Hej hörni, hemkommen från Amsterdam för två dagar sedan där resan bestod av kaffe latte, fikan, pizza, onstmuseum och rundturer på stan. Jag är otroligt nöjd över mitt köpstopp jag har haft i tre månader, har nästan blivit ointresserad av prylar (kläder). Är snarare en sådan som måste tvinga mig ut och köpa mig nya jeans och skor när alla mina gått sönder. var på två konstmuseum igår med mamma och har även betsämt mig för att skaffa p-stav, så den tiden är bokad. Just nu är jag så nöjd med att det är sommar, att få vara ledig, träffa vänner och läsa. Jag saknar karlskrona och alla mina vänner där, men jag är rädd att storstadspulsen och småstadslivet kommer tråka ut mig. Förhoppningsvis skaffar jag mig ett jobb och kommer igång med träningen igen. Just nu finns inga orosmoln på himlen och det är så skönt. Mitt liv är fint, och det tack vare mig själv.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Hej hörni, vilken dag på ett bra sätt. Idag fyller jag ju 24 år vilket är en superfin ålder då jag känner mig mer självsäker, mogen och vis än för ett år sedan. Idag gick jag på morgonens frukostmöte på Strandvägen, drack kaffe med kollegor och njöt, sedan blev det konst för hela slanten. Gick på finsk konstutställning på Liljevalchs, Thielska galleriet och åt min första glass. tanken var att möta upp mysan, men tyvärr gick det inte och inte hade jag lust att häcka hemma. Har solat hela morgonen, läst en bok och chillat. Nu blir det chill och imorgon kommer kompisar hit och mamma kommer hem, mys!

Likes

Comments

​Jag tycker att relationer och hur människan / det sociala spelet är väldigt intressant. Framför allt så är det viktigt att förstå att ett trevligt bemötande är a och o. Det är framför allt viktigt då jag jobbar i en branch med nya människor varje dag, där människorna är några vi samarbetar med eller gör business tillsammans. (Läser boken snabba cash så plockar begrepp därifrpn haha). I alla fall så berättades des på teve att känslor kan uppleva flera känslor samtidigt, vilket vi redan visste. Dock delas de upp i olika lager, en primär som är den innersta som oftast är den vi inte visa för vår omgivning. Den sekundära är den som omgivningen uppfattar, som vi uttrycker. 

Om jag tex är sårad och ledsen, som då är min innersta primära känsla, kan min sekundära bli att jag visar ilska, frustration. Varför är det så svårt att visa den primära känslan direkt? Uppfattas tårar och sårbarhet/rädsla/ledsamhet något annat vis än ilska och frustration? 

Likes

Comments

​Denna vecka fyller mamma år (vill inte säga datum och allt för att skydda hennes personliga integritet lol). I alla fall vankades det champagnefrukost med nybakade scones och jordjubbar doppade i choklad. lol vad fula de blev, men det är tanken som räknas. I alla fall så chillar jag denna helg då jag jobbar hela denna vecka och två extrapass nästa vecka, nice! Ställer upp för företaget + att jag tycker om att jobba. Denna vecka fick jag även två jobberbjudanden inför hösten så om det flyter med plugget ska jag extraknäcka någonstans där hoppas jag. Har tagit tag i nyttigheter som pensionssparande, kollektivavtal och att få mer insikt i saker. Jag känner mig mer påläst än innan.

Imorgon vankas firande av mamma och sedan en öl eller två på söndag. Sedan får jag se om jag hinner ut till landstället på måndag, och att träffa kompisar + att fira födelsedagen. Fått dille på konstmuseum på senaste och så tar säkert några av dem i veckan. Ska försöka träffa A med, om det hinns med. Uppdatering på sommarplaner:

- Amsterdam blir av.

- Seglingen blir av.

- Kanske skåne i augusti beroende på plugg. 

- Tatueringstid bokad.

Jag har drömmar, mitt ansvar att uppfylla dem. Kostar det så kostar det. 

