Gårdagen var inte precis som jag hade tänkt mig. Jag vaknade vid 7 på morgonen av att jag hade såååå sjuuuukt ont i min stortå/fot. Asså det gjorde verkligen så galet ont, kunde inte ha något emot tån för då kändes det som att den skulle gå av. Trodde helt ärligt att jag hade brutit tån i sömnen för jag kunde inte böja tån vare sig uppåt eller nedåt. Tillslut somnade jag om och vaknade runt halv 10 men låg kvar i sängen ända fram tills halv 12 för jag vågade helt ärligt inte gå upp. Det gjorde verkligen jätteont så jag visste ju redan från början att jag inte skulle kunna gå på den foten så därför vågade jag inte gå upp. Tillslut masade jag mig upp ur sängen och att gå på foten var helt uteslutet. Det gick verkligen inte. Jag lyckades halta ut i vardagsrummet där mamma och pappa var och klagade till dem över hur ont jag hade vilket slutade med att de ringde vårdcentralen. Fick en tid vid 5 i 2 så de skulle kolla på tån.

När jag hade fått den undersökt kunde de konstatera att jag har en inflammation i senan som går till stortån. Min fråga är HUR ÄR DET ENS MÖJLIGT??? Men asså ni hör ju, inflammation i en sena till stortån? Jag har inte ens gjort något konstigt den senaste veckan som kan ha orsakat det så inte ens läkaren förstod hur jag hade lyckats! Så nu går jag på Ipren och Alvedon tre gånger om dagen för att få bort lite av smärtan och få ner inflammationen! Så de närmaste dagarna kommer det inte vara mycket aktivitet på mig just för att jag inte kan gå ordentligt på foten! Idag är det bättre, troligen för att jag tog tablett direkt när jag vaknade men det känns bättre i alla fall, så det går åt rätt håll! Men jag kan fortfarande inte gå normalt på foten utan får gå snett på foten... SUCK med stora bokstäver!!

Spenderade hela dagen i sängen (i princip) vilket betyder youtube, vloggar och musikvideos! Tittade på mina gamla favoritlåtar/musikvideos! Inte så länge sedan de här släpptes men ändå så man "glömmer" bort dem och får en "juuuuste" känsla när man ser dem/hör dem!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Då och då ramlar det faktiskt in lite frågor, både här och andra medier eller In Real Life, so to say. Så tänkte ta upp de absolut vanligaste frågorna!

Hur länge har du och Mikael varit tillsammans?

Vi har varit tillsammans i ett halvår, eller om man ska vara petig så har vi varit tillsammans i ett halvår om typ en vecka men ja, ett halvår!

Eftersom att du kollar hästnet hela tiden, ska du köpa häst?

Hmm asså hur svara man på denna... Ja jag ska köpa häst men samtidigt nej jag ska inte köpa häst - typ! HAHA! Tyvärr finns det nog inget riktigt svar på denna frågan för svaret beror heeeelt på vem i min omgivning du frågar ;)

Tjänar ni pengar på bloggen? Isåfall hur mycket?

Ja vi tjänar pengar på bloggen, hur mycket tycker jag faktiskt inte är väsentligt att ta upp. Precis som att jag inte skulle skriva hur mycket jag tjänar när jag jobbar, hur min och Alvas inkomst ser ut hör inte riktigt hit till bloggen tycker jag. Men ja, vi tjänar pengar på bloggen!

Varför umgås du med så många som är yngre än dig?

Jag själv kan verkligen inte se problemet i att umgås med någon som är yngre. För mig har ålder aldrig varit något som väger tungt i valet av vänner eller what so ever. Jag umgås endast med de jag klickar personligt med! Inte för att vi har samma intresse, går i samma klass, har samma stil osv. Sen är det ju så att jag träffar vissa oftare just för att vi har samma intresse som t.ex. de jag hänger med i stallet! Men vi umgås ju inte bara för att vi har hästar som gemensamt intresse. Det var det som förde oss samman men det är inte det som håller oss samman utan det är att vi har sjukt kul tillsammans - med eller utan hästar!

