View tracker

Fortfarande lite grejer som ska fixas, köpas in osv men det blir jättefint! Supernöjd hitills!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

In the making... grejar och fixar till 1000! Detta kommer bli bra!

Likes

Comments

View tracker

Jo som ni ser är inte Trissi den lättaste att gå med, lite smått galen och vild! Vi tränar varje dag på att hon ska lyssna på mig, ibland går det bättre och ibland sämre..

Likes

Comments

Något jag tycker är extremt viktigt är att älska sporten/aktiviteten man håller på med! Man ska inte hålla på med den bara för att kompisarna gör eller för att mamma & pappa vill! Jag ÄLSKAR verkligen min sport, ridning är verkligen något av det bästa jag vet! Varför jag älskar det kan jag faktiskt inte riktigt sätta ord på, det är bara känslan liksom. Men om jag skulle göra ett försök skulle jag säga att det är för att man samarbetar med någon man inte kan prata med. Hästen kan inte förstå det jag säger och jag kan inte förstå det den säger, ändå kan vi samarbeta i harmoni och bli avslappnade båda två! Det är något utöver det vanliga tycker jag!

Målet med all ridning (för mig iallafall och förhoppningsvis för alla andra) är att få den perfekta harmonin och timingen när man rider. Målet är inte att vara bäst, målet är att rida på hästens villkor. Det är verkligen det absolut viktigaste tycker jag! Är ens enda mål med ridningen att bli bäst har man missuppfattat vad det hela går ut på och borde kanske välja en sport där man tävlar enskilt och inte som ett ekipage med en annan levande varelse. Det finns ingen ursäkt i världen som gör det okej att pressa sin häst utöver vad den klarar av för att man själv vill bli bäst! Så tänker jag i alla fall!

Ridsporten är ganska ömtålig eftersom att vi handskas med levande djur och alla har sina egna åsikter om hur de bör ridas och tas om hand om. Alla har sina egna uppfattningar och kunskaper. Vissa tycker hästar ska gå på lösdrift och ridas med repgrimma en gång i veckan, vissa tycker att hästar ska gå max 4 timmar i hage och ridas 7 dagar i veckan, vissa tycker på något annat sätt osv osv osv, det finns miljoner olika åsikter och varianter att kombinera träning med vila och foder! Det är något ridsporten borde bli lite bättre på, att acceptera varandras åsikter, sålänge hästen inte far illa så tycker jag att man ska få ta hand om sin häst på det sättet man tror är bäst. Särskilt eftersom att alla hästar är precis lika olika som våra åsikter så alla hästar kan inte skötas om på samma sätt. För vi alla gör ju det här för att vi älskar våra hästar och jag vill inte tro att någon skulle vilja sin häst illa med flit!

Mitt tankesätt med häst är att hästen går före mina egna behov. Om jag lägger upp en plan för ett ridpass eller rider en träning, då rider jag det och fortsätter inte med massa annat. Skulle det vara något som absolut inte fungerar då vill jag gärna få igenom det så man avslutar med att det gick, sen räcker det liksom. Jag skulle inte tycka att det skulle kännas okej att trimma vidare på massa saker bara för att jag själv tycker det är kul, förstår ni vad jag menar? Har jag ridit en träning skulle jag inte efter träningen fortsätta rida på sånt jag själv vill träna på. Är träningen slut så är den, samma sak om jag lägger upp ett eget ridpass, då tränar jag på det jag har tänkt och sen när det går bra och jag har fått igenom det jag velat få igenom då slutar jag där. För att sluta på topp liksom! För om det hade varit ombytta roller hade inte jag velat springa runt ett extra träningspass bara för att den på ryggen tycker det är kul, fattar ni hur jag tänker?

Sen är jag väldigt mycket för det här med att berömma hästen jag rider när den gör rätt. Ibland i form av en klapp på halsen och ibland med rösten. Jag tycker själv att ridningen blir mer positiv för båda, det känns trevligare liksom!

Ni som sportar, vad är det bästa med er sport? Ni som rider, vad tycker ni är det bästa med ridning och hur tänker ni kring hästhållning? Det är alltid lika intressant att höra andras tankar och åsikter!

Likes

Comments

De här två bilderna är mina favoritbilder på Alva & Trissi, det är ett rent under att vi lyckades få de här bilderna för Trissi var mer uppe i luften än nere på backen under den här photoshooten!

Ett exempel på hur resten av bilderna ser ut...

Likes

Comments

Några av mina favoritoutfits

Likes

Comments

1: Pessoatäcke, strl:125, nypris: 1500, 200-300g
Använd max 10ggr, oerhört fint och bra skick, ser helt nytt ut. 
Pris: 500kr
Innetäcke, strl: 135. 300g. 
Väldigt fint och fräscht, endast använt ett fåtal gånger så iprincip i nyttskick. 
Pris: 200kr
Vintertäcke med hals 300g, strl: 135. 
Har en liten reva som är lagad bak på rumpa. Är helt tätt och fint lagat. Revan märks inte av utan det är precis fullt fungerande.
Pris: 400
Fint ländtäcke med silvrigt svanssnöre iull. Strl: 135.
Pris: 150kr
Grön rutigt ländtäcke, strl: 135. Regnaktigt utanpå och ullaktigt inuti. I väldigt fint skick!
Pris: 50kr
Ny hoppgjord i strl 125. Helt ny aldrig använd men måste tyvärr sälja den då den är för kort för min häst. 
Lapp kvar.
Pris: 400kr
Vanlig läder sadelgjord från hööks. Tyvärr för kort för min häst. 
Strl: 120. Ny pris: 599kr
Pris: 300kr
Grönt fleecefodrat regntäcke. Super fint skick, dock lite smutsigt. strl:135.
Pris: 200kr
Brun hoppgjord, strl: 115. Fint skick. Mörkbrunt läder utanpå och ljusare inuti. 
Pris: 150kr
Bruna gummityglar i strl: ponny
Pris: 20kr
Bruna släta gummityglar från globus i strl: Full
Pris: 30kr
Sadelgjord i läder, strl: 110
Pris: 60kr
Magplatta, Brun, strl: 120. Mörkbrun med ljusare brun inuti. 
Pris: 100kr
Vanlig sadelgjord, strl: 115.
Pris: 30kr
Vanlig sadelgjord, strl: 110. Fin men dock en lite fläck på ena sidan.
Pris: 40kr
Benskydd med gel i som formar sig efter hästen, Strl: Ponny. Fina och fräscha.
Pris: 50kr
Vid intresse hör av er till mig Alva Svensson på facebook där min profil ser ut såhär:
Eller via mail: alva-s@live.se
Eller kommentera här på bloggen nedan...
Priserna går att diskutera

Likes

Comments

Nu är vi äntligen hemma från Stockholm, idag blir det stallet nästan hela dagen. Rida, mocka, pyssla och sedan kl. 18.00 träna inför julshowen. Blir kul!

Förresten så är det ju 1a advent idag! Känns helt sjukt att det snart redan är jul och december. Shit vad fort tiden går

Likes

Comments

Mysig dag men trött! Jag och Emilia har gått runt på stan hela dagen vilket har varit super mysigt men nu vill jag hem!

Sååå himla ridsugen och trött på att gå runt än massa hhahahah...Men älskar verkligen Stockholm! Sååå mysigt och fint

Likes

Comments