Header

Nu börjar jag blogga på vimedbarn.se istället, tack nattstad för våran fina tid tillsammans! Kommer att ha kvar denna blogg utifall att jag ångrar mig och är ju alltid kul att kunna gå tillbaka och läsa gamla inlägg.

Så numera hittar ni mig på http://ullann.vimedbarn.se

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments


Tänkte svara på "gravidfrågorna" här istället för i en video, har helt enkelt ingen ork att göra en video idag.

1. Bebisens storlek den här veckan - Bebisen är ca 21 cm ifrån huvud till stjärt, och väger i början av denna vecka ca 565 g och i slutet av veckan ca 665 g.
2. Hur långt gången är jag - Gravidvecka 24 (23+0)
3. BF datum - 20e Januari
4. Total viktuppgång - 12 kg
5. Mammakläder? - Inget nytt faktiskt, nästa inköp blir nog att hitta fina och bekväma amnings-bhåar
6. Sömn - Sömnen är helt klart bättre den här veckan än förra, går inte upp och kissar lika ofta utan nu rör det sig om 1 gång per natt. Det verkar variera väldigt mycket haha!
7. Bästa händelse den här veckan - Måste ha varit när jag låg i sängen här om dagen och bebisen sparkade jättehårt, det har hon aldrig gjort förut. Har bara känt ganska svaga buffar förut, men nu märker man att hon har blivit större och där med sparkar hårdare. Riktigt mys!
8. Rörelsen - Som jag skrev nyss, hon sparkar hårdare nu.
9. Craving - Ingenting..
10.Humör - Upp & ner, ibland är jag jätteglad och ibland kan jag börja gråta utan anledning haha.
11. Symptom - Idag vid lunchtid kände jag av lite illamående som kom i några minuter, var nästan så att jag fick gå & kräkas. Var även väldigt hungrig då så kanske var därför jag mådde illa, men det gick över när jag åt ett äpple.
12. Kön - Fortfarande 80 % chans en tjej, men vi har faktiskt vant oss vit tanken att inte veta helt säkert. Vi blir glada vilket kön det än blir på bebben!
13. Sammandragningar/Förvärkar - Inget den här veckan.
14. Naveln ute eller inne - Inne
15. Känslor & tankar inför graviditeten - Samma som förra veckan, väldigt positiva tankar och nu när veckorna flyger förbi så börjar ju tankarna kring förlossningen smyga sig på mer och mer. Men konstigt nog så känner jag mig lugn inför det, och jag är nästan lite taggad! Såklart är jag även nervös eftersom jag inte vet vad jag ska förvänta mig, utan jag får helt enkelt bara följa med i svängarna. Men än är vi inte där haha, är ju ganska många veckor kvar!
16. Vad jag saknar - Inget speciellt som jag kan komma på nu.
17. Vad jag ser fram emot - Fortfarande att få ordning på barnrummet, och självklart bebisens ankomst.
18. Milstolpe - Den här frågan är så svår, vet faktiskt inte!
19. Nytt till bebisen - Inget nytt den här veckan, men har ju köpt ganska mycket kläder som jag ännu inte visat så kan visa det vid ett senare tillfälle!
20. Nytt till mamma - Ingenting.

Likes

Comments

Härliga fredag! Jobbar till kl 1, sen blir det att invänta min älskling som slutar kl 15, och då ska vi åka och kika på en soffa. Vi hörs sen, puss

Likes

Comments

Hej allesammans! Hur mår ni där ute? Jag mår bra, är dock trött som vanligt.. Igår när jag skulle gå & sova så var jag både hungrig och hade väldigt, väldigt ont i ena smalbenet av någon anledning. Har haft det förut några gånger, det känns som växtvärk ni vet? Som man hade när man var liten.. Sjukt konstigt att jag har den typen av smärta ibland, vet inte om det är gravidrelaterat men något beror det ju på iallafall.

Försökte somna ändå men det gick verkligen inte, tillslut gjorde det så ont att det kändes som att mitt ben bokstavligen höll på att gå av!!! Så då tog jag en alvedon och då gick det över.

Nu är jag hemma hos föräldrarna då jag ska jobba ikväll (dom bor nära mitt jobb). Så nu ligger jag i badkaret med en kopp kaffe och tar det lugnt. Mys! Vi hörs sen. Puss

Likes

Comments

Inatt hände något som jag aldrig har varit med om förut, jag vaknade där vid ca halv två och skulle gå och kissa (som vanligt under nätterna haha), gick och la mig sen igen på sidan och försökte somna om men låg ändå vaken i kanske en halvtimme, då kände jag lillans sparkar jättetydligt!!! Jag har aldrig känt henne sparka förut när jag legat på sidan, utan bara på rygg av någon konstig anledning, men inatt kände jag henne ordentligt. Det var så himla mysigt, låg och höll mig på magen tills jag somnade om. Åh vad jag längtar efter att få träffa dig❤Igår köpte jag det första "tjejiga" bebisplagget någonsin, så kommer det ut en liten pöjk så får han helt enkelt rocka rosa.. ;)

Likes

CommentsIdag gick vi in i gravidvecka 22, tycker veckorna går så sjukt fort! Hänger knappt med haha.

"Bebisen är nu ca 19 cm lång från huvud till stjärt och väger ca 370 g i början på veckan och 450 g i slutet av veckan. Barnet växlar mellan sömn och vakenhetsperioder och har redan en egen dygnsrytm. När du vilar är barnet kanske som mest aktivt medans det vaggas till sömns när du håller igång."

Att bebisen är som mest aktiv när jag vilar stämmer verkligen, så fort jag lägger mig i soffan och tar det lugnt brukar jag känna hennes små sparkar, och när jag är uppe och går känner jag henne inte alls lika mycket.

Jag mår iallafall bra som alltid haha, så det är skönt! Har väl inte så mycket mer att säga, snart ska jag mysa ner mig i soffan framför idol och lite varm choklad hade jag tänkt. Vi hörs! Puss

Likes

CommentsKroppen är otrolig, att man kan bära på en annan människa är otroligt! Det bästa med att vara gravid är helt klart när man börjar känna bebisen röra sig där inne, att få känna att man verkligen har en liten människa inom sig.

Jag har nu burit på vårat barn i tjugo veckor och fem dagar, och redan så känner jag så himla mycket kärlek för det barnet. Jag älskar h*n oerhört mycket redan, jag är så beskyddande om h*n redan. Det måste ju vara äkta kärlek, vad annars?

Jag undrar vem du där inne kommer att bli när du växer och blir större, och att jag och min älskade Robin kommer att få vara med om det känns så jäkla roligt! Jag känner mig så lyckligt lottad, att få ha den finaste sambon i världen vid min sida, och att vi snart kommer att få ha vårat barn i våran famn.

Likes

CommentsMyser hemma hos mamma & pappa med lite äppelpaj som jag bakade tidigare. Mysig söndag!

Likes

Comments