View tracker

börjar bli så sjukt nervös.. om ungefär tio min ska jag åka till nervolågen för första gången.. min ibs har sparkat igång och jag börjar bli så sjukt nojig.. gah.. så nervöst!

tur att man har en sambo som finns och stöttar mig under dem jobbiga stunderna!

nu är det bara att hoppas på att det inte blir mer piller,

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Jag har blivit mamma, det trodde ni inte va?!

Och det är en liten kille! Han heter Dexter, han är en Dvärgvädur! Helt underbar och sprallig kille! Men jätte jätte mysig kille som gillar att bli klappad:) han lägger sig och bara spretar ut sig när man klappar honom<3 så mysig och nu till sommaren ska han också få en kompis har vi bestämmt, en liten tjej :)

Just nu har vi planer på att bygga en egen bur, L150 och sen bred och riktigt hög! Och sen kommer dem få sprinag löst i våran lägenhet! Jätte jätte mysigt!

Ha det bra <3

Likes

Comments

View tracker

Igår tog jag och Sambon ett stort steg, och längtar redan till ljudet av någon som springer runt i lägenheten <3

Ska bli spännande och ni kommer få veta innomkort  :D

Likes

Comments

Jag minns dig som ett minne, ett elakt minne men jag minns dig inte lika klart som förut. Det tackar jag för. För jag minns dem dagarna jag kände din tyngd över mig, när du tog tag med dina händer runt min hals och hur min lufft försvann.. Jag minns också hur svart allting blev och hur mina vänner vart rädda och hamnade i chok och sprang för att hämta läraren, i det ögonblicket trodde jag jag skulle dö, läraren kom och du klev av mig och jag fick åter igen luft i min, efter att fått anding och choken gick över var jag rädd.. Jag minns hur läraren sa ditt namn och sa att du inte fick göra om det där.. Det var allt. Jag fick inte prata med någon, detta skrevs inte in i någon journal att på Östansjö skola hade det nyss hänt, det hade inträffat grav misshandel. En ung pojke hade strypt en ung flicka.(detta var när jag gick i 5an.) Kan tillägga att det är flera grejer som saknas i min journal ( jag fick ut den för några år sedan).

Flera år senare skaffade jag en pojkvän(samma kille jag lever med idag.) Han var underbar och jag litade på honom så otroligt mycket, men när han skulle massera mina axlar började jag backa... jag blev som is, rädd, kall och jag kände hur mina struprör vart tighta.. han fick inte röra axlar eller i närheten av min hals..

I skolan skrev vi ett personligt brev.. och min lärare kom och tog mig på axeln och frågade hur det gick.. också då frös jag till is.. Jag skrev i brevet som jag skriver här att axlar och hals får ej röras för jag känner mig strypt.

Sen började det bli värre.. Jag drömde om dig, jag kände dina händer runt min hals, jag grät och lärde mig ingenting i skolan, det gick in och ut lika snabbt och där kom du.. jag såg dig hela tiden.. jag föstod att något var fel.. Så jag kontaktade BUP, snabbt inpå fick jag diagnosen PTSD.

Jag och killen gjorde slut.. jag hoppade av skolan för att sattsa på terapin, skolan funkade ju ändå inte och mina lärare ville inte få det att funka...

Det var jobbigt som tusan att gå i terapin.. Fick se tillbaka på det minnet om och om igen.. och även andra minnen fick jag arbeta med.. jag hade börjat att självskada lite innan terapin hade börjat och gjorde det en gång under terapin.. Jag ville få ut smärtan på något sätt och det kändes bättre för stunden.. men det var inte någon lösning och jag slutade snabbt.

Under terapin skapade jag bloggen, skrev i en dagbok hur jag mådde och kände. (finns längre bak i bloggen) och jag började må bättre.

Idag mår jag bra och är fri från PTSD men jag kan även tänka tillbaka och se det som ett avslutat kapittel i mitt liv.

Igår mindes jag dig som idag men idag är du ett minne blått.

Det är helt okej att må dåligt och känna sorg, sorg tar tid.

