Hverdagen, Mammalivet

Idag hadde vi planer om en liten road-trip, som ikke ble noe av. Noe vi egentlig kjente på begge to at var helt allright. Det er ikke så himla mange søndager i uken, så at denne ble rolig funket veldig fint for oss.

Nok en utrolig fin uke er over, og denne søndagen har vært en perfekt avslutning. Uken har vi brukt på gode venner, fin familie og ladet opp batteriene. Siden road-tripen ble avlyst gikk vi oss en koselig tur i stede i det fine været, etter en veldig lang frokost-stund og avslapping på sofaen vel og merke.

Også møtte vi bestemor og spiste litt is. Heldige vi!

Nå er barne-tv ferdig, og guttungen ligger rett ut på gulvet like ferdig. Tenker det blir bra med en dusj og senga snart nå.

så takknemlig med all tid jeg får med han her. Mammalivet er best. Ja, det er fullt av bekymringer og skit, men det er så verdt det.

Ha en fantastisk kveld og helg videre. Her blir det sofaen og litt serie på netflix før dagen stemples ut.

Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - klikk her!

Likes

Comments

Hverdagen, Personlig

At min lille snart andre-klassing er sliten er det ikke noe tvil om. Det er jo ikke så rart. Det skjer jo noe hele tiden, og det er mye å lære på skolen. Det første tegnet kom i går når vi spiste middag. Prøvde å få kontakt med han mens vi spiste. Endelig ser han på meg og jeg spør han om hva det var jeg sa til han. Da svarer han at hvis han vil ha kniv så kan han hente det i kjøleskapet. Kort tid etter sov han søtt i sengen sin.

Det var en glad gutt jeg hentet på skolen idag. Det første han gjorde når vi kom hjem var å ta på seg pysjen og legge seg i senga og se på film i halvsøvne. Da er det godt med helg.

Jeg kjenner på det selv. Det er mye som skjer. Mange tanker. Ting skal ordnes til min brors bryllup som er om to uker til søndagen. Jeg lurer på hvor stresset jeg hadde vært hvis det var mitt eget bryllup! Jeg er stresset nå, og det er ikke så mye jeg skal bidra med. Men nok for mitt fulle hode! Haha.

Samtidig skal man få endene til å møtes, venter på svar av ny biopsi av livmorhalsen og leiligheten må ryddes IGJEN! Kan ikke skylle på noen andre enn meg selv heller. Jeg er et rotehue...... Men flink til å rydde og da! I skippertak.

Med hverdager som dette må jeg innrømme at det er deilig å kjenne at det begynner å bli varmt og at solen har tittet frem idag. Litt påfyll av energi er godt for store og små. Nei, det skal bli godt med ferie! Selvom at det blir noen uker med SFO på Levi før ferie så blir det roligere hverdager for han også, og det fortjener han før det braker løs med andre klasse og mer googling av lekser for mor.

Ønsker dere en rolig og fin helg!

Likes

Comments

Personlig

Endelig er dagen her! Dagen som jeg vet er så stas for de små. Helt ærlig så synes jeg det er litt stas selv også. Jeg kjenner jeg blir stolt av å være norsk. Takknemlig for å være norsk. Heldig som bor i dette landet.

I ukene som har vært har det ikke vært noen tvil om at 17.mai nærmer seg. Vi har øvd på "Ja vi elsker" og "Kom mai du skjønne milde" til den store gullmedaljen. Barndomsminner svart på hvitt! At jeg har en her i hus som elsker 17.mai er heller ikke noen tvil.

Hva været angår er det ikke så mye å skryte av, men jeg har funnet frem litt forskjellige klær alt ettersom om det øs pøser eller opphold. Kjolen jeg kjøpte blir nok ikke prioritert idag.

Etter at Levi var i seng i går satt jeg oppe og planlagte litt forskjellig angående frokost og pynting av frokostbord. Jeg har virkelig lyst til å gjøre litt stas på denne dagen med min bittelille familie. Katten har sløyfe og! Neida. Men med et pyntet frokostbord med god mat og verdens beste kavaler så må jo bare denne dagen bli bra!

Jeg må innrømme at gåsehudfaktoren er der når jeg ser mennesker i sine peneste klær og bunader går i tog og vifter med flagget og roper "Gratulerer med dagen". Gåsehudfaktoren går ikke ut på at dette er det norske folks nasjonaldag. For min del handler det om mangfoldet. Alle feirer denne dagen. Alle er glade. Alle som ikke har sukkersyke har konkurranse om å spise flest is. Alle gratulerer med dagen, uansett nasjon. Slik er det ihvertfall på den lille plassen jeg er fra. Å gå 10 meter for å kjøpe en is til i kiosken tar mye lengre tid enn forventet fordi det er så mange å si hei til. Ja, jeg elsker 17 mai!

