Jo, tanken är att Elise ska skolas in tidigt på förskola. Några timmar (5h) 4 dagar i veckan, jag ska börja söka jobb i Januari, 50%. Detta är dock helt nytt. Hur gör man för att få jobba 50% men ändå ha Elise på förskola endast 4 dagar i veckan, 5 timmar?!
Detta för att hon är liten och för att jag vill att hon ska gå få timmar första tiden och få ta det lugnt med alla basiller å sjukdomar som barn vanligtvis får första tiden på förskolan.

Dock är det fullt på förskolorna nu och Elise får då alltså gå på förskola i en tillfällig paveljong med andra barn och pedagoger, uppdelad på två avdelningar. För att skolas in igen efter sommar ihopslagning, på en annan fast förskoleplats. Förhoppningsvis vårt förstahandsval. Hoppas hoppas.

Men nu när mailet kom, när man skulle acceptera eller ta bort erbjudandet ang. paveljong eller inte.. Blev ju till att acceptera, för det är så det får bli. Men det blir så påriktigt, jag börjar räkna dagar direkt, inbilla mig hur det blir att faktiskt lämna ifrån mig min bebis. Känner mig tvungen att lära henne gå och äta bättre fram tills inskolning. Som barnskötare själv, så blir det hemskt, ett litet barn som inte kan gå själv som måste krypa runt överallt, snubblas på av de större barnen som kan gå och/eller hänga på en pedagogs höft hela dagarna. Och utelekar?! Ska min dotter krypa runt i sandlådan, vattenpölar och lera? Nej fy, jul, nyår, födelsedag och packa ihop och förbereda mig för inskolning. Jag är inte redo för detta ☹☹😢

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

#bestnine , en hastag som surrar runt på instagram och jag kände mig tvungen att prova jag med.

Det absolut bästa, mest minnesvärda, finaste året i hela mitt liv. Först att få veta att Elise växte och fanns i min mage. Men 2017, du slog det. Jag fick min lilla dotter, frisk och välmående. Det är klart jag fick just dem bilderna när jag sökte fram min bestnine. ❤

Förövrigt, waaaow så mycket snö det kommit!! Dessvärre hinner det väl försvinna alldeles snart ☹ Jag packade ner Elisen i overallen och ner i pulkan. Sen gick vi från hemmet bort mot gångvägen.. Inte plogat alls. Fick vända tillbaka för att ta vagn istället. Men den lilla biten hon fick åka tyckte hon var kul och spännande ändå. När vi kom fram till trottoaren på andra sidan vägen, med vagn så var det aåklart plogat där och resten av vägen bort till byn. Typiskt! Kunde ju ha pulkat hela vägen 😄 Nåväl, fika och fixa å dona idag som gällde. Annars bara tagit dey lugnt. Jonathan har varit hemma idag, så skönt med en dag ledigt sådär ibland. Imorgon far vi till min mamma, Elise mormor och myser. Äter lussekatter hoppas jag, hon balade här om dagen. Sen väntar jag post från Jollyroom. Klappar till Elise som tagit all evighet! Slå in klappar mot kvällen om det hinns och orkas till.

Likes

Comments

Nu är du 10 månader gammal, om 2 månader är du helt plötsligt 1 år. En ett-åring?! Min stora lilla tjej. Nu bara en månad tillbaka har utvecklingen legat på hundra. Plocka upp mindre bitar mat med dina små fingrar för att stoppa i munnen. Du ställer dig på knä för att klättra upp mot bord, stolar, bänkar och klättrar upp i famnen på en när man sitter ner på golvet bredvid dig. Kryp-springa efter katterna. Jo, "katten" och "mamma" kan du säga nu också. Vinka "hej hej, till och med sådär så du böjer in fingrarna, inte bara viftar med handen. Blivit ett med din första snuttis, den där mjuka filten du sovit med sen du var bara några dagar gammal. Visar starkt intresse för musik och sång, du dansar till det nu med, i takt och otakt!

Dem säger att det går fort, jag trodde på det. Men inte, inte(!) såhär fort. Min lilla stora, stora lilla lilla tjej 💖

Nu har du snart även varit med genom alla högtider, midsommar, påsk, halloween. Nu julafton och nyår kvar. Till jul ska du få en himla massa fina klappar och förhoppningsvis få se tomten för första gången. Hur blir det? Har du lärt dig sitta sådär jättestadig, utan hjälp då? Kommer du vilja riva upp julklappspapper på dina klappar? Eller blir de bara nå jobbigt konstigt prassel du inte förstår dig på? Kommer du tycka om rödbetssalladen eller kanske julskinkan? Det går så fort och jag undrar så över hur du ska utvecklas, hur du blir och kommer att vara om 1 månad, ett halvår, två år, 20 år. Om 4 månader börjar du skolas in på förskola och jag är ännu inte redo för att lämna ifrån min lilla bebis. När blir man redo egentligen? Redo för att du ska fortsätta växa i oändlighet och under en period om sådär 15 år kommer tycka mamma och pappa är pinsamma, första pojk/flickvännem, trottsa och hata oss emellanåt, tjata dig till den där moppen eller körkortet. Jag hinner knappt blinka ibland, nytt varje minut känns det som. Sen har vi din 1års dag snart. Då ska vi slå på stort och du min lilla pärla, du ska få en egen tårta i storlek Elise, kladda och äta med händerna ska du få göra! Hjälp så mysigt, men läskigt. Ska du verkligen bli 1 år gammal?