Att avsluta ett jobbigt kappitel i sitt liv är jätte tufft, men behövligt. Även om jag är arg på skolan som mörkade min händelse genom att inte ens skriva i min journal om det så hjälpte det att se min journal, att gå i terapin, att måla och skririva i min dagbok och även att blogga om det. Att slås med dina inre demoner kommer göra dig starkare i slutändna men du kommer behöva kämpa hårt, det är inte alltid lätt men tillsammans slår vi ner demonerna <3Likes

Comments

Ibland ramlar man ner, verkligen ramlar ner och man vet inte hur man ska ta sig upp?! Jag är där igen.. Jag vet inte vet hur jag ska klättra mig upp ur den gropen jag nu sitter i.. Sitter i sitsen där jag inte vet vad felet är nu. Jag har länge levet med kraftiga migränanndall nästan varje dag, ätit mycket mediciner, receptbelagda och receptfria. Och nu har min mage krachat totalt. Har dagligen ont i den också.. Kan kanppt äta utan att smärtan klättrar sig upp i mig och river mig inombords. När läkarna säger IBS eller magkatarr finns det så mycket som snurrar, magkatarr blir man av med på ungefär 2veckor och IBS får man leva med restan av sitt liv. 

Vad kan jag äta? Kommer jag alltid ha så här ont? Kommer det vara bättre vissa dagar? Kommer min mage kracha i så jag kommer akut åka in? Eller hur funkar det där? De frågorna och minst 500st till cirkulerarar i mitt huvudet.. och jag känner kan jag aldrig få vara frisk och må bra? Misstolka mig rätt, jag mår bra, jag har allt jag har önskat mig, bo med min pojkvän i en fin lägenhet, kär och galen och pluggar rätt linje och så vidare. Men i sjukdomsmässigt är jag långt ifrån frisk.. Det är jätte jobbigt.

Det känns som efter regn kommer ibland ännu mer regn och tillsist så är man i en översvämning och letar efter sin gummibåt. Jag ser min gummibåt men den är svår att ta sig till.. och vattnet är tjockt och tungt, men jag vet att styrkan och envisheten finns och jag måste kämpa för det blir inte lättare om jag bara ger upp. 

Tillsammans är vi starka oavsett vad vi går igenom! Har vi gått igenom onskan så kan vi besegra allt. Men det betyder inte att vi inte måste kämpa.  Ibland regnar det mer än tänkt, men vi drar på oss flytvästen när floden kommer och hoppar i vår gummibåt och kämpar ännu mer! 

Kärlek och kramar <3

Likes

Comments

​Var ska jag börja? Min blogg är något form av helig plats av sadness. Varje gång jag sitter här och skriver något så är det något som jag har på hjärtat som tynger mig, fan vad tragiskt. Vad säger det om mig som en människa? Det får mig inte att framstå som en munterjök. Så idag ska jag prata om något som är positivt, vilken omväxling! Så hej igen låt mig börja från början? :) 

HEJ på er hoppas läget är bra, för det är det här iallfall! Jag sitter här och lyssnar på Queen B och mår allmänt bra, lite tröt bara och eventuellt orolig för min puls men annars är det fint. 

Gårdagen hände det något intressant jag och sambon fick något gegantiskt ryck och att städa hela lägenheten, det var dock skönt! Vi har fått väck på massor med skit som vi inte har använt eller hade någon använding för så det är skönt. Lägenheter ser ut som en ny lägenhet.. haha skämt å sido så blev det jätte bra och jätte fint! Och det märks att det gjort en på bra humör.

Men idag är jag bara fylld av nervösitet för imorgon. Då bär det av till fyra veckors praktik på konditori och bageri det ska bli jätte kul men är dock nervös! Men ska bli bra det där. Dem verkar vara jätte trevliga och otroligt duktiga! Jag har dock ett bra sätt att bli av med nervositet min vuxenmålarbok. Så sitter och målar ganska rejät i det och kör lite stresshantering genom det och det funkar faktiskt jätte bra. 

