Den 26.10.16 hadde vi time på sykehuset for igangsettelse. Møtte opp kl 08:30, det ble tatt en CTG, urinprøve og blodtrykk før vi måtte vente på legen. Etter en time med venting ble jeg undersøkt, og det viste seg at jeg hadde 4 cm åping, og igangsettelsen med misodel ble byttet ut med at de tok vannet kl 10:10.

Vi fikk tildelt fødestue og jeg fikk veneflon og antibiotika. Det ble en del styr rundt dette da blodåra sprakk på ene hånda og veneflonen ble satt litt feil på andre, måtte til slutt få antibiotika rett inn i åra isteden for og få det via drypp, det var ikke veldig godt. Vi slappet av, pratet og ventet på ny undersøkelse kl 12:30. Med storebror haglet riene inn med en gang vannet hadde gått, så jeg begynte og tro at dette kunne ta laaaang tid, men kl 11:30 begynte riene så smått og komme.

kl 12:30 ble det sjekket åpning, det var da 5 cm og Riene ble vondere og vondere, og kom oftere og oftere.

Da klokka var 14:25 hadde jeg så vondt og så lite pauser at jeg forlaget en epidural. Anestesilegen kom og satt den men jeg merket ikke noe forskjell. Etter kun noen minutter med epidural begynte jeg og kjenne pressetrang og jordmor undersøkte meg igjen, og det var 7 cm. Jeg fikk beskjed om og følge kroppen da det var ett stykke igjen før Mathei var langt nok ned i bekkenet. Jeg skalv veldig og holdt på og svime av ett øyeblikk, jordmor satte akepungtur og da gikk det fort! Plutselig var han ute, etter 5 press. Fra 7 cm til 10 cm og 5 press tok det bare 15 minutter! Alt var fint med lille, og jeg slapp unna med ikke så mye som ett skrubbsår. Han var så lik på storebror, jeg kunne ikke skjønne at det gikk ann. Det var som og oppleve og få han en gang til bare at det ikke var det, like fantasisk er det hver gang.

Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - klikk her!

Likes

Comments

Tenkte jeg skulle skrive ett innlegg rett fra hjerterota ikveld, nemmelig dette med ammepress. Det er nok noe alle nybakte foreldre vil ta og føle på, ja kanskje opp til flere ganger og.

Før jeg fikk Lucas hadde jeg ikke store forventinger om hva jeg skulle få til. Fikk jeg ikke til og amme, så skulle han få flaske. Men da han kom til verden ble tankegangen en helt annen. Lucas var sugesvak fra dag èn, han sovnet ved puppen og vi klarte ikke vekke han uasnett om vi prøvde alle triksene. Jordmødrene satte meg i gang med og pumpe, sånn at han kunne få melk med kopp og sprøyte, og kanskje bli litt mer våken og sugevillig. Men den gang ei.. hver tredje time var det, det samme styret med og vekke han, pumpe, koppmate og prøve og amme igjen. Det tok opp til tre timer hver natt, og da var det bare og begynne samme runden igjen. Etter fire dager med hjelp døgnet rundt fikk vi plutselig beskjed om og reise hjem, dette måtte vi klare selv. Det var greit nok det, men lille ville jo ikke ha pupp.

Når vi kom hjem og roen senket seg rundt oss, jeg fikk ammeputa mi og vi prøvde med skjold gikk det mye bedre. Ingen mas og jag, bare oss to. Etter noen uker med amming med skjold bestemte vi oss for at vi skulle prøve og slutte. Det gikk supert, trodde vi. Etterhvert ble han veldig urolig på kveldene, og jeg trodde jeg hadde for lite mat til han. Han fikk da erstatning og roet seg med en gang. Men etterhvert skjønte jeg at det var kveldsuro det dreide seg om.

