Hej bloggy!!
Idag var jag varit på utflykt hela dagen och min mobil har varit död typ halva tiden så därför har jag inte hunnit blogga ännu. Vid 9.30 imorse så satte vi oss i bilarna och åkte mot Cefalù som är en stad som ligger lite längre bort. Staden var så fin verkligen, mysiga gränder, klarblått vatten och inte så mycket folk. Vi började med lunch i gamla stan och sen bestämde jag och mamma oss för att bestiga berget. Kanske inte bästa tiden att göra det 12.30 i 33 graders värme men vi klarade det! När vi väl var uppe (247 meter över marken) var det så fantastiskt fint verkligen. Bilderna gör inte utsikten rättvis riktigt. Det tog i alla fall ungefär 2 timmar att ta sig upp och ner så efter det har jag inte orkat göra så mycket. Vid 20-tiden promenerade vi bort till en resturang vid vattnet i gamla stan. Jättefin utsikt över havet, god mat och bra service för en gångs skull.
Är väldigt nöjd över dagens utflykt - älskar att se och upptäcka nya saker! x

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Hej bloggy!
Igår kväll så åt vi middag på en fantastiskt fin resturang. Utsikten var verkligen magisk. Men servicen var fruktansvärd. Jag får såna attitydproblem när jag är missnöjd så var tvungen att sätta i hörlurar och lyssna på aggressiv musik haha för att inte få ett utbrott. Fattar verkligen inte hur en resturang kan vara så dålig på något de gör exakt varje dag? Blir verkligen provocerad.
I alla fall! Idag har vi haft en riktig slappardag hemma i huset. Vi hade tänkt att besöka en annan strand men eftersom det är söndag idag (alla är lediga) så väntar vi med det tills imorgon. Istället har jag paddlat runt på en surfbräda hela dagen och tagit en 3-timmars nap i solen. Avslutade dagen med pasta på terassen och sen köpte vi glass i stan. Puss och godnatt!

Likes

Comments

Hej från Italien!!
Igår var en riktig resdag. Jag packade hela morgonen och sen åkte vi till Arlanda vid 12.30. Jag och familjen åt midsommarlunch på Arlanda och jag köpte lite böcker inför sommaren. Vi landade i Palermo vid 18-tiden och sen tog det jättelång tid innan vi tog oss till huset. Vid 21 var vi äntligen framme och då hade familjen Ghosal fixat middag. De tog ett annat flyg tidigare på morgonen så det var väldigt skönt för oss att komma hem till dukat bord. Idag har vi bara varit hemma i huset - vi bor ju precis vid havet så det är ganska skönt att bara ligga på terassen och sola. Hörs lite senare! x

Likes

Comments

"Hej!! Tycker om din blogg jättemycket och det har verkligen varit kul att följa med på året till Paris genom bloggen. Undrar om du skulle kunna skriva ett inlägg där du sammanfattar hela året från ansökningen och första skoldagen till sista dagen? Berätta liksom hur det kändes i början, när kändes det som bäst och sämst under året, vilken månad var härligast i Paris, vilka händelser har varit roligast och på vilket sätt har du utvecklats under året? Skulle vara väldigt kul att läsa!"

Jag har alltid älskat att resa, det är verkligen det bästa jag vet. Jag vet inte riktigt när jag hörde talas om utbytesår men jag blev genast intresserad. Det vanligaste är väl att man åker till USA men jag insåg ganska snabbt att det inte var något för mig. Dels för att jag talar flytande engelska men också för att jag inte ville gå om. En dag berättade mamma om svenska skolan i Paris och tyckte att jag skulle läsa på om den.
Jag började läsa bloggar osv och då blev jag intresserad av att åka påriktigt.

Jag började väl prata seriöst om att åka till Paris i oktober 2015. Mina föräldrar tog det väldigt oseriöst och trodde verkligen inte alls att jag skulle åka iväg.
I november 2015 drog jag med pappa på ett informationsmöte med Karin (rektorn) och då fattade väl pappa att det var allvar. Dessutom tyckte han att hela grejen lät fantastiskt rolig och givande.

