Här var det längesedan man skrev!
Jag har att så mycket plugg senaste veckan och jag har nog glömt bloggen lite och vi har haft det så krångligt med vår boende. Vi har fått flytta runt typ var tredje dag eftersom lägenheter inte har varit lediga, luktat mögel och varit för små. Jag kan inte håll räkningen på hur många olika lägenheter vi bott i senaste veckorna. Nu har vi i alla fall hittat en lägenhet vi kan bo i tills vi får tillgång hårat hus 1 december. Vi har hittat ett superfint hus! Men jag visar nog lite bilder i ett senare inlägg.

Nu har vi i alla fall en veckas höstlov. Väldigt behövligt. Vi ska på semester i Oman, så det ska bli kul!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Idag gick jag och pappa upp 04:30(!!) för att åka till ett lopp vi skulle springa. Vi hade spontanbokat det dagen innan, men det var kul!

Loppet hette Dubai Desert Road Run och gick på en väg i öknen. Det var 10 km, så det var inte så farligt långt, men det var sååå fint!!! Vi sprang i soluppgången, och vi såg massor av kameler och dromedarer🐫🐪

Vi tog det väldigt lugnt, men jag kom 3:a i åldersgruppen 14-20 år (vet dock inte hur många i den åldern som sprang😂).

Jag vill lätt springa igen! Loppet är varannan månad så det är kul!

Likes

Comments

Nu har jag gått två veckor (typ, har långhelg denna helg) i skolan här i Dubai. Jag har helt glömt att skriva här då jag har vart helt slut när jag kommit hem från skolan.

Skolan känns ganska bra. Det är väldigt mycket som är nytt och annorlund, så det tar nog några veckor att komma in i det. Det är ju ibland lite svårt att alla lektioner är på engelska. Speciellt matte och biologin. Det är begreppen som är svåra, jag kan dem inte på engelska. Jag hade ingen anod om vad tex kromosom, cellkärna eller upphöjt i hette på engelska. Mina lärare är dock väldigt bra och snälla, vilket är skönt. De kommer från olika länder, men de flesta är från USA eller GB. Skolans lokaler är också fina och fräscha.

Största skillnaderna från svensk skola?

De största skillnaderna från Svenska skola är nog

1. Skolmaten-Här tar man med sig egen mat eller köper i cafeterian. Vi brukar ha med oss mat.

2. Man har bara 6 ämnen, så man får tex välja vilket av No ämnena man vill ha.

3. Nationalsång på morgonen- Varje morgon klockan 8.03 spelas UAE´s nationalsång upp. Då måste man ställa sig upp under hela låten. Även om är sen till lektionen måste man stanna i korridoren, man måste alltid stå still. Det är dock gulligt för de har en nationalsång där små barn sjunger.

4. Respekten mot lärarna- Läraryrket har mycket högre status här än i Sverige. Man är även mycket mer trevlig mot lärarna än i Sverige. Vill man fråga om hjälp eller säga något säger man inte lärarens namn utan Miss eller Mrs.

Nu har jag långhelg vilket är skönt! Sköt om er!

Likes

Comments

Här i Dubai har man skoluniform i skolan. Det känns völdigt annorlunda, eftersom jag är van att få ha på mig vad jag vill i skolan. Jag tycker dock att det är ganska skönt med skoluniform. Man slipper tänka på vad man ska ha på sig på morgonen och kan därför sova längre. Jag var ganska nervös för hur uniformen skulle se ut, men tycker att den är helt okej. Den är mycket finare än vad många andra skolor har här i Dubai.

Uniformen jag har nu är deras "sommaruniform", på vintern får man välja om man vill ha den eller långärmad skjorta och byxor. Man kan även ha tjocktröjor, men det tror jag inte man kommer behöva.

Det jag ska ha på mig är en ljusblå kortärmad skjorta, en "scarf", en mörkblå/svart kjol och valfria svarta skor. På idrotten har jag shorts och en T-shirt + vita skor.

Det känns lite som Harry potter i skolan. Vi är uppdelade i fyra olika "hus". Varje hus har en egen maskot och färg. Man har b.la. färgen på sina idrottskläder och en hoddie med maskoten på. Man kan öven få poäng till sitt hus om man gör något bra,

Jag är i ett hus som kallas Battuta och vi har en panter som maskot. Här har jag lite bilder på uniformen och idrottskläderna:

Likes

Comments

Idag har vi varit i IBN Batutta mall och shoppat/handat lite grejer. Jag gillar det mallet för de har många bra affärer men är inte lika stort som typ Dubai mall & Mall of the Emirates, som är världens största shoppingcenter.

Vi åkte egentligen dit för att köpa skor till skolan men jag köpte lite mer saker.

Skorna vi ska ha i skolan ska vara helt svarta. Jag hade köpte ett par skor tidigare, men de hade en vit rand, så jag behövde köpa nya. Jag kanske kan ha skorna med vit rand senare, men vågar inte komma med dem första dagen hahaha. Till idrotten i skolan ska man ha vita skor då det köpte jag också.

Annars köpte jag ett par svarta vida byxor, ett vitt linne, lite saker från sephora och en grå tjocktröja (vilket var väldigt dumt eftersom det är 40° här, men jag blir så sugen på att köp höstkläder).

Jag köpte även en soltröja(?). Eftersom det är så stark sol här är det bra att ha en sån när vi paddlar eller åker på vår SUP, om man inte vill bränna sig.


