.....Sommarlov för och med mina kidz ❣️


De har blivit stora nu, på alla sätt. Börjar känna mig liten !! 🙄 Både roligt och skrämmande på något sätt. Kanske för man kommer på eller rättare sagt känner att man själv inte är purung längre och att de börjar ta mer och mer steg utåt , precis som de ska och som det ska vara . Men ,, hujedamej, så läskig känsla det är.

Lahles "Goliat" har ngt att säga om det..

https://open.spotify.com/track/7qA8S7mbV9uPy9rFprdN3C

Och sedan då när de börjar lämna och skaffa eget !! Som sagt var , Hade jag vetat tidigare allt det härliga med kidzen så hade jag gärna haft flera . ☺️

På tal om sommar, så såg jag på nyhetsmorgon om de två ämnena som alltid återkommer denna årstid,

1. Hur man ska klara av semestern och ledigheten med respektive/barn/familj!!!

Och ..

2. Vad man måste ha i sin semester garderob !!!

Jösses ...!!! 😎

Det som slår mig är , att är man i ett förhållande med familjeliv och barn och inte kan prata om det själva och hitta sina egna vägar , så kanske det är så att man är i fel förhållande eller kanske inte pratar alls. Känns som de dumförklarar folket eller så har de idétorka på ämnen att prata om.

Och sedan detta ämne vad man måste ha i sin semester garderob !! Är man så gammal som jag så har man slutat bry sig om vad andra tycker och tänker och följer inte modet slaviskt. Skönt är det !! Semester garderoben ska fyllas med det man själv trivs i . Om man nu har det så bra så man kan fylla en garderob bara sådär.

Jag värdesätter mera att skapa minnen , känslor och upplevelser med nära och kära .

Dagens Nyheter om ni missat: Demi Moore visar sig med tappade framtänder pga stress. MODIGT enligt pressen !! Varför inte gå hem till oss icke kändisar, familjer och barn . Finns mycket MOD där , som ingen ser eller tänker på.

Och ursäkta mig Dr. Mikael , men jag har svårt att tycka synd om de som skönhetsopererats och som det sedan har blivit komplikationer för., om det nu inte är en medicinsk op. Ju snabbare du accepterar dig, din kropp och den du är. Desto mera kan du njuta av dig själv och din kropp. Den ska vara ett med dig och din själ och den är den enda kropp du får. Klart att vissa dagar hänger den inte med som man själv vill. Men det får man också försöka acceptera.

"vänd ansiktet mot solen , så ser du inte skuggorna "

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

... och vidare 😊💪 Äntligen tagit tag i att gå vidare i min träning .

Jag känner mig fysiskt stark i de muskler jag tränar , men det finns tydligen fler muskler som jag glömt och inte varit snäll mot .

Vi har ca 650 skelett muskler i vår kropp. ....

Så nu är det dax att väcka rygg , skulderblad , axlar och nacke och stärka muskler där istället för att odla spänningarna. Efter första träning med Med mitt nya program så kände jag att jag hade en rygg. 😊 Kanske låter konstigt , men jag som sprungit och cyklat större delen av mitt liv och har en tendens att gå med axlarna uppe vid öronen. Så kändes detta som att min ryggrad och skulderblad gled isär och blev fria.

Och jag som är galen i Choklad , även mellan träningarna ,( helst Marabous mjölkchoklad) , är glad över att jag hittat detta smaskiga recept på Rawfood choklad bollar 😋 Även om det inte finns något som kan ta bort min mjölkchoklad kaka helt och hållet.


Dom är ju så himla bra att ha i frysen . Dom går snabbt att sno ihop och det är bara nyttiga , hälsosamma ingredienser . Perfekt när sötsuget slår till eller efter träning t.ex.

ca. 15 st

1 dl sötmandel , 1 dl Cashewnötter , 8st Dadlar urkärnade , 1 msk kakao , 1,5 msk Kokosfett , 1 dl kokos eller nötter att rulla dom i

Mixa nötterna tills de blir som ett grovt mjöl. Tillsätt de urkärnade dadlarna, kakaon och kokosfettet och fortsätt mixa tills det blir en jämn smet. Rulla till små bollar och vänd i kokos, hackade nötter eller kakao. Ställ i kyl 30 min . Klart !!!

