.. ja, i alla fall då Elise sitter i stol.

Trotts att det blev en väldigt snabb frukost då Jonathan skulle åka till jobbet så var det mysigt ändå. Elise åt en hel skål med frukostgröt och lite ersättning. Vi har dessutom börjat ge mindre ersättning i en liten flaska så hon själv ska få försöka hålla flaskan och äta. 😄 Var tredje gång träffa hon rätt, men sen krävs det också att vi hjälper att luta upp flaskan så hon inte bara suger i sig luft.

Nu ligger jag i sängen å ska vila lite medan Elise sover tänkte jag. 💤

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

I Onsdags följde jag och Elise med några släktingar till en badstrand, Blåbärsviken bort mot Nynäshamn hållet. Där, innan vi åkte hem hörde jag "På Fredag åker vi till Sandviken!", något jag snappade upp. Så igår morse när väderprognosen fortfarande visade på +24 så kände jag att nej, då ska vi ta vara på Jonathans lediga dag och åka med om det finns plats i någe bil för oss. Det gjorde de. Jonathan väcktes,  Elise fick sitta i stolen vid köksbordet å leka med leksaker och äta majskrokar. Jag stod och stekte pannkakor, plockade upp leksaker och gjorde iordning strandväskan, allt på samma gång. 💪

Väl där blåste det, men var soligt och varmt. Dessutom var de bara jag Elise, Jonathan, min faster och en kusin.. mamma, pappa, lillesyster och pojkvän. (haha "bara") men sen kom två gäng till på 6 personer efter en stund, vääälkomen till vårat taikonläger!

Elise var rätt nöjd ändå, jobbigt att sitta i famnen 8ch äta i all blåst dock. Så när det var dags ät äta fick det bli i vagnen. Annars gick det jättebra. Fin i sin vaccinpresents-keps. 😀

Väl hemma såg jag att jag var suuuperbränd på ryggen. Inget jag känner eller kände av. Men, jag försökte bada. Typ tre gånger. Men det bara gick inte. Alltså har jag inte badat alls sen Grekland förra året.. Kul. Nästa år ska det däremot badas med Elise, om hon vill det såklart. Men om jag då skulle tycka det är kallt, skulle inte spela roll.
Hur som helst, jag hade då badshorts och linne på mig i alla.. 5-6 timmar på stranden. Något jag ångrar nu med den fula brännan. I o för sig ska man tänka positivt. Hade jag bara haft bikini hade jag bränt hela kroppen, kanske haft ont av det. Det har jag inte nu 😂

Likes

Comments

9 Februari föddes du, på en av dina gudmödrars födelsedag. I vecka 36+4, något för tidigt. Vad jag först trodde var vanligt ryggont eskalerade fort till ordentliga värkar och din pappa förstod inte att det var dags att åka in för att faktiskt ​föda barn. "Ta med dig tandborste och extra kläder, dem kommer att behövas. " jag fick bara en min tillbaka "vad menar du nu?"- typ. Ja, det tog inte lång tid för mig innan jag förstod att du ville göra din entré till världen.

Hann inte med någon ryggmärgsbedövning, endast en flagga uppe på huvudet i form av akupunkturnål och någon märklig luft som kom ur en slang från väggen, inget av det funkade och din pappa satt i en fotölj bara en bit ifrån, likblek i ansiktet. Jag var rasande och ville inte att någon skulle varken prata, röra eller se mig.

Lite lite över 3 mjölkpaket vägde du och såg ut som en liten sumobrottare som hade varit i slagsmål, i och med all svullnad samt ett sprängt blodkärl i ena ögot. Men du var ändå helt perfekt och är än idag.

Idag rockar du våran värld. 6 månader gammal med så mycket personlighet och vilja. Du kommer bli något stort när du blivit äldre, men idag och några år framöver får du vara vår lilla bebis som ska lära dig sitta, stå och gå. Säga dina första ord. Med delade känslor längtar jag ändå tills du blir äldre, min lilla knappen ❤ Mamma och pappa älskar dig.

Likes

Comments

Jag var fotograf för en dag, i kyrkan, utanför, i Hågelby parken, i lokalen.


