Ikväll åker jag till flygplatsen för att åka till Kenya med några från skolan! Det är något som kallas för Week Without Walls, man gör något utanför skolbarn en vecka. Man kunde göra många olika saker, bland annat olika resor för att hjälpa på olika sätt. Jag valde att åka till Kenya då många hade varit där och sa att det var den bästa resa de varit på.

Vi ska bo ute i bushen (savannen?) vid ett berg i bambuhus. Vi ska dels hjälpa till att bygga en skola för de lokala barnen, leka med barnen, vandra upp på ett berg, åka på safari(!), träffa lokalbefolkningen osv.

Jag är verkligen supertaggad. Det ska bli så kul att få träffa barnen som bor där och hjälpa dem med att få en bra skola. Det verkas superfint där vi ska bo (se bild ) och jag har hört att maten ska vara fantastisk.

Jag kommer inte ha nåt internet under tiden, egentligen får man inte ha med mobil, men jag får ha med min eftersom jag har diabetes typ 1, men jag tänkte skriva om resan när jag kommer hem. Förhoppningsvis tar jag massa fina bilder också!!

Ny måste jag dock sluta för sitter på lektionen och läraren stirrar på mig😂

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Förra veckan (v.44), var Beata, Agnes och Sofie här i Dubai och hälsade på! Det var verkligen sjukt kul och jag har inte skrattat så mycket sedan vi flyttade hit.

De kom tidigt (04.00!!!) på måndag morgon. Jag och pappa åkte och hämtade dem på flygplatsen, innan vi åkte och åt frukost på en resturang med de sjukaste pannkakorna. Tyvärr hade jag skola denna veka, så de följde med och lämnade mig på skolan, och sedan åkte de hem till oss. Vi hade en egen lägenhet under hela veckan, vilket var sååå skönt! Första kvällen var vi bara vi polen och gick en promenad längs stranden. Jag fick också massa presenter. B.la. massa svenskt godis (som redan är slut hehe) och ett ljus som doftar julgran.

Dag två gick jag också i skolan, means tjejerna var lite i Dubai marina mall som ligger precis brevis där vi bor. På kvällen åkte vi in till souken. Det är som en superstor marknad i gamla Dubai, supermysig. Vi åt på en Arabisk resturan som varsååå mysig, och maten var supergod.

På onsdagen och torsdagen tog jag ledigt från skolan, vi åkte upp i Burj Khalifa (världens högsta byggnad), gick i Dubai Mall (världens största shopen mall) och var på Kite beach.

En kväll åkte vi ut och grillade och åkte fyrhjuling i öknen. Det var sjukt kul att köra fyrhjuling, och att sitta runt elden i mörkret!

De var här i en vecka, så på natten efter att vi hade ätit thaimat i Medinat Jumeihra (mysigaste stället, typ som Venedig med små kanaler där man åker båt), så åkte de hem. Jag saknar dem redan supermycket, men ganska snart får jag jullov och då åker jag hem till Sverige.

Likes

Comments

Förra veckan hade jag höstlov. Det var väldigt skönt och välbehövligt. Vi åkte iväg på “semester” med familjen, fört till Al Ain och sedan till Oman.

Al Ain ligger i UAE (United arab emirets). Vi stannade där på ett hotell i öknen i två nätter. Det var superfint och väldigt annorlunda. Det var höga sanddyner så långt man kunde se, och maten var supergod. Förutom att chilla vid poolen så red vi på kameler och testade sandboard (som snowboard fast på sand).


Efter det bilade vi till Oman. Ett land som ligger söder om UAE. Vi hade först lite problem att komma över gränskontrollen, men pappa började prata med dem om Zlatan så då fick vi komma förbi ; )


Vi bodde fyra nätter på ett hotell som låg en timme utanför Muscat, Omans huvudstad. Oman är verkligen ett annorlunda land jämfört med UAE. Vi åkte genom bergen förbi byar där åsnor och getter sprang fria överallt. Det har inte blivit så känt bland turister än, så folk stirrade på oss som om vi vore utomjordingar när vi gick in på ett lokalt Mcdonalds. Hotellet vi bodde på var i alla fall superfint. Det låg precis vid havet med massa berg i bakgrunden. Den första dagen åkte vi till en strand som låg i en avskild vik i en lite by. Vi snorklade och badade. En man som bodde till byn kom ned till stranden och såg att vi var där. Han började direkt prata med oss, gav signe massa fina snäckor och bjöd sedan hem oss på arabiskt kaffe hemma oss honom.


