Den diagnosen fick jag när jag var sjukskriven hösten 2015, och den kommer alltid att finnas om jag inte håller den i schack.. 🙄
Jag har nu känt mig rätt sliten under en längre tid och valt bort vissa saker för att återhämta mig,,
Jag har ont i mina leder hela tiden, trots träning som ska underlätta värken, sömnen hackar igen trots att jag är så trött så jag inte kan hålla ögonen öppna så sover jag inte ordentligt, humöret är okej på jobbet men inte här hemma
🤷🏼‍♀️

Så nu är det dags och dra i handbromsen och sätta mig själv i fokus igen så jag känner mig pigg och alert igen
🤔🤔

Jag har denna helg träffat vänner både fredag och lördag och det har varit så roligt med många skratt och positiv energi
❤️men konsekvensen blir att jag orkar ingenting idag😢ibland är det så att det krockar och händer saker samtidigt och då får man offra sig och bjuda till!

Jag ser fram emot kommande ledighet till sommaren där jag kommer ta hand om mig själv i första hand! Träna vila sol och bad
👍😉

Sköt om er!
❤️❤️

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Jag har ju haft chansen att få arbeta i våran lilla grupp på skolan, det har jag trivts så bra med. Jag har alltså vikarierat för en kollega och det har varit lite hackat och malet med det då jag inte vetat förrän jag kommit till jobbet var jag ska vara då kollegan haft/har det jobbigt med hälsan ( ta hand om dig M)
Men nu är jag "fast" där fram till sommarlovet och jag känner mig så glad och lugn
👍
Självklart är det ingen dans på rosor att arbeta med dessa 7 helt underbara troll, men den kärlek man får av dem gör att allt bara rinner av en när man får den där extra kramen och känslan av att de litar på mig!
💞
Jag har alltid varit emot att arbeta med barn som har diagnos och det är helt enkelt pga att jag inte har vetat hur man ska hantera dem, och nu har jag gett mig in i den världen efter viss övertalning av kollegan C, och blir bara mer och mer nyfiken och vill lära mig mer!

Självklart saknar jag mina andra 25 troll som jag arbetat med senaste året, jag träffar dem ju dagligen och de tjatar att jag ska komma tillbaka, det är kul att höra men den här gången är jag ego och tänker på mig själv och mitt mående och vad min hörsel klarar av, för jag kände att jag räckte inte till, så de stunder jag träffar några av dem på morgonfritids då ägnar jag mig åt dem samt på rasterna! Jag finns för dem och det vet de
😀

Så nu kan det bara bli bättre,, energin ska fyllas på med positivt tänkande och självförtroendet ska ökas på med tankar på att JAG ÄR SÅ BRA och klarar av mer än vad jag tror
💪🏼💪🏼

Det finns många jag vill tacka som gett mig den här chansen att få utvecklas och få nya utmaningar efter snart 17 år på samma skola
👍👍 Så stort tack till Er, ni vet vilka ni är❤️❤️❤️❤️❤️

Likes

Comments

Imorgon onsdag ska maken op om sin handled som han bröt när vi var i Turkiet 2015, han gör det för att han haft problem ända sen de tog bort spikarna😳
Trots sjukgymnastik och annat så känns det inte bra, och min teori är att de kommit åt nån nerv som slagit ut nästan hela kroppen på honom på olika sätt, han har problem med domningar och ryckningar i benen som märks väldigt mycket när han sover
😵 det är under utredning det också!
CI använder han inte alls just nu, tycker det är jobbigt och yrseln blir mer påtaglig när han använder cippen.
SÅ HÅLL TUMMARNA HÅRT ATT OP GÖR THOMAS OKEJ IGEN👌

Hur mår då Ullis? Ärligt talat så vet jag inte, trots att jag jobbar, sköter träningen skapligt, hänger med folk, sover riktigt bra, så är det en trött och energifattig Ullis som kämpar på helt enkelt!
Men jag ska nog inte gnälla allt för mycket, det finns de som har det värre,,, fast lite ömklig kan man få känna sig ibland och få den där klappen på axeln eller den där extra kramen som säger " fan vad du är bra" då känner man att man faktiskt syns och är uppskattad för den man är!

Kärlek


Likes

Comments

Att känna att man lever är väl bra, men när tankarna känns mer negativa än positiva då är det väl nåt fel?!

