Det här nya idealet som växt fram,
det nya lika skeva idealet gömt bakom inbillad "jag är stark och självständig".

Det nya sättet att vara kvinna, i samma trånga utryck, ytan hård och vacker.

Vi som är lika ytliga och självmedvetna och självkritiska som alltid har nu lärt oss att höja våra röster.
Äntligen!! Ja, så bra<3 Men, alltså, denna roll är lika utmattande.

Det är lätt att våga stå för sina åsikter nu<3 Finnas och ha en röst.. SÅ LÄNGE EN KÄNNER SIG VÄRD NÅGOT, åtrådd? HON ÄR FRI MEN LIKA FÅNGAD I SITT EGET HUVUD OCH DÄR HAR HON LÄRT SIG ATT VARA STENHÅRD MOT SJÄLV SJÄLV, samtidigt som hon nu lär sig vara hår mot världen och göra vad hon vill, slå tillbaka. Rollen är inte så befriande
mer högljudd.
Inte för att det är fel, att vara högljudd och kvinna. Bara energikrävande. Jag slåss hela tiden, med mig själv och med världen. Jag hatade min kropp och svalt den nästan sönder, jag hatar världen som fått mig att känna så för jag VET att det är den det är fel på men känslorna är redan betingade.

Nu tar vi vår plats men på vilka villkor? Samma som alltid. Samma press på hur vi ska se ut, låta, utrycka oss. Det SKA vara vackert. Vackert på ett sätt som nu också får vara kaxigt. Det är ju sexigt? Men inte groteskt, nej aldrig naket på ett fult sätt. Den delen av kvinnan är fortfarande inte verklig och får bara ta plats i våra egna huvuden och blir alltså något att definiera sig med, äcklet, det jag egentligen är. Under sminket, under täcket.

Jag ser på kvinnliga musiker som tar plats, skriker FUCK YOU till patriarkala strukturer och temat är: I DONT NEED A MAN. JAG ÄR BÄST. Jag är bäst i mina långa barbie-ben, röda läppar och glitterklänning.

HOW TO BE A MODERN GIRL:

-VAR SJÄLVSÄKER
-och modig
-och smart
-men öm
-och känslig
-men självständig
-och talangfull i ditt sätt att utrycka ditt förryck via valfri konstform
-Och trendig!!
-möjligen medvetet trashy
-och arg
-var osminkad men MINST LIKA VACKER
-och smal (men lev stolt på skräpmat. Vegansk skräpmat och öl och godis)

Och viktigast av allt ska en inte bry sig eller följa nån sån här jävla lista (fast varje punkt är livsviktig :s) för en är ju SMART och FULLT MEDVETEN om att hon är lurad att känna sig ful och otillräcklig när hon är en verklig person och inte spelar rollen kvinna-alltid-betraktad-utifrån.


VÅGA VARA VEKLIG jag vill inte vara

spegelsjuk.


jag vill känna mig fri fri fri fri

uppleva livet bara

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Det finns inget som hindrar mig från att älska mig själv, det så himla viktigt att påminna sig om det ibland. Det finns verkligen inga gränser, förutom MINA sätt att värdera mig själv utifrån egna och inpräntade ideal. Det är svårt men samtidigt väldigt befriande, att tänka att det inte finns några yttre faktorer, bara fiktiva väggar som jag kan gå igenom. Om jag är snäll mot mig själv på riktigt. Det är läskigt, att vara konstruktiv, att lita på något, att lita på sig själv. Det är lätt att vara destruktiv, att njuta av arg musik och cigaretter. Jag känner mig tvivlande, trött. Men jag vet att det blir mjukt igen och min insida är täckt av sammet, jag ska sova och vila och försöka drömma något nice för en gång skull. Något som får mig att vakna med en bra känsla.

Likes

Comments

Dagen har tickat och innehöll för lite luft, jag fick svårt att andas och musiken på kafét blev bara huvudvärk. Jag försökte skriva, ritade lite på rosa papper och blev orolig av kaffet. Tillslut blev jag så stressad av tristess att jag satte mig på marken och pillade på mina tår. Nu är jag hemma hos vänner som lagar linssoppa och vi gör drinkar och äter julgodis. Det känns lite bättre. Jag försökte skriva dagens kärleksdikt till mig tidigare men det gick verkligen inte. Jag ska bara mysa nu och försöka igen om en stund.

Likes

Comments

Jag är mätt och klädd i något varmt och jag snöar, det snöar, jag förlåter mig själv för att jag rökte de där onödiga cigaretterna på lunchen. Jag tar hand om mig nu. Jag matar mig med filmer, utsikt, julkänslor och choklad. Jag målar mina naglar glittriga för min egen skull, för att de ska glittra. Jag skriver kärleksdikter till mig själv. Puss på mina axlar. Jag kan göra vad jag vill. Typ. Det är okej och inte veta vad man vill. Jag log flera gånger idag, kanske var jag glad jag har i alla fall försökt. Jag ser verkliga personer överallt, på tåget, tusen tankar jag inte hör. Spännande. Jag är lite trött på rösten i mitt huvud, hur den låter och får mig att känna mig självupptagen. Jag vill inte vara så självupptagen, men tåget är tyst. Jag vill se en film eller höra någon annans oformulerade röst i dennes huvud, intryck som glider iväg, okopplade. Jag såg en film, intrycken gled iväg, helt okopplade och musiken samspeltare inte alls med resten, jag älskade det! Jag måste sluta vara fittig mot mig själv, och köpa nya skor, mina är ur funktion.

Godnatt och godmorgon pussar.