Lucas ble bare mer og mer urolig, også på dagen. Han skrek og skrek og jeg måtte bysse, bære og trille over dørstokken. Stoppet jeg våknet han, jeg var heldig om jeg hadde en halvtime "fri" i løpet av dagen. Det viste seg og være kolikk. Denne perioden bodde jeg i min lille boble hvor alt dreide seg om og ta seg av Lucas, og finne en løsning på problemet. Vi prøvde alle knep i boka; kolikkgrepet, sykling med beina, minifom, fenikkelte, kiropraktor og ostopat. Når han var 8 uker gammel fikk han også problemer med avføring, og vi ble innlagt på barneavdelingen. De viste seg og være forstoppelse. Etter dette ble vi utredet, men ingen fant noe svar på problemet. Etter flere ultralyder, røndtken med kontrast og utallige legetimer sa legen "Jeg begynner og bli frustrert, jeg skjønner ikke hva som feiler han". På dette tidspunget hadde Lucas blitt 7 mnd, og vi hadde prøvd med melkefri erstatning, nexium i tilfelle det var reflux og han sto på movicol for og i det hele tatt få bæsje. Dette fant vi da ut at ga luftsmerter etter flere måneder, og han ble bra med en gang vi sluttet... Heldigvis hadde tarmene blitt mer modne på dette tidspungtet og han fikk til og bæsje så lenge han fikk svisker hver dag.

Som dere sikkert skjønte måtte til slutt gi opp for amme presset, jeg ville jo så gjerne få det til. Få kroppen min tilbake og gi lille det "beste" for han. men etterhvert fant jeg også ut at jeg hadde overproduksjon og amming ble mer stress enn kos, Lucas begynte også og vegre puppen. Selvom det ikke løste kolikkproblemet, så var det dèt riktige og gjøre på det tidspunget- og selvom jeg angret flere ganger etterpå så er det viktigste og fungere som mamma oppi det hele. "mamming før amming".

Når jeg ble gravid med Mathei var jeg alikevel sikker på at jeg ville amme denne gangen også, selvom vi hadde våre problemer sist. Jeg så på det som en ny start, det var jo trossalt en ny baby. Når Mathei ble født sugde han seg fast på puppen og hadde helt perfekt grep med en gang, jeg ble så utrolig glad og følte at denne gangen ville det gå bra. Men etter noen dager begynte han og lage "klikkelyd" når vi ammet, og jeg skjønte med en gang at det ikke var riktig. Etterhvert som melken kom ble problemet større, han svelger mye luft, det renner melk ut av munnviken, han setter i halsen, han lager klikkelyd og mister vakum/taket- lista er lang. Etter og ha pratet med ammhjelper og foreningen for stramt leppe og tungebånd kom vi fremt til at dette er problemet, og vi skal nå få det klipt. Mathei sliter også mye med magen og har antydning til kolikk, det blir derfor mye bæring og trøst denne gangen også. Jeg må innrømme at jeg har felt noen tårer, og det føles så urettferdig at vi skal måtte slite sånn denne gangen også. Spebarnstiden blir mer stess enn kos, men vi prøver og nyte det så mye som mulig da det går ann. Jeg håper sånn at klippet skal hjelpe oss med en bedre ammehverdag. Enn så lenge biter jeg tenna sammen og ammer til brystvortene blir såre, bysser å bærer og er oppe hele natta. Pumper ut overproduksjon og gir fenikkelte. Hvis ikke klippet hjelper, så er det trossalt ikke verdens undergang hvis vi ikke får det til- selvom det kanskje føles sånn akkurat nå.

Mamming før amming.
-Ulrikke

Likes

Comments

Vi kommer fra den mørkeste delen av galaxen og de skumleste gatene i byen. Vi er de fire superskurkene som har tatt oss inn på Jollyroom-Kontoret for og lage trøbbel. Under hele uka er vårt eneste oppdrag og endre jollyrooms priser. Vi er team Blackweek og ingen priser er sikre!

Vi har sammen valgt ut to av våre favortittprodukter fra blackweek . Pass på og få dere ett skikkelig røverkjøp! vi blir her hele helgen for og sørge for at prisene holder seg nede. Skynd dere!


Beemo duo premium
HER


Baby brezza formula pro - vellingvarmer
HER

Rampete hilsner fra
Darth Vader, Jokern, Harley Quinn och Cruella De Vil

  • 334 lesere

Likes

Comments

Idag skjedde det noe merkelig. Jeg prøvde og få lillebror til og sove da det plutselig banket på døren. Når jeg skulle sjekke hvem det var så var det ingen der, Men så oppdaget jeg dette brevet på døren. Det ser ut som det skjer noe mystisk på Jollyroom neste uke!

