Senaste inlägget här skrevs 25 februari? Damn, time is flying...

Jag har inte varit på sociala medier på några månader, mer än bara 5 min åt gången någon enstaka gång i veckan. Jag har noll koll på vad folk gör och vad som händer. Jag går sällan ut, håller mig mest hemma. Det är nog det säkraste man kan göra för annars kan man ju bli påkörd av typ lastbilar och grejer har jag hört. Jamen annars då? Spelat en jäkla massa FF14, gjort lite skolgrejer (plötsligt händer det) och kämpat med min hälsa. I torsdags blev det ett hastigt besök på akuten, då min trumhinna spruckit. Fy satan, ni som spräckt trumhinnan nångång förstår garanterat vad jag snackar om. Vaknade upp med smärtan från själva satans egna arsle, blodigt örngott och dessutom döv. Hela örat var helt fucked. Nu har jag käkat antibiotika i 4 dagar och det börjar bli lite bättre. Tydligen är öroninflammation ovanligt bland vuxna, men när vuxna väl drabbas så är infektionen ofta väldigt aggressiv. Givetvis så ska man alltid vara den som råkar ut för de mest skumma sjukdomarna. Gud, du gav mig redan psoriasis det räcker nu! Inga höga ljud eller musik på minst 2 månader. Kul. Och ja, jag ska försöka uppdatera här lite oftare en 1 gång i kvartalet.Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

10 random fakta om mig, som jag misstänker att inte ens mina vänner känner till. Varför? För att det är roligt!

1. När jag var 2 år slog jag ut båda mina framtänder och fick gå med en glipa i flera år, vilket hindrade mig från att lära mig prata ordentligt. Jag blev retad för mitt läspande och konstiga uttalande av ord i flera år. När de permanenta gaddarna efter cirka hundra år växte ut, så var den ena framtanden redan död (saknar pulpa). Jag vet inte vad jag ska göra med denna tand i framtiden. Stör mig nog mest på den är ful.

2. När jag var barn och tonåring blev jag mobbad i skolan till den milda grad att jag utvecklade allvarlig mytomani. Jag hittade på historier och ljög hela tiden. Tillslut kunde jag inte ens hålla reda på alla lögner och blev påkommen ett flertal gånger. Fick det mig att sluta? Haha, nej. Jag var dock hela tiden medveten om att jag "mytomanade" och jag trodde själv inte på mina lögner. Nu i efterhand har jag förstått att detta var ett resultat av att ständigt torteras och att jag ville fly från mig själv då jag trodde att det var något fel på mig. May those high school hoes burn in hell!

3. Jag älskar allt med smink och kan sitta i flera timmar och kolla på makeup tutorials. Dock bär jag själv smink ytterst sällan.

4. Jag är extremt introvert. Jag gillar att sitta för mig själv i lugn och ro och blir utmattad av för mycket socialt umgänge. Jag väljer hellre att sitta och dricka vin med ett par nära vänner än att delta på större fester.

5. Jag är en hardcore DIY-människa. Jag vägrar betala någon för saker jag kan lära mig att göra själv.

6. Jag har alltid sagt att min släkt kommer från Finland, vilket är lite av en lögn bara för enkelhetens skull. I själva verket härstammar min släkt från mellan-europa (Tyskland) som invandrade till Finland. Lite finskt blod har jag i mig, men inte mycket. Synd, för jag tycker att finnar är så coola att jag gärna identifierar mig med dem haha! ;)

7. Jag lider av en kronisk hudsjukdom som kallas psoriasis. Utslagen är så jävla fula och kliar så in i helvetet. Men vet ni vad? Jag skäms inte över dem! Whatever liksom...jag bara sitter och drar bort den döda huden och placerar flagorna på bordet bredvid sängen i en hög. No biggie :P

8. Jag har nästan bara manliga vänner. Tjejer är så jävla känsliga, ologiska och jobbiga att jag oftast inte pallar deala med dem. Killar kan man liksom vara sig själv med utan att behöva "tassa runt" shit för att de inte ska bli kränkta eller sårade. Nä, brudar...sluta vara såna pussys och skaffa er lite mer skinn på nosen!

