Att den här hästen är en skönhet att kolla på är det inga tvivel på.

Idag var planen att gå upp tidigt för att åka ut till hästarna. Banan skulle pyntats ut med olika bomövningar för lite mer träning på lydnad och kontroll. Men riktigt så blev det inte, både jag och Alice var nog lite för lata för att bära bommar idag.. 😉

Så istället fick det bli longering för Aavis del idag, vilket var på hög tid att det blev av! Problemet när jag och min kära häst ska utsätta oss för longering är att både hon och jag tycker det är dötrist! 😂Så jag står i mitten, vilket även hon vill göra.. 🙈 När hon inser att hon faktiskt måste gå ut på en volt så går de sååå långsamt och trögt, piskan hjälper endast om du är skicklig nog att träffa och då endast några få steg 😂🙄 men det värsta är nog att hon vet precis hur lång linan ska vara för att jag inte ska nå henne.. så, idag har jag fått mer motion än hästen och känner mig som odjuret efter värsta löppasset i regnet 😉

Avslutningsvis lekte vi ”följa John”, denna gången var det äntligen jag som fick vara John!

/ Alicia

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

När man inte får hoppa något som räknas som ett hinder får man nöja sig med lite upphöjda bommar, man kan ju även träna att landa i rätt galopp. Vilket tydligen var väldigt svårt för ryttaren igår 🤦🏽‍♀️ hästen gjorde precis som jag sa, och när jag sansade mig och gjorde rätt landade vi i rätt galopp även i det jobbiga varvet!

Men den här lilla vilan hon har fått under läkningstiden har verkligen gjort susen, en helt annan häst med mycket mer framåtbjudning och energi!
Hela igångsättningen har bestått att framåttänk och att allt för hennes del ska vara enkelt och roligt! Vilket verkar ge bättre och bättre resultat! Så roligt!! 😃

Idag kör vi minsann en tur i skogen, kanske vi hittar både gasen och ett och annat troll där? För Aavis har iallafall berättar för mig flertalet gånger att stenar är FARLIGA!!

/ Alicia

Likes

Comments

Igår var planen att Dicania skulle åkt till Faijereng och hopptränat. Det fanns dock ingen ledig plats denna gången så vi körde lite eget markarbete och hoppning i paddocken.

Dicania skötte sig väldigt bra och fick både sträcka ut och korta ihop sig över bommar på böjt spår, både i trav och galopp, innan vi gav oss på hinderna. Sen gick det snabbt, men över kom vi och bromsen fungerade faktiskt!

Idag vilar vi oss i form och imorgon kör vi igång igen.

Än Så länge denna veckan 🚀🚀🚀🚀 av 5.

/Alice

Likes

Comments

Idag är det dagen med stort D. Dagen på året som man alltid ser lite extra fram emot! När det börjar bli lite kallt och ruggigt ute så går inget upp emot en fräsch smörgåstårta. Japp, det stämmer. Idag är det smörgåstårtans alldeles egna dag!

Som lite extra krydda på det hela fyller även Martin Timell 60 år. Mitt i kaoset med sexuella trakasserier ska han gå och bli asgammal också? Stackars sate. Skadeglädjen bara flödar!

Det har även varit en väldigt speciell morgon. Vi tog en tur upp till himmelsberget tidigt och tittade på det vackra rymdfenomenet när Venus möter Jupiter. Bättre sätt att starta dagen på finns inte. Det var hellt magiskt!

Men man får inte glömma bort hemskheterna som fortfarande hemsöker oss. Det har nämligen gått 2 år sedan terrorattacken i Paris och det är även lika längesedan One Direction släppte sitt sista album. Tårarna börjar trycka på, vi väntar fortfarande hoppfullt på deras reunion.

Så kvällen ska spenderas på soffan, insvept i varsin Tricolore ska det krängas en 12-manna smörgåstårta, minst 5 säsonger av äntligen hemma ska betas av och de absolut bästa låtarna med One Direction ska gå på repeat i bakgrunden.

