18 dagar kvar...

18 dagar att packa,

18 dagar att säga hejdå,

18 dagar kvar i Flen...


Sen säger jag hejdå till min hemstad och efter en 10 timmars bilresa säger jag "Hej" till Umeå. Den 15 Augusti flyttar jag och redan nu står det flyttlådor kors och tvärs i mitt rum, dock kan jag ännu inte packa ner mina kläder men sådant kommer lite senare. Men attans vad man är taggad! ... och attans vad jobbigt det kommer vara, men jag är tacksam över att lilla Doss (min katt) hänger med.

Denna sommar har jag haft delade meningar om och jag är ganska lycklig att den börjar dra mot sitt slut. Snart väntas mottagning, inspark och plugg. Tror inte man kan vara mer taggad än vad jag är just nu.Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Saknar den lila hårfärgen jag hade för någon månad sedan. Tråkigt att den försvann så snabbt. Ska nog försöka färga om håret en gång till innan student bal men tror inte det blir lila då. Funderar på orange eller någon typ utav nötbrun nyans, dock när jag väljer hårfärg är jag otroligt impulsiv kan stå i en halvtimme och resonera kring vilken som är finast men tillslut tröttnar jag och bara tar en utav dem utan att tänka på vad resultatet blir. Drömhårfärgen skulle vara silver grå eller en riktigt skrikande färg som grönt eller blått. Men det får vänta eftersom jag skulle behöva bleka mitt hår flera gånger, någonting jag inte vill förlita mig på att göra hemma.

Förövrigt tänkte jag gå ut och ta lite småbilder men det är inte något väder för det så kommer nog bli en kväll med glass och film. Filmtips någon?

Mer plugg blir det inte idag i alla fall...

Höres!

Likes

Comments

Nu är mösspåtagningen avklarad, inte för att det var någonting som skulle vara jobbigt. Efter genomgång om diverse tider och vad som händer på bal samt studentdag så fick vi prata med en polis. Prata och prata... mer att polisen stod där framme och babblade på om allt vi inte får göra och alla regler som fans, viss jag respekterar allt han sa och förstod varför reglerna var där dock satt jag mestadels och tänkte på hur korta ben han hade. 

Sen var det studentsång med rektorn och mösspåtagning, det krävs nog lite mer övning innan den sången sitter i minnet och en bra röst som ska sjunga den kommer jag inte bidra med. Tror nog att under studentdagen så struntar folk i hur bra jag sjunger. 

Efter allt sjungande i den kvava och varma luften så väntade den efterlängtade mösspåtagningen, så just nu sitter jag i sängen med mössan på huvudet (bak och fram förstods). Ska skriva lite på ett arbete innan jag säger god natt för denna dag. 

Höres tillsvidare! 

Likes

Comments

Denna dag avslutades med plask i sjön, någonting som inte var planerat. Samsom kom över en sväng på kvällen för att hjälpa mig med några matematikfrågor inför provet dock tröttnade vi båda ganska snabbt och tog en sväng till badet istället. När vi satt där och beundrade solnedgången så blåser hans keps av och landar i vattnet,  kepsen håller på att sjunka och Samsom verkar inte vilja bada för att hämta den så jag tar istället initiativet och plumsar i... det var faktiskt helt okej i vattnet, inte supervarmt men samtidigt inte superkallt heller.

Så idag har jag lekt superhjälte, har både räddat en oskyldig liten NY-Keps samtidigt som jag tog årets första dopp (badkruka som jag annars är)

Nu ska det bli ganska skönt att sova för trött är man efter denna händelserika dag.

Likes

Comments

​Sitter med matteboken uppslagen, anteckningsblocket framme och formelsamlingen nära till hands... Men pennan ligger åt sidan och motivationen till studerandet har sjunkit till noll. Försöker i alla fall och det är nog tanken som räknas. Imorgon väntas det sista matematikprovet för trean och veckan efter det allra sista provet för terminen sen ska jag slappna av och njuta av sommarvädret (antagligen regnar det då). 

