Uppdatering ala bebis. Jag kan nu allt oftare bli väckt av sparkar hej vilt i magen. Och hon vet hur man gör för att få Mr plats i magen, kissblåsan! Det är liksom inte bara när jag ligger ned nu, morgon och kväll  Utan det kan vara när jag går och står, ligger ned osv. hela dygnet runt. Allt mer tydligt och allt oftare. Magen börjar ändå kännas tung och det är numera inte bara ischias-nerven, utan även svanskotan och höger sida på ryggen. Magen är i vägen vid av och påklädning samt när skorna ska på och luta sig ner.. puh. Får sätta mig ned på huk med benen åt två olika håll som en padda för att kunna andas och hålla mig kvar. 😅

Ändå längtar jag tills magen blir större, så himla mysigt 💓

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

När jag hade segat i ca 2 timmar gick jag mot affären, handla mjölk till kaffet och hem igen. Där och då får jag fnatt på all kattsand som ligger i hallen och damsuger hela lägenheten. Lite frukost intaget och börjar svabba. Sen lunch och nu väntar jag på att lillasyster med kompis ska komma över och försöka tatuera in en fågel om maskinen vill vara med. Får väl se.. hon vet ju vad hon har att räkna med. Haha.

Försöker filma lilltjejen men så fort jag börjar så slutar hon, 💩 Efter tatuering ska jag åka mot Vivo i Storvreten och hämta min glossybox!

Likes

Comments

Jag vaknade av uuuunderbara sparkar mot kissblåsan!

Nog den enda gången som jag kunde ligga kvar och hålla in allt. Så jag fick lite tid på mig att få känna den ordentlig morgongympan hon hade där inne, innan jag behövde springa upp mot toan. Annars vaknar jag i panik å tänker att nu kissar jag på mig! 😅 Fick sovmorgon i vilket fall, vaknat någon gång mellan 5:30-6:30 hela veckan så det var skönt att få vakna halv åtta.

Likes

Comments

Lilltjejen gör sig allt mer till känna. Inte bara när jag ligger ner, eller när jag trycker ner finger topparna försiktigt mot magen. Kan hålla en handflata emot magen och känner sparkarna lika tydligt ändå, kan sitta och gå, på bussen, en promenad, när jag lagar mat. Så ofattbart mysigt. Längtar så tills hyllan med fina gunghäst-statyn, ram med ultraljudabilden kommer upp, klossar med bokstäver som följer hennes namn. Tills vi kan hänga upp en ljusslinga som senare ska tända upp lite vid spjälsängen som även den ska köpas in, byggas ihop och sättas på plats. Bädda sängen med sängkläder och så vidare. Tills vi får en vagn som bara ska stå och vänta, göra i ordning skötväskan för bb. Uh! Kan inte tiden gå snabbare tack? Mitt tålamod när jag väntar på något är fruktansvärt dåligt, blir så otålig. Men samtidigt måste vi njuta lite av det sista ensamma livet, inte för att det är så mycket roligare än att få hålla vårat barn i famnen, men ni förstår hur jag menar?

Igår kväll gick jag och la mig i soffan i huvudvärk som tidigare nämnt, när jag vaknade igen så var det migrän. Fick knappt av mig kläderna, sminket var kvar och oborstade tänder. Så hemskt med migrän, tur nog har jag världens finaste Jonathan som masserade punkter på fötterna, masserade nacke, rygg och huvud. Kunde slappna av bättre och lyckades somna till slut ändå.

Nu är det snart dags att bege sig mot jobbet och jag längtar redan tills dagen är slut och jag får komma hem!

Likes

Comments

Köpte en billighets doppler från Wish förra veckan. I fredags hade den nått fram, men avi't kom 5 min efter jag gått från mamma så hämtade upp den idag och waaaaooow. Den funkar! Redigt ont i öronen dock när hon sparkar mot dopplern 😅 Men hur mysigt är det inte att bara få plugga in lurarna och få lyssna på bebis när man vill?! Istället för det där måstet, måste vänta till bm. Ikväll vet jag vad jag ska göra innan jag går och lägger mig.

Förresten funnit det mer och mer intressant att läsa i "vi föräldrar" tidningarna. Lyssnar på poddar från "gravid och baby"-appen. Var faktiskt rofyllt att få sätta sig en kvart och läsa imorse innan jag behövde åka mot jobbet, när det förövrigt var bäcksvart ute..

Började på heltid idag igen, får se hur länge det håller. Kan i vilket fall inte bära småskids och inte städa å göra rent efter måltiderna, mäkte jag. Ryggen sa stopp direkt! 😯

Är det för tidigt att nästan bestämma sig för namn på bebis? Vi har ett namn nu som vi båda älskar och det blir mer av det namnet istället för "knappen" som vi annars alltid sagt. Blir en annan grej nu när vi vet kön, vet vilka namn vi ska fiska efter. I vilket fall så går det så snabbt men så otroligt segt på samma gång! Hoppas hösten går snabbt så vi har julmys och de flesta förberedelserna klara.

Mycket tankar.. nåväl. Nu krypa ner i soffan och fika, förmodligen somna ett par timmar. Huvudvärk på detta!