9. Jag tränade konståkning i 10 år, men var tvungen att sluta på grund av ätstörningar. Jag försökte göra en comeback, men min ryggskada satte stopp för det. Jävla skit.

10. Jag har starka åsikter om saker och ting, men min vänskap är baserad på en sak: respekt för varandra. Jag kan vara vän med dig oavsett vad du är, vad du har gjort eller vilka åsikter du har. Jag dömer ingen så länge en ömsesidig respekt råder.Likes

Comments

Jag shoppar inte längre överdrivet mycket, men när jag väl gör det så är det med stor sannolikhet på ställena/hemsidorna i denna lista. Jag hittar hela tiden nya favoriter samt handlar från hundratals olika ställen men dessa är oftast där jag kikar in först!

Kläder

Asos.com - Jag vet inte vad jag skulle göra utan asos! En brittisk hemsida som har ett enormt sortiment av allt från kläder, skor till skönhet. Här kan man handla till både ett jävligt bra pris, men även hitta dyrare designer-grejer. Et grymt insider-tips är att kolla in deras rea-avdelning som är öppen och uppdaterad hela tiden. Sortimentet är så stort att man inte har en chans att browsa igenom allting. Jag kan även tillägga att jag varit kund sedan nästan 10 år tillbaka och aldrig upplevt några problem vad gäller kundservice eller annat krångel.

Missguided.eu - Ännu en brittisk hemsida full av kläder, skor och accessoarer. Om man har tur kan man hitta riktigt unika saker här. Ett relativt stort sortiment, som blir större och större.

Blackmilkclothing.com - En favorit sedan länge. En australiensisk hemsida med riktigt unika och grymma plagg. Godis för ögonen, men r*vk*ull för plånboken. Black milk började med leggings (som för övrigt är to-die-for), men säljer numera alla möjliga typer av kläder.

Andra ställen jag ibland handlar ifrån är: chiquelle.se, nelly.com, boohoo.com (det blir inte billigare än såhär! Värt att browsa igenom).


Hår och skönhet

Kicks.se - Kicks är super och har blivit allt bättre! Jag gillar butikerna, men de säljer enbart en bråkdel av alla märken och varor som hemsidan. Jag köper därför oftast allt från hemsidan. Här kan du hitta märken som MAC, Urban Decay etc.

Lyko.se - Stort sortiment av hårprodukter, hudvård och smink. Frisörprodukter till ett mycket förmånligt pris och stort sortiment.

Bangerhead.se - Tillhör samma kategori som Lyko. Har oftast schyssta kampanjpriser på produkter.

Sephora - Ny favorit! Sephora har allt som inte andra butiker eller hemsidor säljer. Här kan du hitta produkter från BECCA, NARS, Benefit, Kat von d etc. Tråkigt dock att de inte driver någon webbshop (än!) och att sortimentet är kraftigt avskalat i jämförelse med den amerikanska Sephora.

Bellamihair.com - Extensionshimlen! Grym kvalité och stort sortiment av färger och längder samt special-kollektioner. Någonting från Bellami är alltid på min önskelista. Enda nackdelen är att det är ganska dyrt!

Gothiclolitawigs.com - Jag är ganska noob med just peruker, men jag tror att jag kommer att beställa mer från denna sida snart. Om du letar efter en specifik peruk så tror jag att du med stor sannolikhet hittar den här. Gothic Lolita Wigs har allt från naturliga lace fronts till helt crazy cosplay-peruker. Jag vill typ ha allt haha!

Beeunique.co.uk - Jag har nämnt denna sida i ett tidigare inlägg. Om du ska ha hårfärg - gå hit! Just saying.

