View tracker

Livsstil

Satan for en fin helg! (Beklager, men jeg mangler et ord som uttrykker nøyaktig det samme..) Jeg kan ikke huske sist gang vi har kost oss så mye. Det er så godt å være sammen med mennesker man bare kan være seg selv med. Bortsett fra den store dagen på lørdag med #verdenspremiere#marcusogmartinus filmen #sammenomdrømmen , så har vi ikke gjort veldig mye. Nøyaktig en slik helg vi trengte, det vil si JEG trengte.

Lille nevøen min (jepp!) Olav hadde bursdag på lørdag, så det ble selvfølgelig også feiret i går! Hundekjeks så langt øyet kan se! Vi er heldige vi!


Som nevnt i tidligere innlegg
#førpremiere , så var det tre veldig spente barn som gledet seg til å se "Sammen om Drømmen". Og jeg skal ikke si at vi mammaene syntes det var kjedelig heller. Mange store forventinger, spenning og nye bånd ble knyttet. Som mamma kjenner man litt på det når man er så heldig å få billetter til de to største idolene sønnen din har under slike spesielle omstendigheter. Det blir satt stor pris på! Takk onkel!

En av grunnene til vi valgte å bli i Oslo hele helgen var at broren min og jeg hadde bursdag i går. Det er noen år siden vi fikk feiret den sammen sist, så det var stas. Sove lenge, kake og familie og venner på besøk.

Jeg ønsket meg egentlig bare en ting til bursdagen min, og jeg kan bekrefte av vaskedamen ikke stod på trappen og ventet på oss når vi kom hjem. Så da var det bare å rydde vekk alt kaoset som alltid kommer når jeg pakker for en helg borte. Det er helt utrolig. Vi er to stykker. To små mennesker. Og så mye rot? Ikke lærer jeg heller! Haha..

Likes

Comments

Livsstil

Jeg heter Elin Paulsen, og blogger under navnet U9Q. Jeg er fra Sande i Vestfold og er mamma til Levi. En krabat som meldte sin ankomst i januar 2010. Jeg er ei livsglad jente som elsker å finne på nye ting med gode venner. Jeg jobber som frisør på Chic Frisør Revetal, så hverdagen går med på jobb og med skolegutt. Jeg liker å tro at jeg ikke er en typisk A4-mamma, men jeg frykter at jeg er mer A4 enn jeg vil innrømme, selvom jeg kanskje ikke ser slik ut.

Den uken Levi er hos faren sin prøver jeg å være så sosial som jeg kan, og høydepunktene er å kunne dra på konserter, spise middag med venner og bare ha det moro. Jeg elsker mennesker som tør skille seg ut. Mennesker som er seg selv tvers igjennom, uten at noe er tilgjort. Jeg brenner for at mennesker skal få lov til å være som de er, uten å måtte følge visse regler og normer. For meg er det norsk folkeskikk og Kardemommeloven som gjelder.

Jeg vet jeg skiller meg ut med tanke på både tatoveringer og piercinger. Det er ikke det som gjør meg til den personen jeg er. Det er kun min stil. Jeg liker å tro at jeg er den beste mammaen Levi kunne fått til tross for at jeg skiller meg ut. Jeg tror det er mange mammaer og pappaer som kjenner litt på akkurat det presset. Å se "normal" ut. Normalt er kjedelig. Det er lov å skille seg ut, det har ingenting med oppførsel å gjøre. Jeg kan med hånden på hjertet si at de menneskene som tør være seg selv 100% er de minst dømmende menneskene jeg kjenner og jeg er så takknemlig for å ha så mange fine mennesker i livet mitt.

Derav navnet U9Q. Vær deg selv, vær unik. Du er bra nok.

Likes

Comments

Livsstil

Vi er så heldige! Og vi vet det. Heldigvis! Til jul fikk Levi og jeg to billetter til førpremieren på Marcus og Martinus-filmen, sammen med "svigersøster" og de to døtrene hennes. Vi ble anbefalt å dra til Colosseum ganske tidlig, og det er jeg glad vi gjorde. Når Marcus og Martinus kom var det stappfullt med folk. Bra for oss at alle kjendiser kommer til slutt, så fikk vi noen veldig bra plasser helt foran! 🙊

For en dag! Dette er noe som vil bli husket lenge for både store og små. Filmen falt så absolutt i smak også. Det er helt utrolig hva disse to guttene har fått til. Mammahjertet var til stede for å si det slik. Uten å spoile noe så kan jeg si at filmen var full av musikk, humor og kjærlighet. Barna sang og koste seg. Anbefales til alle fans (og mammaer og pappaer)!