  • 351 lesere

Likes

Comments

Hjelp, nå er det lenge siden jeg har skrevet ett innlegg igjen. De siste ukene av svangerskapet fløy avgårde, og med bekkenløsning, kiropraktortimer, maserier og en 1,5 åring og ta seg av ble bloggen rett og slett nedprioritert. Nå som Mathei har kommet skal jeg prøve og få tid til og skrive litt igjen, jeg kan love dere at innleggene kommer til og være "usminket" og bak fasaden. Starting now..

Mathei har rukket og bli tre uker gammel, og vi har fått kjent litt på småbarnslivet med to små. Ja, tenk det! Det har vært noen tøffe dager, men mest av alt er det veldig koselig. Mathei sliter litt med magen sin om natta, da han svelger mye luft under amming- spesiellt om natta. Han lager klikkelyder med tunga, svelger galt og det renner melk ut av munnviken. Så igår var vi hos barnelegen for og sjekke om han kunne ha kort tungebånd, og det var det. Ikke sånn veldig kort, men litt. Han valgte og "klippe det litt" men vi har ikke merket noen bedring på sugeteknikken enda. Etter en samtale med "foreningen for stamt tunge og leppebånd" på facebook ble jeg ikke så optimistisk på at det skal funke da han bare klippet litt, så nå er time til privat vurdering bestilt da tungebåndet mest sansynlig alt har grodd igjen.

Den første dagen alene med gutta var litt hektisk, haha. Lucas satt i badekaret og Mathei sov i stua. Etter en stund våknet Mathei og begynte og skrike. Jeg satte opp døra til badet sånn at jeg hadde full oversikt over Lucas, mens jeg gikk for og roe ned lillebror. Men så begynner Lucas og skrike også, så står jeg der og lurer på hvem jeg skal ta meg av først :p da skulle jeg ønske jeg kunne dele meg i to. Det ble ett kort bad på storebror den dagen, for og si det sånn. Heldigvis så senket freden seg etterhvert og resten av ettermiddagen gikk bra. Etter det har jeg ikke hatt noen sånne hendelser, men man må jo multitaske litt oftere enn før.

Det har vært noen slitsomme netter hvor både Lucas og Mathei har vært våkne samtidig. En med magevondt og en med utviklingsprang. Det har resultert i maks 3-4 t søvn de siste nettene. Mathei er ofte urolig til langt på dag da han svelger så mye luft på natta, så får ikke hentet meg inn igjen heller. Da Lucas kommer hjem fra barnehagen skal han ha sitt, og middagen skal lages. Det er først da Mathei vil sove, og det sier seg selv at jeg ikke kan det da jeg har begge gutta alene. Men det går, er så glad jeg har Ole Gunnar til og hjelpe meg. Beundrer virkelig dere alenemammaer!

Ellers er det kjempe koselig og være tobarnsmamma. Er så koselig og se at Lucas blir mer og mer interessert i broren sin, og han gir gjerne bort en kos eller to. Jeg gleder meg sånn til og se dem vokse opp og søskenkjærligheten blomstre :-)

Det var alt for idag. Nå sover Lillebror i bæresjalet etter en dag med mye magevondt, og jeg får nesten forbrede litt middag før storebror skal hentes i barnehagen og "gubben" kommer hjem fra jobb. Ha en fortsatt fin ettermiddag alle sammen, så blogges vi snart!

  • 353 lesere

Likes

Comments

Vi får daglig spørsmål om hva storebror og lillebror ønsker seg, enten om det er til jul eller i forbindelse med fødsel. Derfror tenkte jeg at jeg kunne dele det her, kanskje det er til inspirasjon for andre også! Lillebror var det veldig vanskelig og komme på noe til, da han har det meste etter storebror. Men jeg kom da frem til noe! :)

TIL STOREBROR

1.Klær i størrelse 92. Gjerne ull i fra hust and claire. HER
2.Lekemat/kjøkkenutstyr i tre. Mye fint i merkene "kidsconcept eller jabadabadoo". HER
3.Little people farm fra fisher price. HER
4.Brio togbane og tog. HER
5.Rattkjelke. HER
6."Hva vil du bli da du blir stor" bok. HER
7.Biler med litt størrelse, gjerne som beveger seg selv. HER
8.Little people skolebussen. HER
9.Sengetøy til juniordyne.
10.Little people traktor. HER
11.Little people dyr fra bondegården. HER


