Header

Youtube kanalen Binging with Babish testar i sin senaste video att baka Carols kakor gjorda på betor och ekollon ifrån säsong 6. Om resultatet blir bra och om dem är värda att provbaka hemma får ni avgöra själva efter att ha sett videon.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

De senaste dagarna har en fem år gammal video fått ett ordentligt uppsving på sociala medier efter att AMC nyligen laddde upp videon The Walking Dead Motion Comic: 'Days Gone By' Volume 1 på sin Youtube kanal.

Videon är en animerad version av första sidorna i volymen Days Gone By, som liksom tv-serien börjar med att Rick vaknar upp på sjukhuset efter att ha blivit skjuten. Har du inte läst The Walking Dead redan så rekommenderar jag dig verkligen att beställa hem första volymen Tills döden skiljer oss åt ifrån Apart Förlag. Även om du aldrig gillat serietidningar innan, så kommer du ändå älska The Walking Dead, jag lovar!

Podcasten Talking Dead spekulerar i ett inlägg på sin Facebooksida om anledningen till att AMC åter igen publicerar videon är för att kanalen planerar att släppa en fortsättning, som den animerade videon i slutet de senaste åren har hävdat ska komma.

Likes

Comments

Det är väldigt mycket hysch-hysch kring inspelningen av säsong 8. Vilket är föralldel är bra, man vill bli överraskad när det händer stora saker i tv-serien, men samtidigt är man så nyfiken på vad som pågår under inspelningen av säsong 8.

Igår la Greg Nicotero upp ett kort klipp på sin Instagram ifrån inspelningen, där vi ser en zombie ströva fram bland en massa träd. I bakgrunden sitter en skylt där det står "kanin säsong". Har svårt att tro att klippet innehåller några spoilers, eller att Nicotero skulle få lägga upp ett klipp där något ifrån säsong 8 läcker ut till tittarna. Därför blev jag så glad när jag såg klippet, det är så spännande att se vad som försiggår därborta, utan att bli spoilad. Hoppas Greg kommer lägga upp många fler såna här klipp och bilder under inspelningen, för just nu känns premiären av säsong 7 så himla långt bort och det behövs lite såna här små belöningar då och då för att man ska orka vänta till oktober.

Likes

Comments

Funko har ett stort sortiment av The Walking Dead-figurer att samla på, själv har jag fallit offer för Pop! figurer och har ett stort antal stående i hyllan. Sedan de första figurerna kom ut så har figurerna utvecklats och bilvitt mer detaljrika och mer lika karaktärerna i tv-serien. Men företaget har ett udda sätt att välja ut vilka karaktärer som får bli Pop! figurer och inte, till exempel hur kan det finnas en skadad Tyreese men ingen Lori?

Många populära karaktärer bland tittarna har fått flera figurer, så som Daryl och Glenn medan många stora karaktärer, speciellt dem ifrån de tidigare säsongerna inte finns med. Jag saknar många karaktärer som har haft stor betydelse i tv-serien, som gör att samlingen aldrig kommer kännas komplett förrän dem finns att köpa. De senaste åren har endast karaktärer ifrån de nyaste säsongerna kommit ut som Pop! figurer, men för ett tag sedan bröt Funko den trenden och gav ut en äldre karaktär; Shane som en exklusiv figur. Jag hoppas att Funko kommer att fortsätta att släppa både nya och äldre karaktärer i framtiden, för det finns många karaktärer som saknas och därför tänkte jag i det här inlägget skriva om de Funko Pop! figurer som jag allra mest saknar på marknaden.

Lori
Även om Rick gått vidare, så kan jag inte riktigt släppa Lori. Det känns som Lori verkligen borde finnas med bland de andra Pop! figurerna. Funko borde släppa en en gravid Lori, iförd dem ikoniska kläderna som hon bär i säsong 3, lila skjorta, jeans, boots och med halsbandet som hon förvarar Ricks ring i, medan han låg på sjukhuset.

Det skulle även vara coolt om Funko släppte en exklusiv zombie-Lori, där hon bär den vita långa klänningen som Rick ser henne i syne med.

Andrea
Andrea är nog den karaktären som jag först kommer att tänka på, när jag tänker på karaktärer som ännu inte finns som Pop-figurer. Hon borde ha släppts som figur under tredje uppsättningen av nya figurer av Funko, tillsammans med Guvernören, (fängelse-) Rick Grimes och Merle.

Hade gärna sett att Funko släppte hennes syster Amy som en exklusiv zombie-figur. Ett måste på den figuren är att Amy måste bära halsbandet med sjöjungfrun som Andrea hade tänkt att ge sin syster i födelsedagspresent.

Dale
Förutom Daryl och hans motorcykel, kan du komma på någon bättre The Walking Dead Pop! Ride än Dale och hans husbil? Tänk er Dale som Pop! figur i sin Hawaii-skjorta, lilla hatt med ett gevär i handen stående bredvid sin röda campingstol med ett parasoll uppe på husbilen. Jag hade älskat den Pop! Ride-figuren.

Sophia
Hur kan Guvernörens dotter finnas som zombie när inte Sophia finns? Jag tycker det är tråkigt att Sophia dog så tidigt i tv-serien och Carl blev ensam som barn i gruppen, men scenen där Sophia kommer ut ur ladan som zombie är så ikonisk för säsong 2 och betydde så mycket för tv-serien. Tv-serien valde att visa hur en ensamstående mamma letade efter sitt försvunna barn, för att sedan hitta sin dotter som zombie i en ladda precis intill där de slagit upp läger för att kunna leta efter Sophia. Jag tror inte någon tittare var oberörd när det hände. Därför är det helt oförklarligt hur Funko kunde släppa guvernörens zombie-dotter, men inte Sophia!