Jeg dro på denne filmen med en innstilling om at "dette gjør vi for barna", men endte opp med å dra derfra som litt mer fan! Den skal kjøpes når den kommer ut. 😅

Likes

Comments

Hverdagen

Du vet den følelsen når du ligger på sofaen for tredje dag på rad og ingenting er greit? Feber og vondt overalt. De få timene smertestillende har funket litt har jeg bare orket å fundere på hvordan begravelsen min blir. Haha. Ja, kanskje litt dramatisk. Det er lov når man har halsbetennelse og ørebetennelse og er kvalm af! Jeg er for første gang glad for at Levi ikke er her, men hos faren sin.

Jeg har hatt litt tid til å runde bloggerne da. Akkurat slikt påfyll jeg trenger nå. Jeg ønsker dere en fortsatt fin kveld og uke. Her blir det mer bloggerne, pysj og dyne.

Likes

Comments

Hverdagen

2017! Ikke 2016. Det føles så bra. Tenke på alt som har skjedd det siste året som i fjor, og ikke i år. Det er ikke noe lengre siden, men det høres mye bedre ut med i fjor. Og det liker jeg.

365 nye dager skal fylles med innholdsrikt innhold. Det skal bli lett. Med tanke på alle de gode vennene jeg har og verdens beste familie. Jeg har allerede noen høydepunkter jeg ser frem til. Konserter og sosiale sammenkomster. Men det er en ting som slår alt uten å kunne måle seg.

Verdens beste tvillingbror og svigerbror skal gifte seg. Jeg kan ikke beskrive hvor mye jeg gleder meg. I mine øyne blir det århundrets event. Stolt "lille"-søster.

I år, som alle andre år, har jeg ingen nyttårsforsetter. Jeg kjenner meg selv alt for godt. Det funker ikke. Haha.. Jeg skal heller fortsette det jeg begynte med i fjor (høres fantastisk lenge siden ut!). Leve et liv som jeg setter pris på. Spise sundt, komme meg ut i naturen, være med venner og kose meg. Sette pris på alt det jeg har rundt meg. Jeg har mye bra folk i livet mitt, og jeg er så ufattelig takknemlig.

Året starter kanskje litt møkk, men jeg har en god følelse av at det ikke har noenting å si på fortsettelsen. Magefølelsen sier meg at dette blir et bra år, selvom at det er et oddetallsår (ingen tvangstanker her altså!). Alle liker vel partall best??

Med tanke på starten av året så ligger jeg rett ut på sofaen med halsbetennelse og ørebetennelse som er krydret med litt feber. Deilig! Har fest med Paracet og Cosylan. Jeg har hanglet hele romjulen, så jeg burde vel se denne komme. Tenker det ordner seg jeg.

Ikke sett for høye mål for det nye året. Gå inn i det nye året med positivitet selvom det forrige var crap. Det blir ikke bedre med negativitet. Personlige erfaringer her altså.

Jeg ønsker deg et godt nytt år. Det vil ha oppturer og nedturer akkurat som i fjor, men gjør det beste ut av det. Jeg hadde ikke vært her jeg er idag hvis jeg hadde vært gjennomsyret negativ. Jeg har sagt mange ganger til meg selv det året som har gått: "Elin! Du er ei sterk og positiv jente! Du fikser dette også!" Og det gjorde jeg❤

#nyttår #nyttår2017 #nyttårsforsett #positiv #sterk #livsstil #mamma #mammalivet #livsstilblogger #lifestyle #lifestyleblogger #mom #mommylife

Likes

Comments

View tracker

Mammalivet

2016, du har vært bra, men mest dritt. Jeg trodde jeg visste "hvor kjelleren var" før, men i år har jeg virkelig funnet ut av det. Jeg har lært masse. Masse jeg sikkert vil sette pris på om noen år.