Jag kämpar på med träningen, den är väl lite hackad och malen då jag inte fått tiden att räcka till som jag vill. Sprang tunnelloppet förra helgen och jag kom iaf i mål
😂

På skolan har jag haft förmånen att få arbeta med våran lilla grupp och det har varit underbart roligt, men nu är det slut med det och dags att arbeta med mina andra troll igen, tudelad känsla inför det, men som alltid gör jag mitt bästa när jag är på plats
😉

Thomas hälsa är under kontroll, operation av handen blir det 19/4 och då hoppas vi på att det blir bättre än tidigare. Han arbetar sina 25% fortfarande och det funkar. Och vi kämpar på tillsammans, det finns saker som man kämpar lite extra med och så får det vara, i med och motgång helt enkelt!

Vi har hängt med lite vänner och fått energi, vissa får man mer energi av och vissa tar för mycket energi och så är det väl för de flesta tror jag.
Viktigast är att man får skratta och känna att man kan vara sig själv så kommer allt det andra automatiskt
😉

Idag är jag trött och hängig, har gett så mycket av mig själv under en längre tid och märker att energi n är tömd, jag måste lära mig att säga nej och vara egoistisk på ett bra sätt utan att det ska uppfattas som negativt!

Just nu skulle jag bara vilja ta mig till okänd ort och rå om mig själv för ett tag!

Lite tankar så här på söndagen
☺️

Likes

Comments

Har maken fått sin diagnos efter över ett års dåligt mående och rännande överallt!

Posttraumatiskt stressyndrom, PTSD!

Känns riktigt skönt att han äntligen fått en "diagnos" och nu kan man utgå från det! Att man vet att panik och stress kan komma oavsett.

Oavsett hur livet ser ut för människor så borde man visa respekt och empati för varandra, men det har man märkt att den förståelsen finns inte hos en del, utan att få höra saker bakom ryggen istället för att ta det face to face är så jävla lågt!

För det verkar som att man måste sluta leva, vilket kanske Thomas har gjort också på ett sätt då han varit rädd för att få yrsel, panik eller bli stressad och handlingsförlamad. Medans jag har sagt att vi måste försöka ändå.. Det är inte kul att se hans "anfall" men det är bara att finnas där och hålla lugnet tills han får ordning på sig själv igen. Det är inte lika ofta som förut men det händer. Ibland kan jag känna en oro när han är ensam hemma att det ska hända nåt, men än så länge ingenting! Han har ju även börjat arbeta 25% sen i januari och det funkar bra. Så livet är sakta på väg åt rätt håll, men vi har sagt en dag i taget!

Tack till er som stöttat oss båda på olika sätt, ni är guld


Nu ska även träningen med CI komma igång lite mera så blir det bra i slutändan
😉


Have a nice weekend
💞

Likes

Comments

Dessa två veckor har nog varit de roligaste jag haft på länge sen jag började arbeta på sagaskolan!
Att arbeta med dessa 7 troll är såklart en utmaning då de har sina svårigheter på olika sätt, men vilken kärlek man får för att man hela tiden finns där för att stötta dem.
Varför har jag inte testat detta tidigare?? Mitt svar är enkelt: jag har inte vågat och inte trott på mig själv att jag klarar av det, men nu vet jag!

Nästa vecka är det sportlov och då blir det fritids, vilket inte alls tilltalar mig men vad ska man göra, gilla läget helt enkelt
🙄

Ha det fortsatt skönt i vintervädret
😉👍

Likes

Comments

Jag har ju som tidigare skrivit att 2017 ska bli mitt år..

På måndag ger jag mig på okänd mark och ska pröva och arbeta i våran " lilla grupp" på skolan, det ska bli roligt och pröva det!

Jag har väl inte världens bästa självförtroende när det gäller mitt arbete, men gör alltid mitt yttersta när jag arbetar! Jag har ändå 17 år i ryggen så nog borde jag kunna mitt arbete
😊🤣 men man kan alltid bli bättre såklart.

Ha en skön lördagskväll

Likes

Comments

Måste skryta lite!
Jag är så stolt över mig själv att jag tagit hand om mig själv och börjat träna igen!
Sen 20 dec har jag tränat 5ggr/veckan och det känns så jävla bra! Det går inte fort det är tungt det är jobbigt men jag tar mina kilometer sakta men säkert för varje gång!
Dagens löppass var underbar ,, det gick så jäkla lätt! Nu kör vi på och ökar😉💪🏼

Jag känner mig starkare i kroppen och med det kommer allt det andra med humör och mående!