Likes

Comments

I två dagar har jag jobbat med en ny kollega, Viktor, som är superskön. Har haft superkul på jobbet och inte kännt av annat än glädje och över hur nöjd jag är över min båt och skärgårdsturen. Det är rätt tempo för mig helt enkelt. Vi jobbar ju vecka-vecka vilket innebär att jag är helt ledig nästa vecka. Tänkte beta av några konstmuseum och förhoppningsvis ta mig ut till skärgården under någon dag. Om det är fint väder blir det nog att slappa hemma men även att hinna förbi landet.

Snart har jag läst ut snabba cash (braa bok) men även tagit det lugnt hemma.

Likes

Comments

Jag har haft en underbar dag och allt har gått bra med ny skeppare, körde med fem olika förra veckan. Rekord! I alla fall så beställde jag tatueringstid och det blev som lite bilderna ovan som jag tänkt mig. Vi får se. I alla fall så har jag läst på både om kollektivavtal och annat, för att ta reda på vad som gäller just för mig. Jag blev så irreterad att jag nästan grät och kände mig trampad på. Jag tål mycket, men ibland får det vara nog.

Likes

Comments

​Jag har nog tappat både lusten och meningen med kärlek, tvåsamhet. Just nu känner jag varken ork eller vilja att satsa på någon. Jag har i princip slutat tänka på mitt ex, lever mitt underbara liv med vänner, älskingsjobbet och svensk sommar. Det går inte att klaga. Men när det kommer till kärlek är jag som helt ointresserad. Närhet, flirtighet, nej allt. En kille som jag vanligtvis skulle tycka vara snygg, tittar jag knappt på. Kanske för att jag verkligen gav allt i mitt tidigare förhållande, och att det inte var tillräckligt, eller han helt dum i huvudet, men som fått mig att tappa tron på kärleken. 

Jag säger inte att förhållande är fel, eller att det inte finns "true love". Men jag känner att efter all den ansträning jag har gjort tidigare i mitt tidigare förhållande, och det knappast lönade sig iom att det tog slut obviously, så känns det lönlöst och knappast intressant att försöka igen, i alla fall nu när jag ändå bara är i Stockholm över sommaren. Det behovet av någon annan känner jag inte. Jag behöver inte hitta mig själv genom att benämna mig som någon annas flickvän. Jag är otroligt nöjd som det är. 

Samtidigt är det så motsägelsefullt då jag fyller 24 år om några veckor, när det känns som att många i samma ålder når nästa steg i livet, vilket jag är otroligt glad för deras skull. Förlovningar, samboliv, barn, examen, you name it. Då får det mig att tänka på min egen resa, var jag befinner mig just nu, att "nu" är tiden att hitta "mr right". Det känns märkligt, att det blir någon press på något sätt, och ändå är jag som minst intresserad för tillfället. Det ändras nog med tiden, och kärlek är något fint, det tycker jag med. Jag förstår inte bara när min känslomässiga blockad ska "lyfta". vad kommer få mina känslor och intresse för det motsatta könet att komma igång igen? Tankar..

Likes

Comments

Ida var här i helgen och vi var ett kul gäng på 8 personer som umgicks på Summerburst. Ida sov hos mig och det var skönt att få en härlig göteborgare här över helgen. Det blev både Ingrosso, Axwell och Bieber på scen och härliga chips och ballerinakake-fyllekäk hemma hos mig. Ikväll vankas det middag och vin med jobbet, så drar dit även om jag drar dit själv. Läskigt? Nej men man måste utmana sig själv! Puss.

Likes

Comments

​Är nu mer i Stockholm, har gått på Stockholm foodfestival med familjevänner, gått på Skansen med mami igår och umgåtts med vänner samt träffat gamla kollegor på jobbet. Det är underbart att vara i hemstaden samtidigt som jag är ledig och läser böcker som "torka aldrig tårar utan handskar" etc. Ska hänga med syrran sedan men försöka att ta det lugnt för om två dagar är det summerburst och Ida kommer! :)

Likes

Comments

Imorgon åker jag hem till Stockholm och de senaste dagarna har vi pratat intensivt och allt var så bra. Har bjudit mina vänner på avskedsfika (kladdkaka), sedan skrevs tenta idag och en sista öl med gänget. Han även med en fika med Madde, Emilia och de andra :) men ska försöka hinna träffa T imorgon och städa det sista, känner mig smått sjuk så ska vila och inte göra så mycket ikväll. Puss.

Likes

Comments