Jag hoppas verkligen att vi kommer se Funko släppa Sophia som Pop! figur i framtiden. Och när dem gör det måste figuren se precis likadan ut som Sophia när hon kliver ur ladan i säsong 2.

Carl Grimes med skottskada
Jag tror inom en snar framtid kommer Funko släppa en Carl med bara ett öga. Om det blir en Carl med bandage eller utan får vi se, men jag önskar verkligen att Funko hade släppt den senaste Carl Grimes figuren nummer 388 med en skottskada. Det hade varit en sån mycket häftigare figur om Funko hade avbildat den senaste figuren efter Carl när han serien tittar upp emot Rick efter att ha blivit skjuten. Utan skottskadan tycker jag den senaste släppta Pop! figuren av Carl känns gammal, även om den tillhör den senaste uppsättningen av släppta Pop! figurer.

När man tänker på det så känns det ju konstigt av Funko att släppa en figur av Carl i samma klädsel som karaktären bär när han blir skadad utan att ha med ögonskadan. Men jag har minne av jag läste för ett bra tag sedan att det skulle komma ut en Carl med skottskada som en exklusiv figur till 7-Eleven i samband med att den vanliga släpptes. Men det verkar som att det aldrig blev av, men jag hoppas att Funko fortfarande planerar att släppa den figuren i framtiden och inte har lagt den iden på hyllan.

Blodig Rick Grimes
Jag tycker det är konstigt av Funko att släppa Michonne i poliskostym, när de inte släpper en figur med Rick i samma uniform, som paret bär i säsong 6. Jag hade älskat att ha Rick och Michonne i polisuniform tillsammans, men bara Michonne känns nästan meningslöst. Hade varit mer lockande konstapel Michonne om Funko även hade släppt en exklusiv blodig Rick Grimes, med samma blodfläckar som han har i tv-serien när han spårar ut och slår ner Pete framför hela Alexandria.

Eugene Porter
I förra uppsättningen släppte Funka Abraham och i den senaste släppte företaget Rosita som Pop! figur. Kan det vara så att Funko planerar att släppa Eugene i nästa uppsättning? Förstår att företaget försöker skapa ett köpbehov hos konsumenten, har du redan Abraham och Rosita måste du köpa Eugene när den figuren kommer ut för att fullborda trion. Hade dock varit mycket roligare om figurerna hade kommit ut tillsammans och man hade kunna köpa alla tre tillsammans med en gång.

Bob
Vi har fått en skada Tyreese, men jag hade själv tyckt att det hade varit häftigare om Funko hade släppt en skada Bob som pop-figur. Kommer ni ihåg att Bob blir tillfångatagen av Gareth, som skär av honom ena benet och tillagar köttet, som han sedan äter på framför Bob, som avslöjar han har blivit biten och att Gareth sitter och äter infekterat kött. Även om det var ledsamt att Tyreese dog, så liknar den skadade figuren väldigt mycket den pop-figur som redan finns av Tyreese. Det hade varit mycket häftigare om Funko hade släppt en skadad Bob figur istället.

Zombie-Spencer
Jag var aldrig något fan av Spencer och hade det inte varit för att Negan skar upp hans mage så hade jag kanske inte kommit ihåg hans död så väl som jag idag gör. Om Funko skulle släppa en zombie-Pop! av Spencer, med inälvor som hänger ut skulle jag verkligen kämpa för att få tag på den figuren. Den senaste tiden har Funko varit dålig på att släppa zombie-figurer och jag kan inte komma på någon zombie, förutom zombien ifrån The Heaps, ifrån den senaste säsongen som skulle vara häftigare än Spencer med inälvor som hänger ut ifrån magen.

Det här var min topp lista med Pop!-figurer som jag tycker att Funko redan borde ha släppt. Det finns massor av mer figurer som jag hoppas att Funko kommer släppa i framtiden, bara för att nämna några Aaron, Sasha, Zombien ifrån The Heaps, Dwight, Simon, och hur coolt (lite obehagligt) vore det inte om Funko släppte Abraham och Glenn som figurer efter Negan dödade dem i premiäravsnittet av säsong 7?

Har du några figurer som du tycker jag missat eller som du tycker borde finnas?

Likes

Comments

The Walking Dead nummer 170 kommer ut den 2 augusti (USA).

On the Road;
Euguenes resa börjar förväntansfull, men kan det vara så att han leder sina vänner till ett blodbad.

Likes

Comments

Det var ett bra tag sedan Funko släppte The Walking Dead Dorbz, men i början av juni (USA) släpper Funko Carl och Negan som Dorbz. Figurerna är exklusiva till den amerikanska kedjan Walgreens och det kommer även att släppas en blodig variant av Negan och den ena Carl skottskadad med bandage för ena ögat.

Likes

Comments

Den 30 maj, nästa tisdag släpps sista avsnittet i Telltales spelserie The Walking Dead: A New Frontier till Play Station 4, Xbox One. PC/Steam, iOS och Android.

Avsnitt 5 From the Gallows är sista delen i säsong 3 och alla tidigare val som du gjort i spelet kommer att ha stor betydelse och avgöra vilka karaktärer som litar på Javier. Richmond håller på att kollapsa och karaktärernas relationer mellan varandra ställs mot in spets.

Likes

Comments