....Sensommar ? Vad kallas det då när det inte varit ngn sommar ?

Var ute på klipporna vid havet i fredags med mina hjärtan. Försökte ta oss närmare de små luckorna mellan molnen som visade blått.

Efter ett par timmar gav vi upp , ganska frusna gick vi strosande tillbaka. 👿👣☁️💨 Tror det var första gången jag lämnade havet utan att ha badat. Den där känslan att ta ett dopp i havet , sedan soltorka samtidigt som man dricker en kaffe som en belöning, det saknades stort.

Igår blev det att kolla in en ny cykel. Eller nygammal kanske man kallar det ...den är begagnad med lite retro stil, högt styre och cykel korg . Haha ... det trodde jag aldrig att jag skulle gilla. Jag som alltid haft racer cyklar och älskat att cykla fort och tagit cykelturer som träning.

Min gamla cykel blev ju stulen utanför mitt hus för ett tag sedan och sedan dess har jag fått låna min mammas cykel . Så den blir hon glad att få ha på heltid igen.

Jag erkänner ... Jag är cykel beroende !!! 🚴♀️

Blev en minigolf runda med kidzen också. Har inte blivit så många sådana i år, Och det märktes på mitt resultat 🙈 Drog sedan till Skatås Gym 💪. Målet var att träna bort all värk i kroppen som molat i några dagar , och med bastu och kallbad ute i regnet , så borde den inte våga stanna 😈 Ont ska med ont förgås 👊 Och gjorde om samma träning med bastu och kallbad idag.

Mycket kladdkaka mys denna helg 😋 Råkade nämna att jag kan baka kladdkaka i sömnen , så Moa knöt en bindel för ögonen så jag fick baka en kladd kaka i rent mörker 😎 Den blev nästan som vanligt förutom lite för mkt salt....

Lite bilder från den gångna veckan nedan ⤵️

Kom ihåg !!!

"It´s not the years in your Life that Counts. It´s the Life in your years !! "


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

... very simple . My Religion is Kindness " // Dalai Lama.

Om ändå flera kunde förstå vad lite medmänsklighet och ödmjukhet kan innebära för människor och världen.

Varje fin handling eller tanke människor emellan är ett Mirakel. Om alla kunde se hur mycket och många mirakel som händer oss och som vi har runt oss så skulle världen bli mera ödmjuk .

Mirakel är inte att vinna en miljon på triss , Mirakel är inte att ha de senaste design möblerna eller märkes kläderna.

Jag är inte religiös och går inte i kyrkan förutom att jag går in ibland och tänder ett ljus för de runt mig och för de som behöver ett ljus.

Glöm inte att se och känna Era egna mirakel. De som finns runt Er , det som händer er och påverkar er .

Öppna alla sinnen och känn den starka energin

Se fjärilen som fladdrar runt dig , känn solen som värmer din kind 🦋🌞 Eller regndropparna och vinden som sliter i hyn 😎

En film som ska ses ang mirakel är "Miracles of heaven" , en sann berättelse.

Jag har spenderat helgen med ett av mina mirakel , min dotter.!! Vi har varit hos min moster och hennes fina man i Karlskoga . De är också mirakel i vårt liv. De är i 80 års åldern och jagar älg , lagar underbara älg middagar (och efterrätter jag inte kan sluta äta) och de går på gym regelbundet 😊🙏🏻

Min dotter önskade sig denna resa av mig i födelsedags present för att också besöka "Boda Borg " .

Så vi tog tåget mot Värmland du sköna. En äldre variant av tåg som var mysigt och lugnt.

Boda Borg är en anläggning med olika rum med Quests som man tillsammans med sin grupp ska lösa. Där får man kämpa med både kropp och knopp. Vi kom hem med blåmärken lite överallt av klättrande, krypande , kastande och lite små sår olyckor 👊💪

En kul grej att göra tillsammans. Kalas och konferenser kan man också anlägga där. Det förvånar mig att det inte kommit till Gbg Ännu !!?

www.bodaborg.se

Nu är jag en trött ,, men en tacksam Ulrica och mamma som fått vara med mina barn i stort sett hela deras sommarlov och få resa med dem var och en för sig . Det är inget jag tar för givet. Det är mirakel.

