Förut har jag gnällt på att vakna under nätterna.. kissnödig som attan trodde jag. Jag skulle inte gjort det. För tji fick jag! snu vaknar jag i alla fall gvå gånger om natten, inte fullt omöjligt att vakna tre gånger och är sådär obeskrivligt kissnödig så hela magen gör ont.

Jonathan säger att han inte vaknar av att jag är uppr och springer, inte vågat fråga förut. Men men, jag är ju inte ensam om att vara gravid, cravings och humörsvängningar bla så varför inte bli väckt undr natten ifall det är så?
Jag blir i allafallfall helt slut av att vakna såhär hela tiden 😫😪

Idag ska jag utanför hemmet för första gången på en vecka, bm-besök. Mäta och lyssna på hjärtat, säkert bli utfrågad och en få gå därifrån. Mamma ska möta oss i Tumba och lämna över lite grejer och sen hem till soffan, igen!

Likes

Comments

Allt går bra hemma och bebis visar fortfarande inga tecken på att hon ska komma ut nu nu. Så himla skönt, varje timme, varje dag och varje vecka som hon stannar får hon var växa på sig mer och mer. Om ca 2-3 veckor kan jag börja röra på mig igen men nu är det soff och sängläge för min del. Jonathan får göra allt jobb som det är just nu, städa, slänga sopor, laga mat osv osv. Känns riktigt jobbigt men bebis är viktigast oavsett när var hur, så det är så det får bli.

Idag är det 50 dagar kvar till bf. Jag har en gissning på att hon kommer 24-27 /2 någonstans. På Söndag går vi in i vecka 34 (33+0) ❤

Skrivit en lista på allt vi behöver köpa in som det sista lilla. Salvor, nässug, nagelkit, amningsinlägg osv. Bb-väskan är klar för bebis del, det är bara vårat som ska ner i väskan som även den ligger nära till hands, snabb att packa nu när vi redan "testat" och vet vad som behövs och inte iväg till förlossningen. Sen har vi den enorma turen som har min morbror och hans fru 2 minuter ifrån oss när det väl är dags, annars finns några andra alternativ vad gäller skjuts också.

Jag längtar ju något enormt till bebis, men ju längre hon är kvar desto bättre mår hon och desto snabbare får man komma hem sen med vårat lilla mirakel!

I Tisdags var nog den enda gången under graviditeten hittills, som jag fick lite panik över att det ska ut en unge ur min fiffi. Jag tänkte smärtan och hur fasiken det skulle gå till. Men nu, när jag inte är där längre känns det inte läskigt. Men när man är där och har ont, det blir så verkligt.. Men samtidigt kommer det vara den häftigaste och läskigaste men lyckligaste stunden i mitt liv. Längtar nu igen, hade inte sagt det om jag väl låg kvar på förlossningen som sagt, för då blir det för nära. Ja, jag blir inte klok, så märkligt att förklara i ord!


En annan sak som gör mig orolig är hur hon skulle må, vad hon skulle klara/inte klara och all hjälp, ev sladdar och slangar som ska kopplas åt alla håll ifall hon kom nu. Sjukvården är så bra nu för tiden, men man vet ju aldrig. Hujeda mig, stanna kvar i i alla fall 3-4 veckor vårat lilla hjärta!Magen bara sjunker och sjunker mer för varje dag och hennes rörelser är mer som hela havet stormar över magen istället för en spark eller ett slag. Hickan och rörelser med huvudet känns så obehagligt när hon ligger så långt ner mot underlivet.

Amningskudden jag fick av mamma i typ.. vecka 4 har kommit till användning nu, sover med den och använder den i soffan för att få rätt stöd i ryggen, andas lättare när jag inte sitter som en ostkrok och trycker på åt alla håll.

Nu ska jag hitta nå bra film att titta på från soffan, Jonathan åkte precis mot Gnesta för att hämta 3D glasögon vi beställde i December.

Tror jag ä lite skärrad och påverkad av sjukhusvistelsen, känns jobbigt redan nu att vara ensam trotts att det gått en kvart.. Skönt nog är jag ju hemma i mitt trygga med alla kattorna och med teve-möjligheten.

Likes

Comments

I söndagskväll åkte jag och Jonathan som sagt till förlossningen. Visade sig att bebis mådde perfa men att jag börjat öppna mig. Blev kvar på sjukhuset ensam under nätterna och fick dela rum med en annan. Urinodling, blodprover, ctg, vagunalt och vanligt ultraljud togs..

