Det är tufft just nu. Min själ är trött och det känns som att jag sakta försvinner ur min omgivning.
Jag hade en väldigt tuff dag idag på praktiken, jag bröt ihop och grät. Mina kollegor såg, men dem sa inget, frågade inte hur jag mår eller vad som hänt. Klandrar jag dem? Nej. Dem har aldrig sett mig gråta, utan jag har alltid haft huvudet högt, tills idag.
Jag gav upp efter ca 3 timmar av bölande på praktiken, att jag gömt mig i ett förråd som jag försökte städa i 3 timmar.
Jag är en sån person som oroar mig jämt om andra och jag har aldrig riktigt prioriterat mig själv, det kanske ser så ut, men det stämmer inte.
Jag försöker vara stark, jag försöker vara positiv, men idag brast det fullständigt. Jag försöker att tänka att det finns folk som har det värre och det stämmer nog... Men just nu är det mörkt i mina tankar, det är mörkt i min själ. Detta har inget med hösten/vintern att göra, det låter kanske som det, men jag kämpar dagligen med mina tankar, mitt mående osv och det har jag gjort så länge jag kan minnas.

Min gamla chef smsade mig för någon timme sen och frågade hur det var, då brast det igen.. hon är inte bara min gamla chef, utan hon är en vän, min extra "mamma". Det kändes som att hon visste hur jag mår och skrev sedan till mig. Hon betyder så mycket även fast jag är extremt dålig på att säga det...
När hon jobbade på samma ställe som mig, så fort hon såg att jag var nere, frågade hon direkt vad som var fel och om jag försökte ljuga om att jag mår bra, så såg hon på en gång att jag ljög. Hon läste av mig via kroppsspråket och ögonen så jag kom ALDRIG undan vilket jag uppskattar något enormt... Det känns ensamt utan henne, jag kunde prata med henne om allt. Hon finns självklart fortfarande kvar, men det känns inte som samma sak nu när inte hon är på samma ställe, hon såg mig.

Jag orkar inte låtsas längre om mitt mående, nästan alla i min familj på pappas sida mår extremt dåligt just nu. Men jag måste börja prioritera mig och fundera på vad JAG kan göra för mig själv och inte vad jag kan göra för alla andra. Det kommer inte bli lätt då jag har en vana att vilja hjälpa andra än mig själv.

Detta blev ett väldigt deppigt inlägg, men jag var tvungen att skriva av mig om min dag.

Jag har just nu en katt som vill att jag ska sova, hon har en blick som säger "jag vill att du ger all uppmärksamhet till mig nu" lilla älskling.. hon gör så mycket fast hon är en katt... ni som har djur förstår nog vad jag menar till 100%. //Anna

Godnatt o Sov gott

  • 75 Readers

Likes

Comments

Hoppas att ni har en relativt bra dag i detta väder..

Jag tänkte idag berätta om hur det är att vara enäggstvilling och vilka frågor man får dagligen om man är ute en dag på stan/klubb mm, frågor som ibland kan vara en aning jobbigt att höra, men det är sånt man får ta, folk är nyfikna😊

När jag och Elin är ute bland folk vi inte känner, exempel vis en affär. Vi får alltid frågan "är ni tvillingar?" man kan ju tycka att det är uppenbart och ibland vill man svara "nej, vi är bästa vänner" för att se deras reaktion😄 nu är ju vi bästa vänner, men folk som frågar kopplar nog inte riktigt bästa vän med att vara syskon. En annan fråga vi får JÄMT är "vem är äldst?" Denna fråga är komplicerad att svara på för vi föddes med 2-3 sekunders mellanrum och det var med akut kejsarsnitt då mammas moderkaka lossnade, vi föddes 12 veckor för tidigt. Folk ser chockade ut när man berättar att vi föddes med 2-3 sekunder efter varandra, men då måste vi förklara att det var akut kejsarsnitt.

Vi får sjukt mycket frågor om hur det är att vara tvilling och det är svårt att förklara hur det är, men jag ska försöka.

Att vara tvilling har sina för och nackdelar. Fördelarna är att man alltid har varandra, man är känner sig aldrig ensam osv. Nackdelarna är att man ALLTID blir jämförd med varandra och folk tror ibland att vi är en person i stället för att vi är egentligen två olika personer. Jämförd menar jag till exempel "Elin gjorde så, varför gjorde inte du det?" eller "Anna är väldigt utåt, varför är inte du det Elin?" Det finns sjukt många exempel på att bli jämförd som tvilling och självklart blir man jämförd om man har syskon, men att vara tvilling är lite annorlunda. Folk förväntar sig att vi ska vara EXAKT likadana bara för att vi är enäggstvillingar och säger ni istället för våra namn. Våran mamma och pappa har problem med detta än i dag att dem kan säga ni måste göra så, istället för Anna du måste göra si och så och Elin du måste göra si och så. Det kanske låter löjligt men det är så JAG känner.