Nej, nu ska jag sluta tänka för en liten stund. En stund i alla fall. Sen kommer det väl tillbaka strax, som alltid. Skjuts in i ugnen med gratängen, sen äta lite middag. Tidigare än vanligt, hungriga som bara den.

Elise farmor, farbror och gammelmorfar, med sin fru Ylva har varit här. Eller, farmor och farbror är kvar än, men dem andra två har åkt hemåt nu. Mysigast nu är ju att Elise verkar kommit över det där med att alla hon inte träffar allt för ofta, eller främlingar inte är superläskiga. Behöver liksom inte bryta ut i gråt på en gång då dem tittar på henne 😄

Likes

Comments

Det är ju ändå närmre till jul än jag tänker mig? Snart första advent. Sen är det planering och saker som skall göras iordning. Köpa gran, inhandla och dekorera för adventsljusstaken, köpa julklappar, slå in dem, luciafika med släkt osv. Det kommer säga tjoff och pang sen är det en dag innan julafton och jag kommer ha ångest över att det där och då endast är 49 dagar kvar sen är min lilla bebis refan ett år gammal?! Hur sjukt!! Hennes första jul och det blir att dela upp sig, först julfrukost hemma lilla familjen, sen jullunch och julfika hos mamma och pappa i Tumba för att sen åka gem till Gnesta igen och fixa här hemma för då skall det ätas julmiddag med Jonathans bröder, mamma och pappa.

Förövrigt, Jonathan jobbar 23 och 25 December. Jag kommer alltså, dagen innan julafton, först gå på min morbrors 50-år fika på morgonen, julhandla, förbereda (typ köttbullar och fika), slå in sista minuten klappar (as usual), städa och dona, ja allt helt själv med en liten Elise, från morgon till kväll. Jonathan kommer vara hemma ca 22 bägge kvällarna.. och städa å röja undan själv den 25:te 😥 puh. Får hoppas jag får min julaftons snö och härliga positiva glada humör tills dess så saker och ting går lättare. För just nu så känns det bara som en stressad ångestdag(framförallt 23:dje)ar

Men, idag slog jag in mjuka klappar till Elise och Jonathan. Imorgon ska jag kolla lite annat till liten och sen hem till mamma. Hann även få upp lite mer julfint här hemma, någon tomte, ljuslykta samt bordslöpare och köks handdukar. För att inte nämna Elise fönster på hennes rum, blev myckey finare än jag hade tänkt mig!

Likes

Comments

Jonathan jobbar sitt sista pass idag på ledig 1 av 9 arbetsdagar. Sen är han ledig Lördag-Söndag.

Jag är helt färdig efter dessa jobbdagar han har. Tar fortfarande varannan natt, dock går jag ju upp med Elise och har henne hela dagen, lägger henne på kvällen.

Elise saknar sin pappa, har blivit mammig, tand nummer två ska upp (har just spruckit igenom). Och på detta har hon åkt på en mindre feber där även en förkylning hakat på. Trotts att det är natt nummer två som sjukling så är jag redan helt slut. Mellan 00-01 kunde jag inte få ro i kroppen, vaknade flera gånger under den timmen för att kolla Elise, orolig med hennes täppta näsa. Från kl.2 har det varit endast 1 timmes sömn för min del. Elise har vaknat hela tiden, sådär helt förstörd, bara skrikgråter helt hysteriskt. Nappen vill hon inte ha för näsan är täppt. Flaskan tar hon, släpper, äter, släpper och äter. Ger sen upp för att det äe jobbigt. Gick inte att ha henne i sin säng alls tillslut, vaknade efter 2 minuter ca. Fick prova att vagga å sen sitta med henne i famnen, sovandes. Rygg, på mage, gungandes, liggandes. Tillslut funkade inget annan än att vaggas. Men hur länge orkar man vagga? Skulle då behöva vagga i flera timmar..

04:20 gick vi upp, jag gav upp. Fortsatte ute i vardsagsrummet. Tillslut somnade vi båda två, fick 1 timmes sömn.
Vaknar av panik skrikgråt och Jonathan vaknar av det och kommer ut. Tänker "lite avlastning, härligt" men fick väl typ 10-15 minuters avlastning innan han skulle till jobbet, igen. Jag är verkligen helt slut.

Idag ska jag till apoteket under morgonen, handla nödvändigheter till Elise och denna förkylning. Handla på ica och sen hem igen. Hämta buren och täcken +kuddar från förrådet. Vänta ut timmarna och gå iväg med Elise i bärsele och Esbjörn i buren, som ska stå i vagnen. Esbjörn ska trimmas, så satans mycket tovor. Jösses vad kul han kommer se ut.. Möta upp mamma och pappa, handla. Hämta Esbjörn och hem igen.
Mamma jobbade inatt och gick av passet kl 7, ringde och sa att dem skulle sova över trotts Elise gråtande, skrikande under natten om det käbdes okej för oss. Jaaa självklart? Hon lovade även att om det funkar för mig och Elisen kunde jag sova lite under dagen och att dem tar bebis. Får hoppas jag kan lyckas somna en timme eller så! Skulle så så behövas.

Likes

Comments

Jonathan börjar kl 14 idag. Tur det, att det inte är hela dagar som alltid annars. För emellanåt behövs det en sån tid för oss

Likes

Comments