Nå er lille i seng og jeg ligger i horisontalen på sofaen. Når Levi la seg takket jeg for en fin dag. Jeg fikk beskjed tilbake at det var bare hyggelig fra han sin side. Så spurte han om hva som var det beste med denne dagen. Svaret mitt var ganske enkelt. Det var å spise en koselig frokost med han. "Hæ? Seriøst?" Utbrøt han. Men etter en liten stund var han enig i at det var en fin start på dagen. Kunne ønske vi hadde flere slike dager.

Håper dere har hatt en like fin dag som oss med masse glade mennesker. Ha en fin 17mai videre 🇳🇴

#17mai #17mai2017 #nasjonaldagen2017 #nasjonaldagen #norge #norway #mangfold

Likes

Comments

Mammalivet

Åkei. Det er en ting som er helt sikkert og som vi alle vet. Tiden flyr. Tiden flyr fort! At det to bildene her skiller 7 år er meg et under. Han er jo bare to år ennå. Men ja, 7 år. Noe som kanskje synes på det først bilde, med tanke på meget dårlig kvalitet på mobiltelefonen fra 2010. Vi rakk nemlig ikke å pakke ordentlig kamera da denne here meldte sin ankomst en stund før tiden.

Men nå har det altså gått 7 år, og jeg møter stadig vekk meg selv i døren. Oh lord. Dette er en liten herremann som på sin egen sjarmerende måte tester ut grenser. Jeg vet at det kunne vært så mye værre, så jeg klarer ikke stort annet enn å si ifra hva som er greit og ikke er greit før jeg må gå på badet sånn at han ikke ser at jeg ler. Flashbacks deluxe!

På morgenen idag satt han og spilte litt på telefonen. Det er søndag. Deilig med litt rolig start på dagen i pysjen på sofaen. Hører han sitter og koser seg og har det moro. Helt til det tydeligvis går galt. Hører det smeller "faen" fra stua. Jeg hiver meg opp av senga og ut i stua. Der sitter han å ser på meg med de største øynene jeg noengang har sett. "Yo mamma! Er du våken du a?" Altså.. Det er litt vanskelig å holde masken da! Det lyste ut av de øynene at han skjønte at dette ikke var bra.

Jeg vet om minst 12 andre scenarioer som hadde vært mye værre. Han har heldigvis en tendens til å oppføre seg blant folk. Midt oppi det hele tror jeg det er viktig å ikke glemme at man selv har vært ung. Det er viktig å være litt rund i kantene og heller snakke om ting enn å lekse opp og kjefte. For min egen del har jeg ihvertfall fått en ganske så reflektert kar, og jeg har mange flere historier på lager. Både Levi og mamma lærer noe hver dag.

Men en ting er helt sikkert, det er mye latter innenfor disse veggene, selvom at mamma kanskje til tider er "drit"-teit, altså et nytt ord som er blitt lært. Et ord han har funnet ut er det groveste han kan si uten at mamma reagerer veldig og som kan uttrykke hvor teit ting faktisk er. Så jadda! Gleder meg til 11-12 års alderen. Og mamma hadde to av oss!! 😂

Likes

Comments

Hverdagen, Mammalivet

Denne nydelige dagen er blitt brukt på sosial innputt med venner og familie og frisk luft! Turen gikk til Verdens Ende på Tjøme. Bedre kunne ikke dagen blitt brukt tror jeg. Lunsj og kaffe med verdens fineste utsikt. Iallefall Vestfolds fineste utsikt.

Ønsker dere en fortsatt fin lørdag og helg! 🖤

Likes

Comments

Personlig

Nå har det vært ganske stille fra meg en god stund, og det er av forskjellige årsaker, men endelig har jeg fått somlet meg til å få ut et innlegg av den beste helgen jeg har hatt på veldig lenge. Beklager, jeg mener LANG-helgen! En langhelg som er brukt på de beste vennene man kan ha, familie, og nye bekjentskaper.

Torsdag 27.4 var det duket for Ghost og Kvelertak i Oslo Spektrum. En dag jeg vil påstå var helt fantastisk. Kvalitetstid med "kona". Vi hadde fri fra jobb begge to så da dro vi tidlig inn til Oslo til min bror og svigerbror, for så en god middag på Kverneriet. Noe som har blitt en tradisjon hver gang vi skal på konsert.