Sen finns det ju dem sakerna som gör en mindre pepp men ändå förväntansfull.. det är ju det där med alla pillerburkar jag äger.. Och det är ju mina nya piller som jag ska ta för att kanske få mindre migränanfall.. änsålänge inte mycket hjälp.. Men bara ätit den i någon dag.. Det jag märkt än så länge är att jag är lite tröttare, mer förrvirrad och mycket mindre  puls.. jag brukar ha ganska hög puls (81-90) men nu ligger jag runt 60-70 så får ha lite koll.. men ska nog bli bra. Jag ska till läkaren och göra en skiktröntgen den 27, efter det ska jag få komma till en nervolåg. Ni fattar inte hur lycklig jag är! Jag har väntat på att få hjälp i 16år OCH NU ÄNTLIGEN!! Kan ej beskriva min lycka den är så stor! Men ni kommer nog få veta mer om det sen... får se.  Och röntgen för magen den 18, får se hur mycket jag känner för att skriva om. och när jag finner ork. Idag har jag iallafall ingen migrän ännu.. Men då jag har migrän så ofta så har jag knappt någon ork till något. Så får se hur mycket jag kommer orka blogga.. 

Men det var lite life uppdate.

Likes

Comments

Varför har jag sån otur? 

Jag blir bara ledsen, frustrerad, arg, besviken, deprimerad men mest fylld av frustration..

Jag har migrän och inte vilken migrän som helst, den sorten som sitter i dagligen, den som gör att du blir sängliggandes i ett mörkt rum där du inte kan ha något ljus, dofter eller något. För har du det, ja då känns det som din hjärna ska ploppa ur huvudet. För att jag ska slippa föklara detta så kolla på dem här videona så kommer du förstå vad jag menar Klicka på dem här klippen för att se och förstå vad jag menar  Klipp 1, och Klipp 2

Men som dem säger i filmen så är migrän olika för alla.  Min migrän består inte av någon aura, den blir bara på smackad och det gör akut ont. Om jag har tur så slipper jag kräkas.. Jag måste akut till ett mörkt och tyst rum där jag måste ligga helt still, utan ljud, ljus eller rörelser runt mig, jag blir yr och illamående och huvud bultar så hårt!  Har du någon gång haft migrän då vet du vad jag snackar om. Men för någon som ej haft migrän ska jag försöka förklara.  Tänk dig att du ramlar och skrapar upp ditt knä, ditt knä blöder och bultar kraftigt det liksom gör ont av den bulltande känslan, tänk dig den bulltande känslan gånger 100 fast i huvudet. Det känns på riktigt som ditt huvud ska expodera, i samma vetava som du är yr, illamående inte kan höra ljud eller se ljus.  Så har jag det varje dag​ För att notera så är inte det alla dagar jag ligger helt kolapsad ibland kan jag sitta i soffan eller köket, men bara om jag sitter still och inte har allt för höga ljud runt mig. Men jag kan inte gå någonstans under migränenen, för ju mint jag anar så kan smärtans styrka öka till att jag måste akut spy eller liknande. 

Ni tänker, ja men det kanske finns ett bra piller som kan hjälpa dig?  Här är mitt kryxel, Jag har provat nästan alla piller för migrän. Här den 19/9 fick jag nog.. för på fredagen innan hade jag haft ett riktigt ordentligt annfall då ingenting hjälpte mig.. Jag låg och spydde och fick springa på dass konstant då magen alltid krashar vid ett migränanfall..  men åter igen jag ringde till Vård Centralen och jag skulle direkt få tid för att prata med min läkare.. Jag satt och grät inne hos henne och berättade som det var, jag sover bra går och lägger mig vid 21.00 (ibland tidigare) och går upp 05-05,30 och kanske går upp och kissar 1-3 gånger på kvällen. Jag äter regelbundet och försöker gå så mycket jag orkar när jag inte har migrän, men då jag jag har migrän hela tiden så blir det inte jätte mycket jag går..  Jag grät ut för att min migrän förstör min skolgång, den förstör mitt jobb som vikarie, den förstör min vardag och även min fritid, jag vågar inte planera olika grejer och händelser för jag vet aldrig när jag kommer få ett anfall... Det gör mig så ledsen..