En sådan här Söndag då världen känns lite låg och vädret är lågt det är då jag får ta till de där sakerna som gör det lite lättare och varmare , såsom att skriva , baka och träna 👌

Likes

Comments

Min mamma och jag på Öland för en hel del år sedan 😊

Vi står varandra lika nära idag men också med mycket händelser , berg och dalar , kärlek och sorg , mycket skratt och tårar i vårt bagage. Precis som livet ska vara och man ska ta lärdom av , tycker jag.

Tack för mitt liv älskade Mamma . Jag älskar dig mer än det finns ord !!

Vad skulle vi göra utan våra starka mammor? Kvinnorna som uppfostrade oss, fick utstå oförtjänt mycket när vi gick igenom tonårsperioden, men som aldrig sviker oss och som alltid finns där när vi behöver dem.

Jag förstod inte innan jag själv blev mamma den oerhörda kärlek , oro och ömhet som kommer med de underbara människor som man satt till livet. Att man kan känna så mycket kärlek och värme , oroa sig så mycket och känna att man har sina hjärtan utanför sin kropp. Jag ville linda in hela jordklotet i mjuk bomull den dagen då mina barn föddes.

Livet har inte alltid varit en "räkmacka", men när jag tänker efter så är det jag själv som liksom gjort det till min egen "macka" , precis som den skulle och ska innehålla för just mig och vad jag ska ta lärdom av . Och jag har aldrig velat åka på en "räkmacka".

När jag var en liten flicka så var jag väldigt , glad , busig och pratig. Så fröken ringde hem till mamma och sa att jag måste försöka prata lite mindre , jag ville väl clowna för klasskompisarna.

Sedan när tonåren kom så blev jag mer en inåtvänd , tänkare med dåligt självförtroende. Träffade då också första kärleken som visade sig inte vara bra för mig just då och som gav min mamma en massa oro eftersom jag blev så förändrad. Det förstod jag inte då.

Tack älskade mamma för att du alltid funnits där i alla dumma konstigheter och alltid funnits nära mig på alla sätt och vis 💕

Och jag är så glad och tacksam över att själv ha äran av att få vara mamma. Den största kärleken och lärdomen för mig 😍

Grattis alla Mammor !!! 😃

Likes

Comments

..... 4 dagars lov med kidzen 😍 ... är och kan vara väldigt mysigt och det kan också bli helt galet , uppåt väggarna frustrerande !! Lite planer är bra att ha annars hamnar vi i dispyter ang speltimmar vid dator eller att barnen vill sitta inne och jag vill vara ute !! 😈

En lapp som min son skrev till sig själv för påminnelse , sitter numera på datorn , jösses , vad hände där 😳😅

idag startade jag och Leo minigolf säsongen på Gullbergs Bro minigolf vid Lisebergs Camping 😀Jag gick ju och vann ett säsongskort förra säsongen när jag var med i Gullbergs Bro Open !! Lite ringrostig idag , men men det var ju första spelet i år . Jag kommer igen 😎

Moa stack och shoppade på Allum med en klasskompis , har gått några timmar nu 😅 Så Skickade ett mess och fick detta svar tbx 😱 Sista gången jag skickar henne på shopping 😉

Liite kul blev det jue,,, tanken på att de skulle kunna gå och prova typ alkohol i Provrum när den åldern kommer för mina kidz. En jättebra och lugnande idé tycker iaf jag 😎 Kan ju skoja om det i detta läge när det var shorts det handlade om. Hade inte varit kul annars.

Imorgon är det träning och frisören på schemat !!

Ha det gott !!


Likes

Comments

... Fyllde12 år i måndags !!

Älskade , galna , roliga , envisa och alldeles underbara dotter 😍

Firandet tjuvstartade vi med på SöndAgen så vi fick en hel ledig dag att fira henne ordentligt.

