Jo ja sa just de att det är måndag morgon
och mitt huvud känns så tungt,,,

Kände igen det och googlade det ,,,,, Det är ju faktiskt början på Povel Ramels "The gräsänkling blues" 😎

Är så trött trots en ledig helg bakom mig med massa mys och vila med kidzen. Jag tror det är det som är felet trots att det är det som är bra . När jag är ledig och varvar ner tempot lite , så händer det ofta att jag går in i en typ koma trötthet. Jag är av sådan personlighet som har svårt att sitta still och där hjärnan är på full gång , och sådan är jag och mår i huvudsak bra i det. 😅 Men de gångerna jag tillåter mig att dra ner lite på tempot så är det som all vila som jag borde tagit några veckor tillbaka fäller krokben på mig och tvingar ner mig i en sådan trötthet som jag inte kan hantera. Somnar i soffan och sådant där som jag aldrig kan göra annars. 😴

Nä , jag är inte nervös , jag har bara mycket energi och livsglädje. 🤸‍♀️💃 Och det finns så mycket jag vill göra , vara med på och uppleva som jag annars är rädd för att missa.

Hösten är här och även mörkret , eftersom solen lyser med sin frånvaro. Visst man kan tända ljus och mysa till det , men för min smak är hösten för mörk och grå.

Längtar efter värme och sol så mycket. Siktar på att försöka ta mig och barnen till Spanien till våren. Det skulle vara så skönt och kul.

Här en skön varm stund i Rom i våras ..... ☀️🍓🍷

Skulle precis ge mig av till Skatås nu för ett träningspass innan jag ska jobba kväll , då kom dottern hem från skolan dragandes med halsont ,,, gaahh !! Dags för ingefäran igen ...

Ta hand om Er därute !!! 😃🤗

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

när jag var med min dotter till skolsköterskan igår morse. Hon skulle ta vaccinationen som alla flickor i klass 6 får erbjudandet att göra. HPV vaccination .

Hon har svårt för sjukhus miljöer , sprutor osv. Hon tog sprutan och ville sedan resa sig upp och gå ut och ta luft, trots att skolsköterskan tyckte hon skulle sitta kvar och dricka lite saft. Men envis som hon är så tog jag henne under armen och hon tog några steg ut i korridoren där hon segnade ner och föll i mina armar med hela hennes tyngd. Min älskade lilla Moa svimmade. Skolsköterskan fanns med vid sidan hela tiden och berättade för Moa vad som hade hänt och varför när hon själv inte kom ihåg och blev rädd för upplevelsen. Så psykologiskt bra gjort !! För det var ju inte själva vaccinationen som gjorde att hon svimmade , utan för att hon spände sig så mycket att hon fick blodtrycksfall .

Och efter att hon mådde bättre och jag lämnade henne kvar på skolan så gick luften ur mig. Jag kände det hon kände och mådde som hon mådde.

Idag är en ny dag och Läser i Metro att det är Internationella Klimakteriedagen idag .... 🙄

Vad händer här , kommer det nya sådana här dagar varje år ? 🤔 Eller är det jag som inte uppmärksammar det ...

Jag uppmärksammar då denna dag med denna här ... !!! 😎

Take Care !!

Likes

Comments

🤸♀️😅😬

Helger går vansinnigt fort ,, t.o.m de som jag jobbar. Jag var ledig hela Fredagen . Hur skönt och mysigt var inte det när Jag jobbat 3 helger på raken . Jag uppskattar då ledigheten dubbelt så mycket.

Följde min dotter och mamma till tåget . De åkte till min bror med fam i vår huvudstad över helgen.

Och jag passade på att fredags mysa med min son. Och det gjorde vi genom att tömma skrivbord, lådor på allt . Sängen och skrivbordet ska säljas på Blocket och nytt ska inhandlas. Sedan ska vi med målar penslar och tapetsering få Rummet och han Att växa samman .