Detta gör ju även att jag umgås mindre med vissa. Jag har många vänner som jag inte umgås så mycket med och det är helt enkelt för att vi har olika intressen och ägnar oss åt olika saker i livet. Men när vi väl träffas har vi inga problem med att hitta samtalsämnen, skratta osv!

Så för att återgå till frågan, jag umgås inte med åldern utan med personligheten!

Hur orkar du vara tillsammans med någon/Hur orkar ni träffas hela tiden?

Den här frågan är nog den mest tröttsamma frågan man får när man är i ett förhållande. Den kommer titt som tätt av både personer man känner och inte känner. Jag kan förstå att man frågar frågan men ändå kan jag verkligen inte förstå! Jag hade ju inte valt att gå in i ett förhållande med någon som jag inte gillar att umgås med? Eller? Jag kan inte se skillnaden mellan att umgås med en partner och en bästa vän, för i mitt fall är det samma person. Men vad är det som skulle vara jobbigt? Jag kan verkligen inte se det jobbiga! Jag kan förstå att det är jobbigt att umgås med en partner om man bara sänker varandra eller har ett allmänt trassligt förhållande men eftersom att det aldrig har hänt mig kan jag inte heller förstå det jobbiga!

Samma sak med frågan om det inte är jobbigt att få hålla på med andra? Men asså, va, ursäkta? Det är ju inte så att jag inte får hålla på med andra, det är att jag inte VILL hålla på med andra? Om man känner att man inte FÅR hålla på med andra är det verkligen dags att gå ur förhållandet! Det är STOR skillnad mellan att inte få och inte vilja! Sånt här får mig verkligen att skaka på huvudet och bara sucka!

Hur redigerar du dina bilder på Instagram?

Det varierar, just nu använder jag mig av VSCO filtret A6 och de andra redigeringsverktygen i appen! Förr använde jag Fliterra väldigt mycket och jag gillar fortfarande den appen skarpt eftersom att man får väldigt fria händer tack vare kurvor verktyget osv! Liknar Photoshop så antagligen därför jag gillar den eftersom jag "känner igen mig".

Är det inte jobbigt att alla dina vänner har häst och inte du?

För det första har långt ifrån alla mina vänner (i stallet) hästar, så att säga att alla har häst förutom jag är ju inte riktigt rätt! Men det är klart att det känns lite, det är klart att jag också vill ha min alldeles egna att utvecklas med och rida ut på! Men jag är ju inte sur/arg för att några av mina vänner har häst, snarare tvärtom! Jag tycker det är superkul, både att se dem utvecklas och för att det finns så mycket att hjälpa till med!

Så det är väl inte jobbigt att andra har häst och inte jag, en dag är det min tur att ha min alldeles egna så jag kan inte se någon anledning till att sura över det!

Hur har du fått så många följare på instagram?

Hur jag har fått så "många" följare på instagram? Hahaha den brutala och extremt ointressanta anledningen är Alva Svensson och Emilia Bunjevac <3333. Haha det är faktiskt så att för typ varje bild de taggar mig i tillkommer det 5-6 nya följare! Ibland kommer det nya följare ifrån att jag länkar min insta på bloggen och ibland via hashtags under mina bilder. Sen följer vissa av de jag börjar följa tillbaka, mestadels inspirationskonton osv då men jaaa, det är typ så jag har fått mina "många" följare! Tycker väl inte direkt att de är så många men jaja... hahah!

Hur ofta shoppar du egentligen?

Frågan jag helst undviker... Hehe... Alldeles för ofta egentligen! Men lever efter filosofin att man måste köpa nytt innan man slänger ut! Vill inte rensa garderoben och sen stå där utan något att ha på mig så köper och rensar sen! Tyvärr händer väl det där rensar stadiet inte så ofta men ja.... Enligt alla andra shoppar jag för ofta och enligt mig lagom ofta! ;)

Sen är det ju faktiskt så att jag inte spenderar förmögenheter varje gång jag shoppar utan jag älskar att fynda på rea! Troligen därför det blir så ofta också, för det finns alltid något ställe med rea!