I januari började jag fylla i mina ansökningspapper, prata med min SYV osv. Jag var ute i extremt god tid i jämförelse med många andra från SSP men jag tyckte det var skönt att sätta igång tidigt. Jag tvekade heller aldrig på att det här var vad jag ville så då var det väl lika bra att få det gjort.

Jag skickade in min ansökan i mars eller något och i april gick jag på en intervju tillsammans med 4 andra från SSP. Jag kände i efterhand att intervjun gick bra men där började jag för första gången tveka på om jag faktiskt skulle komma in. Det är ju väldigt många som söker och jag var extremt nervöst fram tills att jag fick mitt antagningsbesked. Jag hörde dock i efterhand av BMT och Karin att de hade älskat mig på intervjun och att det aldrig varit någon tvekan om att jag skulle komma in. Så det var ju kul att höra ;)

Jag jobbade hela sommaren för att få ihop pengar till Paris. Hade inte världens roligaste sommar men det gjorde inte så mycket. Jag träffade Julia på en gemensam kompis fest cirka en vecka innan vi åkte till Paris. Då bytte vi nummer och så bestämde vi att vi skulle sitta bredvid varandra på planet.

27e augusti åkte en pirrig och förväntansfull Tyra till Arlanda med min familj + Tilda & Amanda.
Jag minns knappt vad jag kände men jag var inte så nervös eller rädd. Jag såg fram emot att få åka utomlands, träffa nya kompisar, få uppleva massor av roliga saker m.m
Det var väldigt många som tog det rekommenderade planet till Paris och trots att man fattade direkt vilka som skulle till SSP så var man blyg och höll sig för sig själv. Jag tyckte det var väldigt skönt att sitta bredvid Julia och ha någon vid min sida i alla fall. När vi landade i Paris började man hälsa på andra SSPare, och på mederic när vi väntade på våra värdfamiljen pratade jag med sjukt många människor. Typ hela skolan.

Det dröjde ett tag tills skolan kom igång. Första tiden gjorde vi en massa saker i Paris och försökte lära oss hur man hittar i la defense bara.

Jag tror att min första riktiga skoldag var en tisdag med svenska och samhällskunskap. Jag minns dock inga riktiga intryck eller känslor ifrån den.
Många har förträngt sin första tid i Paris och har nästan inga minnen alla ifrån den vilket säkert kan låta märkligt för många av er, men det var nog en väldigt traumatisk tid för många. Man flyttar till ett helt nytt land, kan inte språket, känner inte en enda människa, hittar ingenstans osv. Jag kommer ihåg att jag var helt utmattad efter varje dag. Och när det hade gått 4 dagar kändes det som att jag varit borta en månad.

Första tiden gick alltså otroligt otroligt långsamt för att man gjorde så mycket hela tiden.

Sedan drog Parislivet igång påriktigt. Massa middagar, resturangbesök, utgångar, picknickar, pratstunder, besök till sevärdheter, shopping m.m.
Jag hade verkligen världens roligaste höst!

Samtidigt som jag hade the time of my life kaosade det med min värdfamilj. Jag har inte skrivit så mycket om det på bloggen men jag mådde oroligt dåligt under en tid på grund av min boendesituation. Det var mycket bråk och tjafs och jag hade ont i magen av ångest så fort jag vaknade. I några veckors tid satt jag utomhus, i la defense eller på pret i flera timmar efter skolan för att jag hade sådan ångest över att gå hem.
Till slut fick jag beviljad flytt och när jag berättade det för personen jag bodde hos blev allt bara ännu värre. På grund av detta så var november/december absolut den sämsta perioden i Paris. Jag mådde verkligen dåligt och blev väldigt väldigt illa behandlad. Trots att jag hade otroligt otur och hamnade i världens sämsta värdfamilj så har jag lärt mig mycket av det med. Det var trots allt en nyttig erfarenhet även om det var otroligt jobbigt.
Det var i alla fall en stor lättnad när jag åkte hem till Stockholm över jullovet med vetskapen om att jag aldrig skulle tillbringa en minut med den där människan igen.

