Min trogna tjänare har dött. Den vackra (NOT) orangea dammsugaren brann troligtvis. Den hade bott i ca. 6-8 år i huset hos min gammelmormor i Risudden (Hedenäset, Övertorneå) sedan ärvde jag den för 10 år sen. Men nu tog den sitt liv. Mitt under en mattdammsugning.

R.I.P Du dammsugare som knappt sög.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Vår förmiddagar är det alltid fart på. Vi har hunnit med att klämma ut armen i halsöppningen på pyjamasen, åla fram till hunden som sov så hon blev sur, fastna under soffan, krupit runt i sin hage ett par timmar, ätit 3 gånger, sovit 2 timmar, och just nu försöker han göra inbrott i en resväska som står på golvet.

Förra veckan lärde han sig flera bra saker... som tex. att skrika så där ljust att de ilar i hela huvudet på hans föräldrar. Så nu gör han de hela tiden. Han tog sina första riktiga kryp steg. (Tidigare har han hasat bakåt eller åla sig framåt.) Han lärde sig sticka ut ben och armar ur andra öppningar än där dom ska va i, i pyjamasen. Så när han på morgonen vaknat och ligger och filurar i sin säng så passar han på att sticker ut benet mellan knapparna på magen på pyjamasen tex. Eller armen ut halsringningen. Varje morgon är en överraskning hur han har sina kroppsdelar. Han har lärt sig sticka in fötterna under våran alldeles för låga soffa. Så jag har fått lyfta soffan för att får fram ungen flera gånger när han fastnat.  Han kan stänga av tvboxen, som tyvärr står i han höjd, men man behöver trycka på en liten liten liten knapp. Och givetvis så prickar han den. Ja han är duktig denna lilla kille. Haha. Han lär sig fort. Och de går undan när han svischar fram i hans hage.

5 och en halv månad, typ. 

Likes

Comments

Helvete vad förbannade jag blev när jag såg denna "reklamen". Hur i fan kan dom jämföra varje familj med en pizza som ska delas! Vilka jävla totala nollor som kom på det.

Och ännu större dårar är den eller dom som kom på att låsa 90! dagar hos pappan. Alla familjer har olika förutsättningar och viljor. Vi vill inte dela lika. Vi vill heller inte att Björn ska ha 90 dagar. Men de får man inte bestämma själva. Hur galet! Vissa har inte heller råd att dela lika för den ena föräldern tjänar betydligt mycket mer än den andra. (Hos oss tjärnar vi rätt lika.) Och ska då i stället barnet i extremt tidig ålder slängas in på ett dagis. Visst har säkert barnet de bra med dagispersonal, förhoppningsvis. Men ett barn är bara liten en gång. Man vill väl som förälder ta del av den tiden i största möjliga mån, så länge som man kan. Och vill man göra på annat sätt så är de upp till var och en, inte ska någon annan bestämma de.

Låt alla bestämma själv vad som passar varje familj! Jag kan lova er att Björn är verkligen inte en sämre förälder för att han jobbar och jag är hemma.

Och då när alla redan är arg över dessa 90 låsta dagar så lägger dom ut att de är som att dela en pizza! Helt sjukt! Hoppas ni som gjort annonsen/reklam eller vad de nu är drabbas av ständig diarré!

Likes

Comments

Det va en tjej som skrev till mig. Eller vi tar de från början. 

Som vissa vet så har jag en grupp på FB som heter Tips på jobb i Västernorrland. En grupp som börjar få lite storlek och jobb. Eller de kommer in ganska bra med jobb tycker jag. Men som admin får man ju en del meddelanden. Vissa är ju smartare än andra. I går fick jag från en tjej (det som är här uppe). "Söker ni fortfarande personal?" Direkt när jag såg de tänkte jag att jag förstår att hon inte har ett jobb om de är så hon skriver till potentiella arbetsgivare. Jag har själv jobbat ett flertal gånger med att ha personal, anställa, intervjua, osv. En som skriver så skulle jag sortera bort direkt.

Varför? Jo för att redan första meningen man har mellan en arbetssökande och arbetsgivare ger ett intryck. Bjud lite på dig själv. Till exempel BÖRJA MED ATT SKRIVA HEJ.

Är de jag som är gammal nu mera, eller skriver vi inte Hej längre? Och varför inte fortsätta efter Hejet med något i stil som "Jag är intresserad av tjänsten som ....., söker ni fortfarande personal?" Första intrycket av en person är ganska avgörande om man ens får chans till en intervju skulle jag säga.
När vi ändå är inne på gruppen så kan jag berätta varför jag för flera år sedan startade den.

Jo jag startade den när jag tog ett sabbatsår från att jobba. Jag gick på AF för att få de små bidrag jag kunde snylta från dom. Jag valde att vara ledig ett tag från vanliga jobb, och tatuerade i stället. När jag gick på AF så vart jag satt i såna dära mongogrupper som jag skulle kalla dom. Man sitter och ritar.. typ. Helt meningslöst! Men de va för mig. Det fanns andra där som jag tror verkligen behövde dessa aktiviteter. Dom hade ingen aning hur man skriver en bra presentation om sig själv. Eller vart man hittar jobb. Jag har alltid haft jobb, sen jag va 14 år. Ofta flera. Jag ramlar lite över jobb kan man säga. Och nästan alltid fasta anställningar.