Om ni undrar något är det bara att ställa frågor så svarar vi! Ibland svarar vi i kommentarfältet och ibland via blogginlägg!
Ha det bra!

Likes

Comments

Utanför fönstret blåser det halv storm och regnar! Hade det varit en vanlig vecka med jobb/skola hade jag nog verkligen inte varit positiv till detta men eftersom att jag är ledig och kan pyssla med vad jag vill så njuter jag faktiskt lite av detta väder!

Att regnet behövs nu är det ingen som kan säga emot, vår gräsmatta har bokstavligen varit gul i typ två veckor! Så att det regnar idag gör mig inget, hellre att det regnar och blir grönt igen! Imorse när jag vaknade hemma hos Mikael låg jag och drog mig till tio, vaknade egentligen vid 9 men eftersom att det ändå var dåligt väder och jag inte har bråttom till något låg jag kvar och kollade igenom alla sociala medier ca 5 gånger samt hästnet... Mmmhh.. Det lämnar vi där tycker jag...

Innan jag traskade hemåt gick jag förbi maxi och köpte lite nagelgrejer så det ska jag sätta mig och pyssla med nu när det ändå är typiskt mysväder! Ska även fixa lite i mitt rum, bara för att jag kan och för att jag vill! Inte för att jag måste, det är nog bästa känslan! Att göra något för att man vill och inte måste!

Jag kan tänka mig att många är bittra över väderprognoserna inför veckan eftersom det till största sannolikhet kommer regna och vara molnigt varje dag! Men nu ska jag vara lite sådär äckligt positiv och påminna er om allt mysigt man hinner med nu när man ändå inte kan vara ute! Nu kan man sitta inne med smågrejer och sega sig utan att få dåligt samvete över att det är fint väder ute och man är inne! Och kom ihåg..

Likes

Comments

Ett år tillbaka i tiden, då var jag i samma stad som nu och i samma lägenhet! Men jag är långt ifrån samma person som jag var då! Jag anser faktiskt att det är ganska nyttigt att titta tillbaka i tiden och granska sig själv lite, hur har du förändrats?

Måååånga saker jag har gjort i mitt liv får mig att skratta, skaka på huvudet och undra hur sjutton jag tänkte då och hur jag betedde mig! Men jag tror det där första ordet jag skrev är viktigt, skratta! Att acceptera det som har hänt och kunna skratta åt det senare i livet eller ta lärdom av det! Sånt tycker jag är viktigt!

För ett år sedan, om vi kollar på mig, var det verkligen känslor åt alla håll! Killen som jag egentligen var kär i velades med fram och tillbaka, den andra killen som helt klart ville ha mer kontakt hörde av sig gång på gång medans jag var lite avvaktande och samtidigt försökte få en tredje kille som jag inte kunde sluta tänka på att få upp ögonen för mig! Ah men ni förstår ju vilket kaos va?? Allt jag kan säga är att jag inte hade agerat så som jag gjorde då idag! Jag gjorde det otroligt komplicerat för mig själv och det fick jag tillbaka sen! Onödigt men lärorikt! Sen var jag ju inte själv med att skapa denna soppan utan det var även två, till och med tre andra personer som hjälpte till att röra om i grytan! Alla gjorde väl saker som inte var sådär jättesmarta någon gång och jag kan tänka mig att det var många sömnlösa nätter även där! Men jag står mitt kast och vet mycket väl hur inblandad och skyldig jag var! Och det är det jag vill komma fram till, det jag vill nå ut med till er!
Det är viktigt att kunna se tillbaka och förstå vad som gick fel! Inte för att man ska älta det fram och tillbaka utan för att man ska lära sig något och slippa gå igenom det igen!

Förra året var en galen känslomässig resa men det är tack vare den jag står tryggt och säkert med Mikael! Det är tack vare den jag inte längre blir osäker varje gång någon ifrågasätter mitt förhållande, vilket har hänt många gånger! Och det är tack vare den jag verkligen litar på mina känslor och även andras känslor!

