Film

OBS OBS: Det här inlägget kommer höja dina förväntningar. Men oroa dig inte filmen lever upp till dem ;-))) Jag är just nu speachless så ni får höra mina osammanhängande tankar direkt efter filmens slut. Enjoy.

Alla som har träffat mig de senaste 2 månaderna vet hur länge och hur mycket jag har taggat till den här filmen eftersom det är det enda jag har pratat om. Inte bara är det mitt favorituniversum med mina favvokaraktärer, nej, till det kan vi addera min favoritregisör och största idol: Bryan Singer. Jag älskar dig. (Googla honom!!)

Bryan SInger och alla andra medverkande har den bästa fingertoppkänslan och allt kändes genomtänkt och som om det verkligen lagats med kärlek <3333

Från första ordet: "mutants" till slutet grät jag några fler gånger än jag borde men det är bara för att det var länge sedan jag skådade ett sånt magnifikt jävla mästerverk!! Den LEVERERADE. FELFRI, Perfekt balans mellan rolig, känslosam, våldsam, smart, snabb och så där härligt töntig som bara Marvel kan vara.

Negativt: Väldigt få saker att säga här men jag tycker att Apocalypse som karaktär var fånig och kändes väldigt "spelad". Visst, han hade hybris i sin renaste form men han kändes ändå väldigt överdriven. Ploten i sig är väldigt simpel, men går man in med inställningen att handlingen inte måste drivas framåt i 180 så är det inget man blir besviken på. Tänker man senare på "Vad hände egentligen i filmen" då kanske känslan blir annorlunda. Så tänk inte på det!

X-men Apocalypse betydde mer än vad jag trodde för mig. Så länge jag kan minnas har jag och min pappa tagit alla chanser vi kan för att diskutera Marvel (oftast X-men) i flera timmar! Jag uppskattar verkligen tiden, kraften och känslan som läggs i att skapa filmerna. För inte bara är det en utbyggnad på X-men serien, det är också en utbyggnad på mångas uppväxter och barndom, inklusive min egen. 

5/5. Jag älskade den. Jag älskar Magneto. Jag älskar Bryan Singer. Jag älskar Marvel. Eat, sleep, watch Marvel, repeat. Tack för mig. 

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Saw. En Franchise bestående av 7 delar. Idag läste jag IMDB:s lista över bästa skräckfilmer och på listan fanns såklart den kultförklarade skapelsen. Den imponerar mig så mycket. Har varit övertaggad hela dagen efter vad jag läst om den. Första filmen kostade 1 miljon dollar, tog 18 dagar att spela in och, hör här: Hade en inkomst på 103 miljoner dollar (enligt wikipedia)! What?!? Jag är så otroligt imponerad! Efter en sån film gör man ju såklart en till, budgeten höjdes lite men den dyraste kostade 17 miljoner dollar och var i 3D. Alla filmer förutom en hade en inkomst på över $100 miljoner, och kostade runt $7 miljoner. Vet inte riktigt varför jag är så fascinerad. Jag tycker bara att det är fantastiskt att en så simpel idé når så långt och att det finns så makalöst mycket pengar att hämta i filmindustrin. Bra jobbat James Wan och Leigh Whannell. Tack för mig.

Likes

Comments

​I lördags hade Julia, Zak och Fingal födelsedagsfest och jag hade otroligt roligt! Bästa musiken spelades och de absolut bästa människorna var där. "När du var liten, vad ville du bli när du blir stor?" Svaret för mig var godis :-) men där fanns även prinsessor, en prins, en pizzabagare, en formel 1 förare, fotbollsspelare, trädgårdsmästare och mycket mer! 10/10 toasts. 

Likes

Comments

Igår var en så himla bra dag! Vanlig dag i skolan och sen vidare in till stan för att träffa mina pinglor! The 1975 spelade igår på fryshuset och jag hade så roligt, dansade, sjöng och dansade lite till. jag älskar verkligen att gå på konsert, man glömmer allt för en stund när man är samlad med människor som är där för samma anledning som en själv. En av de bästa känslorna ever. 

