Dag 25 för #nouw30daychallenge

Kl 8.07

På G till ngt som jag var i extas över när jag var yngre . Ska bli kul och minnen som sköljer över idag 😊🐎🏇 ( om jag bara hade sluppit den J..la tandvärken,, varför kommer sådant alltid när det blir helg !?)


Gothenburg Horse Show är en av världens tre största inomhustävlingar för ridsport. Sedan starten 1977 har över 2,5 miljoner hästälskare besökt evenemanget.

Under mina Häst år så bodde jag i Scandinavium under dessa dagar. Då var Hugo Simon Med hans häst Milton en bland de största .

Idag var det final i "Sverige Ponnyn" med barn/ungdomar upp till 12 år . Lite mindre hästar och människor. Hindren var ca 1 m höga . Kanske var den nya Malin Baryard med där idag.

.

FEI World Cup Driving , är alltid så häftigt att titta på . Kommunikationen mellan hästarna och mellan hästar och förare är superviktig för att de ska kunna styra fyra hästar och en vagn mellan koner osv i hög fart.

Det var också en show med Agility. Så lyckliga hundar som kan banan själva och springer allt vad de är värda.

Underlaget är numera blandat med sand och sönderklippt fiberduk för att hästarna inte ska snubbla så lätt. Förr var det bara sand. Fiberduk gör att det blir stadigare.

Got Event arrangerar Horse Show och de tilldelades idag ett pris för att Horse Show är Miljö Diplomerat . Det menas med att de inkluderar miljöfrågan i hela arbetet med evenemanget, från planering till genomförande och uppföljning. De arbetar då också med att göra aktiva och medvetna val som minskar skadlig påverkan på miljön inom områden som mat & dryck, transporter, inköp av produkter och avfallshantering.

Visste ni förresten att alla hästar ca 200 st under dessa dagar bor i ett stort garage där det placeras in boxar till dem allihopa...

Slutkontentan av denna dag blev ju förstås att jag gärna vill ta in hästar i mitt liv igen. En gång häst tokig tjej alltid häst tokig tjej 😁🏇

Så istället för att fixa tand tror jag det blir en häst istället .. 😎

Likes

Comments

Dag 24 för #nouw30daychallenge

Drog ut i ljuset en stund idag , 🌞 Kändes lite vår trots kylan . Skön hög luft med mycket syre .

Fotograferar hellre än bra , men kul är det . Fotograferar helst sådant som inte rör på sig , skog , natur , hav , klippor eller ngt udda som kommer förbi. Minsta styling blir bästa motiv och resultat , tycker jag.

Och nu tar jag helg med nybakade nyttiga choklad bollar , recept nedan om ni vill slå ihop något Enkelt och snabbt.

Nästan lika goda som vanliga choklad bollar .. 😎


Likes

Comments

Dag 23 för #nouw30daychallenge

Åker buss och spårvagn denna morgon mot en grej som är jobbig för mig. Men jag försöker tänka bra tankar och att min kropp är en maskin , och min själ och jag bor i den så länge som den håller.

Har fått höra det , och har det med mig ...

Känns som allt frusit till is och allt går på tå ..

Första gången jag går till detta själv ,, jag vet att jag klarar detta själv ...

Jag väcktes av en jätte stor stjärna på himlen imorse som lös rätt i mitt ansikte ... Fint. Jag kände kraften och förstod den.

Nu klar och nu väntar jag ...

På tal om väntan , såg på nyheterna att det nu blivit ännu längre vård köer , trodde inte de kunde bli längre. Nu är det så mkt folk på drop in vårdcentralerna så de måste anställa vakter som håller lugn och ordning.

Kanske man skulle anställa lite flera läkare och vårdpersonal för de pengarna istället ..

Och nu så kan man istället för att gå till vårdcentralen skicka en bild på det som är fel med en , så får man ett utlåtande av läkare tillbaka ..

Asså ursäkta , men hallååå. Nu tycker jag personligen att det gått för långt ...

En app kan aldrig ersätta det personliga omhändertagandet ...

Likes

Comments

Dag 22 för #nouw30daychallenge

Idag tar jag en rast från bloggandet och lämnar över den till min 11-åriga dotter Moa 💞

Håll till godo 😊


Hejsan hejsan !

Idag tar jag över denna blogg . Idag tänkte jag prata skidåkning . För en vecka sedan hade jag sportlov och då åkte jag till Sälen och åkte skidor för första gången . ( minns inte mina resor dit när jag var mindre, enligt mamma ) Första åket jag skulle åka gick inte så bra för jag åkte in i ett staket 😬 men andra åket gick mycket bättre så nu kan jag både ploga och åka slalom.

Det är väldigt kul så om man inte har testat det så tycker jag att man ska prova .

Hoppas att ni gillar det jag skrivit så kanske vi hörs igen !

Ha det gött .... Hej 😊

Likes

Comments

Dag 21 för #nouw30daychallenge

En sådan dag .... alla känslor på en och samma gång ! 👿🤔😡😶😱😬😥😍😇🤣😒😏😤


Likes

Comments

Dag 20 för #nouw30daychallenge

Sportlov slut , kidz tbx hela , glada och möra 😊 vanlig vecka igen med skola , jobb , träningar och allt annat som ska finnas med.

Börjar denna vecka med en träning mot utestyrkeplatsen i Skatås ,


Behöver skogen och träning för att rensa , landa och få ny energi.

Nu är det snart dags för cykel säsongen igen 😊 Det är mitt bästa och främsta sätt att ta mig fram på. Så fritt och smidigt . Har cyklat runt i denna stad till och från jobb och övrigt i ca 30 år !!! 😳

Och samtidigt så får man dessutom motion och förhoppningsvis lite frisk luft.

