Midsommarafton och jag tog en veckas semester för en halvtimma sen, hur skönt låter inte det?
Veckans jobbdagar är över och dom har varit jobbigare än vad jag trodde dom skulle bli. Långpass inlagda varje dag utom idag, plus att vår bagare var sjuk så vi kockar varit tvungna att baka också, vilket innebar att jag i onsdags fick börja 3,5h tidigare och jobba sammanlagt 14h. Den dagen blev extra lång när vi hade väldigt lite att göra på kvällen också, men det fick vi äta upp igår kväll istället när vi hade väldigt mycket folk istället. Idag har det varit lugnt, inte konstigt med tanke på att det är midsommar och alla firar med släkten. Men en del hade vi ändå under lunchen och eftersom vi stängde igen stället tidigare har jag bu landat hemma och ska snart hoppa in i duschen. För kvällen har jag faktiskt inga planer, utan jag tar den som den kommer helt enkelt. Imorgon bär det av till Asker för att sen spendera kvällen/natten på den årliga midsommarfesten på Brevens Bruk.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Hade världens mysigaste fredagskväll med några från klassen. Vi grillade, snackade om allt mellan himmel och jord, drack gott och sjöng allsång till gamla godingar. Hur underbart? Kvällen avslutades dock tidigt för mig eftersom jag jobbade hela helgen, och det har varit förvånansvärt lugnt på jobbet den här helgen. Lite konstigt med tanke på att det varit Vätternrundan och grejer, som vi brukar säga: vi jobbar som mest när alla andra är lediga och roar sig..
Idag är jag i alla fall ledig, och eftersom vädret varit på min sida har dagen mestadels spenderats ute i solen. Tänkte sätta mig ner och betala lite räkningar samt dricka en mango/hallon smoothie nu och smörja in min nacke med något muskelavslappnande. Vaknade i lördags med jätteont i musklerna på vänster sida, sen idag har det spritt sig till höger också, hoppas det är bättre imorgon då det är dags för långpass igen!

Likes

Comments

Måndag: Ledig
Tisdag: Brändåsen 09.00-19.00
Onsdag: Brändåsen 12.00-21.30
Torsdag: Brändåsen 12.00-21.30
Fredag: Brändåsen 08.00-15.30, fira midsommar med familjen
Lördag: Ledig, fest i Brevens bruk?
Söndag: Ledig

Likes

Comments

Hejsan fina ni, allt bra?
Med mig är den toppen. Efter en lång dag på jobbet i onsdags låg jag igår hemma i sängen och kollade serier. Mitt på dagen klämde jag in lite kvalitetstid med Mickan och Nattis, vi drog till hamnen i Askersund för att äta glass och prata av oss sen studenten.
Idag planerar jag inte att göra speciellt mycket, mer än att städa färdigt. Ikväll ska ett gäng från klassen hem till Johanna i Örebro för att grilla och bara ha det mysigt.

Likes

Comments

Hej på er!
Idag är jag ledig, min första lediga dag i arbetslivet, den ni. Nej, men riktigt skönt att få ladda upp batterierna efter veckan som varit, alkohol nästan varje dag, studenten och sen jobb på det tog på krafterna. Så idag planerar jag inte att göra så speciellt mycket alls faktiskt. Ska städa och plocka undan lite tänkte jag, det var ett tag sen nu. Har dock problemet att jag inte vet vart jag ska göra av alla saker längre, förr älskade jag att läsa men nu har jag istället en hel bokhylla full med böcker som jag inte vet vart jag ska göra av. Överväger att sälja av en del över nätet, men vet inte riktigt vart jag ska vända mig, tips på någon bra köp och sälj sida??
I övrigt ska jag bara laga mat och ikväll mysa ner mig i soffan och fortsätta kolla på Maria Wern. Imorgon ringer alarmet klockan 07 igen och det blir ett långpass på jobbet.