Det var roligt att åka hem till någon från en helt annan kultur. Vi satt på en matta på golvet och blev bjudna på dadlar, arabiskt kaffe och bläckfisk som han hade fiskat tidigare på dan. Hela hans släkt och familj kom dit, fast ingen kunde engelska.


De andra dagarna spenderade vi vid stranden på hotellet. Vi åkte på en snorkel tur där vi b.la. såg fem havssköldpaddor. En kväll åkte vi in till Muscat och åt middag och gick i souken.


Det var en superrolig resa och jag vill gärna åka till Oman igen!!

Likes

Comments

Här var det längesedan man skrev!
Jag har att så mycket plugg senaste veckan och jag har nog glömt bloggen lite och vi har haft det så krångligt med vår boende. Vi har fått flytta runt typ var tredje dag eftersom lägenheter inte har varit lediga, luktat mögel och varit för små. Jag kan inte håll räkningen på hur många olika lägenheter vi bott i senaste veckorna. Nu har vi i alla fall hittat en lägenhet vi kan bo i tills vi får tillgång hårat hus 1 december. Vi har hittat ett superfint hus! Men jag visar nog lite bilder i ett senare inlägg.

Nu har vi i alla fall en veckas höstlov. Väldigt behövligt. Vi ska på semester i Oman, så det ska bli kul!

Likes

Comments

Idag gick jag och pappa upp 04:30(!!) för att åka till ett lopp vi skulle springa. Vi hade spontanbokat det dagen innan, men det var kul!

Loppet hette Dubai Desert Road Run och gick på en väg i öknen. Det var 10 km, så det var inte så farligt långt, men det var sååå fint!!! Vi sprang i soluppgången, och vi såg massor av kameler och dromedarer🐫🐪

Vi tog det väldigt lugnt, men jag kom 3:a i åldersgruppen 14-20 år (vet dock inte hur många i den åldern som sprang😂).

Jag vill lätt springa igen! Loppet är varannan månad så det är kul!

Likes

Comments

Nu har jag gått två veckor (typ, har långhelg denna helg) i skolan här i Dubai. Jag har helt glömt att skriva här då jag har vart helt slut när jag kommit hem från skolan.

Skolan känns ganska bra. Det är väldigt mycket som är nytt och annorlund, så det tar nog några veckor att komma in i det. Det är ju ibland lite svårt att alla lektioner är på engelska. Speciellt matte och biologin. Det är begreppen som är svåra, jag kan dem inte på engelska. Jag hade ingen anod om vad tex kromosom, cellkärna eller upphöjt i hette på engelska. Mina lärare är dock väldigt bra och snälla, vilket är skönt. De kommer från olika länder, men de flesta är från USA eller GB. Skolans lokaler är också fina och fräscha.

Största skillnaderna från svensk skola?

De största skillnaderna från Svenska skola är nog

1. Skolmaten-Här tar man med sig egen mat eller köper i cafeterian. Vi brukar ha med oss mat.

2. Man har bara 6 ämnen, så man får tex välja vilket av No ämnena man vill ha.

3. Nationalsång på morgonen- Varje morgon klockan 8.03 spelas UAE´s nationalsång upp. Då måste man ställa sig upp under hela låten. Även om är sen till lektionen måste man stanna i korridoren, man måste alltid stå still. Det är dock gulligt för de har en nationalsång där små barn sjunger.

4. Respekten mot lärarna- Läraryrket har mycket högre status här än i Sverige. Man är även mycket mer trevlig mot lärarna än i Sverige. Vill man fråga om hjälp eller säga något säger man inte lärarens namn utan Miss eller Mrs.

Nu har jag långhelg vilket är skönt! Sköt om er!

Likes

Comments

Här i Dubai har man skoluniform i skolan. Det känns völdigt annorlunda, eftersom jag är van att få ha på mig vad jag vill i skolan. Jag tycker dock att det är ganska skönt med skoluniform. Man slipper tänka på vad man ska ha på sig på morgonen och kan därför sova längre. Jag var ganska nervös för hur uniformen skulle se ut, men tycker att den är helt okej. Den är mycket finare än vad många andra skolor har här i Dubai.

