Personlig

Det er lørdag. Stille og rolig. Guttungen ligger trygt og godt under dyna i sengen min og ser på film, mens pus og jeg slapper av på sofaen med konsert på tv'n. Du vet at alt er trygt og godt når man slapper av slik.

Mens tv'n fyller stua med godmusikk sitter jeg på facebook og scroller. Litt festligheter her og der, men mest triste og tragiske hendelser. Krig. Blod. Barn. De gråter. Jeg gråter.

Jeg kunne ønske jeg kunne satt de på fanget mitt og gitt de en klem kun en forelder kan. En forelder som mest sannsynlig er død. Jeg kunne ønske jeg kunne gjøre en forskjell. Jeg kunne ønske jeg kunne dratt ned å hentet alle de stakkars barna og gitt de et trygt liv her sammen med oss. Hjertet mitt blør bare av å se dette. Det tristete er at jeg har ikke peiling på hvordan det er. Jeg har kun sett bilder som viser en brøkdel av virkeligheten.

Tanken på at dette er barn som er på min sønns alder og yngre gjør meg fortvilet og forbannet.

Vi som har det så trygt og godt. Vi er ikke redde for å gå ut av døren. Og ennå er vi ikke fornøyde. Vi vil ha større hus. Nyere bil. Flere biler. Dyrere bil. Mer ferie. Lenger ferie. Det er virkelighetsfjernt. Dette gjelder meg selv også.

Vi leier en liten leilighet fordi jeg ikke har råd til å kjøpe hus eller leilighet. Jeg har dårlig samvittighet ovenfor sønnen min fordi han ikke har sitt eget rom. Dårlig samvittighet!! Fordi han ikke har sitt eget rom!? Dårlig samvittighet fordi han er mett? Er trygg? Er varm? Come on! På tide med en reality-check.

Det er så lett å scrolle forbi all elendigheten. Man får en bedre dag av å ikke vite. Men vi vet. Jeg kunne ønske jeg kunne gitt de små uskyldige sjelene en trøstende og trygg klem.

#sykverden

Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - klikk her!

Likes

Comments

Åkei.. Jeg har fri idag. Skal gjøre masse greier. Greier som f.eks å forandre på selvangivelsen min, betale regninger og rydde. Greier jeg har fått meg selv til å tro at jeg like gjerne kan gjøre i kveld. Men som jeg vet er best å gjøre nå. Så her sitter jeg da. Store planer for dagen. Levi slutter snart på skolen og jeg sitter fortsatt å ser på live konserter med Avenged Sevenfold på YouTube. Har vært meget produktiv idag. Men en bra ting har skjedd hittil idag. Jeg ramlet over en tidligere kollega på butikken! Det var veldig koselig.

Og mens vi er i gang med fornuftige ufornuftige ting å gjøre så fant jeg noen gode minner fra i fjor. Reportasjen fra skolestarten til Levi som Familieliv har laget for oss. Jeg husker jeg gruet meg så fælt til han skulle bli førsteklassing. Nå blir han andreklassing! Jiizez.

Næææ lurer på om jeg skal gjøre litt mer ufornuftige ting jeg. Ønsker deg en fantastisk dag videre! ❤️

Likes

Comments

Da er snart påsken offisielt over. Det er strengt tatt noen timer igjen, men på snapchat ser jeg at de aller fleste er på vei hjem fra fjellet. Jeg trøster meg med at det ser litt slitsomt ut. Om det er unger som gråter eller om det er fyllesyken som spiller inn.

Påsken vår har vært ganske rolig. Noen få utflukter til her og der. Vært litt på lekeplasser, legevakten, gått noen turer og en overnatting i Oslo. Med brennkopper på guttungen blir det naturlig ganske rolig.

Med en gutt på bedringens vei så tror jeg det blir litt greit med hverdagen igjen også. For min egen del kunne jeg tenkt meg noen dager til, men om halvannen uke skal jeg ha to feriedager til i forbindelse med en konsert i Oslo med verdens beste Maria. Det trengs. Jeg overlever nok frem til da!

I løpet av uken har jeg rukket å lage en ny instagramprofil, der jeg kun legger ut bilder som jeg har brukt litt ekstra tid på. Ikke bare hverdagsbilder som det er på by.elinpaulsen . Følg meg gjerne! mamma.og.levi
Ha en fortsatt fin dag videre!