Sommarlov innebär också att jag varit , mamma , kock , sjukpersonal , reseledare , coach , städerska mm. (ett mirakel att jag står på benen) 🙃😅😉😎

Och nu efter en ledig dag i tvättstugan och dragandes på dammsugaren ,, notera "ledig dag" 😎 Så ska jag hitta vägen till Skatås Gym igen .

Because I'm Worth It 😁👊💪🦁

Likes

Comments

... skriker efter en egen dag just nu . Bara att få vara med mig själv en dag, i och med mina egna tankar och känslor. Och låta dem styra mig till det jag vill och känner.

Att t.ex. få cykla utmed havet och klipporna ut till Amundön . Känna tramptagen , lukta på sommaren och hinna se det jag cyklar förbi. Eller gå genom skogen till Skatås och få tillbringa så mycket tid jag själv vill där utan ngt jag måste skynda mig hem till.

Fick några tjej timmar vid havet häromdagen med min dotter och mamma. Lyssnade då på dagens sommar pratare i P1. Är man med min mamma vid havet vid den tiden så stoppas det alltid in lurar och vi försvinner in i sommarpratarens värld. Min dotter som tyckte det var för sorgligt att lyssna på , lyssnade på bok istället. Det var lyssnarnas val den dagen att välja sommarpratare, så jag lyssnade då på Tommy Ivarsson och hans berättelse om sin lungsjuka son som gick bort 15 år gammal 2015. Lyssna på det om ni inte redan gjort det. ☺️

Den sjuka sonens ord till pappan som fick mig i tårar .... " smärtan är en del av livet , det får man bara ta "

Ja livet innehåller smärta av olika slag.... för att stärka en ? eller vad är meningen ... när sådant ska behöva hända ...

Kvinnor, dags att ta sovmorgon. Enligt forskare behöver vi mer sömn än män. Anledning: Vi använder mer av vår hjärna.

Jaaaaaaa !!! Jag visste det .....

Kvinnors hjärnor beskrivs också som mer komplexa än mäns

– Ju mer komplex hjärna, desto mer sömn behöver du. Kvinnor har en förmåga att göra flera saker samtidigt och är mer flexibla. De använder helt enkelt mer av sin hjärna än vad män gör. Därför behöver de också sova mer, säger sömnforskaren David Horne.

Men .. en liten undran från mig då ,, är att hur ska jag få mera sömn när hjärnan är på högvarv även när jag ska sova.... 😳

Imorse vaknade jag före barn och katt , smög upp så tyst jag kunde för att inte väcka min son ( han är lika lättväckt som jag ) Tog mig ut på en morgon promenad runt vår sjö och tog denna morgon inte några lurar i öronen. Tänkte jag skulle höra fågel kvitter och morgon tystnaden istället för musik för en gångs skull.

Hörde en kvinnoröst bakom mig skrika som tränare brukar låta,, -kom igen nu !! -öka !!- lite till !! -kämpa !! -ge inte upp !!Jag vände mig om och tittade efter vad som hände eller om jag skulle flytta mig för värsta löpar ruschen , det lät ju så.

Där ser jag en medelålders kvinna i värsta tränings outfiten med alla färger på , hon sprang baklänges , jag såg alltså hennes ryggtavla och såg ingen mera . Hon fortsatte skrika -kom igen !! - ni har snart klarat er runt hela banan !!!! Jag såg fortfarande inte vem eller vad hon skrek åt ... !!?? Jag saktade ner för att försöka se vad hon skrek på ,, då såg jag !! Jag höll på att skratta högt, men höll det inom mig och gick på lite fortare igen.

Den färglada , högljudda kvinnan som verkligen gick in för tränar rollen,, tränade 2 stycken av den allra minsta sorten av hundar, de också i de mest färglada hund tränings utstyrsel jag någonsin har skådat !!!

Ja , jag hade sett fram emot en lugn promenad med fågel kvitter i öronen , men denna syn av inlevelse och färger av och på denna dam fick mig att le ganska brett denna morgon.

Så kvinnan därute , lycka till med träning av dina små hundar och sluta aldrig att bjussa på dina färger och lite tokig galenhet !!!