Den 19/9 fick jag ett nytt piller.. Amitriptylin abcur 10mg  Min läkare sa att dem här var förebyggande emot migrän, jag litade på henne hon är liksom min läkare.. Hon berättar lite kortfattat om att den är antideprisiv  men inget som kommer göra påverkan då det är så låg dos, den är också bra för IBS, och då jag har stökig mage vid migrän så kan det vara bra och inte nog med et så var det bra mot sömnen. Men framförallt för min migrän.  Det hon INTE berättar är att denna tablett Amitriptylin abcur inte är godkänd i Sverige som migränbehandling. Igår fick jag nog av att tabletten inte kickat igång då jag hade migrän hela vecka 38 då jag åt tabletten. Såå jag ringnde Läkemedelsupplysningen (man kan bli koplad dit av 1177) Och frågar när hon vet att tabletten ska kicka in och då fick jag veta att min läkare glömt att nämna att den inte är godkänd för migrän i sverige, men fans någon studie på att den har funkat eller liknande.  DETTA gjorde mig rasande. 

Idag ringde jag Vård centralen och dem berättar vad läkaren skrivit varför jag ska äta Amitriptylin abcur 10mg  Jo det är för att jag ska sova bättre, för att jag har mardrömar och inte får någon sömn och så var det ju att jag var självmordsbenägen och deprimerad, då vart jag inte bara rasanade jag vart sååååå arg så jag kokade, hela jag skrek innombords av ilska förbannad och så jävlans arg.  Jag kan köpa att jag är deprimerad och fått tankar på ta mitt liv och hur jag ska få slut på mitt ständiga lidande, MEN JAG HAR DÅ FAN INTE sagt att jag har några jävla mardrömar! Jag sa att jag vill byta läkare och då vart det jobbigt ; ska inte du och hon prata ut vad hon menade med det hon skrev? säger hon i växeln Som jag inte redan var förbannad! Jag svarar nej, hon har misst mitt förtroende och jag vill ha en annan läkare. Så hon ska återkomma till mig under veckan och jag ska ringa pasientombudsmanenen eller vad det heter och göra en anmälan för nu får det fan vara nog. HUR KAN JAG HA SÅN JÄVLA OTUR.

Nu sitter jag här igen, med värdens migrän, gråter över att ingen faktiskt tar mig på allvar.. jag vill ha riktig hjälp jag vill inte ha era piller. 

Likes

Comments

I ditt liv som en kvinna som får mens så använder du runt 12 000 tamponger/bindor under din livs menscirkel, eller 4 menskoppar.

Detta inlägg är inte sponsrat. Jag är bara en jäkligt nöjd mensdroppande kvinna..

Jag har alltid använt tamponger, bindor i uppsjöar, det med 12k hade jag redan passerat innan min livs mens tagit slut.
Innan jag skaffade spiral så var jag tvungen att använda, en stor tampong och två nattbindor på nätterna så jag inte skulle bloda ner allt jag äger och har, på dagarna var det en nattbinda och en stor tampong, efter spiralen blev mensen bättre och kunde använda tamponger och trosskydd ev bindor... MEN jag har aldrig vågat sova utan binda och tampong, rädslan av att vakna upp med blod överallt..
Men jag har fått en större skräck än blodet.. Det är bakterier och det är Tampongsjukan.. Tampongsjukan, den som en modell drabbades av, hon var tvungen att amputera bort sitt ben..
Skräcken fortsatte, men jag kan bara INTE sluta med tampong på nätterna..
Tills idag.

Idag fick jag prova mitt bästa köp som tjej, Menskopp!
Innan jag bestämde mig för att köpa en Menskopp så hade jag fördomar, jag trodde aldrig det skulle funka, det var något som inte skulle existera, vi har ju bindor och tamponger och sånt ju? Sen var jag rädd för nya grejer.. För det där med att ha samma mensskydd hela mensen och de kommande månaderna är ju ganska äckligt?!