Andra ställen jag handlar ifrån är: eleven.se, madlady.se


Teknik & datorprylar

Komplett.se - Komplett är riktigt grymma på datortillbehör och komponenter. Jag byggde min stationära dator med delar från Komplett. Jag vet att Komplett blivit uppköpt av något norskt bolag och numera valt att inrikta sig på en massa möjliga områden (konstigt nog), men de har fortfarande ett stort fokus på just datorer och it.

Webbhallen.se - Webbhallen har typ...allt. Jag brukar dock enbart handla datorprylar från dem. För er som inte vill handla på nätet har dem flera butiker runt om i stan.

Andra ställen jag handlar ifrån är: netonnet.se


Hem och inredning

H&M Home - Jag älskar H&M Home-avdelningarna som allt fler H&M butiker har börjat få. Här kan du hitta unika, söta prylar för hemmet till ett helt okej pris. Jag har verkligen svårt att inte köpa någonting när jag är där.

Andra favoriter är: ellos.se, jotex.se


ALLT!

ebay.com - Ni kanske undrar varför jag har så få favoritställen för shopping? Detta beror på EBAY! Jag älskar ebay och köper allt möjligt härifrån. Om jag inte hittar något på ebay så är det kört liksom. Ebay är en guldgruva om du vill hitta någonting riktigt unikt eller om du vill köpa prylar du normalt sätt inte hittar i Sverige eller ens EU. Jag tror att ungefär 60-70% av allt jag köpt det senaste året kommit från ebay. Dock måste jag varna för falska kinesiska kopior som florerar på webbshoppen. Kom ihåg att alltid läsa säljarens omdömen och inte köpa exempelvis dyra märkeskläder från ebay om du inte vet exakt vad du håller på med. Jag rekommenderar alla att "lära sig" hur ebay fungerar!

Andra ställen där jag ibland köper allt möjligt ifrån är: fyndiq.se


Likes

Comments

Jag älskar verkligen alternativa stilar och japansk street fashion. Believe it or nah. På den senaste tiden har jag total-kärat ner mig i pastel goth. Kan det här bli en look att testa i vår? Varför inte, man har ju som bekant bara ett liv! Sminket och håret är ju bara to-die-for ♥

Pics from: pinterest.com, deviantart.com, blog.gothicangelclothing.co.uk, ninja-cosmico.ninjacosmico.net

Likes

Comments

När jag växte upp formade jag en uppfattning om vilka olika sorters mer eller mindre uttalade krav och kriterier man som individ ska uppnå för att klassas som "lyckad" eller "framgångsrik". Man ska inte nöja sig med bra, utan man ska sträva efter det bästa. Livet ska gå i en perfekt sekvens och saker ska ske i "rätt" ordning. I skolan ska man vara en duktig elev med de bästa betygen och helst med en klar och tydlig bild av "vad man vill bli när man blir stor". Har du inte det kommer livet gå käpprätt åt helvete. So was I told. När skolan är slut ska du skaffa dig en utbildning. Och nej, inte vilken utbildning som helst utan en som ger ett tillräckligt bra och välbetalt jobb. För jobben delas ju ut i olika status-hierarkier baserat på hur mycket du får i lön - inte vad du egentligen åstadkommer. Kom även ihåg att inte låta någonting komma iväg för din jakt efter det fina jobbet! För när du väl har det fina jobbet ska du prestera hårt i några år innan du får tillåtelse att ta nästa steg i sekvensen: att skaffa barn. Eller nej, du måste ha en fin lägenhet först också...och glöm hyresrätten - du måste köpa en lägenhet för att vara tillräckligt fin och för att dina stackars barn inte ska råka ut för en "miserabel" och "fattig" uppväxt. När du har allt det här får du tillåtelse att vara lycklig. För nu har du ju följt livets förutbestämda framgångssekvens. Den du sedan lär ut till dina barn. Vadå, det är väl inget konstigt? Det är ju det perfekta livets bibel! Det är ju så det "ska" gå till. Du sitter samtidigt och läser rapporter i dagstidningen och förundras över varför den psykiska ohälsan hos unga växer och växer. Men herregud, det här är inte bra! Dessa stackare riskerar ju att göra saker i fel ordning, tänker du. Då blir man ju aldrig lycklig och lyckad!

