Har maken fått sin diagnos efter över ett års dåligt mående och rännande överallt!

Posttraumatiskt stressyndrom, PTSD!

Känns riktigt skönt att han äntligen fått en "diagnos" och nu kan man utgå från det! Att man vet att panik och stress kan komma oavsett.

Oavsett hur livet ser ut för människor så borde man visa respekt och empati för varandra, men det har man märkt att den förståelsen finns inte hos en del, utan att få höra saker bakom ryggen istället för att ta det face to face är så jävla lågt!

För det verkar som att man måste sluta leva, vilket kanske Thomas har gjort också på ett sätt då han varit rädd för att få yrsel, panik eller bli stressad och handlingsförlamad. Medans jag har sagt att vi måste försöka ändå.. Det är inte kul att se hans "anfall" men det är bara att finnas där och hålla lugnet tills han får ordning på sig själv igen. Det är inte lika ofta som förut men det händer. Ibland kan jag känna en oro när han är ensam hemma att det ska hända nåt, men än så länge ingenting! Han har ju även börjat arbeta 25% sen i januari och det funkar bra. Så livet är sakta på väg åt rätt håll, men vi har sagt en dag i taget!

Tack till er som stöttat oss båda på olika sätt, ni är guld


Nu ska även träningen med CI komma igång lite mera så blir det bra i slutändan
😉


Have a nice weekend
💞

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Dessa två veckor har nog varit de roligaste jag haft på länge sen jag började arbeta på sagaskolan!
Att arbeta med dessa 7 troll är såklart en utmaning då de har sina svårigheter på olika sätt, men vilken kärlek man får för att man hela tiden finns där för att stötta dem.
Varför har jag inte testat detta tidigare?? Mitt svar är enkelt: jag har inte vågat och inte trott på mig själv att jag klarar av det, men nu vet jag!

Nästa vecka är det sportlov och då blir det fritids, vilket inte alls tilltalar mig men vad ska man göra, gilla läget helt enkelt
🙄

Ha det fortsatt skönt i vintervädret
😉👍

Likes

Comments

Jag har ju som tidigare skrivit att 2017 ska bli mitt år..

På måndag ger jag mig på okänd mark och ska pröva och arbeta i våran " lilla grupp" på skolan, det ska bli roligt och pröva det!

Jag har väl inte världens bästa självförtroende när det gäller mitt arbete, men gör alltid mitt yttersta när jag arbetar! Jag har ändå 17 år i ryggen så nog borde jag kunna mitt arbete
😊🤣 men man kan alltid bli bättre såklart.

Ha en skön lördagskväll

Likes

Comments

Måste skryta lite!
Jag är så stolt över mig själv att jag tagit hand om mig själv och börjat träna igen!
Sen 20 dec har jag tränat 5ggr/veckan och det känns så jävla bra! Det går inte fort det är tungt det är jobbigt men jag tar mina kilometer sakta men säkert för varje gång!
Dagens löppass var underbar ,, det gick så jäkla lätt! Nu kör vi på och ökar😉💪🏼

Jag känner mig starkare i kroppen och med det kommer allt det andra med humör och mående!

Trevlig helg på Er ❤

Likes

Comments

Sist jag var hos min läkare frågade han mig om jag ville träffa kurator för att prata av mig med ett proffs helt enkelt,, och jag svarade att jag kan pröva, för ofta handlar det ju om att man ska "klicka" med den man träffar.
Jag har under olika perioder träffat kuratorer/psykologer och tyckt det hjälpt mycket lite, då har jag ändå haft livskriser om man vill kalla det så med ofrivillig barnlöshet, övervikt, och arbetssituation! Hörseln har jag själv aldrig sett som ett problem utan det är nog mer omgivningen;-)
Nåväl förra veckan hade jag iaf en tid på Rosenlund hos en kurator, och innan jag kom dit så for tankarna " vad ska jag/vi prata om?"
Jag pratade nonstop i 1 1/2 timme,, mycket om situationen med Thomas och hur ensam jag har känt mig många gånger då folk inte förstått allvaret i hans mående. Och att jag har glömt bort mig själv under en lång period! Hon tyckte det var riktigt starkt av mig att åka till jobbet varje dag trots brist på sömn och tungt på jobbet! Men jag har känt att det är min frizon helt enkelt oavsett hur jag har mått!