At jeg gjerne skulle vært foruten 2015 og 2016 og dens drama og overtramp er ikke en hemmelighet, men Maria; da hadde jeg aldri fått en bestevenninne som deg! Det kommer som regel bra ting ut av dårlige tider. Love you babe!

Middag fortært, favorittband lyttet til og ny dag var i vente. Fredag. Grunnen til denne langhelgen var på grunn av to ting. Konsert på torsdag og utdrikningslaget til broren min på lørdag. Så for at han ikke skulle skjønne at det var utdrikningslag på lørdag var det jo lurt å dra på fest på fredag. Selvom at en liten stemme i hodet sa at jeg trodde at han visste det. Men mamma hadde ferie. Fest ble det. Broren min var lur å dro hjem tidlig mens svigerbroren min og jeg dro litt for sent hjem etter min smak. Det var ihvertfall den meningen jeg fikk når klokken ringte 7 lørdags morgen.

Så dagen startet med prosecco, og dag 3 med fanteri var i gang. Jeg var ikke så festlig når jeg var russ engang! Jørn skulle opp i småfly, og det skulle heldigvis ikke jeg. Hodepinen var fortsatt nær.

En fin dag i Oslo med mye gåing, fotoshoot, mat og ikke minst masse bobler og nye bekjentskap. Jeg gleder meg til å være sammen med denne herlige gjengen igjen allerede i juni i bryllupet!

Hunden dems heter Olav, og det er ikke til å legge under en stol at Jørn er opptatt av de kongelige. Litt mer en over gjennomsnitlig interessert kan vi si. Så vi fikk alle kroner og bilde av en kongelig rundt halsen slik at brudgommen skulle føle han var omgitt av kongelige. Og sist men ikke minst, Queen Elisabeth dukket også opp. Snapchat var også aktiv denne helgen! 🙊

God onsdag!

Likes

Comments

Personlig

Det er lørdag. Stille og rolig. Guttungen ligger trygt og godt under dyna i sengen min og ser på film, mens pus og jeg slapper av på sofaen med konsert på tv'n. Du vet at alt er trygt og godt når man slapper av slik.

Mens tv'n fyller stua med godmusikk sitter jeg på facebook og scroller. Litt festligheter her og der, men mest triste og tragiske hendelser. Krig. Blod. Barn. De gråter. Jeg gråter.

Jeg kunne ønske jeg kunne satt de på fanget mitt og gitt de en klem kun en forelder kan. En forelder som mest sannsynlig er død. Jeg kunne ønske jeg kunne gjøre en forskjell. Jeg kunne ønske jeg kunne dratt ned å hentet alle de stakkars barna og gitt de et trygt liv her sammen med oss. Hjertet mitt blør bare av å se dette. Det tristete er at jeg har ikke peiling på hvordan det er. Jeg har kun sett bilder som viser en brøkdel av virkeligheten.

Tanken på at dette er barn som er på min sønns alder og yngre gjør meg fortvilet og forbannet.

Vi som har det så trygt og godt. Vi er ikke redde for å gå ut av døren. Og ennå er vi ikke fornøyde. Vi vil ha større hus. Nyere bil. Flere biler. Dyrere bil. Mer ferie. Lenger ferie. Det er virkelighetsfjernt. Dette gjelder meg selv også.

Vi leier en liten leilighet fordi jeg ikke har råd til å kjøpe hus eller leilighet. Jeg har dårlig samvittighet ovenfor sønnen min fordi han ikke har sitt eget rom. Dårlig samvittighet!! Fordi han ikke har sitt eget rom!? Dårlig samvittighet fordi han er mett? Er trygg? Er varm? Come on! På tide med en reality-check.

Det er så lett å scrolle forbi all elendigheten. Man får en bedre dag av å ikke vite. Men vi vet. Jeg kunne ønske jeg kunne gitt de små uskyldige sjelene en trøstende og trygg klem.

#sykverden

Likes

Comments

Åkei.. Jeg har fri idag. Skal gjøre masse greier. Greier som f.eks å forandre på selvangivelsen min, betale regninger og rydde. Greier jeg har fått meg selv til å tro at jeg like gjerne kan gjøre i kveld. Men som jeg vet er best å gjøre nå. Så her sitter jeg da. Store planer for dagen. Levi slutter snart på skolen og jeg sitter fortsatt å ser på live konserter med Avenged Sevenfold på YouTube. Har vært meget produktiv idag. Men en bra ting har skjedd hittil idag. Jeg ramlet over en tidligere kollega på butikken! Det var veldig koselig.