Måste ge mig ut och köpa mig en ny cykel detta år pga att min cykel blev stulen utanför mitt hem trots att den var låst. Trist !!! Vi var ett bra team efter 15 år tillsammans.

Bästa och vackraste cykelbanan i göteborg är Säröleden . Saltstänk från havet medans man ringlar fram mellan hav och klippor till skönaste och vackraste anhalten på sommaren , Amundön 😊☀️🚴


Varsågod vår och sommar , jag är redo !!

Likes

Comments

Dag 19 för #nouw30daychallenge

Söndagar har en tendens att aldrig bli en "vilodag" . En dag då mycket kommer över en , smått som stort, gammalt och glömt , glatt och sorgset .

Pratar just nu om vägen genom mitt vindsutrymme . Herrejösses !!! Hela ens liv finns nästan där ... Saker man vänt och vridit på flera ggr , slängas eller inte ?

Gamla album ramlade över mig , och drog mig till minnes vilken lugn , härlig , harmonisk barndom jag hade när jag växte upp på landet med mina hästar , djur , vänner och natur. Det var det och det var då.

Sedan hittar man album och grejer som påminner om förhållanden som kommit och gått ... Människor , saker och erfarenheter som gjort mig till den jag är och har blivit. Människor som kommit förbi och påverkat och gett verktyg för att gå vidare . Precis som det var och är meningen.

Ibland är det svårt att slita sig från vissa saker ,, katten jag hade innan barnen , står fortfarande kvar här i sin urna.

På tal om husdjur ,så har man en gång haft djur så är det svårt att leva utan dem. Lite låst blir man , varken man vill eller inte. Så det är bra om man har någon som vill och kan hjälpa när det behövs. Jag tror jag skulle ha väldigt svårt att vara utan djuren.


Och nu har även en del småbarns saker fått åka till tippen ...

Fick höra att svenska barn har i genomsnitt 536 leksaker !!! Kan det bli för mycket leksaker ? Vi vill nog helst att barnen har fantasi och leker mycket ute . Men ändå är det vi föräldrar och mor/far föräldrar som köper leksaker , spel mm.

Så nu har jag blivit med ÅVC Kort 😎(återvinningscentral)

Känns så befriande att slänga . Varför ha en massa saker ,, inget som tas med eller behövs när jorde livet är slut.

Lek tillsammans med barnen , få med er minnen , äventyr och erfarenheter som ni delar. Det är av värde.

Och låt djuren få mjuka upp och ge ro 😻

Likes

Comments

dag 18 för #nouw30daychallenge

Lördag , hela dagen lång . Ska träna min kropp idag och se vad den pallar efter influensan ...

Tagit det väldigt försiktigt och lugnt sedan min kropp gav mig en käft smäll när jag tränade och kroppen inte var med på noterna.

Jag lyssnade , jag tog in ...

Blir Jag (man) visare och klokare med åren ? Visst blir man väl det , men kanske alltid ett par år försent.

Ålder gör dig varken dummare eller klokare , det handlar om din personliga inställning. Är man öppen för sina erfarenheter och kunskaper man tar till sig genom livet så hjälper det nog varje enskild person . Och med åldern blir man nog mer realist än idealist .

Jag har för det mesta fått höra att jag känns gammal i sinnet men samtidigt ser ung ut. Det har varit förvirrande för mig i yngre år , men inte längre . Jag har vuxit ikapp mig för att förstå själv vad det handlar om.

Men ibland vill man inte lyssna trots att man innerst inne vet vad som kanske är klokare och visare än det man just då väljer ,, vad är det då ? är det dumhet eller en utveckling som behöver mera tid ?

Ja säg det ... 😊


Synonymer till klok

förståndig, vis, vettig, rådig, omdömesgill, förnuftig, välbetänkt, intelligent, erfaren, kunnig, klartänkt, smart, klyftig, begåvad, klipsk, skarp, vederhäftig, kringsynt, vidsynt, insiktsfull, förutseende, nykter, praktisk; sakkunnig, lärd; normal, tillräknelig

motsatsord

dåraktig, dum, ointelligentTrots allt så är man i slutändan " samma människa" .. så olika som du , vi kan lära av varandra .. allt vi behöver är nu ..

https://open.spotify.com/track/5LxhqJdfl96Lba5fCNAGzE


Träd är stadigt kloka och visa att luta sig mot ibland

Likes

Comments

Dag 16 för #nouw30daychallenge

MAT .... ett nödvändigt ont eller en njutning.

När är mat bäst och när är den sämst ? Eller finns det verkligen något sämst med att få mat i magen när hungern faller på.

Mat är så mycket mer än en livsnödvändighet . Den kan vara en snabb bukfylla i farten , vardagsmat runt köksbordet , en ny smakupplevelse i främmande land, en gastronomisk njutning ..... och för en del kan allt med mat utebli , tyvärr.

Mat är såå gott, och är tacksam varje dag jag får bli mätt och känna smakupplevelser. Är glad för min fina relation till mat sedan barnsben och som vuxit med mig genom åren .

Sällskapet , platsen , humöret , vyerna och en massa mera saker och känslor kan spela stor roll för att få den där riktigt goda mat upplevelsen som når ut i alla känslor.

Det viktigaste och finaste i längden kanske ändå är att man till vardags samlas runt middagsbordet , äter tillsammans och ser det som en fin, god och social sammankomst . Ventilerar , ser , lyssnar mellan tuggorna av den härliga vardagsmaten 😋


Likes

Comments