Likes

Comments

har jag varit denna vecka när jag varit med min son och hans innebandy lag I Prag på " Prag Games ". Det Liknar Gothia Cup men det spelas alltså innebandy istället .

Här är vi pigga och förväntansfulla innan resa .....

En lååång bussresa hit med lite sömn och lite mat satte lite spår första dagen. Och nu en lika lång resa tbx hem. Spelen har varit i full gång hela veckan men tyvärr åkte de ur cupen efter blod , svett och tårar mot tuffa tjeckiska lag . Men med en stor upplevelse , erfarenhet och inte minst ett minne för livet tar killarna med sig hem igen 😊Så det är bara att bryta ihop och resa sig upp igen.

" vi är göteborgare och vi åker hem utan sorg"

Lite blandat mående hos spelare och sonen fick feber efter halva veckan , så en middag fick vi duka upp i sängen med netflix .

Killarna gjorde stort vattenland första dagen och vi Hann oxå med lite stadsvandring sista dagen , men det hade jag gärna haft lite mer tid till . Vackra byggnader och god mat och dryck för billig peng.

Och en del ABBA musik spelades på Karlsbron .... 😎🎶

Nu åkt i 9 Tim och ungefär lika många Tim kvar 😵🤗

Min son och jag är ett bra team i både medgång och motgång ❤️💙


Likes

Comments

Liseberg fungerar lite annorlunda numera tycker jag. Har åkattraktionerna förändrats till större och mer skräckinjagande eller är det jag som blivit galet feg 🙄😅


...och har man blivit gammal när man nöjer sig med att se kidzen åka och ha kul medan jag passar väskor och spelar på choklad hjulen ? 😎

Eller så skyller jag liiiite på den envisa tandvärken och infektionen runt en tand som inte vill lugna sig, det kan verkligen göra en galen !!!! Sådan jäkla smärta som borrar sig in i varje liten nerv 😖

Har legat till sängs senaste dygnet raserad av smärta. Denna gos har inte vikt från min sida , de vet och känner allt ....😻

Hoppas må bättre då jag måste fortsätta med mitt komplicerade förhållande till arbetslivet. Jag lever på fel tid och plats. Jag är ingen robot och kommer aldrig bli en. Jag känner känslor , glädje , sorg och jag känner vad andra människor känner. Jag har alltid arbetat med människor och service. Och Service för mig är respekt , att bli sedd , förstådd och att få det där lilla xtra . Var finns det idag ?

En morgon promenad runt sjön för att skingra tankarna och försöka få bort eller iaf tänka bort tand smärtan . Jag som annars är snabb och kvick fick nu sakta ner tempot och fokusera ... så trött kroppen kan kännas .

Tar ett djupt andetag och fyller mina lungor med Lavendel och hoppas på en mer ärlig och kärleksfull värld 🙏🏻

Likes

Comments

.....Sommarlov för och med mina kidz ❣️


De har blivit stora nu, på alla sätt. Börjar känna mig liten !! 🙄 Både roligt och skrämmande på något sätt. Kanske för man kommer på eller rättare sagt känner att man själv inte är purung längre och att de börjar ta mer och mer steg utåt , precis som de ska och som det ska vara . Men ,, hujedamej, så läskig känsla det är.

Lahles "Goliat" har ngt att säga om det..

https://open.spotify.com/track/7qA8S7mbV9uPy9rFprdN3C

Och sedan då när de börjar lämna och skaffa eget !! Som sagt var , Hade jag vetat tidigare allt det härliga med kidzen så hade jag gärna haft flera . ☺️

På tal om sommar, så såg jag på nyhetsmorgon om de två ämnena som alltid återkommer denna årstid,

1. Hur man ska klara av semestern och ledigheten med respektive/barn/familj!!!

Och ..

2. Vad man måste ha i sin semester garderob !!!

Jösses ...!!! 😎

Det som slår mig är , att är man i ett förhållande med familjeliv och barn och inte kan prata om det själva och hitta sina egna vägar , så kanske det är så att man är i fel förhållande eller kanske inte pratar alls. Känns som de dumförklarar folket eller så har de idétorka på ämnen att prata om.