Men Först drog jag mot Skatås och träning. Det är bästa starten för mig på en ledig dag., egentligen alla dagar. Jag rensar huvudet (för en stund) väcker kroppen och får en energi kick , samtidigt som avslappningen når alla nerver och muskler i kroppen och huvudet. Så klara och tydliga tankarna känns då gör de aldrig annars.

Hur startar Ni bäst Er lediga dag för att få harmoni resten av dagen .... ?


Och nu är jag äntligen anställd på ett jobb jag visat framfötterna på hela sommaren och hösten. En stor tung sten som lättat mina axlar och själ. NU är JAG verkligen värd detta. Jag har haft det turbulent med arbetslivet så länge jag minns tror jag ... Jag var så skoltrött redan i åttonde klass och sökte in till helt fel linje på gymnasiet . Tog då ett sabbatsår och jobbade i receptionen på ett gym , och storm trivdes med det . Jag och min personlighet gör sig mycket bättre i arbetslivet än att plugga . Och den röda tråden har alltid varit människor och service.

Pluggade därför Receptions och Konferens Ansvarig på Burgården och skulle efter det jobba med det, var det tänkt. Men då ville sonen komma till världen , så då fick det bli så. Och sedan kom dottern.

Så med en del år hemma med barnen och lite strö jobb så är jag redo för att ha ett arbetsliv igen. Barn blivit stora och är mer och mer självgående. Men ännu en gång , kan inte säga det för ofta . Så är jag så tacksam över alla år och all tid jag har fått vara en närvarande mamma . Fått se , känna och vara delaktig i allt. Skulle inte vilja ändra på något.

Finns inget jag är så stolt över än mina barn. De har vuxit upp till fina tonåringar som är trygga och kärleksfulla. Och de är glada och stolta att mamma nu jobbar på "riktigt" 🤔😉😎 Allt "jobb" jag gjort i flera år hemma med barn och allt som hör till har gett utdelning.

Och nu är det dags att möta upp dottern vid tåget som har haft en härlig helg i Stockholm.

En Energisk Höstvecka Önskar Jag Er !!!Likes

Comments

... Finns nog många flera ord på den känslan av att inspirationen inte vill infinna sig.

Här kommer i alla fall lite Up Dates från mig . ( min dotters ide )

Har som vanligt inhandlat rosa bandet som i år är designat av Efva Attling . Min favorit smycke designer !!!

Fått rosa rosor av min mamma. Inhandlat lite rosa köksgrejor och även en rosa kattlåda till vår katt 😻 . Så jag har bidragit på mitt sätt .💕

Arbetat mycket tidiga mornar och kvällar , typ lite flex . Så jag är lite degig i huvudet. Och på tal om degig , så var det Kanelbullens Dag i förra veckan , och den kunde iallafall inte gå mig obemärkt förbi .... 😎😋

En skön , vacker och fridfull promenad i härlig höst luft tog jag mig tid till igår. Bäst att passa på när vädret visar sig från sin bästa sida .... Uppskattar lugnet och tystnaden när jag är ledig eftersom jag arbetar med gäster och service där det alltid är full fart.

Idag har jag hunnit med gymmet , bastun och kallbassängen i Skatås . Ingen roddmaskin tyvärr eftersom jag rehabiliterar min värkande axel och arm. Det där gamla ordspråket som jag alltid följt " ont ska med ont förgås" , har tyvärr ännu inte visat sig fungera denna gång .

Ha En Riktigt Fin Onsdag Därute !!

Likes

Comments

In och Ut Sikter !!!

Du kanske har en tuff dag framför dig. Men det behöver inte betyda att den blir dålig. Hur kan du göra det du har framför dig roligare, mer givande och meningsfullt för dig och andra ? Hur kan de tråkiga arbetsuppgifterna bli mindre tråkiga ? Vad kan du bidra med för att det här ska bli en dag som sticker ut ?