​​TIL LILLEBROR

1.Klosser fra pumpkin. HER
2.Klær i størrelse 62/68 gjerne fra hust and claire eller nameit. HER
3.Ullundertøy i størrelse 62, gjerne hust and claire. HER
4.Leker, gjerne denne med sugekopp fra fisher price. HER
5.Bukser størrelse 62.
6.Heldresser/pysj i ull, størrelse 62.
7.Uro.HER
8.Bamser fra teddykompaniet eller jellycat. HER
9.Klær med marius-mønster, gjerne disse vottene. HER
10.Reiseseng og ekstra madrass. HER
11.Leker med lyd.HER

  • 481 lesere

Likes

Comments

Flere har spurt meg om hva vi ønsker oss til lillebror, og sannheten er at det har vært skikkelig vanskelig og komme på noe da vi har det meste etter storebror. Men jeg har likevel kommet frem til ett par ting han ønsker seg😁

1.nydelig sett fra ellos, 2.bamse fra teddykompaniet/ellos, 3.stelleprodukter fra babyBoo/ellos, 4.lillelam tynt ullteppe, 5.lillelam dress i størrelse 50/56, 6.Klær i størrelse 62, 7.Enda en bamse fra teddkompaniet/ellos, 8.hettehåndklær/myke håndklær til stell, 9.jellycat kanin i fargen mint og medium størrelse.

  • 607 lesere

Likes

Comments

Alle som har vært gravide vet at det er flere hemmeligheter under et svangerskap enn folk forteller om. Idag tenkte jeg og fortelle om noen av de tingene jeg opplevde som jeg aldri hadde hørt noe om før svangerskapet.

INGEN FORTELLER DEG..

.. At du blir kvalm hvis du ikke spiser, og kvalm hvis du ikke spiser. Morgenkvalmen varer hele dagen, og ofte lengre enn de første 12 ukene også. Faktisk så kommer den tilbake mot slutten.

..At man er som en magnet. Alle vil kjenne og stryke over magen din, til og med ukjente mennesker i butikken tar seg retten til og ta deg på magen- ja til og med uten og spørre først.

..At alle komenterer hvor stor/liten magen din er til er hver tid. Mot slutten får du også kommentarer på at babyen snart må komme, da du i tillegg er høygravid og dritt lei av og vente. Dette fortsetter når du har fått babyen. "har du nok melk", "er h*n snill", "skriker h*n mye", "får dere sove om natta". Får du ofte høre, om du kjenner folk eller ei.

..At du blir så stor og tung at du må ha hjelp til og sette på deg sokkene. Ja, faktsik så tung at du lar ting ligge om du mister noe på gulvet fordi det er alt for slitsomt og bøye seg fremmover og plukke det opp. Du må faktisk ha hjelp til det meste, til og med snu seg i senga krever iherdig innsats.

..At du blir annpusten av og spise, ja- faktisk så blir du annpusten av hver minste lille ting. Og gå i trapper kan du bare glemme. Da får du kynnere og står på toppen og puster og peser som om du skulle løpt maraton, mens du tar deg på magen og lener deg fremmover, i håp om at kynneren snart skal gi seg og du kan få igjen pusten. Da innser du at du at EN tur i trappa om dagen holder, og alt som skulle vært i andre etasje blir liggende i trappa til noen andre (forhåpentligvis) tar det.

..At du alltid tisser et par dråper i trusa når du reiser deg opp fra sofaen og lignende. Til og med rett etter toalettbesøk kommer det. Når du ler eller hoster fiser å tisser du på deg, og du kan ikke gjøre noe med det fordi babyen presser på alt og du har null kontroll. Bare og starte med bleier igjen!

..At du alltid er sulten, men du blir mett med en gang. Resten av dagen går du med oppkast i halsen og halsbrannen holder deg våken når du legger deg.

..At du får cravings, til og med midt på natten må kjæresten reise på den nærmeste nattåpne bensinstasjonen fordi du absolutt måtte ha slush for 6 gang denne dagen! og han gjør det frivillig for og slippe preggo-monsteret!

..At hormonene og følelsene løper løpsk til en hver tid. Du har ikke styring på noen ting lenger, du kan gråte og i neste øyeblikk ler du uten og ha noen grunn til det. Du bobler over av lykke, samtidig som du er livredd i neste øyeblikk. Kjæresten gjør alt han kan for og tilfredstille preggo-monsteret, men du er en tikkende bombe og knuser en tallerk, bare fordi middagen ikke ble akkurat som du hadde tenkt. Been there done that!