Det jag inte visste var att ha Menskopp är mycket snällare för kroppen. Menskoppen är gjord av mjuk silikon och låter sig formas lite hur din '' gång'' ser ut. Det är ju också ett material bakterier inte föredrar! Medan tamponger och bindor är något bakterier gillar.

Och jag kan inte gå runt det att ju mer jag tänker på den lilla koppen jag gömt inom mig ju bättre tycker jag om den.
Den torkar inte ut min insida, den tappar inte massor med ludd om mensen inte är i fullgång (riklig).. Den är miljövänlig.. Den gör att mina muffmuskler blir starkare och kan hålla tätt bättre, JAG KAN EJ GLÖMMA MITT MENSKYDD HEMMA!! Hur skönt är inte det! Alla har vart med om att man glömt sina tamponger eller bindor.. Och det har alltid slutat med att du får trycka upp en pappersdutt och skynda till närmaste affär och köpa ett packet tampisar eller binder, men med menskoppen så har du med ditt skydd hela din mens du har med dig det hela tiden, du behöver aldrig vara rädd att glömma det!
Och som inte det vore det bästa!?! Så kan du ha din Menskopp inne i 12h! Binder och tamponger Max 4h! Hur bra är inte det?!

Unde min mensveckan får jag i snitt betala 180 för binder och tamponger.. Och ibland har jag till och med mens två veckor tack vare mitt preventivmedel.
Så ibland Dubbla summan vilket är 360kr. Jag betalar alltså per år 2160kr för min mens, kom ihåg det här är när min mens inte är och varit som rikligast.
Man brukar komma i klimakteriet runt 50 och jag fick min mens när jag var 10-11år gammal.. Så på ett år 2160kr/året x39år = 84240kr kommer jag ungefär fått betala för min mens.. Eller så betalar man 299x4= 1196kr och det är alltså en livs användning av Menskopp då du kan ha 4 st menskoppar under din underbara livs menscirkel.
För mig är valet brutalt lätt!

Jag har åsikten om att varje kvinna borde få gratis menskydd, vi har aldrig valt mens det är något vi föddes till att ha... Men istället för att staten ska få betala de sky höga summorna som jag angav där uppe, så tycker jag att varje ung kvinna som nyss fått sin mens ska få en gratis Menskopp. Varför?
Den är mycket snällare emot kroppen, den kan inte skada kroppen på samma sätt en tampong kan om du inte håller koll på klockan, eller en binda som stinker skunk om man glömmer att byta. Den är dessutom snällare emot miljön! Vi slipper att se bindor och tamponger kastade på olika ställen och vi slipper få det nerspolat.. Iallafall i den mängden som är nu.
Att få en Menskopp gratis kan vara ett sätt att våga prova, att köpa en Menskopp är en kostnad på runt 299kr, men den summan kan rankas som hög i många ögon och där av väljer folk att inte prova.. Skulle man få en gratis så tror jag man skulle våga.. Går den sönder eller liknande kanske man kan få köpa en för halva priset och staten hjälper till med halva eller liknande.
Vi siktar heltiden emot att miljön ska bli bättre, varför inte göra en satsning på något som skulle hjälpa miljön, minska tamongsjukan och få mensdroppande kroppar att må bra innebrändes ut?

Jag är med på att rösta ja för en sån sak, är du?
Jag köpte min Menskopp på Menskopp.se


Likes

Comments

Grattis på er alla studenter, jävlar va ni är duktiga och ni förtjänar en stor applåd! Och lycka till i framtiden.