Januari - Mars kändes otroligt kort och flög förbi. Det var så skönt med en snabb och behaglig vinter till skillnad den vintrarna i Sverige. När man kom tillbaka efter jullovet började man äntligen greppa franskan påriktigt. Man kunde så mycket om Paris och hade hälften kvar att upptäcka. Man var så bra kompis med alla SSPare och det bästa var att man hade 6 hela månader till i världens bästa stad tillsammans med världens bästa människor.

En väldig fördel och lyx med att åka på utbytesår till svenska skolan är att man inte är lika låst som när man åker till USA. Under mina 10 månader i Frankrike så hann jag åka hem till Sverige 5 gånger men även besöka London, Puerto Plata, Spanien och Rivieran. Jag tycker det har varit jättenajs att kunna åka hem till Stockholm när jag haft lust med det men också att kunna åka utomlands tillsammans med familj och kompisar.

Mars - Juni var helt klart bästa perioden på hela året. I mars blev det fint väder (20 grader och sol) och vid den här tiden kände man verkligen att man hörde hemma i Frankrike. Desto längre tid som gick på mitt utbytesår desto mer krympte allting jag hade i Stockholm. Stockholm är så blekt och tråkigt i jämförelse med Paris och i slutet hade jag verkligen ångest över att behöva flytta hem igen. Efter påsklovet insåg vi att tiden är kort och allt har ett slut. Vi började återigen skriva listor och leta upp ställen vi ville besöka innan tiden var slut. Sånt som vi gjorde i början med gav upp med efter tag.

Under de här månaderna gjorde vi så otroligt mycket roligt. Samtidigt som vi försökte upptäcka nya saker så gjorde vi om alla våra favoritgrejer. Jag tror jag njöt av varenda dag hela våren. Vi fyllde de här dagarna med så mycket skratt och lycka. Det finns inga människor som jag har så roligt med som med SSP. Det blir så kanske när man gör en sån här grej, man blir samspelta och likasinnade.

Roligaste händelserna för mig var definitivt mitt 18-års firande. Hela sista veckan egentligen var galet rolig. Varje vecka har toppat den andra under mitt utbytesår. När jag gått till skolan måndag morgon har jag tänkt så många att "roligare än såhär blir det inte" och sen kommer det en ny helg varje vecka och jo, det har blivit roligare och roligare.

Alla utgångar tycker jag har varit så roliga. Jag är nog lite av en klubbråtta för jag har alltid svinkul medans tex Julia inte alls är lika såld på utelivet i Paris som jag är. Har typ aldrig haft en dålig utgång i Paris. Älskar la parisienne, Woodstock, HOD, Fresch Touch osv. Bubbles and Brunch också - roligaste dagsfesterna!!

Alla middagar och picknicker tillsammans med kärnfamiljen, göteborgarna och alla andra människor från SSP kvalificerar sig också högt upp på listan. Skrattar nästan alltid tills jag gråter med dem.

BAT var också svinkul - den var i november om ni minns den. Om några som ska åka till SSP i höst läser det här så tycker jag verkligen ni ska vara med i BAT även om det känns segt och jobbigt i början. Det var så jäkla kul på scenen och helt klart värt allt slit!!

Jag kommer ta med mig alla stunder vi haft på rökbänken utanför skolan, alla raster och håltimmar vi suttit på pret, alla kvällar i la defense när vi inte orkat ta oss längre än så, alla luncher i cantinen, och i cafeterian, på franprix och accuilen alla dagar vi hängt i parker, bara solat, skrattat och umgåtts.

Paris må vara en helt fantastiskt stad - den finaste av alla kanske. Men den vore ingenting utan alla jag delat den med.