En annan sak jag kom på var att under våran skoltid, så försökte lärarna alltid sära på oss, att vi skulle gå i olika klasser och än idag förstår jag inte varför. Jag kommer ihåg att jag kände mig väldigt ledsen när lärarna sa så på varje utvecklingssamtal, låt mig få vara med henne, det betyder inte att jag inte har några andra vänner.. SUCK.

Likes

Comments

Hej alla fina människor!

Jag tänkte skriva lite om mina favorit butiker som jag alltid går in när jag är i ett köpcentrum!

För vem gillar inte att handla i ett köpcentrum?😉

Dessa affärer som jag ska skriva om är inte märkeskläder,

för jag tror inte på att dyra saker gör en lycklig, visst för kanske en liten stund, men sen då?

För dem som känner mig personligen, vet att jag alltid går in i Akademibokhandeln,

det är ett måste när jag är i ett köpcentrum!😍

Jag har en obeskrivlig kärlek till böcker, älskar att "försvinna" i dess historia som boken vill berätta.

Jag tycker mest om Fantasy böcker, en värld som inte är på riktigt.

När jag läser en bok så vill jag inte att den riktigt ska handla om världen idag, krig etc, för det blir jag påmind om varje dag på nyheter, i tidningar, sociala medier o.s.v.

Utan jag vill "försvinna" in i en värld där jag "glömmer" bort världen utanför, alltså verkligheten.

Detta kanske låter sjukt konstigt för andra människor!

Men det är min sanning och jag håller fast för den!

Sen så har vi ju den underbara affären LAGERHAUS!

Åh, vart ska jag börja?

Jag älskar inredning, speciellt ljus och massa dekorationer!

LAGERHAUS har alltid fina grejer som är billigt och snyggt! vad mer kan man önska sig?!

Jag älskar deras dagböcker och anteckningsböcker!

Om jag hade mycket pengar så skulle jag köpa typ allt i den affären!😍

Det är också en affär jag ALLTID går in på när jag är i ett köpcentrum!

Sen så har vi ju sminkvärldens dröm affär!

SEPHORA såklart!

Jag kan spendera timmar där inne (skämt o sido)

Dem har så fina färger där inne, allting är färgglatt och man blir glad av att gå in dit!

Så mycket smink och så lite pengar man har😄

Jag köpte mitt Kat Von D's Matt lipstick, och jag älskar det! så himla snygga färger hon har, och psst😉 för alla veganer/vegetarianer där ute, hennes smink är INTE testat på djur!

Efter som jag är vegetarian så passar hennes smink-märke utmärkt för mig!

Sen så har vi ju såklart GinaTricot!

Dem har också billiga kläder som är sjukt snygga!

Snygga kläder behöver inte vara dyra och obekväma, huvudsaken är att man trivs i det man köper oavsett prislappen!

VERO MODA

Är en affär jag älskar att gå in i, dels att den affären ser dyrare ut än vad den är!

Som en märkes affär utan prislapparna, vilket jag vet att många föredrar.

Nu låter det som att jag älskar märkeskläder! Men det gör jag inte!

VERO MODA känns lyxigt och ser lyxigt ut, vilket många kvinnor uppskattar.

Jag menar,

vem vill inte känna att man kan köpa trendiga kläder till ett pris som inte är orealistiskt för sin plånbok?

Som sagt, detta är mina favorit affärer som jag älskar att kika runt i!

Hoppas ni har haft en otroligt bra dag i denna soliga dag!☀🍂

//

Elin

Likes

Comments

Nu är det dags för mig att sälja saker jag inte längre använder eller som ligger och samlar damm. Jag har lagt upp annonserna på Sphock och dem finns under #annah

En sak som jag håller på att sälja fick jag i present och jag skäms att behöva sälja något jag önskade mig, men jag använder det inte och om den ändå bara ligger där kan jag lika gärna sälja...

Jag säljer alltså ett par vita lace skor som jag köpte för ca 500:- (2 år sen) och jag säljer dem för 200:- jag har använt dem 1 gång. Sen säljer jag Silk épil från Braun, jag fick den för mer än 1 år sen och jag har använt den 1 gång, den är väl rengjord och jag har kokat båda borstarna som finns på bilden. Den går att använda i vatten. Sista saken jag säljer är ytterligare ett par skor, svarta 12cm höga skor. Jag köpte dem för ca 2 år sen för 600:- och jag säljer dem för 200:-. Om du som läser detta är intresserad av något av dessa saker så är det bara att kontakta mig via mejl som finns vid blogg beskrivningen!😊

Likes

Comments