Hade opponering för gymnasiearbetet idag, tur var behöver jag inte ändra på mycket, ska rätta till lite småfel här och var. Tackar för det! Målet för idag är att klara av ett av delproven i sommarkursen jag beslutade att ta i förrigår. Anmälde mig till både matte A och B men tänker inte genomföra matte B kursen. Anmälde mig även lite impulsivt till en förberedande kurs i Fysik idag, såg dock att kursen inte kunde läsas på distans utan på KTH så behöver avstå från detta. Förhoppningsvis väntas mer matematik och fysik för mig i framtiden så får nog ta det lugnt i sommar. 

Nu har 10 minuter passerat och jag får ett nytt försök på delprovet för "Olika typer av tal". Sen ska jag nog försöka lösa några uppgifter om differentialekvationer för provet, så man inte kommer helt oförberedd. 

Likes

Comments

Solig och utdragen dag med en twist i kanten,

Det är nog bästa beskrivningen jag kan ge för idag. Dagen inleddes med matematikspecialisering följt utav fysik prov, svenska och sist matte. Matten fick ett litet avbrott där de som ville fick gå ut och försöka projicera Merkurius på ett vitt pappersark med hjälp utav en kikare, visst såg man en liten svart prick i mitten av den lilla cirkeln... TADA MERKURIUS! Nu får man vänta i 32 år igen tills nästa passage.

Jag är en liten astronominörd och pratar glatt om partiklar och hur fysiken fungerar och att Merkurius passerar solen sett från jorden är någonting lite extra. Efter matten fick jag skjuts hem utav Samsom, vi pratade ett tag och nu ska jag precis skicka in teknik rapporten om fusion. Min lista blir mindre och mindre och längtan till studenten ökar.

Utöver Merkurius var denna dag en helt normal tråkdag som avslutas med kraftig huvudverk, ska läsa igenom det två gymnasiearbetena jag ska opponera på imorgon och efter det väntar min efterlängtade sömn.

Höres!

​(Bilden skall föreställa Merkurius framför solen och är tagen från http://www.popularastronomi.se/2016/03/uppdateras-sa-ser-du-merkuriuspassagen-den-9-maj-2016/ )

Likes

Comments

Äntligen börjar allting dra ihop sig, solen skiner och sommarkänslorna flödar! Om 27 dagar tar jag studenten tillsammans med massa underbara människor. Klasskamrater jag fått lära känna i tre år, varav vissa jag känt under en längre tid. Jag kommer sakna dessa personer, men längtar samtidigt till att ta mig bort och kanske lära känna nya människor.

Imorgon ska inbjudningarna till balen in och jag ska gå med underbaraste <3 om 12 dagar ska allting vara inskickat och klart för veckan efter sätts betygen. Jag har ett skriftligt arbete kvar, resterande är prov och muntliga redovisningar så just nu är skolan lite småseg men bättre det än annat.

Denna vecka är det även mösspåtagning och äntligen kan min studentmössa få ett syfte. Längtar!

Likes

Comments

Är lite smått uttråkad, förhoppningsvis blir det en klar natt så jag kan passa på att ta lite fler nattbilder. Annars hittar jag nog på någonting lite senare. Just nu vill jag bara ligga kvar i sängen och titta på youtube dokumentärer om Stephen Hawking.

Mycket intressant säger den som är intresserad.

Ska försöka skriva någonting mer på gymnasiearbetet, känner att jag behöver göra någonting produktivt idag. Men förmodligen är nog mat den enda vettiga anledningen att ta mig upp från sängen. Ibland får man lov att vara lite lat.

Ta gärna del av min LazyFriday lista, så ses vi snart igen

Likes

Comments

Åkte iväg vid nio tiden i morse med målet om att uppdatera mitt pass. Precis när jag och mamma parkerat och klivit ur bilen inser jag att jag glömt mina ID handlingar. Det är så typiskt mig och blir smått arg på mig att jag inte kan komma ihåg små enkla saker, men, men.... vad ska man göra? Vi gick till polisen och frågade snällt om det skulle gå att fixa passet utan mina ID handlingar och visst gjorde funkade det! Tack snälla poliskvinna för fint bemötande, tyvärr blir jag som jag blir på mina passkort... Men det är ju ingen selfie tävling. Allting gott slutet gott.

När vi ändå var i staden passade vi på att besöka diverse butiker, jag hittade en fin vit BH, en kortare topp. Bästa köpet var mina nya solglasögon. Vi passade även på att ta en kaffe innan hemresan. Tack mamma för trevlig sällskap.Likes

Comments