... görs på många olika sätt , hela tiden.

Denna vecka har jag tränat mitt hjärta både genom träning och själsligt. Lär mig mer och mer att andas rätt genom yogan 🙏🏻 Just nu känns det som jag vill yoga varje dag.

Jag har utöver det promenerat kvälls promenader i skog och vid sjöar .. hört koltrasten för första gången i år .

Cyklat på sopade vägar i sol , något som också uppskattas av mitt hjärta. Hur konstigt det än kanske låter ... 🙃

Och sedan när det går bra för mina 2 hjärtan som lever utanför min kropp så stärker det också mamma hjärtat.

Igår , Lördag , blev det träning i Skatås . Vandrade och klättrade sedan på klipporna på bästa Amundön . Bra för både hjärta och själ.

En tjej trip till Rom har också blivit inbokad i april med två av mina hjärtan Skönt att se fram emot och ska bli så mysigt !! 💕

Ha en underbart skön slapp Söndag och njut av vår och sol !!! 👣🌞

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments


http://rockasockorna.se/sang-film/


Våga stå upp för olikheter. Jag älskar olika ...

Olika , udda och inte som alla andra. Det är det som är Mod och styrka i högsta grad., enligt mig.

De intressantaste och mest givande möten jag fått äran att få del av i mitt liv det är med människor som enligt samhället inte är som alla andra.

För min del är det de människorna som jag minns mest och som satt sina spår i mig pga att de fått mig att se , lyssna och känna så mycket mera utöver det vanliga.

Så börja öppna ögonen och se allas olikheter som något positivt , lyssna på vad de har att säga och förmedla och våga känna att de inte är mer annorlunda än en "normal" människa är.

Vi ÄR alla lika men ändå olika . Och hur häftigt är inte det ! 😊🙏🏻

Likes

Comments

Kallade jag mina barn igår morse innan jag drog ut på en löprunda runt sjön ... och sa : hej då pensionärer , sitt inte ner soffan alltför mycket , TACK !!! 😤

Ungefär såhär .. 🔛🔙🔚🔝🔜

Vad gör man ... galen är bara förnamnet av vad jag blir .

Ok .. jag är för "gammaldags" enligt mina barn , jag vill umgås med mina barn , jag älskar att vara med dem . Jag är en omodern mamma enligt dem ...

Ja ,,Jag vill gå till skogen och grilla korv och prata eller bara vara tysta , tillsammans. Jag vill åka till havet med matsäcken och ligga på klipporna och filosofera tillsammans . Nedan en sådan dag på Amundön för några år sedan ...

Det är inte det att jag inte kan slappa , läsa , kolla film tillsammans hemma. Men är vi hemma så åker datorer , paddor , mobiler fram trots att jag inte håller på med det. Barn gör ju som föräldrarna gör ,, sägs det ,, men inte alltid. ( och tur är väl det 🙄)

Jag vet att alla är olika och att mina barn inte är jag och inte är uppvuxna på 80-talet då det enda man gjorde var att springa ute . Men jag bryr mig om dem och om deras hälsa . Alltså är jag ibland en pain in the Ass morsa ... 😈😉 och då får jag vara det. För jag kommer aldrig sluta bry mig !! Thats me , thats IT !!!!

Så när jag då drog runt sjön igår så råkade jag på två svanar ..!? på vår lilla sjö ,, har jag aldrig sett under ca de 25 år jag har trampat runt där . De är vackra och respektingivande fåglar. De håller faktiskt ihop med samma partner i hela sina liv , i vått och torrt . Inte så vanligt idag ...😎

Tror jag ska börja hänga på sjön med svanarna så jag får vara ute och få vara gammal dags 😇😁

Ha den bästa av Söndagar !! 🙏🏻👣👣

Likes

Comments

Cyklade iväg tidigt mot Skatås för en Yoga klass . Det luktade faktiskt vår genom skogen och lite fåglar hade vaknat ... så befriande 🌻🍃🚴

Har inte utövat Yoga så mkt förut förutom gravid yoga när jag väntade min son. Då hjälpte andningen mig genom förlossningen så jag slappnade av (haha,,, så gott jag kunde menade jag nog , lät bra dumt det där ) och kroppen fick göra det den skulle 😊 Funkade för mig ...

Men har insett att jag behöver lära mig andas igen ,,,på det rätta sättet .
Och eftersom min kropp och huvud ofta går i 200 knyck så är det suveränt mellan Den vanliga träningen och allt annat som behöver göras. Så idag har jag krupit på golvet som både barn och hund...

Skulle egentligen föredra att yoga på kvällen , för efteråt behöver kroppen och sinnet så mkt lugn och ro den kan få. Och är man inte van "yogare" så påverkar det en mycket.

Jag kommer mig inte för att yoga eller träna hemma, så jag har alltid get mig Ut och iväg till min träning .


En sensommardag förra året i Gbg skärgård ... Sommar , sol , god mat och en go familj är också Yoga för kropp och själ .