Efter det sprang jag runt marinan, så svettigt💦, men så fint.

Likes

Comments

Yayyy! Idag var jag och Wilma på skolan vi ska gå på för att göra ett prov/test. Vi hade blivit preliminärt antagna till skola men var tvungna att göra provet för att veta om vi skulle få gå där.

Vi fick göra ett så kallat MAP test. Det bestod av fyradelar. Gramtik/ordförståelse, matte, läsförståelse och en uppsats. Man gjorde alla delar på dator utom den sista som man skrev för hand. Både jag och Wilma tyckte testet var ganska svårt. Jag fattade för det mesta väldigt lite. Det var väldigt mycket text att läsa och svåra ord som jag aldrig hört. Det kändes som att jag svarade fel på alla frågor och min uppsats som skulle vara en saga/berättelse var så flummig. jag trodde verkligen inte att jag skulle komman in när vi efter 3,5 timmar (de sa att det skulle ta 2 timmar typ!) gick därifrån. Men senare nu på eftermiddagen fick vi besked om att vi kommit in, så det var tur. det gick kanske inte så dåligt som jag trodde.

Skolan vi ska gå på heter GEMS world Academy och är en IB skola. Så jag går två år här och sista året hemma, så det blir som gymnasium, fast jag måste läsa svenskan på distans. Skolan verkar i alla fall väldigt bra.

Likes

Comments

Nu har vi åkt till Dubai! Det känns ganska konstigt att inte komma hem till Sverige förens i jul.

Resan gick bra, planet gick klockan 15.05 på eftermiddagen. Vi åkte till Arlanda med taxi och ALLA våra väskor. Vi hade typ 16 resväskor, eftersom resten av våra saker kommer ca 5 veckor behövde vi ta med saker då vi klarar oss under tiden.

Flygresan tar 6 timmar, så det tar inte så lång tid. Jag kollade på film, åt flygplansmat och sov. Ganska skönt. Vi kom fram klockan 23 lokal tid. Första natten hade vi bokat ett hotell, eftersom vi inte skulle få våran lägenhet förens dagen efter. Vi bidde nästan högst upp i en skyskrapa vilket var coolt!

Likes

Comments

Det var längesedan jag skrev här, så kände att det kanske skulle vara kul att uppdatera lite om de senaste dagarna.

Jag har inte gjort något speciellt egentligen. Jag har i alla fall precis kommit hem från Gotland. Dagen då jag kom hem packade flyttfirman in alla saker vi ska ha med oss i en container, som ska åka med båt ner till Dubai. Det kommer ta cirka 6 veckor för den att komma fram så vi måste klara oss på sakerna vi tar med i våra resväskor på planet under den tiden. Det kommer bli väldigt svart att få plats i väskan känner jag.

Vi har kvar de flesta möblerna hemma då vi inte ska ta med dem ner, men allt annat är borta så det känns väldigt tomt. Vi har inga glas, tallrikar, bestick kastruller osv. Idag fick jag äta glas i en plastmugg med en plastgaffel (mycket fancy). Jag har även fått en MacBook air som jag sak ha i skolan, och jag älskar den!

Dagen jag kom hem fån Gotland träffade jag även mina kompisar som jag saknat sååå mycket under sommarn. Jag mötte Sofie och Agnes i stan och vi följde med Agnes när hon skulle färga håret. Det blev verkligen jättefint. Vi åt en lunch i solen innan vi åkte hem till Sofie där vi mötte upp Beata också. Vi lagade middag, pratade, åt godis och hade supermysig. Vi sov hos Sofie och den efter mötte jag upp familjen för att fixa diplomatpass, som vi ska ha i Dubai.


Förutom det har jag mest tagit det lugnt, tränat och fixat saker inför resan.

Likes

Comments

Hej! Jag har nyss kommit hem från en superkul vecka i Värmland. Nämligen oringen som är världens största orienteringstävling. Det är fem tävlingar under veckan, och man bor på en camping med alla andra orienterare, vilket är jättemysigt. Tävlingarna gick inte så bra, men det hade jag inte förväntat mig då jag nyss fick reda på att jag har ett väldigt lågt blod och järnvärde ( vilket gör det jättejobbigt att springa). Jag hade dock väldigt kul ändå. Det var kul att orientera och vara med alla kompisar.

Det tråkiga är att det var mina sista tävlingar innan Dubai, men vi har redan bestämt att vi ska åka på oringen i Höga kusten nästa sommar, jag är redan såååå taggad!

Nu är jag på Gotland igen och är här några veckor till, vilket också är kul. Vi har precis köpt en båt med några släktingar här så det ska bli kul att köra ring, vattenskidor osv.

Likes

Comments

Jag tänkte skriva lite om varför jag ska flytta till Dubai. Vi ska alltså flytta dit i 2 år, hela familjen. Alltså jag pappa, mamma och mina två småsystrar. Vi gör det för att pappa ska jobba där. Han jobbar inom försvaret och ska jobba på svenska ambassaden i Förenade arab emiratet (där Dubai ligger). Jag tror inte jag får skriva vad han ska jobba med, men han ska i alla fall jobba där.

Att flytta var ett gemensamt beslut vi tog, hela familjen. Vi skulle inte flyttat om inte alla var med på det, vilket var skönt.

Min mamma kommer inte jobba i Dubai, men hon kommer att ha mycket att göra med vår skola osv.

Seghärdat blev ett väldigt kort och rörigt inlägg, men men:)

Likes

Comments