Det tog mig nästan 30 år att våga forma min egen definition av "lyckad" och "framgångsrik". Egentligen gillar jag inte dessa uttryck, men jag använder dem ändå i det här sammanhanget. Jag önskar att alla börjar finna sin egen definition av lycka och att verkligen våga avvika, våga göra saker i den ordningen de själva vill, lyssna på sig själv och sina egna behov samt det viktigaste av allt: våga vara nöjd och tacksam över det man har! Låt aldrig - ALDRIG - någon annan definiera din tillvaro på ett annat sätt än vad du själv upplever den som! Det enda som räknas är att du är nöjd. Sluta försöka bevisa någon annan något eller leva upp till någon annans fördefinierade krav. Ingen annan än du själv har tillåtelse att bestämma när du "får" och "bör" vara nöjd och känna dig lycklig. Skit i det perfekta jobbet och lägg fokus på de människor du har omkring dig och aktiviteter som gör dig glad. Känner du att du vill ta en break och ta det lugnt i några år - gör det. Känner du att du vill satsa på familjelivet innan du skaffar dig en eventuell utbildning - gör det. Känner du att du vill ut och resa i flera år - gör det. Skit i allt man "ska" och "bör" göra. I slutändan är det enda som spelar roll att du mår bra. Och om du inte mår bra; känn dig aldrig misslyckad. Även fast det finns andra som möjligtvis kan tycka det. Skit i dem. Jag vet att det ibland är omöjligt, men försök!

Kärlek ❤

Likes

Comments

Jag har länge velat göra en slags lista eller samling av alla mina absoluta favoritprodukter eller inköpsställen inom alla tänkbara kategorier. Jag får tusen frågor om hår, så vi börjar med det!

Basic's

1. Volymaster från OBH Nordica Björn Axén! Jag har använt min sedan typ 10 år kanske? Jag har jättemycket hår på huvudet, men det är väldigt fint och typisk svenskt och platt...ja, ni mina nordiska systrar förstår precis vad jag snackar om haha! Jag lovar, det ni behöver är en volymmaster! Gå och köp på en gång! Jag har många tips för platt hår, men detta är det bästa! På grund av volymmastern kan jag lätt gå minst en vecka utan att tvätta håret. Gör så här: tvätta håret som vanligt och låt det torka. Ta sedan volymmastern och kör den i hårrötterna. Detta gör så att håret "reser sig" från hårbotten och blir luftigt och tjockt. Om du dessutom använder dig av clip-on extensions så är det ännu bättre, då dessa blir enklare att sätta in och håller mycket bättre.

Update: Jag använder den gamla varianten av volymastern, men den verkar inte säljas längre. Denna på bilden är en nyare variant med en uppdaterad design, men ska enligt beskrivningen fungera lika bra.

Bild: obhnordica.se

2. Dust-it från Osis. Torrpulver för hårrötterna som ger extrem volym-effekt på tunt och platt hår. Jag har testat många typer av volympulver men Dust-it från Osis är den absolut bästa som jag köper om och om igen. Kör denna i kombo med volymmastern så klarar ditt hår ett tredje världskrig.

Bild: lyko.se

3. Torrschampo "XLL Volume" från Batiste. Ett av de bästa och mest prisvärda på marknaden.

OBS! Många använder torrschampo fel, precis som jag själv gjorde för bara ett litet tag sedan. Istället för att spraya schampot i hårrötterna och sedan gnugga in den; testa att spraya håret och sedan VÄNTA ett tag INNAN ni börjar gnugga och puffa in den. Spraya håret och gå sedan och käka frukost, klä på eller sminka er etc. med det vita beläggningen kvar i håret. Detta gör att torrschampot kan göra det som den är till för att göra: absorbera fettet. Och det tar faktiskt ett litet tag. Så vänta 5-10 minuter innan ni gnuggar in schampot och stylar färdigt håret. Ge tipset en chans, det gjorde stor skillnad på mitt hår!