Det har selvfølgelig vært mye bra som har skjedd og. Jeg har koset meg med verdens beste sønn. Jeg har fått mange nye venner. Venner jeg ikke hadde klart meg uten i 2016. Vennskap som vil vare livet ut.

Alle de gode minnene vil jeg lagre langt inni hjertet mitt. Samle det i minneboka mi. Alle de dårlige minnene vil jeg lære av. Bli sterkere. Livet handler om å samle på minner, og alt lærer vi av!

Jeg vil takke for det gamle, og ønske det nye velkommen. Godt nyttår alle fine mennesker!

Likes

Comments

Vegetar

For ca ett år siden begynte jeg på en ny reise. Dette høres nesten litt romantisk ut, men det er det ikke. Jeg har alltid spist kjøtt. Kunne vel aldri se for meg et liv uten å spise kjøtt. Det er jo det mest normale i hele verden for meg. Eller var.

Jeg husker ikke nøyaktig når, men rundt oktober/november i fjor klikket jeg meg inn på en lenke på facebook. Jeg har lest mange artikler tidligere og jeg har alltid blitt kvalm, men av en eller annen grunn har det ikke gjort at jeg har sett på kjøtt på en annen måte. Men i fjor klikket jeg meg inn på en lenke av en video. I videoen var det ei ku som ble fraktet til et slakteri. Du så kua var livredd. Den gråt. Jeg gråt. Du så tårene trillet, og ikke kom her og snakk om tette tårekanaler og slikt tull. Spar meg. Jeg ble kvalm. I denne videoen var det en tvist. Heldigvis. Den skulle ikke på slakteriet. Den ble satt løs på et stort grønt beite. Men redselen til den kua var fortsatt ekte. Den var LIV-redd. Dette er dyr. Levende skapninger med følelser.

Valget var veldig lett. Jeg bestemte meg for å kutte ned på kjøttet. Og det var også veldig lett. Kjøtt har ikke vært noe savn i det hele tatt. Og nå vet jeg at folk tenker; men hva med sønnen din? Spiser ikke han kjøtt heller? Han må jo ha kjøtt! Jeg så et fint bilde på facebook her om dagen. Folk reagerer ikke hvis man sier man skal ut å drikke, gjøre ditten eller datten, men skal du slutte å spise kjøtt får du høre det. Og det kan jeg love deg at jeg har gjort og.

Den siste måneden har jeg gruet meg litt til alle julemiddagene. Jeg spiser kjøtt når jeg får det servert. Jeg kjenner ribba vokser litt i munnen, men jeg kommer meg igjennom. Julematen smaker ikke det samme lenger. Så ja, jeg spiser kjøtt, men koser meg ikke med det. En gang iblant så blir det kjøtt til middag her også, men da blir det mest til Levi, så lager jeg meg noe godt tilbehør til meg selv. Men jeg innrømmer at det er sjeldent mellom hver gang det er kjøtt til middag her. Jeg lager heller mye middager med masse grønnsaker og bønner. Vi får i oss masse sunt.

Det irriterer meg at jeg føler jeg må unnskylde meg selv. Jeg vil ikke være et menneske som setter lokk på hvordan alle disse dyrene har det og blir behandlet. De gangene jeg faktisk kjøper kjøtt skal jeg love deg at jeg sørger for at det kjøtt fra norske gårder. Jeg kjøper for eksempel ALDRI av prinsipp (!) kjøtt i Sverige. Skal jeg spise kjøtt skal jeg vite at de er fra gårder med norsk standard. Jeg vil heller betale mer og vite at kua kanskje har hatt det greit.

Jeg respekterer de som ikke mener det samme som meg, og forventer vel også den samme respekten tilbake. Dette gjelder for eksempel pels også. Men det kommer senere. Bortsett fra at jeg har null respekt for sistnevnte tema. 

Ha en fin dag og kveld alle sammen ❤️🐮🌿

Likes

Comments

Vegetar

Okei. Romjulen. Julen. Jeg digger den! Men! Jeg har et litt elsk/hat-forhold til julen. Jeg elsker all kosen med venner og familie. Mat og god drikke. Bare nyte. Jeg hater at jeg nyter det så sinnsykt! Mat og godteri selvom at magemålet er nådd for lenge siden. "Jeg orker en sjokoladenisse til!" Bedre å være kvalm enn å angre på at jeg ikke spiste den sjokoladenissen. Det er jo tross alt jul. Jeg blir svimmel av meg selv! Haha..