Hur har jag utvecklats då?
Vet inte riktigt om jag ska vara ärlig. Jag har snarare utvecklat mina gamla egenskaper och förstärkt dem mycket än att ändras så mycket. Självständig var jag innan jag flyttade till Paris men det är klart att jag blivit ännu mer självständig. Jag har blivit bättre att lyssna på mig själv. Vad vill jag, hur mår jag osv. Jag styrs verkligen inte av andra människor längre. Jag har aldrig varit rädd för att säga vad jag tycker eller stå upp för mina åsikter och värderingar men det har väl också förstärkts under det här året. Att vara initiativtagande, utåtriktad, social och framåt är otroligt viktigt när man gör en sån här grej. Jag har ofta stuckit ut under min uppväxt för att jag är just alla de här sakerna och jag syns och hörs mycket. Det blev därför väldigt speciellt när man kommer till en skola där 80% är exakt lika utåtriktade och sociala som en själv. För första gången behövde jag slåss för att märkas och ta plats.

Innan Paris visste jag inte riktigt vad jag ville göra efter studenten men nu vill jag helt klart flytta tillbaka till Paris. Jag har svårt att sätta ord på vad som har ändrats med mig, det kanske inte är något speciellt men jag känner mig faktiskt väldigt annorlunda. Paris har inte riktigt varit 1 år av mitt liv utan snarare en hel livstid i 1 år. Så det är väl ganska självklart att jag är annorlunda nu är för ett år sen.

Hoppas du fick lite svar på dina frågor. Ställ gärna frågor om ni har några - det kan vara om vad som helst! Puss.

Likes

Comments

Hej och förlåt för dålig uppdatering!! Det är nämligen så att jag inte kan ta några kort längre på min mobil för att jag har så lite minne och då blir det svårt att uppdatera. Hur som helst så har jag haft jätteroliga och sköna dagar här hemma i estoccolmo! I tisdags åt jag först frukost med Fanny i Edsviken, och sen brunch med Ebba och Agnes i stan. På eftermiddagen mötte jag upp KF och så handlade vi mat och åkte hem till mig. Vi lagade en jättegod middag och bara myste hemma hos mig tills vi tog en taxi till Julia. Julia hade nämligen en liten midsommarfest med parisare och folk från Stockholm så det var jätteroligt. I onsdags var jag i stan hela dagen. Gjorde lite ärenden inför min Europatour och åt lunch med Alice, Hanna och Amanda. På kvällen var jag och Joel på middag hemma hos Mats. Det var så mysigt verkligen och vi åt jättegod mat. Mats och Per bor i en superfin etagelägenhet på blekholmsterassen - så trevligt verkligen!

Idag har Tilda varit här och ätit lunch, nu ska jag ta tag i min packning och sen ska jag äta middag hos farmor och farfar. Imorgon åker jag och Joel + våra familjen till Italien ju! Puss

Likes

Comments

Hej bloggy! Imorse mötte jag upp movisen för att käka frukost på pom & flora. Som jag saknat det ställer och framför allt Moa!! Riktigt lyckopiller är hon <3

Efter frukosten åkte jag och mamma hem tillsammans från stan, vi åt lunch och lade oss vid poolen en stund. Sen tog jag äntligen tag i min packning och packade upp allting, sorterade och organiserade. Så stolt att jag redan är klar med det och så skönt att slippa ha det hängandes över mig! Börjar kännas som att jag landat lite nu.

Vid 20.00 mötte jag upp Amanda för att äta sushi i Väsby. Jag har inte träffat henne på flera månader så det var jättemysigt att få ses och prata. Sen åkte jag in till stan för att möta Louise och ta ett glas på TAK. Sjukt att vi kan göra sånt i Stockholm med nu. Men väldigt trevligt!
Ni sitter jag på pendeln hem - puss och godnatt bloggy!

Likes

Comments

I söndag så skjutsade Lovisa mig till Bromma eftersom Lisa fyllde år. Hon hade fixat jättefint med massor av god mat. Många av hennes kompisar vag bortresta så det flest folk från SSP men det var bara mysigt tyckte jag. Vi solade, badade och drack rosé i solen. Så härligt söndagshäng och jag tyckte det var skönt att vara med kärnfamiljen igen haha. Lämnade Lisa och kände mig lite mer komplett än innan. På kvällen skulle vi egentligen till cafét med det satte mamma stopp för, så jag var bara hemma.
Skönt att få landa lite ändå!