Likes

Comments

Som ni vet tog jag och min underbara klass studenten i fredags, en av de bästa och mest känslosamma dagarna i mitt kan jag lova. Men att vi skulle få sådan stor uppmärksamhet för en av texterna på vårt flak var det nog ingen som trott. Bilden på texten, som lyder "Rasism och homofobi är smaklöst, vi kryddar hellre maten med kärlek och respekt", lades under fredags kvällen upp på Facebook och sedan dess har den fått 11k likes och över 2300 har delat den. Inte nog med det så har även Aftonbladet, Expressen, Newsner och Na hört av sig och skrivit varsin artikel om budskapet. Imorse var en kille från klassen även med i Sveriges radio angående detta och Utbildningsdepartementet har sökt oss. Hur sjukt är inte detta??? Både rasism och homofobi är två stora omtalade ämnen just nu, och jag tror det är därför det uppmärksammats så mycket. Vi valde att inte följa strömmen med sexistiska och rasistiska texter eftersom det inte är något vi står för, vilket jag tycker är synd att andra inte vågar göra också. Ensam kan man inte göra mycket, men tillsammans kan vi göra förändringar!

Här är två av länkarna till artiklarna:
http://www.aftonbladet.se/nyheter/a/8ylOx/har-ar-studentflaket-som-sprider-karlek-och-respekt

http://www.na.se/orebro-lan/hallsberg/har-ar-hallsbergklassens-karleksbudskap-pa-studentflaket-samma-kvall-som-jag-publicerade-fotot-pa-facebook-blev-det-som-en-bomb

Likes

Comments

Måndag: Marieberg och hämta ett armband jag fick i studentpresent, Brändåsen 16.00-22.00
Tisdag: Ledig
Onsdag: Brändåsen 08.00-19.00
Torsdag: Ledig
Fredag: Ledig, vinkväll hos Johanna
Lördag: Brändåsen 12.00-22.00
Söndag: Brändåsen 12.00-21.30

Likes

Comments

Igår var en bra dag, riktigt bra dag faktiskt. Först körde vi i klassen skattjakt mot alla andra klasser. Varje klass får samma lista på saker att hämta/göra/äta och varje sak ger ett visst antal poäng. Den klass som samlar mest poäng får sen springa ut först på studentdagen. Vi som inte är så många lyckades ändå komma på en 5e plats av 24 klasser, så vi är mer än nöjda!
Efteråt drog jag och mina tjejer oss inåt Örebro till Ebba och fixade oss inför kvällen medan de andra spelade såpafotboll i regnet. Vi möttes upp vid Harrys där vi bokat festvåningen, det bjöds på god mat, goda drinkar, Beer Pong, musik och dans. Efter ett tag drog vi oss alla vidare till Satin, några av oss valde att stanna ett tag och jag mötte upp en kollega som hängde med resten av kvällen. Vi gick vidare mot Satin där resten av gänget höll till och med tanke på att det var halva priset i baren blev det en del alkohol igen. Stötte på ytligare en kollega där och vi hade riktigt kul!

Den här dagen tänker jag börja med att ta det lugnt och ladda inför imorgon. Mår bättre än vad jag förtjänar efter igår av någon anledning. Men framåt eftermiddagen ska jag förbi jobbet och hämta ut maten till imorgon och till Ica för att köpa det sista. Sen runt 18 ska klassen mötas upp utanför Örebro för att fixa flaket inför imorgon. Vi chansar på att det tar 2-3h och sen måste jag hem och duscha och försöka sova, för imorgon ringer klockan vid 04!...

Likes

Comments

Hur ser livet efter studenten ut?
Sommaren kommer jag spendera på mitt nuvarande jobb, men eftersom jag återigen går tillbaka som extra anställd till hösten kommer jag under sommaren börja leta nytt jobb som fast anställd. Att ha en fast inkomst kommer göra mycket och att flytta hemifrån under 2017 är målet, men går inte det överlever jag nog några månader till här hemma hos mamma och pappa.
Jag har också haft lite tankar på att åka göra en säsong i Fjällen, vilket jag tror skulle vara sjukt kul och lärorikt. Att komma hemifrån, stå på egna ben, möta nya människor och situationer, skaffa nya vänner och kontakter, ja listan kan göras lång men vi får absolut inte glömma erfarenheten som kommer med det.
Resa någonstans är också något jag skulle vilja göra till hösten, och något som jag och mina vänner pratat mycket om det senaste året. Att ta en vecka och bara dra iväg, glömma problemen här hemma och fokusera på att må bra och ta vara på varandra. Jag tror absolut att det är något vi skulle behöva, speciellt nu när vi alla kommer gå skilda vägar, flytta osv.

Men innan hösten kommer tänker jag ha en sommar att minnas, galna utekvällar med vänner, spendera tid med familj och vänner, strandhäng med kalla drinkar i handen, road trips, storstads besök och festivaler är bara några av sakerna jag planerat till sommaren!

Likes

Comments