Jag blev rätt irriterad, och tyckte samtidigt lite synd om de som satt där och inte alls visst hur man letar jobb utan för AF. Jag har aldrig fått jobb via AF. Och då på den tiden fanns det typ inte sånna grupper på fb, så jag gjorde en. Men jag tyckte att göra en grupp för bara Sundsvall va för litet område. Många kan ju pendla. Eller bor lite utanför. Så det blev hela Västernorrland. Det blev ett sätt för att hjälpa dom som satt där och inte ramlade över jobb på samma sätt som jag gjorde.


Nu idag är de snart 5500 medlemmar, och jag har nästan aldrig gjort någon reklam för gruppen. Jag har delat på min sida några få gånger. Men annars är de andra som lagt till varandra. De börjar faktiskt bli rätt kul nu när de rullar på med folk som lägger ut annonser.


Likes

Comments

Skrev att jag skulle göra lägenhetsgöra i dag.. Hehe. Det går ju att diskutera vad som ingår i det ordet. Detta tycker jag är lägenhetsgöra. Disken och tvätten står ju kvar, så vad gör de.

Nä nu ska jag fortsätta göra Hildingsbok. Har så mycke foton. Jag framkallar flera gånger per år. Har ett par fotoalbum. Men dom är proppfulla sedan flera år tillbaka. Borde köpa fler.. Många fler..

Likes

Comments

Hunden ligger på sitt hörn av soffan och kollar på tv. Bebisen ligger och ålar runt och torrsimmar på golvet. Och mamman får i lugn och ro äta sin havregrynsgröt. Denna juvliga gröt som kan få den hungriga mamman att bli mätt. Jag älskar havregrynsgröt! Äter de nästan varje dag.

I dag blir en lugn mysdag som de verkar. Ska väl ta tag i lite lägenhetsgöra. Tråkigt! Men nödvändigt.

Likes

Comments

Sitter och morgonmyser till Disney Juniorkanalen. Den är väl så där lagomt underhållande. Haha! Vi ser på lejonkungen. Det blir reklam. Inget konstigt med de. Men så säger tanten som har reklamrösten något i stil med "Nu finns Simbas äventyrappen tillgänglig. Den finns att laddas ner, med målsmanstillstånd."

Jag vet, det är inte som när jag va liten. Men fasikten... jag blev irriterad. Reklam för SMÅ SMÅ SMÅ barn att dom ska ladda ner appar. Jag gillart inte!

Nu är de musses klubbhus. De är mycket bättre. :D Haha jag kan alla. Men de detta pogram så ska barnen (äldre barn än Hilding 5 månader så klart) hoppa, krypa och vara med i deras historia. Mycke bättre än något jäkla "apppogram"!

Likes

Comments

I dag fick vi tillgång till våran garageplats. Jag ställde in Nissan för ett par timmar sen. Nöjd över att fått garage.

Men...
Nu när jag står och lagar mat ringer de på porttelefon, jag svarar och de är en karl jag inte känner. Han säger att jag tagit hans plats. Haha.. Fy, jag dog pinsamhets döden! Jag har tagit fel på nummer. Han hade 9305, o jag 9205. Så när han skulle ställa in sin bil så stod min sportbil där.

Till problemet då är att jag har inte mitt telefonnummer på hitta.se eller något sånt. Så den stackaren har gått ut å kollar på regnr vem som ägerbilen. Kollat vilken adress jag har och fått knata hit för att få tag i mig, genom porttelefon.

Men.. då står mitt namn heller inte där. Så han måste ha fått letat upp vem jag bor med, för att hitta mig.

Haha.. Jag tycker så synd om honom. Och givetvis är jag hemma själv, håller på att lagar mat, med en sovande unge. Så jag kan inte gå å flytta bilen. Men grannarna får nog vara barnvakt till den sovande terroristen bara maten är klar så jag kan gå ut och leta rätt på min egen garageplats.

Jag tror jag skäms ihjäl.

Likes

Comments

I går började de stickas i läppen. Känslan va tyvärr rätt. Det va ett munsår på väg. Har inte fått något på evigheter. Men under dagen så ploppade de fram. Men under natten till i natt så satte nog munsåret världsrekord! Fy fan hur jag ser ut! Ser ut som jag har fått en rak höger på överläppen och ett stort köttsår. Jag ser helt jävla vidrig ut. Läppen hängde i morse så jag till å med hade svårt att prata. Sjukaste munsåret ever!

Och då har jag en bebis som hänger, slå, sparkar, drar, slickar, dreglar på ALLT. Vissa stunder är han mammig och vissa inte. Men att då som mamma ha ett stort stopplyse mitt i ansiktet är ju rätt lockade att peta på. Och ett stopplyse som dessutom kan smittas. Så jag gjorde de ända jag kunde komma på. Haha! Jag har gått med ett stort plåster på läppen hela dagen. Ser helt retarded ut. Men de har absolut upp fyllt sitt syfte. Han har inte ens kollat åt mitt plåster. Underbart för min stackars läpp.

Likes

Comments