Likes

Comments

Lördag morgon vaknade jag, stängde väskan och städade rummet. Vid 10.00 var dags att säga hejdå till värdfamiljen. Jag grät faktiskt lite när jag sa hejdå, blödig som jag är. Att bo i värdfamilj är nog det sista jag kommer sakna men jag har ändå haft världens bästa värdfamilj. 10.30 tog jag och Louise taxin till CDG med allt värt bagage. Där mötte vi upp andra SSPare och tog planet tillsammans. Jag satt bredvid Lisa på planet och vi kollade igenom Claras fotoalbum från de senaste 6 månaderna. Jag lyssnade på 17 år och vi kommer alltid ha Paris och bara grät påvägen hem. Vi hade en sista gruppkram, höll om varandra och tackade för året innan vi gick ut till ankomsthallen. Där möttes vi allihop av familj, vänner, ballonger och plakat.

På kvällen kom släkten hem till oss för att fira min 18-årsdag. Det var skönt med en lugn kväll, jag fick paket och vi åt tårta och tacos.

Jag trodde att jag skulle ha ångest när jag släppte ner väskorna i mitt rum. Men istället för att känna mig tom kände jag mig lugn. Det var ändå otroligt skönt att få komma hem till huset, familjen och katten. Jag har ju alltid vetat att Paris har ett slut och nu får man väl bara ta det som det kommer.

J'aurais toujours Paris, même en Suédé,

Likes

Comments

16e juni - 293e dagen på mitt utbytesår! Jag åkte iväg till kyrkan tillsammans med Louise och Lisa. I kyrkan sjöng vi 3 låtar, det delades ut diplom och folk höll tal. Mycket skratt och tårar! Efter ceremonin i kyrkan var det dags för student och utspring. Vi stod på gården och firade studenterna, drack champagne och åt snittar (som någon stackars värdmamma hade gjort). Det var faktiskt jättetrevligt och det var inte såå jobbigt att säga hejdå vid kyrkan. Efter det hade vi lite Parkhäng i Monceu där vi drack ännu mer champagne. Vid 14.00 åkte jag till maison laffite för att äta lunch med Sophie. Det var väldigt jobbigt och vi båda grät så mycket när vi sa hejdå. Men hon kommer ju till Sverige och jag till Paris. Det är ju inte slutet utan bara en paus!

Sedan åkte jag hem och packade det absolut sista. Jag och Stina sjöng för vår värdmamma som fyllde år och sedan åkte jag till Seine för att äta middag vid vattnet en sista gång. Vid 21.30 åkte vi till studentfesten som studenterna hade fixat. Där hade vi jättekul men jag var tyvärr väldigt känslomässigt instabil och bröt ihop flera flera gånger under kvällen. Det var de jobbigaste att ta farväl till eftersom det var alla mina närmaste kompisar. Vid 3.00 var jag helt slut och då jag hem tillsammans med Asniere gänget för sista gången.

Likes

Comments

Vips sa det och helt plötsligt sitter jag på pendeln i Stockholm igen. De sista timmarna i Paris flög verkligen förbi och helt plötsligt stod vi där på Arlanda med tårar i ögonen. Trots alla tårar och hejdån den senaste så är jag ok. Det är ju ingen idé att vara ledsen överhuvudtaget. Jag är så tacksam och lycklig över det här året, jag vet att ingen i min gamla kompiskrets har upplevt något lika fantastiskt som jag har. Jag är såklart lite ledsen men också chockad över att det faktiskt är slut. Det har inte riktigt gått att ta in under tiden i Paris. Då var vi ju fortfarande där liksom.
Jag ska skriva mer om de senaste dagarna och vad jag egentligen har gjort men har inte hunnit eller haft ork till det hittils. Jag är bara hemma 4 dagar till innan jag åker till Italien så jag har ganska mycket att stå i tills dess. Hoppas i alla fall att ni får en fin söndag - puss!

