och Amanda, när jag hade gått några meter så stannade jag tydligen upp och sa -Vart är jag?
Då hade jag tappat minnet helt och hållet, visste inte vart jag var, vad jag hade gjort, varför jag hade hästen med mig och hade helt glömt bort hela dagen och gårdagen.
Jag var flera månader fel i tiden. "

"Så det blev ju att åka in till akuten och spenderade hela dagen där med dropp och stödkrage.
De stack droppen fel flera ggr ><
Gjorde asont!
De röntgade både huvud, rygg, nacke och bröstkorg.
Men det såg bra ut :)
Var dock nära på att spy inne på röntgen x)

Idag när jag vaknade så hade jag jätteont i ena ögat och dålig syn, så har vart på vårcentralen och imorgon blire in till Örebro igen, och träffa någon ögonläkare.
De tror att näthinnan har lossnat lite eller nåt sånt.

Ajaa jag mår ganska så bra iaf! :)
Jag är luddig i huvudet, och tappar orden lite här och där och så har jag självklart ont i huvudet och nacken men annars så! ^^
Jag får inte rida, plugga eller sitta vid datorn..
Tack till Amanda, Gunilla, Mange och Elvira som tar hand om min kära häst! ❤ "

Lovis kändes lite skum från och till så jag bestämde mig för att åka till kliniken och fick då reda på att hon hade en fångkänning..

Men det är längesen nu och hon mår bra! :)
Vi gjorde en start i november 2015 direkt efter att vi hade vart med på KM i dressyr, bara för att se så jag inte hade blivit rädd igen, men det gick jättebra! :) sedan har inga datum passat och min ridklubb har inte haft några Pay & Jumps sen 2015.
Så det ska bli väldigt spännande! Även om jag bara tänker starta 50 cm så är jag lite nervös! x) Såå längesen!
Veckan efter (tisdag den 9 maj) så är det en till Pay & Jump på Örsta igen så tänkte starta då också.

Håll tummarna!
Uppdateringen kommer på tisdag den 2!
Första start är vid 17.00.


//Malik

Likes

Comments

Det har fortsatt vara mycket...


I torsdags (den 13e) så fick Viper över 40 grader feber och blev jättedålig så vi fick åka in till veterinären igen.
De kunde inte hitta något fel men när de kollade igenom hela hans journal (42 sidor för att vara exakt) så fick denna veterinär känslan av att det kan vara en autoimmun sjukdom. Det innebär att kroppens immunförsvar angriper kroppens egna celler.
Så det skulle ju kunna vara en förklaring på hela hans sjukdomshistorik, han har ju haft hjärnhinneinflammation, vart halt både fram och bak, även haft feber, har känslig mage och har det senaste året även fått utslag på öronen och även sår längst med öronkanten som inte vill läka.
På det sistnämnda fick han diagnosen Vaskulit.
Det är en sjukdom där hudblodkärlen är inflammerade pga en aktivering av immunsystemet. 
Med andra ord, en autoimmun sjukdom..
Så allt detta kan hänga ihop!

Dock så kunde de inte hjälpa honom i Kumla och eftersom att det var påskhelg så kunde inte Strömsholm ta emot oss för att göra en så pass stor utredning..
Vi fick massa febernedsättande med oss hem och en tid till Strömsholm på tisdagen (den 18e).
Hela helgen var fruktansvärt! ><
Viper mådde jättedålig och jag jobbade hela helgen, det var extremt jobbigt att sitta så långt bort och inte kunna göra något!
Tur att min älskade Mange var ledig och kunde spendera hela helgen på att ta hand om Viper ❤

När tisdagen äntligen kom så tog de emot honom snabbt och satte in dropp på en gång! Han blev lite, lite piggare på en gång! :)
Eftersom att han haft så hög feber och de skulle ta många olika prover så fick han stanna kvar över natten och så hämtade vi honom kl 18.00 dagen efter.

Nu äter han mediciner och är väldigt pigg och glad! :)
Så härligt att se! ❤
De vet dock fortfarande inte vad det är för fel på honom så vi väntar på flera provsvar och sedan får de köra på uteslutningsmetoden..

Hela kalaset gick på lite över 16 tusen.. tur att man har en bra försäkring!

Så nu håller vi tummarna på att de hittar något som är lätt att behandla och att han får bli helt frisk!


Ska bli så skönt att få gå av jobbet om 5 timmar och sedan få ta helg!

//Malik

Likes

Comments

Det har vart mycket ett tag nu..
Viper är halt igen och jag har haft ont i huvudet i en och en halv vecka...
Aa och just det, min mobil har fått virus igen och är inne på lagning för tredje gången.. Så jepp allt blev raderar. Igen.
Alla bilder och allt försvann..

Känns som att allt går på repeat.

I torsdags så var jag hos läkaren men även fast vi gjorde massa tester och övningar så kunde han inte komma fram till vad som kan vara fel.
Det kan vara allt ifrån stress, biverkningar på mina mediciner, spänningar i nacken, dåliga järn/ vitamin värden eller något helt annat!
Jag ser blinkande prickar i det vänstra ögat från och till och det har hållit på lika länge som huvudvärken..
Jag är van vid migrän men det brukar inte hålla på såhär länge och det brukar blinka i båda ögonen.
Läkaren skrev ut starka migrän tabletter som jag nu har ätit varje dag, men igår tog jag den sista tabletten.