Jag kände mig så lätt när jag åkte hem och glad att hon lät mig prata, säkert osammanhängande men jag fick ur mig allt hur jag känner! Besvikelsen över hur folk ifrågasätter Thomas, oron för honom, oron för ekonomin eftersom FK är som de är, ja inte konstigt man ligger sömnlös vissa nätter!

Jag är på G nu, har tränat sen före jul, och mår så bra av den energin jag får när jag sitter och svettas efter ett bra träningspass!

Så nu är det en dag i taget, inte gå händelserna i förväg utan helt enkelt acceptera livet här och nu!

Likes

Comments

Att skriva vad som hänt under 2016 gör jag med blandade känslor då det varit tungt och jobbigt med ljusglimtar här och där..

Thomas hälsa rasade totalt och det blev rätt många besök på vanliga akuten och psykakuten
😢😔han blev långtidssjukskriven och kunde inte sova och fick piller mot det och då slog det om till att han sov dygnet runt istället.. han kämpar fortfarande på med ångesten och sin tinnitus som han har på sitt CI-öra, fast han har äntligen börjat använda cippen igen om än sparsamt och i lugna miljöer..

Vi hoppas det ska bli bättre, det får ta sin tid helt enkelt och med hopp om att omgivningen ska förstå honom att han kämpar varje dag och vill inte må så dåligt som han faktiskt gör. Att behöva äta piller för att kunna fungera är inte okej enligt mig men är det det som behövs så får det väl vara så.

Vi har ju varit iväg till GC två gånger, första resan i maj då Thomas fyllde 50 år höll på att ställas in men vi kom iväg, fast Thomas har sagt att han minns inte så mycket av den veckan,,
😔 andra gången vi åkte var i september och då mådde han mycket bättre och var med på ett helt annat sätt👍

Sommaren tillbringade vi på Gotland och vi hängde i Göteborg några dagar med min bror och familj, jättemysigt! Åkte två turer till Ullared också
😂

Thomas har arbetstränat under hösten och om allt går som det ska börjar han jobba 25% igen efter jullovet
👊🏼men det är skynda långsamt som gäller.

Jag har under det här året känt mig väldigt ensam många gånger, mött folk som har åsikter om Thomas och inte alls förstår vad problemet är ,, och det är ju bara för att det inte syns,,
Jag har trots allt kämpat mig till jobbet varje dag och fått min frizon där.

Vårt sociala umgänge har också blivit lidande, att få tacka nej i sista sekund bara för att Thomas inte orkat har gjort mig ledsen många gånger men vad ska man göra? Vi har valt att träffa de som ger oss ENERGI utan att kräva något tillbaka,, och en del har vi tappat helt och så får det vara..

Och jag har skrivit det förr och skriver det igen att jag har helt tappat bort mig själv detta år,, inte orkat ta tag i saker och misskött träningen helt, det känns både i kropp och knopp!

Vi drar nu ett streck på 2016 och ser fram emot 2017 som ska bli ett bra år!
Jag har mina mål som jag ska sköta och det blir nog lite rensning lite här och där,, mer ego ska jag bli och tänka på mig själv lite mer...
🤘🏼

GOTT SLUT OCH GOTT NYTT ÅR PÅ ER
🍾🍾🍾

Likes

Comments

Vägskäl???