Beslut om att flyttas till ett annat sjukhus togs när det igår efter en undersökning framkom att jag öppnats yttligare och att livmodertappen var nästintill utplånad, så nu är det bara öppningsskedet vi väntar på. Men med lite tur kanske det tar sin tid innan det är färdiggjort, i alla fall tre veckor eller mer hoppas vi på.

Väl på Sös sa dem att om du mår dåligt av att vara här ensam på sjukhuset (förutom när Jonathan var där under dagstimmarna) och du tror att du kan vila hemma ordentligt i soff/sängläge och är uppmärksam på när någit gör obt, ev blod eller vattenavgång så ska du självklart få åka hem istället. För "inget barn föds fram på en kvart eller utan värkar, så du ska nog hinna in sålänge du inte väntar för länge när något väl drar igång!"

Så, äntligen hemma nu efter 3,5 dag på två olika sjukhus och öppen och utplånad tapp. Nu får Jonathan jobba med allt i hemmet och jag endast och bara vila. Hoppas lille hjärtat i magen vill ligga kvar i magen och växa på sig några extra gram ❤ Jag längtar nå otroligt efter henne men vill gärna det får gå lite saktare!

Likes

Comments

Halloj från nattugglan!

I måndags kände jag av minskade fosterrörelser och kraftiga sammandragningar i samband med den där mensvärk liknande i underlivet och nertill k magen. Ro ger fl och blev ombedd att komma in och kolla.

Pulsen på bebis var hög dels för att hon blev väldigt pigg av bilresan och för att hon blev stressad av sammandragningarna. Sammandragningarna var rätt starka och kom ca var 5:te minut. Inget annat enligt UL , allt såg fint ut där inne. Men läkaren ville undersöka inuti och konstaterade att livmodertappen var förkortad samt öppnat sig lite.

Det beslutade sig för att jag skulle få sova över och utan Jonathan pga platsbrist.. skulle få kortison-sprutor 2st med 24 h mellanrum för att bebis lungor skulle mogna snabbare om födas för tidigt samt spruta för att stanna upp sammandragningarna/värkar, vilket funkade susen. efter bara 5 min så avtog de flesta sd och värkar.

Nu har jag fått andra kortisonet för bebis och klockan 6 kommer dem in för att ta blodprover för att få dem att hinna bli klara i tid tills undersökningen hos läkaren i förmiddag.

Sålänge jag inte öppnats mer, livmodertappen utplånats mer, sd/värkar eller puls/minskade fosterrörelser så får jag åka hem idag, men jag får absolut inte a stränga mig då det skulle kunna dra igång tydligen..

Lille älskade hjärtat, jag vill så gärna ha dig här nu redan för länge sen. Sen det går ju inte, så bakas färdigt i alla fall 4 veckor till, sen kan vi påbörja arbetet att få dig komma ut till världen ❤

Jag bara hatar att vara här! Fullt med människor överallt, ändå känner jag mig som den mest ensamma på hela planeten. Igår jobbade mamma i Huddinge så vid sju möttes vi vid pressbyrån och sen ner på rummet. Mamma ville vara med å höra läkaren men hann bara med ctg-kurvan innan hon blev för trött och åkte hem. Sen fikade jag, pappa och Jonathan mitt på dagen efter pappas jobb. Ner till rummet å kolla på klipp på telefonen ihoptryckta i sängen, jag och Jonathan när pappa åkt hem. Handlade lite Subway och tog med till hs för att åka till middag. Vid åtta åkte Jonathan hem och jag blev sådär vansinnigt rastlös, mobilen satt som klistrad i handen ca 2 timmar.

Somnade mitt i "Calle the midwife" tog undan mobilen ben vaknat nu ca 4 gånger och legat vaken sedan halv fyra, min granne mår inte sådär jättebra och jag vaknar lätt av alla dessa ljud. Sen är ju sängen allt annat än skön, kissnödig osv. Ja, man ska inte gnälla för somliga mår betydligt sämre än jag men jag gillar ändå inte det här, vill bara få vara hemma i min egna lilla bubbla 😢😷

Likes

Comments

Bebis ligger fixerad redan enligt bm på förra besöket. Ska dit igen på Tisdag, då vi sist hade en annan barnmorska då våran hade semester. Dem kan ha mätt olika, men bebis låg då kvar på samma kurva som förra gången. Ska se om det är nå skillnad när våran mäter igen och om inte så är det inte omöjligt att måtten är lika just nu, då bebis tros fixerat sig och sjunkit nedåt.

Får hoppas på bra besked, om inte annat blir det ett tillväxt ultraljud för att de att hon växer och mår bra. Hon rör sig en himla massa och jag blir större om magen och mer å med otymplig så jag är inte orolig ändå.