Likes

Comments

Fick mycket gjort imorse, en diskmaskin gjord, en tvättmaskin gjord, ordentlig god frukost, hänga all tvätt, kolla ett avsnitt av "barnmorskorna" och sen till jobbet. Jobba handla och hem, göra en bukldeg, äta middag till lyxfällan, sen har jag nu precis bakat ut och gjort färdigt sista bullarna. Hälften vanilj hälften kanel! Insåg dock att fryspåsarna var slut, Jonathan fick springa ner å handla. Imorgon åker vi till Gnesta och fikar, träffa Jonathans morfar och hans fru också, händer inte allt för ofta!

Nu lägga sig i soffan och ta det lugnt med kvällsfika framför teven och känna bebis karatesparkar, hon blir bara vildare för varje dag! Syns tydligt och klart utanpå magen numera 😅

Likes

Comments

Vi fick titta på bebis via ultraljud på magen, heter det nå speciellt då? Ja, hur som helst. Alla fingrar och tår satt på plats. Hjärtat slog som det skulle och likaså lungor och hjärnan var precis som det skulle. Fullt frisk med andra ord! Fantastiskt, helt underbart. När vi frågade om kön var bebis envis och ville inte visa vilket. En skymf av det kvinnliga men inte helt klart. Skulle helt enkelt inte visa vilket. Låg på sidan, buffade på magen och hoppade jämnfota. Men tillslut! Så gav barnmorskan upp. "Tror det är en tjej.."

Men under ultraljudet nämnde hon att en forskning pågick hos dem där dem helt gratis kan utföra ett vaginalt ultraljud för att mäta livmoderntappen för att sen få veta när förlossningen ägde rum. Något om att man ska kunna räkna ut när förlossningen ska vara via ett vaginalt ultraljud istället för ultraljud uppe på magen, (fråga mig inte mer för mer än så vet jag inte.. ) genom längd på livmodertappen? Ja jag vet inte, när jag väl visste bebis var frisk var jag inne på att veta om tjej eller kille.

Hur som helst skulle det därifrån helt enkelt vara enklare att se könet då bebis låg med benen/fötter ner mot urinblåsan på mig. Trodde det handlade om att, kom tillbaka vid annat tillfälle så fixar vi det. För jag vill ju veta kön och inte tro att det kaaanske är en flicka eller kaaanske är en pojke? Men då var det bara "Ja men gå och kissa, Jonathan får gå ut, så kollar vi upp det du och jag", helt i chock. Livrädd, svettig och skakis så svalde jag min nojja och bara gjorde det. Även om jag vanligtvis skulle ta ca en månad på mig för att förbereda mig mentalt för vaginalt ultraljud.. tog ca 10 min extra. Så fick vi veta ett nästintill 100% svar på kön, en liten flicka. Annars hade det varit en liten "mask" som synts på skärmen, men icke!

Min magkänsla stämde, som jag alltid sagt det är en flicka, punkt slut. Men en fullt frisk bebis och ett nytt bf datum. 3/4 istället för 26/2 dvs framåt en vecka!

Så himla lycklig 💖 Redan börjat pratas om namn 😍 Barnmorskan nämnde även att bebis hade plutiga stora läppar, varpå Jonathan  "mammas läppar måntro?" 😅 Nu får tiden gå snabbare, längtar nå fruktansvärt!

Likes

Comments

Sitter nu och huttrar, precis förberett kaffe för morgonen, tvättat av smink osv. nu sängdags, hösten är precis utanför fönstret och jag hoppas jag minns det imorgon innan jag går mot bussen och jobbet, får inte glömma vantar en dag till, fruktansvärt kallt under morgonen/förmiddagen!

Idag (ja, kl. över 00) får vi se bebis. Under kvällen nu så gick bebis bananas i magen och sparkade förfullt, tror till och med en hicka fanns där? Hur som helst, så Jonathan satte handen emot och bebis avtog inte utan fortsatte. Men slutade sen när jag hade handen emot? Hm! Bara pappa som får känna sparkarna nu eller? Haha 😅

Jobba 8-12:00 sen rusha ner mot tåget och möta Jonathan för att åka till huddinge fosterdiagnostiken och se lilla miraklet! Som vi längtat!

Jag gissar fortfarande på flicka och Jonathan hoppas också på det, bara han och två småbröder. Men något har alltid sagt att det är en hon och jag känner det på mig. Huvudsaken är en frisk bebis, blir ju glad oavsett, men blir chockad om pojke! Får lägga ut en bild imorgon. Något annat helt sjukt, när vi väl fått veta kön.. det blir ju liksom ett större liv i magen. Eller alltså? Kanske förstår vad jag menar? Det blir en flicka/pojke, hon/han och namn skall börjas fundera över mer än tidigare. Inte ett "om flicka så kanske.. " eller "om pojke kan är .. ett fint namn".

Blir inte klok, kan timmarna bara gå snabbare? 💖💖💖

Likes

Comments

Hur underbart är inte det??? 😍😀

På onsdag är det rul och jag känner mig mer och mer som en fläskpadda, men vad gör det där de är en liten parvel som ska få plats och växa? 💖

Likes

Comments