Og mens vi er i gang med fornuftige ufornuftige ting å gjøre så fant jeg noen gode minner fra i fjor. Reportasjen fra skolestarten til Levi som Familieliv har laget for oss. Jeg husker jeg gruet meg så fælt til han skulle bli førsteklassing. Nå blir han andreklassing! Jiizez.

Næææ lurer på om jeg skal gjøre litt mer ufornuftige ting jeg. Ønsker deg en fantastisk dag videre! ❤️

Likes

Comments

Da er snart påsken offisielt over. Det er strengt tatt noen timer igjen, men på snapchat ser jeg at de aller fleste er på vei hjem fra fjellet. Jeg trøster meg med at det ser litt slitsomt ut. Om det er unger som gråter eller om det er fyllesyken som spiller inn.

Påsken vår har vært ganske rolig. Noen få utflukter til her og der. Vært litt på lekeplasser, legevakten, gått noen turer og en overnatting i Oslo. Med brennkopper på guttungen blir det naturlig ganske rolig.

Med en gutt på bedringens vei så tror jeg det blir litt greit med hverdagen igjen også. For min egen del kunne jeg tenkt meg noen dager til, men om halvannen uke skal jeg ha to feriedager til i forbindelse med en konsert i Oslo med verdens beste Maria. Det trengs. Jeg overlever nok frem til da!

I løpet av uken har jeg rukket å lage en ny instagramprofil, der jeg kun legger ut bilder som jeg har brukt litt ekstra tid på. Ikke bare hverdagsbilder som det er på by.elinpaulsen . Følg meg gjerne! mamma.og.levi
Ha en fortsatt fin dag videre!

Likes

Comments

Personlig

Påsken startet sånn akkurat passe for oss. Med da selvfølgelig brennkopper på arvtakeren. Han tar det hele veldig bra, men en litt kjedelig start på påsken er det. Eller?

Nei, det er det faktisk ikke. Det er bare brennkopper. Brennkopper som gror. Vi har tak over hodet, vi er trygge. Så trygge man kan være med tanke på alle de gale menneskene som styrer denne verden. Vi startet heller ikke påsken med å miste noen vi er glad i.

Vi lever et trygt og godt liv. Ingen flere bekymringer enn hva den vanlige mannen i gata har. Å se hvordan mange mennesker rundt omkring i verden har det knuser meg. Jeg blir sint. Små uskyldige barn som får livene sine ødelagt. Mennesker som oppsøker hjelp, men som møter kalde skuldre fordi enkelte er... ekstreme? Det blir vel et riktig ord. Men heldigvis er det flere av de som ser forbi hudfarge og religion. Generasjonen til mitt barn er fargeblinde. Det takker jeg Gud for. Eller ihvertall høyere makter.

I de aller fleste religioner handler det om fred. Men så finnes det disse idiotene som skiller seg ekstremt ut. Altså ekstremistene. En person som er villig til å bruke ekstreme metoder til å oppnå ekstremt idiotiske ting. Skremme folk, fordi det er det eneste de får til. En person som vrir om på religionen for å få det til å bli like sinnsykt som personen selv.

Religion er dessverre roten til alt vondt. Det ser man jo. Men religion er roten til alt vondt på grunn av mennesker som drar det hele til det ekstreme. Selv er jeg hverken kristen, buddhist eller muslim. Jeg tror på mennesket. Det høres jo helt utrolig ut med tanke på alt som skjer der ute, men jeg tror på det gode i mennesket. Det er mange bra mennesker der ute. Mennesker som fortjener å ha det bra. Mennesker som fortjener å ha det som oss.

Det skulle vel tatt seg ut hvis folk plutselig ropte "ABB" etter oss når vi var på ferie? Da hadde du blitt fornærma da! Så slutt å dra alle under en kam. Ja, det er ekstremister der ute. De kan det være greit å holde et øye med, men ikke en gang prøv å tro at det gjelder alle som ikke ser ut som deg. Det er ikke din jobb å dømme hvem som er ekstremist eller ikke utifra deres utseende. Dette lærte vi 22 juli 2011.

Hvis noe skulle skjedd med vårt kjære land. Hvis vi ikke kunne bodd her lenger, så håper jeg virkelig at mitt barn blir tatt imot med åpne armer uten mistanker om at han skal ødelegge landet dems. Det gjør vel de fleste? Men hvordan kan vi ønske det hvis det skjer oss, og vi ikke er villige til å gjøre det med barna dems?

#påskenøtt

Likes

Comments

Instagram