Se dig om , behöver ngn arbetskamrat lite hjälp... Håll upp dörren ... bjud på ett leende . Får du inget leende tillbaka så har inget värre hänt än att du gett dig själv ett leende 😃

Pigga upp mötet , konferensen , barnen och vardagen med något oväntat. Det där lilla som betyder så mycket .

Jag själv blev påhoppad i tvättstugan av grann tanten 6,30 i morse !!! Hon var arg för att jag hade låst om mina grejer igår kväll så de skulle få torka under natten. Hon skulle tvätta nu på morgonen och det var låst när hon kom ner kl 6 .

Notera !! Tvättiden börjar kl 8 och jag kom ner och hämtade min tvätt kl 6.30. Hon har hållt på såhär dådå de senaste 10 åren och jag har bara avfyrat ett leende för att inte låta mig dras ner av sådana människor och påhopp.

Men idag blev måttet rågat även för mig, som är den mest snälla och tåliga människan jag känner. Lejonet i mig kom fram med rätta. Jag sa till henne att det inte är konstigt att världen är som den är när en del väljer att bråka med oskyldiga människor i tvättstugan. Jag lämnar alltid tvättstugan i toppskick och får alltid möta den i misär . Har aldrig gnällt på det , (högt) 😈 utan alltid räknat med att städa efter andra innan jag själv ska tvätta.

Jag försöker att alltid lämna i det skick som jag själv hade velat möta det. Och det gäller även respekten gentemot andra människor. Att behandla dem som man själv vill bli behandlad.

Efter helgens vila ,, (om man inte jobbat helg som jag) ,,, så kommer de flesta nu slita i 5 dagar för att någon dag i framtiden få komma högre upp i pyramiden och tjäna ännu lite mer pengar.

Då kommer dessa tankar till mig ...

Finns det Någon tid för familj eller fritid ... ? Glömmer vi värdesätta det viktigaste vi har . Tiden med barn , fam och inte minst sig själv ...

Och vad är egentligen pengar värt utan tid ... ? Arbetar du ständigt för strävan framåt , framåt till vad ? Mera pengar , mera viktig ? Vad ska du med pengar till om tiden att göra ngt för pengarna inte finns. Att njuta med fam och barn innan det är försent ...

Vad är tid värt utan pengar ... ? För egen del så tar jag gärna tiden istället för pengarna .... Lite fantasi , livsglädje och mina barn värdesätter jag . Även fast jag såklart är beroende av lite pengar för att överleva .

Var finns balans ? Och är det inte det man borde sträva efter... ?

Så nu drar jag till skogs och andas in bra energi och laddar mig själv för en bra dag !! (och hoppas grann tanten har liiite dåligt samvete) 😇

Take Care !!! 🙏🏻🤸♀️🤗


Likes

Comments

Är jag tydligen, enligt min son 😎😬 vilken tur för mig då .... eller inte

Min son sparar till en egen dator , och han tycker väl att det tar lite för lång tid. Men jag sa att om han undviker att köpa småsaker så hade han sparat ihop fortare. Han skojade till och sa att han ska sälja vår katt , och jag sa då att det är bättre han säljer mig.

-nää mamma ,, du är ju användbar ... 🙄😉 Jepp .. jag fattar 😎😈

Det är så härligt med min sons humor, uppriktighet och ärlighet . Älskar det !! Tänk vad världen skulle vara vacker om alla var uppriktigt ärliga och genuint varma från hjärtat. Och med en gnutta humor på det och inte ta sig själv på för stort allvar.

Vad är det som gör att en del människor är i sina egna "tunnlar" som går rakt fram , de ser och känner inget på vägen till deras egna aktiviteter och mål .... Också finns det vi (de) som ser människor , känner av hur de mår och deras behov . De som vågar hjälpa , fråga och agera.