Jag har så många funderingar angående mitt arbete..
Jag är kluven inför vad jag känner just nu.. känslan är tudelad, jag trivs och trivs inte.. Jag känner mig osynlig på arbetsplatsen, jag är så förbannat jävla plikttrogen och går upp kl 5 varje jävla morgon för att vara på plats före kl 7,, för vad?? Jag älskar trollen som jag arbetar med,,,men det finns stolpskott som jag blir helt knäpp på
😤😤

Jag har några som är helt underbara all kärlek till dem, men översittare har jag inte mycket för.. jag har sagt det förr och säger det igen, vi har olika roller på skolan men är oavsett titel lika mycket värda..

Det har varit situationer som gör mig arg, besviken och ledsen så man håller masken och sen när man är på väg hem kommer tårarna.. är det så det ska vara ??? Jag brukar säga ifrån när jag är missnöjd men en del saker vet man inte hur man ska ta upp...

Men då kommer då frågan, VAD SKA JAG GÖRA ISTÄLLET???????

Jag är nog bara trött och deppig nu och less på allt så då är jag väl extra känslig.. jag lär nog kämpa ett tag till men det börjar bli dags och rannsaka sig själv vad man håller på med.. jag vill poängtera att jag trivs med mina arbetsuppgifter det är mer det runt omkring som jag inte trivs med.. man kan inte älska alla människor men med respekt kommer man långt!
Återigen ett tankarna-rullar-inlägg
😳 ber om ursäkt för att det är lite rörigt 😉

Likes

Comments

Jag som arbetar i en skola ser dagligen hur eleverna behandlar varandra och även bristen på respekt för vuxna.
Jag själv har ju blivit utsatt för mobbing, mest psykisk mobbing än fysisk, kränkt pga min hörsel och det är väl mycket det som format mig till den Ullis jag är idag! På gott och ont helt klart..
Jag brukar ofta iaktta hur eleverna är mot varandra och vilket språk de använder! Det kan komma det mest sanslösa ord ur deras munnar, och oftast är det ord som bara kommer, för när man konfronterar dem så vet de knappt vad de sagt för nåt för de har ingen aning om vad orden betyder! Men när de kläcker ur sig , jävla CP eller jävla handikappad då brinner det i huvudet på mig, och då brukar jag säga att då pratar ni illa om mig också och det tänker jag inte acceptera.. De tänker ju såklart inte på att jag är handikappad men jag brukar säga att det sårar mig så mycket när de säger såna saker till varandra,, det får mig att må så fruktansvärt dåligt att minnas hur jag hade det när jag gick i förskolan med hörande.. jag var dum i huvudet enligt dem bara för att jag hörde dåligt!
Även idag som vuxen kan man mötas av idioti fast idag biter jag ifrån och visar mitt missnöje!
Fråga mig inte hur det blev de här funderingarna men ibland kommer det över en hur man haft det! Inte bara massa roligheter utan även jobbiga saker..

Ha en fortsatt skön helg 💞

Likes

Comments

Och det blir bara vara helt enkelt.. Vi hade roligheter på gång men de har vi skjutit på ett tag, synd egentligen men man måste tänka på hälsan i första hand helt enkelt!
maken hostar och har feber och jag är allmänt hängig och orkar inte vara social😒
Nya tag på måndag igen 😉😇

Likes

Comments

Passar inte mig längre känner jag😒👎
Ända sen vi kom hem från GC har jag haft ont i mina leder och är trött trött trött sa jag trött😳

Jag går upp kl 4.45-5.00 varje morgon och det är okej då jag ofta ligger i sängen vid 21,, somnar nog vid 21.30-22,,det är helt lagom men ändå är man så förbannat trött och det vet jag att jag inte är ensam om då mörkret i Sverige inte är det roligaste, sen kan ju såklart hösten också vara fin absolut! Men kylan och mörkret är ett BIG NO NO 😱

Jag känner mig som en zombie deluxe trots träning och roligheter..
Sådär nu har jag gnällt klart😜😉Likes

Comments