Mmmm köhäng

Likes

Comments

När vädret ser ut som det gör här i Sverige får man skapa sitt egna solsken:
M.A.C- red brick, Sephora- Mango Shake, Urban Decay electric palette- thrash & Slowburn, kiko singel eyeshadow 102 

Likes

Comments

De exakta orden kommer klä "Marcella" den nya brittiska tvserien som började på ITV igår. Hur vet jag det här? Varför bryr jag mig om det? Jo, ingen mindre än min far är skaparen av denna serie. Hans Rosenfeldt (Bron) har jobbat i Storbritannien i ca 1 år och igår gick Netflix ut med att de har köpt serien och att den nu är en Netflix original. Hela familjen svämmar över med stolthet då det här är en stor, stor grej i tv-industrin. Hela serien kommer gå att se worldwide på Netflix 1:a  juli. :)))

Läsa mer kan ni göra här om ni vill: 

Likes

Comments

Jag har följt den serien sen den började igen 2006 (2005 i Storbritannien men det tog ett år för SVT att få visa den) och jag skulle vilja, utan att låta religös, säga att den har förändrat mitt liv. Mysko va? Hur en serie kan få en att känna så. Jag vet verkligen inte hur, men jag har nu spenderat tio år, hundratals timmar och oändligt många tårar på den serien, det förändrar en.

Vissa serier är en bra idé och har man tur är de väl utförda, då är de lätta att sälja till andra människor. Doctor Who är en, i grunden, ganska simpel idé: En utomjording, åker runt på äventyr med personer han har hämtat upp från olika planeter (99% jordlingar) men den handlar inte om det! Den handlar om kärlek, om att säga hejdå även fast man inte vill, om ensamhet och om vänskap. Se, nu vill ingen se den, eller hur? Men den är så makalöst väl utförd, vacker och twistad att min beskrivning inte gör den rättvisa. Men jag älskar den serien, jag är förundrad över hur smart, rolig och kärleksfull den är.

Alltså: Den. Måste. Upplevas. Se Den. Den första säsongen är bra, ja, men RESTEN, jag vet inte ens hur jag ska uttrycka mig, men jag rekomenderar alla över 10 att se den. (är du under tio finns en ganska stor risk att du inte förstår för oh boy, det blir många tidsresor fram och tillbaka.) 

Just nu ser jag säsong 9, jag återkommer med en rapport.

Men har du tid över? Snälla, snälla för din egen skull, se den. 

Likes

Comments

Tv


 Har varit borta så länge, jag vet! Men nu är jag tillbaka med en lisa över mina favorit serier :))

  • Doctor Who (1963-1989) (2005- nu)
  • Dexter (2006-2013)
  • Friends (1994-2004)
  • American Horror story (2011-nu)
  • Breaking bad (2008-2013)
  • Walking dead (2010- nu)
  • Lost (2004-2010)
  • Tv

Likes

Comments

jacka- Beyond Retro, 

ringar- Monki,

tröja-pull&bear

Likes

Comments

Film, Yay

Väldigt mycket finansiellt snack som jag inte förstod så bra, men jag förstod handligen, stämningen och konsekvenserna vilket var det filmen ville förmedla.

Bostadsekonomin i USA är för bra för att vara sann, fyra män ser att bubblan snart kommer brista och tar sig an att utmana de amerikanska storbankerna på miljarder dollar. 

Det sjukaste är att hela filmen är sann, och att ca 8 miljoner personer i USA förlorade sina jobb 2008 på grund av bedrägeriet bankerna höll på med och endast en, EN enda bankman åkte till fängelse medan resten fick miljoner dollar i sina egna fickor. Karaktärerna var så bra hela tiden sod man på deras sida för de var så mänskilga, och insåg att det som pågick mellan 2005 och 2008 var så fel och jag ville verkligen att de skulle lyckas utan att förlora allt de hade satsat. Filmen är drama/biografi men är filmad som en dokumentär med rolig klippning, bra skämt och ett flertal gånger bröts fjärde vägen på ett genomtänkt och jätteroligt sätt. Med alla bank-begrepp trodde jag att det skulle vara jobbig att hänga med. Men det var nästan bättre när man inte kunde något, för med hjälp av kändisar och vardagsspråk förklarades allt på ett fanatastiskt sätt som gjorde filmen så mycket mer minnesvärd. Jag gillar den mycket. En stark fyra :-))

Likes

Comments