Jag har iaf räknat ut hur jag snabbt ska kunna spara .... 😎😉
Mina hjärtan , busänglar och skitungar precis som de ska vara och är . De vänder och har vänt upp och ner på mig och min värld både känslomässigt och kroppsligt sedan de föddes ! 😀🙃 Känns som allt jag kan och behöver veta har de lärt mig under de senaste 14 åren.

En snabb låt som ska ge mig energi för en jobbhelg !!! 🤸♀️🤘

Håll tillgodo !!

och

Ha en super mysig helg !!! 😊🤗

Likes

Comments

I tvättstugan och väntar på maskin som ska bli klar ,,och kom på att det är ett bra tillfälle att skriva av mig lite. Bra om man då också fortsätter skriva och inte väntar tills det blir torsdag , som det är idag. 🙄😎 Lite mycket nu. 😅

Jobbhelger försöker jag hinna med lite av varje innan cykeln tar mig till jobbet på em.

I lördags blev det sovmorgon och sedan träning. Söndag följde jag med min mamma till hennes stora syster som är på ett äldreboende för dementa. Även om hon inte kommer ihåg att vi varit där så tror jag att hennes känsla när vi just är där betyder mycket. 😌

Förra veckan innehöll lite av varje . Skolstart , tandborttagning för min dotter inför tandställning , och vad hon kämpar och tar smärta mitt hjärta 😍 Jag passade på att fylla 29 plus moms och jobb både tidiga mornar och sena kvällar har jag hunnit med. Träningen hänger med i både gymmet , på cykeln överallt och alla steg jag trampar på jobbet som blir uppåt en mil varje dag.

Hämtat min nya cykel. " svarta pärlan" 😎🚴♀️ Och har garderat den med ordentligt lås som ska motstå det mesta.

Bildresultat för cykellås biltema

Det är godkänt och ska stå emot sågar, klippverktyg, hammare och bräckjärn. Tragiskt att det ska behövas. ( Finns på Biltema för 229 kr.)

Tragiskt känns det även när dottern kom hem en dag från skolan och säger att hon är jättehungrig pga att det inte fanns någon mat kvar när hennes klass skulle äta i bamba. 👿 Och när hon såg att det låg massa mat kastat i soporna som inte hade ätits upp av elever innan , de som då hade hunnit få ngn mat innan den tog slut.

Vad händer med skattepengarna vi betalar för att våra barn ska få en bra måltid i skolan så de orkar med skoldagen ?

Skolor och vårdhem för våra äldre får så lite ekonomi för mat medans fängelserna får desto mera, hur går det ihop ? Hörde ngt om att fångar har bättre mat pga att de inte sitter där de sitter själv valt ... !?!? De sitter ju där för ngt de själva valt att göra. Självvalt !!! Skolan och vårdhemmen är väl egentligen inte heller självvalda ..... Det är vad jag personligen känner och tycker.

Jag ser hur mycket mat det slängs dagligen. Och det som förvånar mig mycket är hur vuxna människor lassar så mycket mat på tallrikarna som de sedan inte äter upp . Lär barn och de vuxna som behöver att ta lite mat och är de inte mätta så kan de ta en gång till istället för att slänga maten.

Lev väl och ät gott !!

Bjuder på en fredags känsla 😎🤘🔛

http://youtu.be/qHv1rz9xeUg

Likes

Comments

....Sensommar ? Vad kallas det då när det inte varit ngn sommar ?

Var ute på klipporna vid havet i fredags med mina hjärtan. Försökte ta oss närmare de små luckorna mellan molnen som visade blått.

Efter ett par timmar gav vi upp , ganska frusna gick vi strosande tillbaka. 👿👣☁️💨 Tror det var första gången jag lämnade havet utan att ha badat. Den där känslan att ta ett dopp i havet , sedan soltorka samtidigt som man dricker en kaffe som en belöning, det saknades stort.