Likes

Comments

Personlig

Påsken startet sånn akkurat passe for oss. Med da selvfølgelig brennkopper på arvtakeren. Han tar det hele veldig bra, men en litt kjedelig start på påsken er det. Eller?

Nei, det er det faktisk ikke. Det er bare brennkopper. Brennkopper som gror. Vi har tak over hodet, vi er trygge. Så trygge man kan være med tanke på alle de gale menneskene som styrer denne verden. Vi startet heller ikke påsken med å miste noen vi er glad i.

Vi lever et trygt og godt liv. Ingen flere bekymringer enn hva den vanlige mannen i gata har. Å se hvordan mange mennesker rundt omkring i verden har det knuser meg. Jeg blir sint. Små uskyldige barn som får livene sine ødelagt. Mennesker som oppsøker hjelp, men som møter kalde skuldre fordi enkelte er... ekstreme? Det blir vel et riktig ord. Men heldigvis er det flere av de som ser forbi hudfarge og religion. Generasjonen til mitt barn er fargeblinde. Det takker jeg Gud for. Eller ihvertall høyere makter.

I de aller fleste religioner handler det om fred. Men så finnes det disse idiotene som skiller seg ekstremt ut. Altså ekstremistene. En person som er villig til å bruke ekstreme metoder til å oppnå ekstremt idiotiske ting. Skremme folk, fordi det er det eneste de får til. En person som vrir om på religionen for å få det til å bli like sinnsykt som personen selv.

Religion er dessverre roten til alt vondt. Det ser man jo. Men religion er roten til alt vondt på grunn av mennesker som drar det hele til det ekstreme. Selv er jeg hverken kristen, buddhist eller muslim. Jeg tror på mennesket. Det høres jo helt utrolig ut med tanke på alt som skjer der ute, men jeg tror på det gode i mennesket. Det er mange bra mennesker der ute. Mennesker som fortjener å ha det bra. Mennesker som fortjener å ha det som oss.

Det skulle vel tatt seg ut hvis folk plutselig ropte "ABB" etter oss når vi var på ferie? Da hadde du blitt fornærma da! Så slutt å dra alle under en kam. Ja, det er ekstremister der ute. De kan det være greit å holde et øye med, men ikke en gang prøv å tro at det gjelder alle som ikke ser ut som deg. Det er ikke din jobb å dømme hvem som er ekstremist eller ikke utifra deres utseende. Dette lærte vi 22 juli 2011.

Hvis noe skulle skjedd med vårt kjære land. Hvis vi ikke kunne bodd her lenger, så håper jeg virkelig at mitt barn blir tatt imot med åpne armer uten mistanker om at han skal ødelegge landet dems. Det gjør vel de fleste? Men hvordan kan vi ønske det hvis det skjer oss, og vi ikke er villige til å gjøre det med barna dems?

#påskenøtt

Likes

Comments

I en hverdag som frisør er det som regel alltid noen nye utfordringer å begi seg ut på, men ofte kan ting gå litt i rutine også, ihvertfall når man har blitt godt kjent med kunden, og det er en liten stuss som skal til og etterveksten som skal freshes opp. Da er det moro med noen kunder som dette som et lite avbrekk i all rutinen.

Når det kommer til hår så elsker jeg farger. Og det gjør hun her også. Det er så uendelig mye moro man kan gjøre. Med et prosjekt som dette i lommen, tok jeg litt påskeferie med god samvittighet.

Ønsker dere alle en god påske.

#påske #godpåske #hår #hair #krøller #inspo #inspirasjon #curls #blue #green #blå #grønn #turkis #mermaid #mermaidhair

Likes

Comments

Hverdagen, Mammalivet

Nok en fin uke er over med prinsen min. Mye har skjedd denne uken. Vi har vært på flere småturer. Tur til Drammen idag, besøkte bestefar i Sigdal i går, tatt noen gåturer rundt i området her vi bor, kjøpt ny bil, vært syke and so on!