Och sedan detta ämne vad man måste ha i sin semester garderob !! Är man så gammal som jag så har man slutat bry sig om vad andra tycker och tänker och följer inte modet slaviskt. Skönt är det !! Semester garderoben ska fyllas med det man själv trivs i . Om man nu har det så bra så man kan fylla en garderob bara sådär.

Jag värdesätter mera att skapa minnen , känslor och upplevelser med nära och kära .

Dagens Nyheter om ni missat: Demi Moore visar sig med tappade framtänder pga stress. MODIGT enligt pressen !! Varför inte gå hem till oss icke kändisar, familjer och barn . Finns mycket MOD där , som ingen ser eller tänker på.

Och ursäkta mig Dr. Mikael , men jag har svårt att tycka synd om de som skönhetsopererats och som det sedan har blivit komplikationer för., om det nu inte är en medicinsk op. Ju snabbare du accepterar dig, din kropp och den du är. Desto mera kan du njuta av dig själv och din kropp. Den ska vara ett med dig och din själ och den är den enda kropp du får. Klart att vissa dagar hänger den inte med som man själv vill. Men det får man också försöka acceptera.

"vänd ansiktet mot solen , så ser du inte skuggorna "

Likes

Comments

... och vidare 😊💪 Äntligen tagit tag i att gå vidare i min träning .

Jag känner mig fysiskt stark i de muskler jag tränar , men det finns tydligen fler muskler som jag glömt och inte varit snäll mot .

Vi har ca 650 skelett muskler i vår kropp. ....

Så nu är det dax att väcka rygg , skulderblad , axlar och nacke och stärka muskler där istället för att odla spänningarna. Efter första träning med Med mitt nya program så kände jag att jag hade en rygg. 😊 Kanske låter konstigt , men jag som sprungit och cyklat större delen av mitt liv och har en tendens att gå med axlarna uppe vid öronen. Så kändes detta som att min ryggrad och skulderblad gled isär och blev fria.

Och jag som är galen i Choklad , även mellan träningarna ,( helst Marabous mjölkchoklad) , är glad över att jag hittat detta smaskiga recept på Rawfood choklad bollar 😋 Även om det inte finns något som kan ta bort min mjölkchoklad kaka helt och hållet.


Dom är ju så himla bra att ha i frysen . Dom går snabbt att sno ihop och det är bara nyttiga , hälsosamma ingredienser . Perfekt när sötsuget slår till eller efter träning t.ex.

ca. 15 st

1 dl sötmandel , 1 dl Cashewnötter , 8st Dadlar urkärnade , 1 msk kakao , 1,5 msk Kokosfett , 1 dl kokos eller nötter att rulla dom i

Mixa nötterna tills de blir som ett grovt mjöl. Tillsätt de urkärnade dadlarna, kakaon och kokosfettet och fortsätt mixa tills det blir en jämn smet. Rulla till små bollar och vänd i kokos, hackade nötter eller kakao. Ställ i kyl 30 min . Klart !!!

En sådan här Söndag då världen känns lite låg och vädret är lågt det är då jag får ta till de där sakerna som gör det lite lättare och varmare , såsom att skriva , baka och träna 👌

Likes

Comments

Min mamma och jag på Öland för en hel del år sedan 😊

Vi står varandra lika nära idag men också med mycket händelser , berg och dalar , kärlek och sorg , mycket skratt och tårar i vårt bagage. Precis som livet ska vara och man ska ta lärdom av , tycker jag.

Tack för mitt liv älskade Mamma . Jag älskar dig mer än det finns ord !!

Vad skulle vi göra utan våra starka mammor? Kvinnorna som uppfostrade oss, fick utstå oförtjänt mycket när vi gick igenom tonårsperioden, men som aldrig sviker oss och som alltid finns där när vi behöver dem.

Jag förstod inte innan jag själv blev mamma den oerhörda kärlek , oro och ömhet som kommer med de underbara människor som man satt till livet. Att man kan känna så mycket kärlek och värme , oroa sig så mycket och känna att man har sina hjärtan utanför sin kropp. Jag ville linda in hela jordklotet i mjuk bomull den dagen då mina barn föddes.

Livet har inte alltid varit en "räkmacka", men när jag tänker efter så är det jag själv som liksom gjort det till min egen "macka" , precis som den skulle och ska innehålla för just mig och vad jag ska ta lärdom av . Och jag har aldrig velat åka på en "räkmacka".