Nu ser jag fram emot en lugn vår och en varm skön sommar !!!

Likes

Comments

... i vardagen händer att man hinner med , om man tex har tid att sitta ner och äta lunch . Det gjorde jag och min dotter igår efter hennes tandläkar besök .

Blev lite överraskad att min dotter (snart 12 år) reflekterade likadant som jag ,

Det var en mamma med sin lilla dotter på ca 1,5 år vid bordet bredvid som också skulle luncha . Mamman fick lite "problem" med dottern som inte ville äta, slängde mat på golvet osv. ,,, som det brukar vara i den åldern . Mamman blev mer och mer irriterad för hon fick inte äta sin mat. Därav tog hon upp sin mobil och satte på en film för sin dotter att titta på medans hon fick äta i lugn och ro.

Jag kanske är gammaldags , men jag tycker det är sorgligt att se hur föräldern sätter mobilen framför dotterns mat när de ska äta tillsammans. Jag tycker det är viktigt att ha den där stunden tillsammans att se varann, äta tillsammans och prata om dagen.

Ok den lilla flickan kanske inte har så mkt att prata om ännu , men hur blir känslan och rutinerna i framtiden... Och det är vuxna som ofta klagar på att barnen sitter framför tv och mobiler instängda på deras rum och äter själva. Det är ju inte konstigt om man får en sådan relation till mat om livet startar så.

Det är MITT tycke och smak ....

På tal om mat så planerar min mamma , min dotter och jag en vårtrip till Rom . Min dotter har Italien som arbete i skolan . (Försökte övertala henne att ta resan mot Paris istället ,min favvo stad) Men få henne på andra vägar , det är som att flytta berg.😉 Jag var i Rom för snart 2 år sedan ... Så bjuder på lite goa matbilder därifrånGymmet fick sig en omgång idag också .. 💪 Triggar ofta igång träningen med viss musik som ger mig energi ... som denna jag hittade idag 😎

Have A Rockin Evening out there !!!

Likes

Comments

... Och Utsikter , är båda viktiga att ta sig tid till ibland.

Vad är viktigt , Vem är viktig , Vem finns där för en när man behöver prata eller när stormen viner kring en ... Ja bra att ta lite tid med sina egna tankar och känslor ibland.

Var ute i solen flera timmar i lördags med bästa mamma ... Låg i löven vid Delsjön och landade ordentligt . Ibland behövs det inte mera och just då betydde det som mest . 🙏🏻🌞

Söndagen spenderades med min sons innebandy matcher . Älskar att få vara med och dela detta så länge man kan och får .

Nu pluggat matte med min dotter . Och vilken go känsla det är när man lyckas förklara tal som hon inte förstod . Så lite men så mycket där och då !!! Vi blev ett med matten idag ... yeah !!! 👊

Massa träning avklarad idag på gymmet. Börjar komma tbx efter sjukdoms tiderna. Betyder SÅÅ mycket. 😊

Ta Er tid och njut av Er måndag kväll !!


Likes

Comments

...kan finnas på många ställen utanför sitt hem. Jag gick igenom ett på väg till träning idag ... Skogen 🌲🍃Och idag var den t.o.m fylld av ljus .. Solen 🌝 Det kändes som ett stort vardagsrum därute.

Tränade ett varv på gymmet och sedan bastu och utebassäng. Förresten ... 6 grader varmt i bassängen idag !!!

Skatås är också som ett hem för mig . Och det syns att det är det för många. Idag körde seniorer 65+ gruppträning . Min älskade , grymma , starka mamma går där 3 ggr/ vecka.

Det är så fint att se dem ha en sådan sammanhållning . De är som en stor familj som ser varann, tränar tillsammans och hittar vänskap. 😊

Glad att se att det finns livsglädje och träningsglädje även i äldre åldrar.

Utanför en av klubbstugorna ( Military fitness ) stod det en rullator. Blev en kul och talande bild ...😎😀


När jag kom hem till mitt "riktiga" hem , så kände jag att det är dags att vårstäda. När ljuset börjar lysa in och lysa upp det som legat gömt i ett mörkt halvår ungefär , så skulle jag helst vilja ut med möbler, kläder , kuddar ...ja allt !!

Katthår som yr i luften . Så katten åkte ut på balkongen och fick sig en ordentlig genom kamning .

Sådana här dagar med sol och lite vårkänsla då längtar jag verkligen efter ett eget hus på markplan . Jag är uppvuxen i hus , och att bara kunna öppna en dörr och sätta sig på altanen med en kaffe och släppa ut djur, barn och dammråttor , det är en härlig känsla det . Frihet !!!

Ha nu en riktigt skön helg med solen !! 😊

Highway To Heeeeelg !!! 😎

Likes

Comments

Som gått var fylld av bakning, födelsedagsfirande , träning och innebandy match !!! 😊👌 Just the way i like It !