Likes

Comments

Igår för att fira vår första första advent bakade jag och Rikki lussebullar. Jag bakade en skitsnygg lussevagina som jäste sig alldeles oklar i ugnen och det tog flera timmar innan vi var klara. Vi lyssnade på Elvis och dansade och kladdade och kom fram till att vi aldrig mer ska baka. Sedan bjöd vi mina föräldrar på fika, drack spetsad glögg och kände oss oproportionerligt stolta! Imorgon ska jag köpa en chokladkalender, nu är jag på jobbet och äter bananer.

Likes

Comments

Jag är så fin inuti, täckt av sammet, mjuk och varm och det luktar doftljus. Det är inte nog sant, men mitt hår luktar gott och nytvättat och jag är så snäll mot mig själv och jag älskar verkligen människor och det är ganska fantastiskt. Det finns en bok av dagar framför och bakom mig och tusen blommor att plocka och röka och små mörka gränder att gå på.. Allt händer inte på en gång men istället för att så ofta se nuet som en lucka tomrum vill jag känna nuet som ett andrum när allt är lugnt och vitt och långsamt. Vitt som snön som virvlar oroligt i mitt fönster, det är ju jul! Det är julpyntat inom mig och jag är vacker och jag smakar som en lussebulle. Jag har bestämt mig för att TA HAND OM MIG och varje dag skriva minst en text som denna då jag tackar mig för att jag är jag. Jag är fylld med dikter, gift och doftgräs. Det finns ett lugn som en dimma och jag har rötter från mina fötter och en blåsande frihet, blåsande könslostorm jag lyckas leva och jag svalkar mig när det blir för varmt. Havet svalkar mig<3 Jag känner människor som är en sån där där mjuuuuk varm rosa som man vill måla sina väggar med, måla sina naglar med och om jag nånsin ger ut en liten bok ska den vara sådär mjuuukt varm rosa som mina vänner<3 Allis, alkis, Alex, Alice, love you long time.

Likes

Comments

Det är så jäkla skönt att vara hemma ibland. Oftast vill jag inte. Jag vet inte vad jag är rädd för, mitt rum? Oftast känns det lättare att vara någon annan stans. Ikväll stannade jag hemma, jag har jobbat och ska upp och jobba imorgon bitti, lika bra kände jag. Och nu sitter jag här med lite pepparkakor och vin (suck) och försöker skriva. Jag skriver på olika dokument, oavslutade historier och hackiga dikter. Det är mysigt. Jag tände mitt jesusljus och jag lyssnar på Love theme från twin peaks. Mina föräldrar med sina vänner skrattar och dricker under mitt golv, det känns tryggt, snart ska jag ner och fylla på mitt glas. Först byta tampong. Allt är rött just nu, min bakgrund och min dricka och mina naglar och mitt läppstift och stearinet. Listan kan göras lång och onödig. Igår drog vi till Marie Laveau och det var trångt och varmt. Inget särksilt. Men jag älskar mina vänner på avstånd och snart kommer Richard hit hoppas jag. Och där nere bakar dem blåbärskaka.

Likes

Comments

Nu sitter jag med utdragen musik och godis och drar ögonskugga över mina ögonlock. Hemma framför min lilla spegel, jag försöker att inte tappa bort mig i tomma reflektioner men har det ganska mysigt ändå. Det är mysigt att hänga med mig själv så här innan jag ska ut, jag har tänt ett litet ljus på bordet och sippar sakta på mitt vin. Snart ska jag ta bussen in till slussen och träffa vänner, smaka på kvällen, frysa, röka, skratta osv. Sedan tar vi nattbussen hem, sedan somnar vi trötta och nakna och imorgonbitti ska jag jobba, andas, servera te och fruktbuffee.

Det är löningfredag, jag har inte jobbat och inte fått lön. Förra månaden reste jag runt i Europa a la birgitta stenberg och gjorde av med alla sparpengar, nu är jag pank, sippar på vin från mina föräldrar.. Pussa på fredagen

Och lyssna på Jag kan inte sova med Barbro Högberg♥

Likes

Comments

Det var Stockholms poesifestival, dikter blandades med jazzband på scenen. Musiken vibrerade i mina fingrar och jag skrev osammanhängande texter i telefonen.

Vi råkade hamnade mellan två författare, jag var stora ögon, de bjöd på vin och vi var unga. Jag var vacker, åh, så spännande! De tittade på mig och jag var inte ens där, de var stora ögon och ytan stenhård. Jag var vacker och det var allt de pratade om. Det var läskigt.

Stockholms poesifestival, litteratur och konst och känslor är viktigt menar vi. Men vi gömmer oss bakom ironi, skönhet och vinglas för att ha något att hålla i.

Fuck denna uttjatade estetik (tunna flickor, svarta kaffe, svarta kläder, stackars poeter med sin starksprit).

Jag vet, det är läskigt att vara naken, men FUCK den enkla vägen! Alltid den enkla vägen till självförverkligande, vi faller in i mallen, faller in i det estetiskt redan tilltalande. Röda läppar, sorgsna cigaretter, lägger sig lager på lager och ytan blir platt och sval och stenhård. Fuck det där.

Jag tror bestämt att verklig skönhet är ojämn, hysterisk och naken, mjuk och gammal och ett litet trotsigt barn, oförutsägbar.

Alex i sitt sovrum: Stannade plötsligt, hon vägrade dansa mer. Skämdes (eller skrämdes) av hennes och världens besatthet utav skönhet. Alltså inte den typiska vi ser på TV, utan den vi söker i allt vi gör. Rörelser, penseldrag, pianoslag. Plågsam och sorglig kanske för att den inte går att hålla i, den sprakar till för ett ögonblick sedan rinner den av och vi vet inte varför.


Puss

Likes

Comments

Här spelar dem mysjazz och jag dricker morgonkaffe.

Likes

Comments