När jag var en liten flicka så var jag väldigt , glad , busig och pratig. Så fröken ringde hem till mamma och sa att jag måste försöka prata lite mindre , jag ville väl clowna för klasskompisarna.

Sedan när tonåren kom så blev jag mer en inåtvänd , tänkare med dåligt självförtroende. Träffade då också första kärleken som visade sig inte vara bra för mig just då och som gav min mamma en massa oro eftersom jag blev så förändrad. Det förstod jag inte då.

Tack älskade mamma för att du alltid funnits där i alla dumma konstigheter och alltid funnits nära mig på alla sätt och vis 💕

Och jag är så glad och tacksam över att själv ha äran av att få vara mamma. Den största kärleken och lärdomen för mig 😍

Grattis alla Mammor !!! 😃

Likes

Comments

..... 4 dagars lov med kidzen 😍 ... är och kan vara väldigt mysigt och det kan också bli helt galet , uppåt väggarna frustrerande !! Lite planer är bra att ha annars hamnar vi i dispyter ang speltimmar vid dator eller att barnen vill sitta inne och jag vill vara ute !! 😈

En lapp som min son skrev till sig själv för påminnelse , sitter numera på datorn , jösses , vad hände där 😳😅

idag startade jag och Leo minigolf säsongen på Gullbergs Bro minigolf vid Lisebergs Camping 😀Jag gick ju och vann ett säsongskort förra säsongen när jag var med i Gullbergs Bro Open !! Lite ringrostig idag , men men det var ju första spelet i år . Jag kommer igen 😎

Moa stack och shoppade på Allum med en klasskompis , har gått några timmar nu 😅 Så Skickade ett mess och fick detta svar tbx 😱 Sista gången jag skickar henne på shopping 😉

Liite kul blev det jue,,, tanken på att de skulle kunna gå och prova typ alkohol i Provrum när den åldern kommer för mina kidz. En jättebra och lugnande idé tycker iaf jag 😎 Kan ju skoja om det i detta läge när det var shorts det handlade om. Hade inte varit kul annars.

Imorgon är det träning och frisören på schemat !!

Ha det gott !!


Likes

Comments

... Fyllde12 år i måndags !!

Älskade , galna , roliga , envisa och alldeles underbara dotter 😍

Firandet tjuvstartade vi med på SöndAgen så vi fick en hel ledig dag att fira henne ordentligt.

Innan hon gick till skolan stekte jag "amerikanska Pancakes" som hon önskade 😋 Och de blev faktiskt vansinnigt goda.Sedan kom vi överens om att blinka till varann kl 10.43 , för det är klockslaget hon är född på 😉


En fundering jag haft ang klockslaget man är född på är att min dotter som är född nästan till lunchtid har aldrig gillat eller kunnat äta frukost. Hon vill helst ha riktig mat till frukost. Och hon har lätt för att sova längre på morgonen.

Min son som är född ca kl 8 på morgonen har alltid varit morgon pigg och inga problem att äta frukost direkt.

Och jag då som är född kl 3.15 på natten. Och alltid vaknar vid 3-4 tiden på natten och snurrar.

Har klockslaget vid födseln betydelse för hur man är ? jag är nog nästan övertygad om det.

Hela veckan har gått i en rasande fart ,,,

Lördagen tog mig till Skatås på Gym träning, kallbad och bastu ... Brukar vara tomt där när det är dags för Göteborgs Varvet . Jag har inte varit med och sprungit på några år , för mina knän sa till mig att inte springa på hårt underlag. Men sista gången jag var med så sprang jag på 1,41 om jag inte minns fel ... 🏃♀️ Kan sakna det både för löpningen och folkfesten. Men det var inte helt fel att hänga en stund vid Skatås poolen heller

En snabb sväng på stan idag för att inhandla några saker som jag skjutit upp. Trivs inte i stan längre på det sättet som jag gjorde när jag var yngre . Nu gör jag en plan innan jag ska shoppa , sedan snabbt hem igen. 😎

Nu Mot Skatås igen innan de stänger ... 💪👊🚴♀️För att ladda för kommande vecka !!!

Carpe Diem !!

Likes

Comments