Igår blev det att kolla in en ny cykel. Eller nygammal kanske man kallar det ...den är begagnad med lite retro stil, högt styre och cykel korg . Haha ... det trodde jag aldrig att jag skulle gilla. Jag som alltid haft racer cyklar och älskat att cykla fort och tagit cykelturer som träning.

Min gamla cykel blev ju stulen utanför mitt hus för ett tag sedan och sedan dess har jag fått låna min mammas cykel . Så den blir hon glad att få ha på heltid igen.

Jag erkänner ... Jag är cykel beroende !!! 🚴♀️

Blev en minigolf runda med kidzen också. Har inte blivit så många sådana i år, Och det märktes på mitt resultat 🙈 Drog sedan till Skatås Gym 💪. Målet var att träna bort all värk i kroppen som molat i några dagar , och med bastu och kallbad ute i regnet , så borde den inte våga stanna 😈 Ont ska med ont förgås 👊 Och gjorde om samma träning med bastu och kallbad idag.

Mycket kladdkaka mys denna helg 😋 Råkade nämna att jag kan baka kladdkaka i sömnen , så Moa knöt en bindel för ögonen så jag fick baka en kladd kaka i rent mörker 😎 Den blev nästan som vanligt förutom lite för mkt salt....

Lite bilder från den gångna veckan nedan ⤵️

Kom ihåg !!!

"It´s not the years in your Life that Counts. It´s the Life in your years !! "


Likes

Comments

... very simple . My Religion is Kindness " // Dalai Lama.

Om ändå flera kunde förstå vad lite medmänsklighet och ödmjukhet kan innebära för människor och världen.

Varje fin handling eller tanke människor emellan är ett Mirakel. Om alla kunde se hur mycket och många mirakel som händer oss och som vi har runt oss så skulle världen bli mera ödmjuk .

Mirakel är inte att vinna en miljon på triss , Mirakel är inte att ha de senaste design möblerna eller märkes kläderna.

Jag är inte religiös och går inte i kyrkan förutom att jag går in ibland och tänder ett ljus för de runt mig och för de som behöver ett ljus.

Glöm inte att se och känna Era egna mirakel. De som finns runt Er , det som händer er och påverkar er .

Öppna alla sinnen och känn den starka energin

Se fjärilen som fladdrar runt dig , känn solen som värmer din kind 🦋🌞 Eller regndropparna och vinden som sliter i hyn 😎

En film som ska ses ang mirakel är "Miracles of heaven" , en sann berättelse.

Jag har spenderat helgen med ett av mina mirakel , min dotter.!! Vi har varit hos min moster och hennes fina man i Karlskoga . De är också mirakel i vårt liv. De är i 80 års åldern och jagar älg , lagar underbara älg middagar (och efterrätter jag inte kan sluta äta) och de går på gym regelbundet 😊🙏🏻

Min dotter önskade sig denna resa av mig i födelsedags present för att också besöka "Boda Borg " .

Så vi tog tåget mot Värmland du sköna. En äldre variant av tåg som var mysigt och lugnt.

Boda Borg är en anläggning med olika rum med Quests som man tillsammans med sin grupp ska lösa. Där får man kämpa med både kropp och knopp. Vi kom hem med blåmärken lite överallt av klättrande, krypande , kastande och lite små sår olyckor 👊💪

En kul grej att göra tillsammans. Kalas och konferenser kan man också anlägga där. Det förvånar mig att det inte kommit till Gbg Ännu !!?

www.bodaborg.se

Nu är jag en trött ,, men en tacksam Ulrica och mamma som fått vara med mina barn i stort sett hela deras sommarlov och få resa med dem var och en för sig . Det är inget jag tar för givet. Det är mirakel.

Sommarlov innebär också att jag varit , mamma , kock , sjukpersonal , reseledare , coach , städerska mm. (ett mirakel att jag står på benen) 🙃😅😉😎

Och nu efter en ledig dag i tvättstugan och dragandes på dammsugaren ,, notera "ledig dag" 😎 Så ska jag hitta vägen till Skatås Gym igen .