Likes

Comments

Hej bloggisen! Igår (torsdags) så åkte SSP till Versaille! Jag och Lisa möttes på monoprix och köpte med oss massor av gott. Vi gick snabbt igenom slottet och sen lade vi oss i trädgården i några timmar. Jag gillar Versaille jätte mycket och trädgården är verkligen helt magnifik. Åk dit om ni kan!

På kvällen gick jag, Lisa, Alice, gabbi, Ida och Louise till larc. Världens bästa fabien hade fixat en överrraskning så helt plötsligt kommer fabien ut med en tårta med isfacklor till mig! Så snällt och jag blev verkligen jätteglad. Kommer faktiskt sakna alla promoters, vissa av de känns ju som kompisar. Jag sa hejdå till alla på larc. Det var lite jobbigt faktiskt. Mitt andra hem typ, kommer sitta varje fredag och lördag och längta tillbaka.
När vi hade ätit middag på larc så gick vi till Titty en sista gång. Kommer sakna titty med - speciellt fresh touch dagarna!
En riktigt bra sista torsdag helt enkelt!

Likes

Comments

Lite bilder från i onsdags!
Jag gick i skolan mellan 10-12, och sen åkte jag och Alice till la defense för att köpa en extra väska. Dock är det fortfarandee oklart om allt får plats haha. Efter det åkte jag hem, packade och åkte sedan till svenska ambassaden. Där delades det ut diplom till svenska och franska elever. Min värdsyster fick diplom för att hon varit en så snäll fransyska mot alla svenskar, och jag fick diplom för att jag varit lärarassistent i 6 månader. Kul och trevligt!
Efter det åt hade min värdfamilj ordnat en liten överraskning tillsammans med stina, så när jag gick ner från köket hade de bakat tårtor och sjöng ja må du leva. På franska såklart. Så himla gulligt av dem! Efter det så gick jag hem till Lisa och åt middag, och sen åkte till Seine för att möta upp de andra ur kärnfamiljen! Gosig onsdag helt enkelt.

Likes

Comments

Tisdag morgon vaknar jag först av att Alice och Louise sjunger för mg vid 7.30 när de kommer hem från klubben haha. Jag somnar om och vaknar sen vid 9 istället och slås av massor av grattis och världens bästa nyhet. Min mattelärare Frederic hade mejlat och berättade att jag och Ida klarade matte 2b!!! Vi började gråta av lycka haha och bara skrek i typ 10 minuter.

Sedan fixade vi brunch också kom lite fler folk från SSP till lägenheten. Det var så mysigt att vara hänga hemma med alla kompisar och umgås. Jag fick tårta och presenter och alla sjöng typ 5 gånger till haha. Sedan läste Louise upp ett rim som Clara hade skrivit som var så himla himla fint. Tack världens bästa älskade Clara för den finaste presenten av alla!!

Jag började storgråta och sen kunde jag inte riktigt återhämta mig på två timmar utan brast i gråt varje gång folk sa fina saker och pratade med mig i allmänhet. Jag var verkligen helt överväldigad av kärlek och tacksamhet mot all fantastiska människor som jag har runt omkring mig.

Sedan var det dags att byta om för att åka mot studentmiddagen!

Studentmiddagen var så himla trevlig!! Jag satt vid det absolut bästa bordet tillsammans med Clara, Gabrielle, Alice, Gabriel, Sara, Benjamin och hade min mattelärare Frederic som bordsgranne. Tur att han gav mig E på morgonen haha!

Alla fick nomineringar (jag fick dock världens sämsta, så besviken), vi sjöng typ 14 svenska låtar, lyssnade på alla föräldrar tal till studenterna. Jag grät cirka hela kvällen, så sorglig och fin kväll! Jag älskar alla på SSP så jäkla mycket och det gör ont i mig att vi alla ska skiljas åt och åka hem.

