Jeg husker så godt da jeg hadde mitt første møte med avisen i byen jeg kommer fra! Jeg føler meg så stolt ettersom jeg er en av de få unge (mørke) bloggerne som kan gi mine råd til de andre mørke ungdommene. Artikkelen i avisa gik ut på å få frem at vi mørke også ønsker litt makeup i sminkehyllene rundt forbi uten å måtte betale 7-800kr. Jeg vet at lyse også sliter med å finne tilpasninger til sin hud, men det er tusen ganger mer alternativ i butikkene rundt forbi enn det gjør til oss mørke. I matbutikkene og bensinstasjonene er det også plassert. men er det noe til oss mørke der? nei. Det er det selvsakt ikke.. Hvorfor kan man jo lure på? oppsøker ikke mørke sminke? Hmm hvem vet.. vi lever i 2016 og nå må vi nok få en fremgang i sminken. Utseende har blitt et press, og alle må få kunne føle seg vel uten å måtte betale ekstra. Ofte har tenåringer i Norske hjem mer penger enn mørke med andre kulturer å levemåter.. men det vil ikke bety at de ikke vil pynte seg å passe inn med "nordiske" ungdommer! la oss håpe det vil bli en god fremgang!!

hvordan kan dette være mulig i dagens samfunn da vi er mennesker fra alle verdens land? Hvordan kan det være mulig at markedene ikke er store nok til å produsere eller ta inn sminke til min hudfarge? Jeg ønsker gjerne å kunne handle sminke i mitt hjemmområde uten å måtte reise langt eller til utlandet for å få produkter til min hud! for å måtte legge 6-700 kr i et produkt! Hvorfor skal mine venninner få dra til HM, Cubus, Lindex og andre diverse butikker for å kan plukke å vrake imens jeg står igjen på sidelinjen og kun ser på? er det rettferdig ovenfor oss mørke kvinner som vil fikse oss? Sminke utvalget i Norge er ret og slett altfor dårlig! og det er noe jeg virkelig er skuffet over.. Jeg vil få en utdannelse innen hår og sminke men hvordan skal jeg komme meg videre når jeg ikke engang kan få lekt og testet litt på egenhånd hjemme?!

Hvorfor skal akkurat vi mørke kvinner være dem som ikke har noen valgmuligheter i butikkene? Foundation på Cubus, pudder på HM og concealer på lindex koster 100-200kr og jeg vil ikke måtte betale mer pga hudfargen min! er det noe forskjell på lys og mørk sminke? er det noe forskjell på lysten av å sminke seg? har mine lyse venninner noe mer lyst til å sminke seg enn meg enda vi begge er innterisert i makeup? det virker slik ettersom utvalget ikke er der for "Meg" Jeg føler jeg blir litt skuffet og lei, vi blir oversett og fler mørke kan føle dette som en diskriminering... har dere i markedgruppene tenkt noe på dette? er det greit å vite at Norge blir stappet av alle verdens fantastiske mennesker med forskjellige opprinlser.. uten å kunne få handlet..

Hvor mange hudtoner finnes det ikke av lyse foundationer, pudder og diverse? hva tenker dere da om oss? er det kun en mørk hudtone?? er det ikke noe forskjell på mørke? Det er Mac og lancome som har det bredeste utvalget av sminke til min hudtone.. men fler av dere vet at det er stive priser på produkter som det... alle har ikke muligheten til å punge ut så mye for å få et produkt! så hvorfor kan ikke da de billigere merkene også gjøre en liten innsats for å få det slik.. klarer de å produsere en lys hudtone ekstra skal de vel klare å produsere en mørk en også?? Nå er det så store variasjoner og etnisiteter i Norge! så dette skulle ikke vert et problem. Noe som JEG føler det beklaglivis er idag. Sminke skal være for alle uansett farge og kjønn! Reklamer i blader og diverse reklamerer ikke for mørk sminke og dermed kan man ikke forvente at mørke jenter regner med det er noe utvalg heller!


Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - klikk her!

Likes

Comments

Først og fremt vil jeg bare beklage til dere som leser bloggen fast for at jeg droppet å møte opp i Oslo idag. Jeg er virkelig lei for det, men med formen jeg har nå så orker jeg ikke så mye meets. Dessuten var det meldt godt med regnvær og det vil ikke gjøre formen bedre. Jeg er forkjølet og bor i sengen. Jeg ble veldig skuffet over meg selv da jeg måtte ta avgjørelsen om å ikke dra, men slik ble det og slik vil det også være.. Man må føle på formen og ta det videre derfra

Nå venter jeg på at batriet til kamra skal laste seg opp slik at jeg kan få tatt noen nye bilder, og får sett videre p sereiene jeg holder meg fast i. Været er ikke så bra her heller så hvorfor ikke ta livet mero under dyna!

Likes

Comments

Sminke,sminke.sminke.. man blir aldri lei! spesielt ikke jeg! Igår dro jeg og kjæresten ut for å titte.. og som vanlig kom ikke akkurat jeg hjem tomhendt. Det ble litt founation, eyeliner og et nytt Anastasia produkt til samlingen.


  • 17 lesere

Likes

Comments