Uniformen jag har nu är deras "sommaruniform", på vintern får man välja om man vill ha den eller långärmad skjorta och byxor. Man kan även ha tjocktröjor, men det tror jag inte man kommer behöva.

Det jag ska ha på mig är en ljusblå kortärmad skjorta, en "scarf", en mörkblå/svart kjol och valfria svarta skor. På idrotten har jag shorts och en T-shirt + vita skor.

Det känns lite som Harry potter i skolan. Vi är uppdelade i fyra olika "hus". Varje hus har en egen maskot och färg. Man har b.la. färgen på sina idrottskläder och en hoddie med maskoten på. Man kan öven få poäng till sitt hus om man gör något bra,

Jag är i ett hus som kallas Battuta och vi har en panter som maskot. Här har jag lite bilder på uniformen och idrottskläderna:

Likes

Comments

Idag har vi varit i IBN Batutta mall och shoppat/handat lite grejer. Jag gillar det mallet för de har många bra affärer men är inte lika stort som typ Dubai mall & Mall of the Emirates, som är världens största shoppingcenter.

Vi åkte egentligen dit för att köpa skor till skolan men jag köpte lite mer saker.

Skorna vi ska ha i skolan ska vara helt svarta. Jag hade köpte ett par skor tidigare, men de hade en vit rand, så jag behövde köpa nya. Jag kanske kan ha skorna med vit rand senare, men vågar inte komma med dem första dagen hahaha. Till idrotten i skolan ska man ha vita skor då det köpte jag också.

Annars köpte jag ett par svarta vida byxor, ett vitt linne, lite saker från sephora och en grå tjocktröja (vilket var väldigt dumt eftersom det är 40° här, men jag blir så sugen på att köp höstkläder).

Jag köpte även en soltröja(?). Eftersom det är så stark sol här är det bra att ha en sån när vi paddlar eller åker på vår SUP, om man inte vill bränna sig.


Efter det sprang jag runt marinan, så svettigt💦, men så fint.

Likes

Comments

Yayyy! Idag var jag och Wilma på skolan vi ska gå på för att göra ett prov/test. Vi hade blivit preliminärt antagna till skola men var tvungna att göra provet för att veta om vi skulle få gå där.

Vi fick göra ett så kallat MAP test. Det bestod av fyradelar. Gramtik/ordförståelse, matte, läsförståelse och en uppsats. Man gjorde alla delar på dator utom den sista som man skrev för hand. Både jag och Wilma tyckte testet var ganska svårt. Jag fattade för det mesta väldigt lite. Det var väldigt mycket text att läsa och svåra ord som jag aldrig hört. Det kändes som att jag svarade fel på alla frågor och min uppsats som skulle vara en saga/berättelse var så flummig. jag trodde verkligen inte att jag skulle komman in när vi efter 3,5 timmar (de sa att det skulle ta 2 timmar typ!) gick därifrån. Men senare nu på eftermiddagen fick vi besked om att vi kommit in, så det var tur. det gick kanske inte så dåligt som jag trodde.

Skolan vi ska gå på heter GEMS world Academy och är en IB skola. Så jag går två år här och sista året hemma, så det blir som gymnasium, fast jag måste läsa svenskan på distans. Skolan verkar i alla fall väldigt bra.

Likes

Comments

Nu har vi åkt till Dubai! Det känns ganska konstigt att inte komma hem till Sverige förens i jul.

Resan gick bra, planet gick klockan 15.05 på eftermiddagen. Vi åkte till Arlanda med taxi och ALLA våra väskor. Vi hade typ 16 resväskor, eftersom resten av våra saker kommer ca 5 veckor behövde vi ta med saker då vi klarar oss under tiden.

Flygresan tar 6 timmar, så det tar inte så lång tid. Jag kollade på film, åt flygplansmat och sov. Ganska skönt. Vi kom fram klockan 23 lokal tid. Första natten hade vi bokat ett hotell, eftersom vi inte skulle få våran lägenhet förens dagen efter. Vi bidde nästan högst upp i en skyskrapa vilket var coolt!

Likes

Comments