Elise blev ganska ledsen när demhöga tonerna sjöngs av Amanda, men annars gick det bra i kyrkan. Väl i lokalen var de mycket ljud, många ansikten och personer som ville heja å få henne å bli glad, skratta, le. Ja, det kan nog ha blivit lite väl mycket intryck ett tag där, men det la sig efter en stund. Först sov hon väldigt dåligt men därefter sov hon istället väldigt länge och ostört under för, varm och efterrätten. Även efteråt när musiken drogs igång. Men när banden strax skulle spela så fick Jonathan och Elise skjuts hem utav en av mina kusiner. Då blev jag kvar för att använda min alkoholbiljett (5 drickor) och fota tills, ja nästan slutet av kvällen i alla fall. Var hemma runt kl. 1:00 och gick och la mig runt halv två. Jag fick värsta sovmorgonen! 9:30 ca, vilken lyx?!


I övrigt var dagen helt perfekt, mamma och pappa var så himla nöjda och fina/vackra. Alla hade kul, även farmor fick sig en svängom på dansgolvet i rullstolen ❤ Själv satt jag med tårar i ögonen när jag fick se det!

Många av de tänkta fina fotona utomhus blev bra och ska upp som goton i ram och något foto ska väljas ut som ett "tackkort" till gästerna. Nu är det över och jag kan fokusera på Elise's dop. Sen är det lugna puckar fram till jul. Och, apropå. Fy så jag längtar till att Elise ska få ha fina höstkläder, börja krypa, säga sina första ord, äta "riktig" mat och få vara med på sin första julafton och öppna klappar. Magiskt!

Jag såg just att någrs bilder hamnade fel i rotation, men appen vill inte sammarbeta och så får de då bli.​

Likes

Comments

Svämor var här å hjälpte mig färga mörkare i hårbotten idag! Måste iallafall försöka göra mig fin nu när Jonathan snart får glasögon (😂😂😲) och mammas och pappas bröllop kommer till helgen 😍

Likes

Comments

Upp tidigt, äta, kolla babblarna, leka i babygymet med alla kompisar, bada, äta igen och sova. Idag har vi en heldag hemma.

Klump(Es)björn skulle hoppa iväg från badrummet.. bara de att han får den brillunianta ideén att hoppa över Elise.. vilket resulterar i två klomärken på hennes panna och såklart en del gråt, det gick visserligen över snabbt. Men ändå, lilla älsklingen 💖 Märktes att Esbjörn förstod något var fel, vi satte osa på badrumsgolvet å kramades och han kom å strök sig mot Elise en hel del. Satte sig precis utanför badrummet å kollade medan vi badade. Sen kom han upp i soffan å la sig intill när det skulle matas och nattas.

Likes

Comments

Trotts trettioelva värmechocker på balkongen så har de små tomaterna nu börjat komma 😍

Idag fyller dessutom mormor och en av morbröderna år, så det fick bli att åka över å fika, jag, Elise, mamma, pappa och Victoria. Ned till centrum därefter för att handla blöjor för en månad framöver. Sådär 4 paket. 256 stycken. Men skönt nog sp har vi ju faktiskt Libero rabattkupponger som kommer hem i brevlådan, så 100:- vid köp av fyra paket.

Victoria följde med hem till iss en sväng, skulle hjälpa henne klippa håret men vi alla tre var så trötta så det blev inte av kom jag på nu i skrivande stund!

Jonathan är hemma ca 19:00, trotts att han skytar 17:00.. nedrans sl å bygga om så folk behöver ta ersöttnings bussar 😣 Tänkte väl försöka laga lite middag lagom tills Jonathan kommit hem, sådär så maten står klar på bordet vid hemkomst.

Ikväll ska jag försöka ta mig tiden att brun utan sola mig, ansiktsmask, noppa bryn, raka benen och ta ett bad. Inte bära ligga ner i 5 minuter med håribpackning utan ligga ner i bdet en stund också. Ska även ta å bleka lite med citron, bakpulver å schampoo sen slänga i en grå färg som jag ÄNTLIGEN lyckades lägga händerna på. Fyllt med ca 10 pack igår när jag hittade den. Och idag var dem slut 👏😄

Men först bajenmatchen.

Likes

Comments