Eftersom du fyller år Erika får du tillstånd att deltaga. Grattis din fjant 👻

/Alice & Alicia

Likes

Comments

Idag undrade både Aavis och Dicania varför dom skulle stå kvar inne medan de andra fick gå ut i hagen.

Men det kom till svars så fort hovslagaren dök upp, för det är ju ingen stor grej för de vana, eller ja, Aavis kunde tänka sig att stå still under tiden hovarna fixades till men tarmen skulle tydligen tömmas minst 5 gånger under tiden.


Idag har vi hållt musklerna i viloläge och gett en välförtjänt vila till både Aavis och Dicania! 💪🏽


Imorgon är det äntligen fredag, men det kommer minsann inte hästarna märka av förens passet i paddocken är avslutat imorgon. Här ska minsann arbetas!! 😈

/Alicia

Likes

Comments

Måndag och tisdag har vi sprätt grus i paddocken. Dicania har skött sig kanonfint båda dagarna, så idag blev det lite välförtjänt spring i skogen! Till och med det gick bra och mina styrketräningspass blir mildare och färre. Än så länge denna veckan har hon förtjänat 🍕🍕🍕🍕🍕 av 5!

Snurrig som man är efter för lite sömn var det rena turen att jag märkte hur mycket trögare det var att få nackstycket över öronen. Annars hade jag struttat omkring med hjärtmönstrad fluffgrimma under tränset. Stylish.

/Alice

Likes

Comments

Idag har både Aavis och Dicania kört lösgörande arbete i pddocken. Dicania börjar släppa till och Aavis börjar tänka mer framåt av sig själv. Båda betygsätts med 🎃🎃🎃🎃 av 5!

Vinterhagarna är under uppbyggnad, ena hagen är redan på plats och hästarna har fullt upp med att utforska den. Eller ja, alla utom en... vi blev i alla fall fulla i skratt när vi öppnade dörren till gödselstacken och hittade en väldigt oskyldig liten ponny på helt fel plats, för tredje gången.

/Alice & Alicia

Likes

Comments

Denna helgen är det jag som tar hand om in/utsläpp, fodring och mockning. Bäst är när man kommer dit på morgonen och stallkatten blir överlycklig för att sen bli förbannad när han inte får tillräckligt med uppmärksamhet... Det var så vår header blev till! Japp, byter man täcke på hästarna innan man klappar katten så märker man det.

Vi har känt av en viss särbehandling i stallet. Det lilla monstret brukar nämligen lägga lite extra energi på att terrorisera Aavis. Under en period skulle han envisas med att sova antingen i hennes höbinge, eller högst upp på hennes hönät. Det blev en svårlöst tvist i och med att Aavis inte var så förtjust i att någon sov på hennes mat medan tigern inte uppskattade att någon åt upp hans säng!?!

Idag följde han i alla fall med ut till hagen och hämtade in Aavis och Dicania. Efter att ha lagt en skit mitt på åkern tyckte Aavis att den där svansen luktade suspekt och hon fick snabbt igen för intrång på privat egendom.

/Alice

Likes

Comments

De flesta kan nog relatera till hur gött det är att kunna sluta jobbet lite tidigare så man kan vara produktiv med annat för en gång skull. Planen såg lysande ut idag. Först trampade jag runt i en pissig box och strödde nytt, fixade allt foder, plockade med några grejer och sen skulle Dicania trimmas på banan. Men det tog stopp så fort damen klev in i stallet. Självklart hade hon slarvat bort en sko!

Med lite hålväggar och flikig hornvägg blir man ju dessutom lagom glad över tajmingen... för visst var det denna veckan hovis skulle vara bortrest? Tur att stand-in-hovis skulle mot Karlshamn imorgon så han kan "ta oss på vägen".

Nästa gång får Askungen ett träben i stället, det kanske hon inte slarvar bort?!

/Alice

Likes

Comments

​Aavis har skött sig bra idag och gjort en bra insats under ridpasset. 

Lite ofokuserad i början och hittade lite vattenpölar att spegla sig i, ormliknande rörelser blev ett faktum. 

Hittat både gamla och nya svagheter att träna på, ska bara komma ihåg att inte träna allt på samma ridpass. 

/ Alicia 


Likes

Comments