komedifilmer, Chick Flicks, personligt

Hade helt missat denna film som heter Bridesmaids (Paul Feig, 2011) och att den kom ut samma år som jag fick min första son säger väl en del om varför jag missat så mycket, plus att jag inte direkt brukat vara särskilt svag för sk "chickflicks" men efter att jag hittade den som slot på ett onlinecasino jag brukar spela lite på ibland så tänkte jag att jag faktiskt borde se den. Att den måste varit väldigt populär och att jag missat något!

Och ärligt talat, ja, jag hade nog missat något! Rolig, gripande, bra skådespelare från tv-serier jag gillar (IT Crowd, The Office US, Little Britain, Mad Men). Visst är det ju en sk tjejfilm, men jag är gammal nog att inse att jag inte längre behöver vara överdramatisk och djup utan faktiskt kan njuta av sådana filmer som nedlåtande brukar kallas för tjejfilm. Har faktiskt funderat på att ge Sex and the City en chans någon dag dessutom. Kanske lär jag mig något om hur kvinnor fungerar snart och kan få en tjejkompis för nästan första gången i mitt 36-åriga liv :P

Nej, men seriöst.

Bridesmaids handlar om Annie som är lite psykiskt nedbruten eftersom hennes förhållande, företag och boende gått åt helvete, samtidigt som hennes bästa kompis ska gifta sig och hon ska vara "maid of honour". Men bästisen har under det senaste året även skaffat en ny rik, snygg och charmig bästa vän som dessutom lägger än mer press på henne genom att ständigt försöka överglänsa Annie. Bäddat för en mindre katastrof.

Kul och lagom fånig. Dessutom rätt mysig film med många bra karaktärer.

Intressant fakta om regissören Paul Feig är att han också regisserat flera avsnitt av några andra av mina favoritserier som just Mad Men, Arrested Development, The Office, Bored to Death och t o m Parks and Recreation.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

The Exes, The L Word

Förstår inte varför en del tv-serier ofta till säsong 2 får för sig att byta intro till något av det värsta som visats på tv (lite överdrivet men jaja).

Exemplet jag tänkt på senast är The Exes, en inte alltför imponerande komediserie, men hur som helst, så bytte den från en kort enkel trevlig introsnutt till en fullständig vidrig smörsång med typ ALLA fel. Så corny så skämskudden åker fram. Hade man exempelvis suttit och tittat på det med sin partner så hade man behövt byta kanal för att bibehålla sin värdighet. Ja, döm själva.

Helt förståeligt så bytte de tillbaka till säsong 3 och kortade t o m ner introt i vissa avsnitt i säsong 2.

Ett annat intro som bytte från snyggt, kort och smakfullt i säsong 1 till något helt hemskt i säsong 2, enligt mig, var en av mina favoritserier The L Word. Det introt är inte visuellt en katastrof, men låten är liksom pinsam på så många sätt, särskilt i kombination med bilderna i introt. Tydligen var det inte så många som tyckte det eftersom de valde att inte byta tillbaka, utan behöll det sämre och längre introt hela vägen till slutet.

Måste börja se om The L Word snart igen dock. Saknar verkligen den serien och var så längesedan jag såg den så jag kanske t o m har glömt en del intriger!​

Likes

Comments

Americas Next Top Model, based on a true story

Var längesedan jag tittade på America's Next Top Model men minns denna tjej som var en favorit för mig. I ett avsnitt så hade hennes kompis dött, hon fick meddelandet till inspelningen och bröt ihop. Nästa dag så tyckte ANTM att det var en bra idé att låta sina deltagare posera som lik, vilket är helt sjukt även om bilderna är rätt snygga. Ska man lära sig en empatilös bransch så är det väl bäst att lära sig hur det funkar tidigt, kan jag tänka mig att de resonerade.

Såg sedan av en händelse att Jael Strauss, som deltagaren heter, tyvärr återgått till missbruk och blivit beroende av meth. Man får väl hoppas att det går bättre nu och att hon fått hjälp. Av Dr Phil, eller någon annan...

Likes

Comments

klassiker, Film Noir, thriller

Jag älskar gamla klassiska filmer och kom över denna Fallet Martha Ivers (Lewis Milestone, 1946) på ViaPLay. Tycker att det är väldigt trevligt när Netflix och ViaPlay väljer att ta in gamla filmer. Detta är inte heller någon extremt stor klassiker i stil med något av Hitchcock och hade inte sett en förut, så det var ett självklart val när jag kände för långfilm!

När jag började titta på den så märkte jag att jag visst hade sett den förut MEN det gulliga var att jag bara hade sett början och det var när jag var jätteliten, kanske ca fyra år, som min äldsta son är nu. Filmen börjar med att en flicka och pojke tänker rymma med cirkuståget och flickan har tagit med sig sin lilla katt. Jag kommer ihåg att jag frågade mamma mycket om det. "Varför vill hon inte vara hemma?" "Slår de henne?" "Varför kommer polisen?! Mamma blev väl orolig för att jag skulle få mardrömmar så hon bytte kanal och det var väl tur eftersom det blev lite våldsamt senare.

Hursomhelst så handlar filmen om ett kompisgäng som har en mörk hemlighet och hur det kommer att påverka deras relation som vuxna. Blandat med kärlek, utpressning, maktmissbruk, femme fatales och mord.

Fantastiskt roligt att dock att killen som ska vara "gangster" och den sympatiska i berättelsen slänger omkring sig totalt patetiska repliker som ska vara coola eller något och det fick mig att skratta lite ibland. Han är liksom en riktig hårding som försörjer sig på spel och glider omkring med fängelsebrudar och tål en fet snyting i plytet med jämna mellanrum :) Jag älskar det!

