Header

Nästa vecka, på tisdag släpper Telltale Games den nya säsongen The Walking Dead - A New Frontier. Spelföretaget har nu inför releasen gått ut med lite information kring hur man ska göra om man vill fortsätta med sina tidigare val som Clementine i spelet eller om man är en helt ny spelare.

Det finns två alternativ att starta säsong 3 med, antingen väljer man "start new story" eller "continue your story".

Har du aldrig spelat de tidigare spelen så ska du välja "start new story", detta gäller även de spelare som inte kommer ihåg handlingen i de tidigare säsongerna. När du väljer att start en ny historia så börjar säsong 3 med att Clementine förlorat alla från tidigare säsonger och är ensam med AJ.

Har du spelat de tidigare säsongerna och kommer ihåg handlingen så ska du välja "start new story". Därefter har du två olika alternativ att välja emellan för att fortsätta din spelhistoria.

Alternativ 1
Du kan välja "story generator" och innebär att du får svara på flera frågor för att kunna fortsätta din historia. När du svarat på alla frågor kommer du starta ifrån en av fyrtiotvå olika startalternativ. Det är vilka val och relationaler med de andra karaktärer som avgör vilken historia du startar med.

Alternativ 2
Om du spelar på samma konsol som du spelat de tidigare säsongerna på kan du bara importera ditt tidigare sparande. När du startar upp säsong 3 kommer du automatiskt bli tillfrågad att använda det du sparade i säsong 2. Om du spelar säsong 3 på en ny konsol, men har kvar samma konsol som du spelade säsong 2 så har Telltale löst detta genom att uppdatera säsong 2 på alla kontroller. Det du behöver göra är att uppdatera säsong 2, skapa ett nytt användarkonto hos Telltale Games (om du inte redan har ett konto). Ladda sedan upp ditt tidigare sparade spel på molnet. När du startar säsong 3 sedan loggar du in på ditt konto och startar spelet med dina tidigare val och relationer med de andra karaktärerna.

Likes

Comments

The Walking Dead tar nu ett litet vinter uppehåll men är tillbaka igen den 12 februari på AMC. När serien är tillbaka igen på Kanal 9 är fortfarande oklart, men förmodligen någon dag efter USA.

Likes

Comments

Jag kan inte fatta att det redan har hunnit gå 7 avsnitt, känns inte som det var längesen serien hade säsongspremiär. Men även om det känns som tiden gått fort så är det i alla fall mid-season finale på måndag, vilket betyder att säsong 7 kommer att ta ett uppehåll och kommer tillbaka i februari.

Det ska bli spännande att se hur seien knyter säcken i avsnitt 8 Heart Still Beating, för det förväntar jag mig att serien kommer göra. Det har hänt mycket hittills, trots att säsongen endast utspelat sig under en eller två veckor om man utgår efter Negans besök i Alexandria. Vi har stiftat bekantskap med två nya läger; The Kingdom och Oceanside. Vi har även fått en inblick i hur regimen och läget ser ut i The Sanctuary och Hilltop. Eftersom skaparna av serien valt att presentera så många olika läger och personer i säsong 7 så borde vi förvänta oss att det är dags i avsnitt 8 att grupperna lär känna varandra och går emot Negan. Trots att avsnitt 8 är längre än ett vanligt avsnitt så har jag svårt att tro att de skulle hinna göra det i det kommande avsnittet. Det känns som att det skulle bli för mycket att ta in och eventuellt rörigt. Dock är alla läger med i trailern och bilder släppta ifrån avsnitt 8, kanske är det början på All Out War som vi kommer få se? (För er som inte läst serietidningarna så är All Out War samlingstiteln på alla nummer där Rick slår sig ihop med The Kingdom och Hilltop för att tillsamman besegra Negan och The Saviors).

I trailern för nya avsnittet så ser vi att Rick är lamslagen/ledsen över något. Kort därefter så dyker Negan upp i bilden med ett överlägset leende mot Rick. Jag vet inte vad Rick är upprörd över men kanske gör Negan något som får Rick att inte se någon annan utväg än att slåss emot Negan för att få fred.

Likes

Comments