I går bestemte jeg meg for at det var nok. Orker ikke å føle meg så dårlig hver dag bare fordi det heter jul. Så idag lagde jeg en av de beste grønnsaksuppene jeg vet om. Man kan spise så mye man bare orker uten at det blir for mye. Kun grønnsaker og vann. Da kan man faktisk spise masse uten å få dårlig samvittighet og. Det er sånt som funker for meg! Hihi..

Så hvis man ser bort i fra den halve colaen jeg drakk, som var Maria sin fra igår (jeg drakk selvfølgelig opp min egen i går) fra dagen derpå, og de 5-7 Belgiske Trøflene så har dagen idag vært akkurat sånn passe smart med tanke på inntak av skit.

Levi reiser til pappaen sin igjen i morgen. Det blir mye jobbing for meg nå de siste dagene før Nyttårsaften så da er det like greit at han blir der. Da er både frokost, lunsj og middagen til mor allerede ferdig og klar til å spises. Det beste med denne er at jeg kjenner energien øker. God følelse. Og det beste av alt; ingen dyr ble skadet! Det hjelper godt på min samvittighet.

Oppskrift? Seff!

Jeg lager alltid halv porsjon, rett og slett fordi jeg har for små kjeler!

Likes

Comments

Personlig

Romjulen! Den skal jo være så kos! Og det er den forsåvidt også. Godteri, sukker og brus. Konstant dårlig samvittighet! I går kveld bestemte jeg meg for at idag var det skjerpings! Idag skal jeg lage sunn middag og droppe julestrømpa. Og nå sitter jeg her i sofaen. Levi ved siden av meg. Han koser seg med noe Star-Wars-Lego-greier. Mellom oss har vi sjokolade. Vi deler broderlig. Bortsett fra at Levi synes jeg har spist litt mye.

Det er ikke det man spiser mellom jul og nyttår som teller, men hva man spiser mellom nyttår og jul. Og jeg føler det har vært mye kos den siste tiden! Det er viktig å kose seg også da. Livet skal ikke være terror som bare handler om å nekte seg selv ting er min mening. Jeg er som regel flink til å begrense kosen, men har kanskje tatt litt av nå i romjulen. Så nå sitter jeg her i sofaen, ser på #bloggerne , blogger og knasker gulrot og furter litt kanskje! Haha.. Flaks jeg er så glad i gulrøtter!

Nå skal vi snart ut en tur. Skal bli godt med litt frisk luft. Også skal jeg lage en deilig grønnsakssuppe når vi kommer hjem igjen. Bare litt mer inspo på instagram først og lego-spill. Vi har hele dagen på oss!

Likes

Comments

Jul, Mammalivet

1 juledag leverer som alltid. Det er kos fra morgen til kveld. Dagen startet med å sove til halv 10 (!!) eller var den halv 11? Jeg er litt usikker. Vi sov lenge ihvertfall. Noe som var godt etter å ha blitt vekket 5 ganger i løpet av natten av min lille hårete nevø som skulle leke! Det er jo så moro å dele rom med tante. Jeg tror ikke vi er så gale som vi høres ut som selvom at jeg kallet meg tante for Olav. Haha!

Nå er vi vel hjemme. Vi har ligget på gulvet og bygget lego, sett på alle de fine gavene vi fikk, hørt på musikk og bare koset oss. I skrivende stund går Lego Star Wars på iPaden med musikk på full guffe og jeg koser meg med litt blogg-lesing og skriving. Koselig å lese om andre sine juletradisjoner.

Nå er det straks litt kose-middag hos oss, og Harry Potter-maraton. Jeg prøver iherdig å få Levi til å bi Harry-Potter-nerd! Tror jeg har han på gli. Han fikk den illustrerte Harry-Potter-boken av meg i julegave, så håpet er å få lest masse de neste månedene!

Jeg vil ønske dere en fortsatt fin 1 juledag. Kos dere!

Instagram: u9q.by.elinpaulsen

snapchat: elinpauls1

#mamma #mammablogg #lifestyle #lifestyleblogger #harrypotter #mammallivet #mommylife #jul #christmas #1juledag #25desember #juletre #christmastree

Likes

Comments

Instagram