Innan hon gick till skolan stekte jag "amerikanska Pancakes" som hon önskade 😋 Och de blev faktiskt vansinnigt goda.Sedan kom vi överens om att blinka till varann kl 10.43 , för det är klockslaget hon är född på 😉


En fundering jag haft ang klockslaget man är född på är att min dotter som är född nästan till lunchtid har aldrig gillat eller kunnat äta frukost. Hon vill helst ha riktig mat till frukost. Och hon har lätt för att sova längre på morgonen.

Min son som är född ca kl 8 på morgonen har alltid varit morgon pigg och inga problem att äta frukost direkt.

Och jag då som är född kl 3.15 på natten. Och alltid vaknar vid 3-4 tiden på natten och snurrar.

Har klockslaget vid födseln betydelse för hur man är ? jag är nog nästan övertygad om det.

Hela veckan har gått i en rasande fart ,,,

Lördagen tog mig till Skatås på Gym träning, kallbad och bastu ... Brukar vara tomt där när det är dags för Göteborgs Varvet . Jag har inte varit med och sprungit på några år , för mina knän sa till mig att inte springa på hårt underlag. Men sista gången jag var med så sprang jag på 1,41 om jag inte minns fel ... 🏃♀️ Kan sakna det både för löpningen och folkfesten. Men det var inte helt fel att hänga en stund vid Skatås poolen heller

En snabb sväng på stan idag för att inhandla några saker som jag skjutit upp. Trivs inte i stan längre på det sättet som jag gjorde när jag var yngre . Nu gör jag en plan innan jag ska shoppa , sedan snabbt hem igen. 😎

Nu Mot Skatås igen innan de stänger ... 💪👊🚴♀️För att ladda för kommande vecka !!!

Carpe Diem !!

Likes

Comments

.. och ibland är det så mycket som jag skulle kunna skriva om , men får inte ner det i ord just då . Men det sparar jag till min bok som jag förhoppningsvis får ge ut någon dag.

Igår var det Chokladbollens Dag !! Jepp , de har också en egen dag . Även om de ganska ofta poppar upp i mina dagar .. 😎😋

Efter hemkomsten från Rom resan så kastades jag fort in i vardags verkligheten igen, fast jag är nog dålig på att koppla ifrån den även när jag får och borde. Kontrollbehov kallas det nog , bra ibland och dåligt ibland.

Spenderade Valborgshelgen på Astrid Lindgrens Barnsjukhus med sonen. Äntligen läkare som lyssnade och tog oss på allvar efter att min son gått med magont i ca 2 mån. Vårdcentralens "gissningar" på blindtarm, bäckeninflammation och oro var helt åt skogen fel . Hade de lyssnat på vad jag sa från början så hade han sluppit gå så och missat skola och träningar . Och det hade kunnat bli tråkiga följder för honom.

TACK för bra läkare på Östra Sjukhusets Barnakut för noggrann och proffsig undersökning , snabb operation och fin eftervård av vår Prins.

Snart cykeln till Skatås för ett sista Gym pass denna vecka 💪 Sedan tar vi helg och laddar för dotterns 12.e födelsedag !!

Som sagt dagar kommer och går ... Gäller att hinna fånga in dem bara !!

Likes

Comments

Tre generationer i Italien /Rom 🇮🇹

Denna gång är det med min dotter och min mamma . Förrra gången var det sonen som fick njuta av London.

Tycker det känns väldigt bra att få rå om en i taget ibland. Och ha alla sinnena öppna tillsammans utan att ha massa annat som distraherar. Så tacksam för att jag får och att det går !!!! Inget jag tar för givet.