Trevlig helg på Er ❤

Likes

Comments

Sist jag var hos min läkare frågade han mig om jag ville träffa kurator för att prata av mig med ett proffs helt enkelt,, och jag svarade att jag kan pröva, för ofta handlar det ju om att man ska "klicka" med den man träffar.
Jag har under olika perioder träffat kuratorer/psykologer och tyckt det hjälpt mycket lite, då har jag ändå haft livskriser om man vill kalla det så med ofrivillig barnlöshet, övervikt, och arbetssituation! Hörseln har jag själv aldrig sett som ett problem utan det är nog mer omgivningen;-)
Nåväl förra veckan hade jag iaf en tid på Rosenlund hos en kurator, och innan jag kom dit så for tankarna " vad ska jag/vi prata om?"
Jag pratade nonstop i 1 1/2 timme,, mycket om situationen med Thomas och hur ensam jag har känt mig många gånger då folk inte förstått allvaret i hans mående. Och att jag har glömt bort mig själv under en lång period! Hon tyckte det var riktigt starkt av mig att åka till jobbet varje dag trots brist på sömn och tungt på jobbet! Men jag har känt att det är min frizon helt enkelt oavsett hur jag har mått!

Jag kände mig så lätt när jag åkte hem och glad att hon lät mig prata, säkert osammanhängande men jag fick ur mig allt hur jag känner! Besvikelsen över hur folk ifrågasätter Thomas, oron för honom, oron för ekonomin eftersom FK är som de är, ja inte konstigt man ligger sömnlös vissa nätter!

Jag är på G nu, har tränat sen före jul, och mår så bra av den energin jag får när jag sitter och svettas efter ett bra träningspass!

Så nu är det en dag i taget, inte gå händelserna i förväg utan helt enkelt acceptera livet här och nu!

Likes

Comments

Att skriva vad som hänt under 2016 gör jag med blandade känslor då det varit tungt och jobbigt med ljusglimtar här och där..

Thomas hälsa rasade totalt och det blev rätt många besök på vanliga akuten och psykakuten
😢😔han blev långtidssjukskriven och kunde inte sova och fick piller mot det och då slog det om till att han sov dygnet runt istället.. han kämpar fortfarande på med ångesten och sin tinnitus som han har på sitt CI-öra, fast han har äntligen börjat använda cippen igen om än sparsamt och i lugna miljöer..

Vi hoppas det ska bli bättre, det får ta sin tid helt enkelt och med hopp om att omgivningen ska förstå honom att han kämpar varje dag och vill inte må så dåligt som han faktiskt gör. Att behöva äta piller för att kunna fungera är inte okej enligt mig men är det det som behövs så får det väl vara så.

Vi har ju varit iväg till GC två gånger, första resan i maj då Thomas fyllde 50 år höll på att ställas in men vi kom iväg, fast Thomas har sagt att han minns inte så mycket av den veckan,,
😔 andra gången vi åkte var i september och då mådde han mycket bättre och var med på ett helt annat sätt👍

Sommaren tillbringade vi på Gotland och vi hängde i Göteborg några dagar med min bror och familj, jättemysigt! Åkte två turer till Ullared också
😂

Thomas har arbetstränat under hösten och om allt går som det ska börjar han jobba 25% igen efter jullovet
👊🏼men det är skynda långsamt som gäller.

Jag har under det här året känt mig väldigt ensam många gånger, mött folk som har åsikter om Thomas och inte alls förstår vad problemet är ,, och det är ju bara för att det inte syns,,
Jag har trots allt kämpat mig till jobbet varje dag och fått min frizon där.

Vårt sociala umgänge har också blivit lidande, att få tacka nej i sista sekund bara för att Thomas inte orkat har gjort mig ledsen många gånger men vad ska man göra? Vi har valt att träffa de som ger oss ENERGI utan att kräva något tillbaka,, och en del har vi tappat helt och så får det vara..

Och jag har skrivit det förr och skriver det igen att jag har helt tappat bort mig själv detta år,, inte orkat ta tag i saker och misskött träningen helt, det känns både i kropp och knopp!

Vi drar nu ett streck på 2016 och ser fram emot 2017 som ska bli ett bra år!
Jag har mina mål som jag ska sköta och det blir nog lite rensning lite här och där,, mer ego ska jag bli och tänka på mig själv lite mer...
🤘🏼

GOTT SLUT OCH GOTT NYTT ÅR PÅ ER
🍾🍾🍾

Likes

Comments