Bild: makeupedia.se

4. Saltvattenspray är ett enkelt sätt att styla håret och göra det lite mer kontrollerbart och "strävt". Jag brukar köpa ett riktigt billigt saltvattenspray från H&M eller Kicks för cirka 40 kr (!) som fungerar precis lika bra som dyrare varianter. PROFFS Ocean mist är kung!

Bild: kicks.se

For my colorful artificial ladies out there!

Nu går vi vidare till det roliga - FÄRG! Jag har gjort såååå många misstag vad gäller hårfärger i mina dagar att jag tappat räkningen. Jag hoppas att jag kan hjälpa er på traven lite så ni slipper ta samma omväg som jag. Jag har nu hittat mina stabila favoriter som kommer hänga med ett bra tag till! Jag kommer att skriva ett inlägg senare om hårfärg och hur man gör, men för er som har koll så går vi vidare till mina favoriter.

1. Special Effects. Jag letade och letade och letade efter den perfekta färgen länge. Jag testade bla Manic Panic, Directions men saknade någonting som kändes som riktig kvalité och inte typ "maskerad" om ni förstår vad jag menar? Sedan snubblade jag på Special Effects, som är en av de ledande "extremfärgerna" på marknaden just nu, och blev fast. Och för er som letar efter en riktigt RÖD hårfärg, så säger jag bara Special Effects "Nuclear Red" och "Devilish"...ladies knock yourself out - det blir inte bättre än såhär haha! Om jag helt plötsligt skulle få för mig att byta hårfärg så skulle jag fortfarande köra på Special Effects, deras färgutbud är fantastiskt!

OBS! Jag vet att dessa färger är svåra som fan att få tag på, men ett tips är att kika in på den brittiska hemsidan beeunique.co.uk som regelbundet fyller på lagret med massvis med hårfärger från flera olika märken. De har dessutom ett stort galleri med bilder på kunder som visar hur resultatet av en specifik hårfärg blev. Om ni vill kika på en svensk hemsida så finns Special Effects på extendshoppen.se, men dock väldigt få nyanser och lite långsam påfyllning av lagret.

Bild: specialeffectsusa.com

2. Pravana. I likhet med Special Effects är Pravanas hårfärger bland det bästa som som finns på marknaden. Pravana är vad jag förstår en salongsfärg som egentligen bara säljs till frisörer, men som lätt går att få tag på för hemmabruk. Pravana och Special Effects är båda mina favoriter. Jag har just nu en beställning på väg från beeunique.co.uk innehållandes färger från bland annat Pravana. I likhet med Special Effects, så finns även Pravana i Sverige och går att beställa på extendshoppen.se.

Bild 1: magnoliasalonandspa.com

Bild 2: extendshoppen.se

Extensions

1. Bellami hair extensions (bellamihair.com). När det kommer till extensions och hårförlängningar så vill de flesta människor ha så bra kvalité som möjligt. Jag kan erkänna att jag beställde mina extensions från den väldigt kända svenska hemsidan rapunzelofsweden.com i flera år, men efter att ha vågat testa andra tillverkare förstår jag nu vilken enorm kvalitétsskillnad det är mellan dem och exempelvis det amerikanska märket Bellami (bellamihair.com)!!! Hos Rapunzel of Sweden, som för övrigt är ett alldeles för dyrt "märke", beställde jag extensions som skulle vara 50 cm långa. Dock var längderna så stripiga att jag oftast fick kapa minst en decimeter i längd för att håret skulle se fräscht ut (varför då ha hårförlängning liksom...). Jag fortsatte dock att beställa därifrån under många år - endast för att de var det enda svenska märket som var "välkänt" och hade (och fortfarande verkar ha!) monopol på den svenska extensionsmarknaden...tills jag bestämde mig för att testa Bellami! Oh holy jeezus vilken kvalitetsskillnad! Håret var så fint och tjockt från rot till topp att jag inte ens behövde använda hela setet på en gång!

