Usa - Florida

I natt fick jag ett sms om nödsituationsvarning. Min första tanke gick till skottlossningen som ägde rum på flygplatsen Fort Lauderdale som jag precist hade läst om innan jag gick och la mig. Vilket verkligen är hemskt! Men på sms:et stod det tornado varning. Vad gör man? Kommer låta hemsk nu men jag fortsatte att sova. Jag tror inte det var så farligt, men vad ska man egentligen göra om man får ett sådant sms? Vad hade du gjort?

Nu är allt lugnt och stilla igen på dagen och har inte hört något mer om det.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Usa - Florida

För några dagar sen bestämde jag, min kusin och hennes pojkvän att vi skulle åka upp till Clearwater beach. Bilturen dit tog lite mer än två timmar, men i slutändan var det så värt det! Vattnet var alldeles klarblå mot den vita sanden och det var lagom varmt ute. Bättre kunde det inte bli! När dagen led mot sitt slut strosade vi runt bland gatorna och kikade runt lite i butikerna. Skulle verkligen vilja åka dit en gång till innan jag åker hem, men det ser inte ut som att vädret är på min sida och det är inte många dagar kvar här.

Likes

Comments

Usa - Florida

Okej det här kan ha varit ett utav den bästa och värsta dagen i mitt liv. I förrgår (den 3/1) hyrde vi kanot vid Hunter springs. Jag är livrädd för djupt vatten och allt som finns där under, det inkluderar sjögräs, fiskar, sälar och så vidare, du förstår. Så att sätta mig ner i kanoten och bli nerputtad från en ramp ner till vattnet, utan att gripas av panik, var inte enkelt. Första gången vi fick syn på en sjöko drog jag upp paddeln över huvudet och gallskrek, samtidigt som en sightseeing båt åker förbi oss...

Vi hade fått med oss en karta med de bästa ställena att snorkla och se sjökor på. Ett av ställena var Three Sister Springs och vägen dit var en mardröm enligt mig. Först var vi tvungna att paddla ut över öppet vatten med vågor som välde över oss. Det blåste och var strömt vilket gjorde det omöjligt att hålla rätt riktning. Pelikaner med vingspann på 2 meter, om inte mer (!!!) flög över oss titt som tätt. Du hör hur det låter, så med mycket om och men tog vi oss över.

Där var det alldeles vindstill och kristallklart vatten. Vi hoppade ner för att snorkla och simma med sjökorna som skulle finnas där, men till vår besvikelse (inte min) såg vi ingen. Efter 30 minuter valde vi att bege oss tillbaka. När vi satt i kanoten igen dök en sjöko upp. Den simmade under kanoten, buffade på den med nosen, simmade bort sen tillbaka, och så höll den på i minst 4-5 minuter och allt har vi på film. Det gjorde hela resan värt allt besvär. Det var en upplevelse blandat med rädsla och förtjusning minst sagt.

Likes

Comments

Mitt liv

Vi har nyss firat in det nya året och det fick mig att tänka på vad jag själv ville uppnå med 2017. Det jag kom fram till är att jag måste skapa nya rutiner för att kunna uppnå det jag verkligen vill. Just nu lever jag i en förhalning av vardagens alla måsten, tills jag kommer hem till Sverige igen. Jag måste hitta vardagsrytmen igen med både träning och jobb. Så igår köpte jag ett nytt block som jag har skrivit ner alla "to do" och nya rutiner jag vill ha. Det här kom jag fram till:

- Alltid vara ledig en helg i månaden från jobbet

- Planera upp mina dagar och veckor

- Gå upp 7.30 på de dagarna jag inte jobbar

- Gå ut med Charlie, min hund, innan frukosten

- Lägga undan 60% av min lön efter att hyra och räkningar osv är betalda

- Sätta mig ner och plugga 2-3 dagar i veckan till högskoleprovet

- Börja träna regelbundet igen

Likes

Comments

Usa - Florida

Tampa Premium Outlet

//Cookie&cream på Häagen Dazs // // Systersonen som spanar in alla glassorter//

Här om veckan åkte vi till utomhus galleria Premium Outlet i Tampa. Priserna där är redan nedsatta från början och med rabatterna från mellandagsrean blev allt löjligt billigt. Gick in till Michael Kors och köpte en väska som var nedsatt till halva priset. Fanns riktigt snygga väskor och plånböcker och var inte allts lika utplockat som det skulle ha varit om det var i Sverige.

Under dagen blev vi akut glassugen och var tvungen att köpa en Coocki&Crem och en peppermint milkshake att dela på.

Likes

Comments