Likes

Comments

💙Termin: 02.November 2016
💙På vei: 26+5
💙Igjen til termin: 100 dager
💙 Kjønn: Prins
💙 Navn: Mathei

💙Aktivitet innenfra: Ja, mye mer aktiv enn storebror. Nå er det ikke lenger bare spark, men også "dytting".

💙Leie: Hodeleie eller tverrleie stort sett. Det er ihverfall sånn det kjennes ut ift spark.

💙Vann i kroppen/hevelser: Ja, masse i beina.

💙Søvn: Sover dårlig, vondt i bekkenet og oppe og tisser flere ganger.

💙Humør: Sliten og i dårlig form, men lykkelig.

💙Utstyr: har mye etter storebror, men mangler noen klær i størrelse 56/62, ull og bedsidecrib.


💙Vektøkning: ca 2,5 kg.

💙Neste kontroll: 26.juli

💙Melk i brystene: Begynner og komme råmelk.

💙Plager: Bekkenløsning, lavt jernnivå og halsbrann.

💙Strekkmerker: to bittesmå på magen. Mest sansynlig etter Lucas?

💙Kynnere: Ja

💙Barnerom: ferdig! Mangler kubb personlig preg😉

💙Sulten: Stort sett mett hele tiden, så blir ikke så mange måltider i løpet av en dag.

💙Dilla på: Isbiter😍

💙Høygravid: Nei.

💙Utålmodig: Både ja og nei. Tiden går alt for fort, samtidig som det ikke går fort nok. Men jeg er ikke helt klar for og bli tobarnsmamma riktig enda.

💙Hode festet: Nei

💙Sykehusbaggen: Litt tidlig enda.
Skal ha den klart i oktober en gang tenker jeg.

💙Tungt: Nei, ikke direkte tungt som å bære på den magen,men begynner å bli vanskelig å bøye seg for å ta på sokker og bukse. Og tungt å stå opp/vende seg i sengen om morgenen. Ikke minst bære på Lucas.

Likes

Comments

Her er det strålende sol og opp til 28g i lufta, gjett om vi nyter det så lenge det varer😜 bloggen blir desverre litt nedprioritert når det er så deilig vær, i tillegg til at vi har fått besøk av søsteren min med mann og barn. De ser vi to ganger i året, så det er ekstra kos da vi kan tilbringe litt tid med dem!

Vi har hatt noen deilige dager i Hagen med fruktfat, kjeks, bading og montering av nytt huskestativ. Lucas er helt i hundre og koser seg så masse at han sovner så fort han treffer puta på kvelden.

Vi har ønsket oss huskestativ lenge nå, og da vi kom over det kuppet på ett, så måtte vi bare slå til. Deilig og kunne bruke dagene i Hagen med lek i sandkassa, huske, skli og bade når det er alt for varmt til og være på verandaen.

Vi har også prøvd oss en tur på stranda. Men den lille gullklumpen vår finnes ikke redd, det var rett ut i den "kalde" vannet og hodet under flere ganger uten at han ble skremt, og holde mamma eller pappa i hånda var uaktuelt! Så da ble den første turen på stranda i år kort😁

Men, vi prøvde på nytt idag- med godt mot og en blid og fornøyd gutt. Og jammen gikk det ikke kjempe bra! Han synes det var så stas at både mamma og pappa badet. Og ekstra stas var det og leke i sanda med kusine Mie Johanne sin rosa bøtte og spade.

Etterhvert ble det en dupp på Lucas, litt sol på mor og bading på papsen. Før det ble grill-middag og mer lek på hytta. Nå sover knerten godt på puta etter en dusj, en brødskive med prim og en flaske med melk. Jeg har vært en tur på pokèmon jakt (ja, jeg har blitt hekta jeg å) og nå ligger jeg rett ut med vondt bekken å gruer meg til og sove. De siste nettene har vært ett mareritt, så nå håper jeg det blir en bedre natt etter litt smertestillende🙂

Da ble det i hvertfall ett lite livstegn fra oss, så da vet dere hvorfor det er litt stille. Vi nyter rett og slett sommeren, håper dere gjør det også!💋

  • 748 lesere

Likes

Comments