Because I'm Worth It 😁👊💪🦁

Likes

Comments

... skriker efter en egen dag just nu . Bara att få vara med mig själv en dag, i och med mina egna tankar och känslor. Och låta dem styra mig till det jag vill och känner.

Att t.ex. få cykla utmed havet och klipporna ut till Amundön . Känna tramptagen , lukta på sommaren och hinna se det jag cyklar förbi. Eller gå genom skogen till Skatås och få tillbringa så mycket tid jag själv vill där utan ngt jag måste skynda mig hem till.

Fick några tjej timmar vid havet häromdagen med min dotter och mamma. Lyssnade då på dagens sommar pratare i P1. Är man med min mamma vid havet vid den tiden så stoppas det alltid in lurar och vi försvinner in i sommarpratarens värld. Min dotter som tyckte det var för sorgligt att lyssna på , lyssnade på bok istället. Det var lyssnarnas val den dagen att välja sommarpratare, så jag lyssnade då på Tommy Ivarsson och hans berättelse om sin lungsjuka son som gick bort 15 år gammal 2015. Lyssna på det om ni inte redan gjort det. ☺️

Den sjuka sonens ord till pappan som fick mig i tårar .... " smärtan är en del av livet , det får man bara ta "

Ja livet innehåller smärta av olika slag.... för att stärka en ? eller vad är meningen ... när sådant ska behöva hända ...

Kvinnor, dags att ta sovmorgon. Enligt forskare behöver vi mer sömn än män. Anledning: Vi använder mer av vår hjärna.

Jaaaaaaa !!! Jag visste det .....

Kvinnors hjärnor beskrivs också som mer komplexa än mäns

– Ju mer komplex hjärna, desto mer sömn behöver du. Kvinnor har en förmåga att göra flera saker samtidigt och är mer flexibla. De använder helt enkelt mer av sin hjärna än vad män gör. Därför behöver de också sova mer, säger sömnforskaren David Horne.

Men .. en liten undran från mig då ,, är att hur ska jag få mera sömn när hjärnan är på högvarv även när jag ska sova.... 😳

Imorse vaknade jag före barn och katt , smög upp så tyst jag kunde för att inte väcka min son ( han är lika lättväckt som jag ) Tog mig ut på en morgon promenad runt vår sjö och tog denna morgon inte några lurar i öronen. Tänkte jag skulle höra fågel kvitter och morgon tystnaden istället för musik för en gångs skull.

Hörde en kvinnoröst bakom mig skrika som tränare brukar låta,, -kom igen nu !! -öka !!- lite till !! -kämpa !! -ge inte upp !!Jag vände mig om och tittade efter vad som hände eller om jag skulle flytta mig för värsta löpar ruschen , det lät ju så.

Där ser jag en medelålders kvinna i värsta tränings outfiten med alla färger på , hon sprang baklänges , jag såg alltså hennes ryggtavla och såg ingen mera . Hon fortsatte skrika -kom igen !! - ni har snart klarat er runt hela banan !!!! Jag såg fortfarande inte vem eller vad hon skrek åt ... !!?? Jag saktade ner för att försöka se vad hon skrek på ,, då såg jag !! Jag höll på att skratta högt, men höll det inom mig och gick på lite fortare igen.

Den färglada , högljudda kvinnan som verkligen gick in för tränar rollen,, tränade 2 stycken av den allra minsta sorten av hundar, de också i de mest färglada hund tränings utstyrsel jag någonsin har skådat !!!

Ja , jag hade sett fram emot en lugn promenad med fågel kvitter i öronen , men denna syn av inlevelse och färger av och på denna dam fick mig att le ganska brett denna morgon.

Så kvinnan därute , lycka till med träning av dina små hundar och sluta aldrig att bjussa på dina färger och lite tokig galenhet !!!

Likes

Comments