Nå er påskeuka her, og jeg skal ha høvdingen litt ekstra i slutten av uken, noe jeg synes er helt allright selvfølgelig! Merker også at Levi trenger litt ferie nå. Tror det skal bli godt å komme rett til pappa og familien der istedefor rett på skolen, noe jeg skjønner veldig godt. Mye som skjer for disse små, og akkurat som meg så har han ikke begynt å sette pris på kaffe ennå, dog jeg skal ha for forsøket! (for forsøket at jeg prøver å drikke kaffe altså...)

Vi avslutter denne fine helgen og dagen med litt deilig kveldsmat. Ønsker dere en fin kveld og en fin påske! Det blir nok bypåske på oss i år! 🙌🏼

Likes

Comments

Hverdagen, Mammalivet

Du vet.. Det er påske. Vi skal kose oss. JEG skal kose MEG..! Det er derfor det er påske ikke sant? På grunn av godteri og sånt? Og noen deilige fridager?

Anyways.. Dette var da planen min. Kose meg. Handlekurven blir full. Burde egentlig gått over til vogn. Brus, sjokolade, smågodt og potetgull. Tar jo med litt annet fornuftige ting og da selvfølgelig. Tannkrem, tanntråd. Snart tomt hjemme. En pizza. Hvis det kan kalles fornuftig. Tror kanskje ikke det fyller kravene for fornuftig, men det er ihvertfall bedre enn alt det andre jeg har plukket.

Steller meg i kassen. Skal til og betale. Snur meg rundt av en eller annen grunn. Jeg begynner plutselig å skamme meg. Der står tannlegen min.

Helt ærlig, tror ikke en gang hun la merke til tannkremen og tanntråden.. Prøvde å si god påske, men fikk det ikke til. Stod bare å flira som en tulling.

Men du..?! God Påske da! Kos deg gløgg!

Likes

Comments

Hverdagen

Tirsdag. Restetirsdag! Og det er helt greit! Med for mange dager igjen på slutten av pengene er det godt å få brukt litt av det man har.

I smak falt det også. Jeg må si jeg er fornøyd med å ha fått guttungen til å digge hvitløk! Så hvitløksbrød med tomat og pasta med ostesaus gjorde ingenting idag.

I det jeg begynte med å lage middagen satte junior seg ned å begynte med lekser uten at jeg rakk å si noe. Stolt? Jah! Takk tirsdag, du er fin! 🙌🏼

Ha en fin dag videre ❤️

Likes

Comments

Mammalivet, Hverdagen, Natur

Da sitter vi her igjen da. Søndag! Guttungen er lagt, og jeg ligger henslengt i sofaen og spiser opp restene etter lørdagsgodtet. De siste timene på søndag er aldri mine stolteste, men dere vet hvordan det er.

Jeg har en utrolig fin uke å se tilbake på. Vi har bare kost oss! Tross litt sykdom så kom vi fort over det. Vi har hatt besøk og vært på besøk. I Drammen i går for å godkjenne ny lekepark og spiste på 5-stjerners restaurant (Mc. Donalds) med en av de beste venninne jeg har og sønnen, turnoppvisning i dag og avsluttet det hele med grilling på stranden med Wifey og datteren. Vi er så heldige vi. Vi har så mye bra folk rundt oss, og det er jeg evig takknemlig for.

Så nå ligger pjokken og skravler i søvne, og jeg slapper av i noen få timer til før det er kvelden. Ha en fantastisk lat og slapp søndag videre! 💋

Likes

Comments

Hverdagen

Noen ganger må jeg innrømme at jeg savner det litt mer urbane livet. Husker jeg koste meg så innmari når jeg gikk på Adam og Eva-skolen i Oslo. Det å faktisk være i Oslo hver dag. Jeg storkoste meg, selvom at det var veldig godt å komme hjem til min 1 år gamle baby på kvelden.

Det å dra på besøk til bror og svigerbror i Oslo er gull. MEN! Fy søren å heldige vi er som kan oppleve det her hver dag hvis vi vil. Her er to sauer, som dere sikker ser, fotografert midt i et fantastisk måltid hjemme hos en av mine beste venninner, som da altså ikke bor på gård faktisk... Vil ikke bytte ut dette mot noe når jeg har små barn.

Og nei; dette er ikke fårikål. Dette er kosesauer!

Med det vil jeg ønske dere en fantastisk lørdag og helg videre!


#gøypålandet #landet #sau #bønder #sande #vestfold #mammalivet

Likes

Comments

Instagram