Det finns två saker (möjligtvis 3 saker) som gör att jag orkar med all skit, och inte bara slutar med mediciner o läkarbesök. Det är 1 att jag har Erik vid min sida och 2 min längtan till barn, en familj med Erik. Bäst att påpeka att jag älskar Eriks barn också och ser dom som min familj med! Men dom är och kommer aldrig bli mina egna hur mycket jag än skulle vilja.

Då jag står på mycket immunsupprimerande läkemedel (det sänker mitt immunförsvar så jag inte får en avstötning på min transplanterade njure) så pratar jag alltid med min läkare innan jag gör något som påverkar min kropp och mitt immunförsvar(t.ex. tatuera mig) så jag inte får en infektion.
Så det här med graviditet har jag haft uppe med min läkare regelbundet under en lång tid. Sen när jag och Erik kände att det var dax att försöka så följde Erik med på besöket hos min läkare och pratade om det. Min läkare kontaktade sedan transplantationsavdelningen på Sahlgrenska för rekommendationer angående planerad graviditet och medicinering.
Så en del mediciner byttes ut då de andra jag åt var fosterskadande. Han höjde även kortisonet, som är en av de hemskaste medicinerna jag äter då jag svullnar och drar på mig vatten, främst i ansiktet. Men jag kände att det var värt de.

Vi har försökt nu i närmare två år att bli gravida utan resultat. Har gått hos gyn för utredning och jag har fått testa en kur för att få ägglossning, då det är de som är felet till att jag inte blir gravid. Men det gav som sagt inga resultat. Min läkare på gyn tycker inte mina prover går ihop riktigt och förstår inte helt vad som är fel.
Hon remitterade mig vidare och kontaktade Sahlgrenska.
Jag fick en tid på Östra i Gbg och jag o Erik åkte dit, visste inte vad vi skulle vänta oss. Vi träffade en läkare som informerade oss om dom riskerna som finns om jag skulle genomgå en graviditet. Och eftersom jag behöver IVF för att bli gravid så är riskerna ännu större.
Risken för en avstötning som dom inte kan häva är väldigt stor. Och sedan är risken för havandeskapsförgiftning väldigt stor. Hon tror inte att jag och ett eventuellt barn skulle överleva.
Läkaren på Östra förstod att vi var insatta i det hela och sa att hon inte kunde avråda oss att försöka men tyckte att vi skulle överväga de.
Jag och Erik är medvetna om riskerna, det tog lång tid innan jag hade övertalat Erik till att vi skulle försöka. Och han tycker nu också att det är värt riskerna. Han är medveten om att han kan bli ensamstående, men ensam kommer han aldrig att vara. För han har både sin och min familj oavsett vad som händer ❤️

När jag var på besöket på gyn förra veckan så talade läkaren om att hon hade fått journalkopior från transplantationen på Sahlgrenska och gyn på Östra där det stod att dom inte tyckte att jag skulle bli gravid pga riskerna.
Så det kändes som en käftsmäll och jag kunde inte hålla tillbaka tårarna.

Det jag har funderat på mycket i efterhand är att min läkare på Kss pratade med dom på Sahlgrenska innan vi började försöka och det var dom som bytte ut mina mediciner, varför inte kolla upp detta innan jag började gå igenom allt? Och jag har ju trotts allt inte haft någon avstötningsreaktion på två år nu!
Jag har ätit en hög dos av kortison helt i onödan - jag vill ha tillbaka mitt ansikte!
Jävla rövhål som ändrar sig på mindre än en månad!

Jaha vad ska jag göra med mitt liv nu då? Fan ta den som säger - "Ni kan väl bara adoptera istället?" Jadu så enkelt är de inte!!

Men vi har inte gett upp än.
Ska begära ett andra utlåtande från annat sjukhus, måste bara ha tag på min gyn läkare när hon är anträffbar och min läkare på Kss.

Likes

Comments

Det här med bloggande har aldrig riktigt varit min grej, men jag tänkte testa på det då jag har så mycket tankar som snurrar i huvudet. Kanske inte blir så mycket inlägg eller så blir det massor, vi får väl se.

Just nu är det mycket tankar kring min o Eriks situation med att sjukhuset inte vill hjälpa oss att bli gravid på grund av riskerna.

Får se när jag orkar börja skriva på riktigt och om jag kan fatta hur allt på denna sida fungerar 😝


Stay tuned 😃✌🏻️

Likes

Comments