Tänk att det är mindre än 2 månader kvar tills vår lilla tjej är här hos oss? Magisk 💕

Jag har börjat få en värre foglossning eller lätta förvärkar som spökar i min kropp, som mensvärk som ligger längre ner i magen och ibland kan gå högre upp på magen för att sedan försvinna och ömmar konstant hela vägen nertill. (förlåt för min ärlighet, haha) Så jag tänker fortfarande i den banan att bebis kommer tidigare eller väldigt nära bf-datumet. Jag är så redo! 😍

Likes

Comments

Klädd för tusen minusgrader, så det blev endast kyligt i ansiktet. Resten av kroppen klarade sig galant! Lite tufft att gå i hög snö med foglossning och tung mage. Men vi fick gå i ett bra tempo och med nedförsbackar. När det väl blev uppförsbacke så hade Jonathan en hand i svanken och knuffade på 😅

Nu är vi hemma med te och bullar. ska värma oss framför något kul på teven. Hoppades foglossning skulle kännas bättre efter lite promenad, vet ännu inte om det hjälpte men men.

Likes

Comments

Är det pårktgt -27 ute nu?! Låter ju helt vansinnigt, visserligen är det riktigt jädra helvetes kallt men -27??

Var precis ner till affären och skulle handla hem yoghurt och mjölk, 500 meter med mesta dels nedförsbacke. Så det går ju på 2-3 min men ändå hinner snoret bli till is och fingrarna domnar bort.

Nu blir det frukost och sen värma sig under en filt framför teven.

Likes

Comments

Idag ska det bakas bullar, ska göra degen nu tänkte jag. Sen påbörja med fönstertvätt, fortsätta med bullarna. Göra klart det sen gå vidare med resterande fönster. Sen fika, ta det lugnt och därefter damma av och dammsuga mattor och golv! Måste ju ha något för att hålla igång och kunna hålla mig hemma. Redan varit ner till affären nu under morgonen.. Vaknade imorse av att jag var sådär sinnesjukt kissnödig och gick på toa, la mig igen i sängen och lyckades somna om otroligt nog! KVART i tio var klockan när jag vaknade igen?! 😱 Skönt med sovmorgon

Likes

Comments

Rörelserna kan nästan göra ont till och från nu, alltså.. inte när det är på revbenen. För där gör de ju ont såklart. Men när hon verkligen tar i eller sträcker ut på benen osv. Magen är ju inte helt i gummi! 😂

Enligt bfdatum så är det snart bara 2 månader kvar. Om 2,5 månad har vi henne hos oss. För visst blir det igångsättning om man går över 14 dagar? Men om det bli som jag alltid trott /känt så blir det i slutet på Februari. Funderar, 1/2 är det profylax kurs förhoppningsvis och kanske i slutet på Januari som man börjar tvätta upp alla kläder i allergivänligt parfymfritt tvättmedel och sen ska man ju ge sig på bb-väskan! Inte långt kvar tills vi kan få börja med det sista innan ankomsten. 😍😍

Är jag galen som tycker epiduralen känns läskigaste utav hela förlossning-delen?? Resten ser jag mest fram emot. Kan andra - kan jag, tänker jag!

Ikväll blir det skräckfilm/rysare på teven och äts lite fika med en stor kopp god kaffe. Imorgon är inget planerat och jag har blivit bättre på att vara hemma hela dagar, trotts att det är tråkigt som attan till och från. Men, det är 2 månader kvar sen är jag fullt upptagen med ett annat litet liv, så jag får väl försöka njuta så gott jag kan och finna mig i det. Sen sägs det ju att snön kommer nu i veckan och jag som är så rädd för att halka.. Ja, så det ska nog inte vara så svårt att hålla sig hemma ändå! 😋

Likes

Comments

Vilkn jädra år alltså! Allt och lite till. Och nu ä det äntligen 2017, bebis år 💕

Igår var vi hemma till 15:00, då var drt att böja tuffa mot Gnesta för att äta lite middag. Sen hem, väl hemma höll jag mig vaken till strax efter elva och blev väckt 23:55 typ, då va de bara att gå upp och ställa sig på balkongen och i sovrumsfönstret. Massa fina raketer! Så som jag är van vid, är inte riktigt samma sak som att stå i Gnesta och kolla ut över himlen.

Sen låg vi i soffan en stund för att sedan lägga oss och sova igen.

Denna gravida kropp och människa orkade inte riktigt med nyårs firande så som man kanske hade velat, men äsch. Vad gör det!

Nu ska jag hitta på nå brakfrukost hade jag tänkt sen blir det väl soffläge dagen ut, så trött i kroppen.

Likes

Comments