Jag köpte för någon månad sedan en lace front wig från Rapunzel of Sweden i tron på att kvaliteten hade förbättras något, men icke sa nicke! Den peruken var nog mina sämsta köp under hela 2016...huh? Inte var det billigt heller; 2500 kr kostade fanskapet! Hade jag köpt samma kvalité på typ ebay hade det kostat typ 2-300 kr haha..well, well. Rapunzel of Sweden kommer nog inte vara glada på mig om de ser det här inlägget, men det skiter jag i. Deras kvalité suger och jag vill att folk ska veta det! Skit samma om de skickar gratis produkter till massa stackars youtubers som sedan publicerar videos på hur braaaa dem är och hur nööööjda dem är...remember it's all bullshit. Rapunzel of Sweden rider bara på sin "monopol" och gratis positiva recensioner från youtubers.


Likes

Comments

En lista över 2016. Några dagar för tidigt, men jag hade inget vettigt för mig. Varsågod!

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?

Ja…men det gör man väl alltid i mer eller mindre grad? 2016 blev året då jag började jobba på ett nytt jobb, åkte till Japan och hade flest hårfärger!

Har du några nyårslöften?

Ha löften inför det nya året är jag helt övertygad om att alla har (fast de inte vill erkänna det), men det gäller att även hålla dem. Mitt nyårslöfte som jag verkligen ska kämpa med att hålla är att spendera så lite tankeverksamhet som möjligt på saker som får mig ledsen eller på dåligt humör. Negativitet blir lätt en ond cirkel och att försöka bryta den i tid blir den största utmaningen.

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?

Nej…eller jag tror inte det?

Vilka länder besökte du?

Japan. Och självklart ska jag åka tillbaka inom snar framtid.

Vad önskar du att du gjort mindre?

I ärlighetens namn: tyckt synd om mig själv och lagt för mycket fokus på negativa saker och saker jag inte kan förändra.  

Bästa minnet från 2016?

Japan-resan lätt!

Bästa köpet?

Om jag måste välja något materiellt (förutom resor, upplevelser etc) …hmm…alltså jag har inte gjort några större inköp på grund av taskig ekonomi så det finns ingenting som direkt står ut från mängden.

Vad spenderade du mest pengar på?

Hyra & mat…big surprise!?

Gjorde någonting dig riktigt glad?

Att jag fick chansen att åka iväg på en resa till andra sidan jordklotet med min kärlek.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?

Jag måste medge att jag varit något gladare under 2016 än under förra året. Kanske beror det på att 2015 var en av de sämsta åren i mitt liv så det kunde liksom inte bli speciellt mycket sämre.

Favoritprogram på TV?

Jag kollar aldrig på tv. Vi har en tv, men den har inte använts en endaste gång på typ 1,5-2 år.

Är det något du saknade under 2016 som du vill ha år 2017?

Jag hatar att vara ytlig, men pengar är väl någonting som jag inte riktigt hade under året som jag hemskt gärna vill ha mer utav nästa år.

Vad ser du mest framemot med år 2017? 

En härlig lång resa, bättre ekonomi och bli färdig med mina studier. 

Likes

Comments

Ja jag vet att jag lovat att uppdatera bloggen men men…vi gör ett nytt försök. Jag har ju faktiskt lite grejer jag vill skriva om snart ☺ Mycket har väl hänt men samtidigt inte ifall ni förstår vad jag menar. Just för tillfället känner jag att min depression kommit tillbaka med full kraft. Kanske beror det på att jag är tillbaka i Sverige. Det brukar bli så. Återkommer med en mer positiv framtoning inom ett par dagar. ☺

Likes

Comments