Kanske ska tillägga att de inte tror att det är någon tumör eller liknande eftersom att flera gånger har skallröntgas hjärnskakning ska skallröntgas

Senare på torsdagen så var det dax för Viper att åka till veterinären, han hade helt plötsligt blivit väldigt halt vänster fram.
Veterinären hittade inget speciellt förutom att Viper reagerade när hon drog fram hans vänstra ben och han reagerade även lite i nacken.
De kunde inte heller säga vad som kan vara fel..
Men antigen så sitter det i nacken, att det är någon kota som inte sitter som den ska och eftersom att den rör på sig så är det därför som hans smärta och halthet förflyttar på sig hela tiden.
Annars så kan det sitta i huvudet, då han fick hjärnhinneinflammation när han var liten.
Veterinären skrev ut smärtstillande och så ska han vila igen och sen är det bara att vänta och se..
Kommer det tillbaka igen så ska vi åka till Strömsholm och göra en röntgen.

Viper är en bortskämd whippet som vägrar att sitta på golvet!
Så vi tog med hans egna madrass ;)

Viper och jag är trasiga ❤

I måndags så hade min medryttare Alexandra hand om Lovis så att jag fick vila ut ordentligt och igår så fick Amanda låna Lovis och rida ett litet pass för mig.
Jag satt på mitten av ridbanan med solbrillor på mig och fick vara ridlärare ;)

Jag blev jätteglad när jag öppnade mitt skåp i stallet och hittade ett kort och lite choklad! 😊 Bästa medryttaren! ❤

Nu ska jag och Viper vila vidare!
//Malik

Likes

Comments

Löshoppning 🐎

Idag var Lovis trött och seg, men hon bjöd ändå på många fina språng! :) Duktig tjej! ❤

Hon var riktigt mjuk och fin i kroppen idag, såå kul att se! :D

Känns som att behandlingarna har gett bra effekt!


St. Patrick's Day! 🍀

Bättre sent än aldrig!
I lördags så firade vi äntligen St. Patrick's Day!
Det har blivit en stor tradition och M&M styr upp en grym fest varje år 😘

Mange och jag tänkte vara duktiga och ha en lugn fest och sluta dricka runt 01, vi misslyckades med ca 6 timmar... 😂 Det blev en lång natt!


Fredag

I fredags red jag ett så jäkla bra dressyr pass på Lovis! Hon gav verkligen allt, riktigt kul! 

Vi red i ridhuset och lyssnade på radio, undertiden så ösregnade det utanför och regnet smattrade på plåttaket. 


Söndag Natt 

Ligger och kollar på världscupfinalen och det blev en stark brons plats till den svenske Henrik von Eckermann tillsammans med Mary Lou!

Godnatt alla! 

//Malik

Likes

Comments

Mitt inlägg som blev raderar handlade om förra onsdagen den 1 mars.

Den dagen firade Mange och jag att vi har vart tillsammans i 6 år och förlovade i 4 år, tiden går fort när man har kul! ❤

Sedan så var även en equiterapeut ute och gav Lovis laserbehandling.
Och det är vad detta inlägg ska handla om!

Lovis har vart öm i ryggen ett tag och eftersom att jag har vart orolig över att det var ena eller båda sadlarna som satt dåligt så har jag enbart tränat henne ifrån marken i ca 1 månad.
Jag ringde en equiterapeut som även är extremt duktig på sadlar för att boka tid och i förra veckan var hon ute och kollade igenom Lovis.

Hon kände igenom hela Lovis och hittade två ställen som hon reagerade på, dock så var inte ryggen en av dem.

Det var vänster bak och höger fram.
Lovis har länge vart jobbig i ridningen då hon är en hejare på att skjuta ut bogen och streta emot.
Hon har varit lite stel i halsmuskeln och väldigt stel fram i bogen, så lite av protesterna och dumheterna kan ju kommer ifrån att hon har haft ont i musklerna.

Bak sitter det runt vänster knä och hasled, veterinärer har förr hittat samma ställe men de vet inte exakt vad det är men de tror att Lovis har lätt artros (stela leder) och därför ska hon gärna hållas igång dagligen för att inte bli stel.

LaserLotta (som hon kallas) behandlade vänster  bog, höger bak och även ryggen.

Hon tyckte att båda mina sadlar satt jättebra på Lovis och sa att om det var hennes häst så skulle hon använda de sadlarna :) kul att höra!

Vi bokade in en ny tid. 

Idag

Lovis tyckte att det var väldigt skönt att bli lite extra ompysslad idag! :)

Ryggen var fortfarande felfri (men jag har fortfarande inte ridit uppsuttet) och på vänster bak reagerade hon inte alls! :D
Kanske därför hon hoppade så jäkla fint i söndags?
Riktigt roligt att höra! :)
Dock så reagerade hon fortfarande väldigt mycket fram i bogen..

Så denna gång behandlade hon enbart fram och så fick jag lite olika tips på hur jag ska träna bogen för att hålla den bra.

Eftersom att det finns en risk för att hon kommer avlasta ena benet och att det dyker upp något på andra fram eller bak så bokade vi in ännu en ny tid.
Hon kommer nästa onsdag och känner igenom Lovis igen.
Jag ska nu sätta igång Lovis och skritta henne varje dag för att sedan se hur hon känns vid nästa behandling.

Så imorgon blir det att hoppa upp i sadeln igen! :) spännande!

Mon chéri! ❤

//Malik

Likes

Comments