Prövade ett nytt recept av cheese cake som jag hittade i "Jennys Matblogg " se nedan ..

http://www.jennysmatblogg.nu/2014/10/11/godaste-cheesecake/

Har nog prövat alla olika Cheese Cake recept vid det här laget. Denna blev populär av en twix älskande 14 åring 👍

Ja , sonen fyllde 14 och som vanligt tänker man , hur fort går egentligen åren ?!


Och äntligen har jag kommit igång med träningen igen efter sjukdomar. Känns bra 👊

Mer fysisk styrka desto bättre klarar man av livet med yttre påfrestningar av olika slag .

På tal om Dagen idag som är Internationella Kvinnodagen. Så är detta en fullträff och väldigt tänkvärt ...

https://www.facebook.com/miaskaringer/videos/1309924552455933/


Jag vann inte #nouw30daychallenge denna gång 😎😉 , men jag är lika glad ändå för jag vann ändå med och över mig själv . Jag skriver och bloggar för min egen skull och om det finns någon eller några som vill ta del av det och tycker om det jag skriver så är det bara positivt.

Min tavla känns väldigt rätt idag 😎👊😇#imthefuckingqueenofeverything #internationellakvinnodagen

Njut av dagen alla kvinnor därute och kom ihåg att du är bäst som du är !!

Likes

Comments

Dag 30 för #nouw30daychallenge ,
Yes !!! 😀 Duktig Ulliz 😇

Kidz iväg till skolan, jag ut på PW runt sjön ... DÅ slår det mig . Jag fixade utmaningen jag tog för 30 dagar sedan i #nouw30daychallange . Väldigt glad för det , för jag har en trist förmåga att sluta när jag inte är nöjd och när det inte går tillräckligt fort.

DET är MIN svårighet. Så för mig var detta ett hinder som jag klarade, För min egen skull.

Jag antog denna utmaning för jag tycker om att skriva och få utlopp för det . Sagt i flera år att jag ska skriva en bok. Så håll utkik därute. Dessa 30 dagar med #nouw30daychallenge har gett mig ett nytt tänk , en struktur i skrivandet och att det blivit en rolig utmaning varje dag.


Så Tack till #nouw och #nouw30daychallenge för inspirationen och peppet med denna tävling.

Tack till Er därute som läst mina blogg inlägg och förhoppningsvis gillat det ni läst och återkommer

Varma kramar till mina barn som stöttar mig , min dotter Moa för att hon tagit över bloggen när jag haft en ruschig dag. 💞

Tack till min mamma som gett mig uppskattande ord om mina bloggar. 🙏🏻

Och sist men absolut inte minst , STORT Tack och varm kram till min största inspiration som kommit med input och sett till att jag hållit i det när jag varit på väg att sluta. U know who U are😍

Jag kommer fortsätta blogga här så mycket jag vill och kan. Så följ mig gärna i min värld med mina insikter och utsikter.

Helg och ledighet på G och ska fira min son som fyller fjortis (14 år) Så jag önskar Er redan nu en skön helg så hörs vi igen 🤗


Likes

Comments

Dag 29 för #nouw30daychallege

1 Mars , första vårdagen !!

En helt NY garderob hade varit härligt, helst en Walk In Closet 😎 . Lite hjälp att rensa ut sådant som inte används och som inte passar till något, hade jag gärna mottagit . Och stoppa in Lite fler färger kanske än bara det svarta .💃

Kläder är mycket . Visar mycket eller lite . En smaksak.

Kläder är roligt och kan samtidigt vara jättejobbigt. Kläder kan tala om vem man är eller inte . Kläder kan höja och förbättra situationer . Ibland kan de även sänka och försämra.

Tänker då först på hur det kan vara när man är i skolåldern , hur illa barn kan bli behandlade om de inte har det senaste modet eller vissa klädmärken. Men också hur stort det var när man som barn fått eller köpt ett nytt klädesplagg och man skulle använda det för första gången.

Kläder kan visa och vara status . Jobb situationen spelar in hur man klär sig eller hur man måste klä sig. När jag var yngre så syntes det också om man var en punkare , syntare , rockare osv i klädval . Känns inte som det är samma uppdelning idag när det gäller kläder vs musiksmak.

Är det friare idag att klä sig mer som man vill och känner sig ? Vadå ? såklart kanske någon tänker nu , att man ska kunna och få klä sig som man vill . Och så bör det vara . Förutom vid speciella tillfällen när man kanske med respekt mot ngt eller ngn måste klä sig enligt klädkod.

Sedan verkar en del tro på att ju "sunkigare" kläder , piercingar, tatueringar etc , visar på att man är en sämre individ av ngt slag.

Det är synd om dem som dömer människor efter utseende, kläder , musiksmak eller dylikt . För de dömer innan de ens sett eller lärt känna människan bakom ytan.

Utseende , dvs kläder , jobb, hus , saker , inredning , bilar betyder sjukligt mycket i dagens samhälle .Tyvärr säger jag.

Men,, kläder är ett måste , Eller ?

Likes

Comments