Jag vet mycket väl om att jag kan bli oerhört komplicerad ibland! Det är också viktigt att se och förstå med sig själv, hur är det för andra att förstå mig och hur uttryckt jag mig för att andra ska förstå? En av mina svagheter när det gäller att uttrycka mig så andra förstår är när jag blir sårad! Jag har aldrig varit bra på att visa när jag blir ledsen utan stänger hellre in mig och övertänker det flera miljoner gånger! Det är inte bra och det vet jag, det är något jag försöker jobba på och har blivit mycket bättre på ifall man ser tillbaka till förra året! För ett år sedan byggde jag inne så många grejer att när den sista lilla lilla skitsaken kom blev det för mycket och jag rasade samman! Vi kan väl för enkelhetens skull kalla det för starten på mitt känslomässiga kaos förra året! Det fick många konsekvenser och många kontakter bröts vilket inte gjorde saken bättre, just då. Men precis som jag skrivit tidigare så tog jag lärdom av även detta! Idag mår jag bättre än någonsin! Det är klart att jag har mina downs ibland, men jag har lärt mig att inte göra så stor grej av det! Numera är det bara att rycka på axlarna, skaka av sig det och hålla huvudet högt så löser sig det mesta istället för att bryta ihop och börja lägga sig i allt!
Jag tror faktiskt att det var nyttigt för mig att få mina så kallade safezones och tryggheter bortdragna ifrån mig! När de ja kände tillit och styrka hos försvann lärde jag mig att känna tillit och styrka hos mig själv! Det tog tid men numera behöver jag inte någon annans backup för att klara mig!

Det här är något jag tänker på ibland när jag ser andra människor, ofta yngre än mig själv men ibland samma ålder och även äldre, som är i den situationen jag var i för ett år sedan! Jag tänker ofta att många skulle behöva lära sig att bli trygga och starka i sig själva! Att se förvirrade människor och kunna känna igen sig så väl är både skrämmande och fascinerande på samma gång! Skrämmande för att jag vet hur det känns men fascinerande för att vi är så många människor som fungerar på samma sätt och som går igenom ganska liknande saker!

Så till alla er förvirrade själar där ute vill jag bara säga att det blir bättre! Lita på dig själv och din magkänsla och jobba med dig själv! Hitta ditt självförtroende och var din egna styrka! Men glöm heller inte bort att det är bra att ha en stöttande pelare någon gång att falla tillbaka på! Det kan vara vem som helst, kompis, syskon, förälder, u name it! Det enda viktiga är att det inte tar energi ifrån dig utan bara ger! Försök även se dina nära, är det någon som har det jobbigt nu och kan du vara deras stöttande pelare?

Likes

Comments

Keps - carlings // tröja - Gina tricot // shorts - Nelly.com // skor - DinSko // plånbok - DonDonna

Likes

Comments

Tja! Läget? Här är det bara bra! Chillar nere i Karlskrona i några dagar, bättre väder här än det är hemma så känns helt ok! Gårdagen spenderades i bil, 7 timmar, hur kul? ":)". Kompenserades upp med shopping i alla affärer med rea vilket är typ alla! Final sale skyltar sitter i nästan varje affär, går det ens att vara på dåligt humör då? Har köpt sååååå mycket snyggt!

Lite bilder ifrån de senaste två dagarna! Kjolen och plånboken köptes in idag! Älskar!!

Likes

Comments

Igår blev det lite trim i paddocken på carmen! Små skutt och en lång studs. Hon blev riktigt fin på slutet men ibörjan var hon bara pigg och ville springa iväg. Pigg trots att hon var död när jag red fram men slutade riktigt pigg och glad- hinder e kul

Likes

Comments

Morgonen/fm bestod av ridning. Började med de lugna, Soria och Lotti. Avslutade med Melinda och Carmen. Självklart hade jag glömt nyckeln till sadelkammaren så Melinda och Carmen reds barbacka och de var himla fina båda två! Kändes väldigt bra och det är så jävla gött och rida barbacka samtidigt som det är så jävla jobbigt. Red liksom seriöst på båda utan sadel och det blir jäkligt varmt men det är jävligt gött för man får verkligen jobba.

Tror båda hästarna gillade utan sadel för båda var super fina verkligen! MEEE LIKE

Likes

Comments