Lärarna gjorde ett nummer till oss och sen så sjöng hela skolan ja må du leva haha.
Det här var troligtvis den bästa kvällen på hela året!

På kvällen gick vi till heritage vilket var svinkul. Jag var där väldigt mycket förra året men annars har jag inte varit där sen i januari.

Jag sov typ två timmar innan vi gick upp vid 8, städade hela lägenheten, packade alla väskor och åkte till skolan.

Jag har haft de två bästa dagarna i mitt liv med mina favoritmänniskor på hela jorden. Är så tacksam för att jag fick uppleva de här fantastiska dagarna innan jag lämnar Paris.

Här är Claras fanatiska rim som hon skrev till mig.
Till Tyra:


Du har nu levt din sista tid som ung, syndig och omyndig.

Vad du väljer att göra efter ditt älskade Rudbeck,
kommer på din livsplanering att bli en första check,
Men innan du ger dig ut i vuxenvärlden på nya äventyr,
Så har vi ikväll där vi alla ansvar flyr.

På l’Arc med en drink i handen,
eller i Cannes på stranden,
fast kanske Costa Rica med mamma,
eller London med tjejerna du hamna,

Du är överallt, men håller huvuden kallt
För medans vi andra är på suicide watch på Cojean,
charmar du en ny pojke som haft dig på span

Du är rolig, vacker, och en fantastisk vän,
Vår kärlek till dig är lika djup som Seine

Eiffeltornet är meningen med livet,
Vår kärlek till dig i stjärnorna står skrivet

Grattis på din dag vår älskade Tyra

Likes

Comments

Hej bloggy! Tänkte berätta aaaaaallt om mitt 18-års firande. Dagen började med att jag tog sovmorgon, packade och sen mötte jag upp Sophie på Hanoi ca phe för att äta lunch. Kan vara en av de godare luncherna jag ätit i Paris - nudelwok med kyckling, friterade räkor med chiliaoili och en aloe Vera drink. Magiskt gott!! Kan inte fatta att jag och Sophie skiljs åt på lördag, kommer sakna att ha henne i min vardag så jäkla mycket.

Sen checkade jag in i vår lägenhet som var så så fin!!! Jättebra läge, super fräsch, modern osv. Vi var så nöjda verkligen!

Sen började folk droppa in till lägis. Jag gick och handlade och fixade drinkar och snacks. Vi fixade oss allihopa tillsammans vilket innebar totalt kaos! 13 personer med massor av bagagge, smink, kläder osv öveeeeerallt. Men det var jättekul, jag tycker nästan att det är roligare innan man går ut för det kan aldrig bli misslyckat.

Vi blåste upp massor av ballonger och jag tvingade mina kompisar att ta 270 kort på mig haha.

Sen tog vi två stora ubervan till resturangen le china där vi åt middag. Maten var så god och jag hade så trevligt. Vi körde massa snaps-visor också för att visa Sophie lite av svenska traditioner. Hon tycker vår student, midsommar och kräftskiva verkar väldigt märkligt men även väldigt kul. Vid tolvslaget när det officiellt blev min födelsedag så sjöng alla för mig. 10 minuter senare kommer personalen in med efterrätt och is-facklor och sjunger Happy Birthday. 10 minuter senare kommer de med en shots-bricka och fler isfacklor och sjunger joyeux anniversaire haha. Och sist men inte minst kommer de in med en hel likör flaska. Så himla schysst av Le china att bjuda på detta och verkligen göra min kväll så bra. Om ni läser detta tackar jag innerligt!

Sen tog vi en uber till mattan där vi var hela natten. Måndagar är vanligtvis inte roligaste utgångsdagen men jag tror alla hade sjukt roligt. Dessutom kom Robin Thicke till bordet bredvid oss, ni vet han som sjunger blurred lines. Så det var lite kul! Speciellt när de spelade blurred lines haha. Tyvärr började thicke veva med Alice vilket var mindre kul men något som vi skrattat åt i efterhand. Vi ramlade väl in genom dörren vid 5.30. En sjukt lyckad födelsedagskväll!!

Likes

Comments