Min student närmar sig också.
Om ca ett år tar jag också studenten.. Så jäkla långsökt jag vet.. Men jag är redan så sjukt taggad och längtar såå sjukt mycket efter det.
Min plan är att jag ska klara skolan så sjukt bra nu, jag ska va kvitt min migrän och kunna prestera sjukt bra under kommande läsår.
Och när studenten är inne och den är tagen så ska jag ansöka till komvux och plugga upp vård och omsorg så jag får en uska utbildning också. Jag har bara medicin 1 kvar från ettan och sen resterade är 2-3 gymnasie jag ska läsa upp. Samtidigt ska jag jobba som jag läser upp detta. kommer bli tufft men jag är en envis människa och kommer att klara det.


Jag är en stark tjej.
Jag är en stark kvinna som är så envis och stark att ta mig egendom skit och komma upp till toppen även om det är tungt. Jag har lovat att kämpa tills min hjärna blöder och mina krafter är helt slut. Men även då ska jag resa mig och ta tag i sitsen jag sitter i för det är det jag gör, jag krigar för min rätt, jag krigar för att visa vem jag är och att jag vågar va mig själv och stå ut.

Och det bör alla göra även om det är svårt, ibland behöver man motivation. Jag hittar den där jag är, jag går resturang och livsmedel, det betyder att två år tar vi hand om studenterna (åk 1 och åk2 treorna gör det ej.) Att då få se alla som lyckas motiverar mig till att jag också kan, jag har sett folk som kämpat med barn och plugg ta studenten under dem här två åren jag har sett dem som mått så psykiskt dåligt ta studenten. Jag har mått skit och jag kommer att klara det. Jag tar min student 2 år från vad jag skulle gjort, men jag tar den och mår så mycket bättre, det ger mig glädje och hopp.


Ja virrigt inlägg och jag vet ej om det finns kvar imorrn för nu när jag skriver så är jag Så sjukt trött så vet ej hur virrig min text är ha ha..
Jaja ha det bra :*

Likes

Comments

Ett hett hämnd är kvinnomisshandel.
När jag mellan 13-14 så var jag i ett förhållande med en kille som misshandlade mig psykiskt och fysiskt, han tog tag i mig hårt och aggressivt och betedde sig på ett aggressivt sätt.

Idag hamnade jag i en diskussion ang detta. Då det är en utredning om Johnny Depp (STORRY if felstavat.) har misshandlat sin blivande ex fru eller ej.
I diskussionen sa en '' petar man på tigern i 15 månader så får man ta att den hugger'' (EJ CITAT, orden är omkastade på ett ungefär.)
Med detta menar personen att isåfall får hon som kanske blivit misshandlad, att det är hennes fel för att hon har retat Depp tills han slutpunkt.

Jag tänker dra detta jävligt hårt DET ÄR ALDRIG RÄTT ATT HÖJA EN NÄVE EMOT NÅGON TROTTS IRRITATION, Höjs näven och du får ett slag är det inte personen som blir slagens fel, den som slår har valet att gå där ifrån istället för att slå, är det självförsvar visst, men är ''hen'' som slår först så är det hens fel.

Det är det här som gör mig så jävla förbannad att folk anklagar den som blivit slagen.
När jag vart misshandlad av denna kille så var det inte mitt fel, jag kan vara irriterande eller jobbig men att han tog tag i mig var aldrig mitt fel.
Och den som säger tvärt om är en skit.
Varför ska den som misshandlar alltid bli hålla bakom ryggen ( INTE ALLTID MEN MÅNGA GÅGER.).
Men att säga att det är den som blir misshandlad eller liknande är inte ok och det gör mig arg att folk säger motsatsen.

Nu har jag vart arg och kan istället passa på att säga att från och med nu kommer jag fortsätta blogga, inte bara om sånt som stör mig även om sånt som gör mig lycklig.
Jag funderar även på att börja vlogga i framtiden.
Yapp
För att avrunda med något riktigt roligt så kan jag berätta att min sambo kom tvåa som motions elit på långa lugnet i Falun, jag är så stolt<3
Det andra är att jag köpt en hylla, och äggkoppar och taldriksunderlägg och det blir så fint..
Tänk att det tog 1 år (den 28 hade vi 1 år i lägenheten) att börja dekorera haha.. Tänka sig. Men bra blir det :*

Det var allt puss

Likes

Comments