Sedan att få vara med min mamma som betyder så mycket för mig och mina barn. Är det någon som skulle ha en Oscar så är det hon. Så mycket som hon ställer upp och finns för barn och barnbarn . 😊🙏🏻

Igår gick vi i 10 timmar !! Colloseum och Fontana DI Trevi , genom härliga gränder , upp och ner för trappor och korsade italienska gator med galet Tempo 🤗

Ciao !!! 😎☀️

Likes

Comments

#happichallenge

... känns som jag åt för Både påsk , midsommar och jul i Påsk helgen 😅

Och höjden av trötthet upplevde jag på min cykel igår när jag cyklade förbi en busshållplats där det stod biljettkontrollanter , och jag frågade mig själv om jag hade löst bussbiljett 😬 🤣 Herrejösses !! jag vet inte om jag är på cykeln eller bussen ....

Svängde förbi kyrkogården och sa hej till pappa som är i himlen 🙏🏻

Senare ett ordentligt pass på gymmet i Skatås .. The Best Place in Town .. enligt mig 👌💪 Blev cross, rodd , cykel , ben och maggen . Sedan belöningen .. bastu och kallbassängen ute under bar himmel . ca 10 varma grader nu , så passa på 😇😉

" What doesn´t kill you make you stronger "

fläta gjord av min dotter. Och konstaterade att flätan blivit tunnare med åren .. 😱😎

Keps ingår en del i min outfit på ledig tid 😎 For bad hair days , hålla ihop skallen och när slingor övergått till ngt grått , men grått är ju inne nu 😉

Lika bra att njuta av allt så mycket som möjligt ( även grått hår) medans man kan . Som vår katt Marizza 😻 som idag njuter av lite solstrålar .. De vet hur man gör helt klart !!

Njut av dagen !! Carpe Diem !!

Likes

Comments

... höll vad den lovade . Låååång 😁🐣

Så jag och barnen fick njuta av Orust tillsammans med bror, kusiner och mamma ( mormor ) och bästa bonus morfar som mina barn har lyckan att få ha i sina liv 😇


Lek & Bus , ägg målning , tårtdekorering , mycket god mat och få krama mina brorsbarn hårt 😍

Fick också alla väderlekar . Sol , vind , vatten , regn och hagel 😬

Det är en go varm känsla som sedan sitter i en på vägen tbx över färja till Göteborg . Av både havsluften och att få vara med härliga , galna familjen.

Halva gänget stack sedan till Frölunda Matchen 👊

Idag gör vi en GLaD PåSK med träning och mat med mamma(mormor) !!!!

Likes

Comments

Halva påsklovet har nu gått och snart en vecka sedan Som Stockholm och Sverige drabbades av terrorn .....

..... vi har alla bearbetat det efter våra behov. Barnen har haft ett stort behov av att prata om händelsen och hur den gick till . Varför och hur det kunde hända .

Har däremellan tagit promenader och jogging rundor i skogen med mina barn i släptåg. Gäller att komma på trix för att få med dem ut , och går inte det så får jag förhandla 😎. Idag fick jag med dottern om hon fick använda sin app RunBit . Vi joggade och jagade kycklingar och hönor 🐥passade ju bra denna tid på året . Vi såg nog mest ut som yra höns själva därute 🐔,, vad gör man inte för att motionera dem när de helst bara sitter inne och ruvar...😇

Gjorde stan igår och istället för att få godis ägg av sin mormor så fick barnen välja vårkläder. Väldigt uppskattat , även av mig.🙏🏻

Vigårda på avenyn har blivit en favorit att dämpa hungern hos för både barn och vuxna. Vi brukar kika in där när vi är i närheten ...😋

Bildresultat för vigårda göteborg

Kockarna Melker Andersson och Danyel Couet har verkligen lyckats med sin snabbmat med kvalite av råvaror som kommer från bondgårdar, åkrar och grönsaksland.

Påsk var det ja ..... En liten påminnelse vad påsken handlar om,, om någon händelsevis glömt. 😳 Jag blev påmind av min son som är grym på Historia

PalmsöndagenIntåget i Jerusalem

SkärtorsdagenDen sista måltiden

LångfredagenJesu korsfästelse

PåskdagenJesu uppståndelse

GLAD PÅSK !!! 🐣☀️🐣

Likes

Comments