Filmen i sig var inte den bästa film noir jag sett, men ändå klart sevärd. I en av rollerna ser vi en ung Kirk Douglas. Kände inte ens igen honom! I övriga roller ser vi Elisabeth Scott och Barbara Stanwyck bland annat.

Originaltiteln är underbar: The Strange Love of Martha Ivers

Likes

Comments

Black Widows, Seinfeld

Såg första avsnittet av Black Widows igår kväll och den verkar rätt spännande, men det är inte så att jag jättegärna längtar efter fortsättningen. Jag började titta på den på ViaPlay innan jag märkte att det bara fanns ett avsnitt (den är tydligen helt ny och går visst på TV3) och jag tycker att det är svårt att få grepp på om en serie är något att ha efter bara ett avsnitt.

Det är kul att se Peter Stormare i en svensk roll för en gångs skull och jag gillar Cecilia Forss. De andra skådespelarna verkar också vara rätt bra. Såg honom tidigare i veckan i ett Seinfeld-avsnitt. The Frogger i säsong 9, tror jag.

Börjar med att tre kvinnor mördar sina makar och hur går det sedan? Kommer polisen att fatta att de gjort det osv? Så verkar intrigen vara mer eller mindre.

Kommer jag att se fortsättningen? Sitter inte som på nålar direkt men kanske.

Väldigt spännande och fräscht med det nordiska samarbetet. Känns mest danskt över det hela dock.

Likes

Comments

Bored to Death

Hade inte riktigt hört talas om serien Bored to Death innan jag hittade säsong 1 för en euro (10 kr) i en reaback när jag var hemma i Finland. Tittade då på den i mitt gamla flickrum på kvällarna när barnen hade somnat och den rekommenderas jag verkligen.

Bored to Death handlar om en kille i 30-årsåldern som har svårt med att skriva uppföljaren till sin bok, hans flickvän har gjort slut och därför bestämmer han sig uttråkad för att han ska utannonsera sig själv som privatdetektiv på Graigslist (sida där man kan utannonsera typ jobb, tjänster och saker till försäljning och uthyrning, lite som svenska blocket) och trots att han inte förväntar han sig några svar så får han en del uppdrag och börjar plötsligt arbeta som privatdetektiv samtidigt som han försöker lappa ihop sitt förhållande och sin författarkarriär. Serien är en komedi i första hand :)

Ted Danson gör en fantastisk biroll, för övrigt. Han har blivit galet stilig sedan hans hår blev kritvitt, tycker jag.

Har bara sett första säsongen än så länge eftersom jag har svårt att hitta den med undertexter och jag brukar se på tv-serierna när barnen sover så kan inte ha så högt ljud (har även en mindre hörselskada så det är jobbigt att se utan ljud).

Älskar för övrigt introlåten Bored to Death (Coconut Records). Tydligen är det t o m huvudskådespelaren Jason Schwartzmans band Coconut Records och han som sjunger låten! Låten spelas i videon längst ner.

Likes

Comments

personligt, Anger Management

Tydligen så sparkade Charlie Sheen skådespelerskan Selma Blair från Anger Management eftersom de inte kunde komma överens och jag har börjat titta igen på serien med ett tags mellanrum och kom in just ungefär då Selma Blair försvann och serien är ju så mycket bättre utan henne! Finns ju ingenting som är humoristiskt med henne så förstår ärligt talat inte vad hon hade i serien att göra till en början. Hon är ju rätt stilig och snygg men inte mycket mer än så. Mycket bättre i drama än i komedi. Vet inte varför jag aldrig gillat henne, särskilt eftersom folk sagt att jag är lik henne och t o m heter samma som hon. Jag har väl också något icke-humoristiskt över mig. Snyft.

Eller tja, det var bara ett ex som sa att jag liknade Selma Blair. De flesta andra som sagt att jag är lik någon har sagt att jag är lik Helena Bergström (fått höra det typ fem gånger av olika personer, gillar inte henne heller heh), Ingrid Bergman (I wish), Liza Minelli (när jag hade kort svart hår kanske) och Gry Forsell (kan jag hålla med om) och Debbie Harry (I wish again).

Någon folk sagt att ni är lik band kända personer?

Nu borde jag väl egentligen lägga upp någon bild så folk får se om jag är lik någon annan än en säck potatis så nu försökte jag anstränga mig och göra ett kollage men det blev fel. Längst ner ska det också stå Helena och Blondie.

Bilden på mig är väl rätt snygg men konstig och det beror väl mest på att jag inte tillhör selfiegenerationen och inte riktigt kan ta bilder på mig själv och inte är intresserad av det. Tog den med mobilen för någon månad sedan. Jag tycker i alla fall att jag är mest lik, är mer lik henne när jag ser normal ut och inte som att jag försöker se dramatisk ut Gry. Vem är du lik? Inte av dessa utan alla kändisar?

Likes

Comments

How I Met Your Mother, Anger Management, Arkiv X

Äntligen sett klart How I Met Your Mother och ärligt talat var sista säsongen väldigt långtråkig. Vad tänkte de egentligen med den? Jobbiga Ted hittar sin jobbiga fru, jaja, vi fattar liksom och så kastar vi ihop femton år i allra sista avsnittet. Inte så imponerad. Resan mot sista säsongerna var ganska bra i alla fall! Flera gånger riktigt bra! Men som med de flesta serier så tappar den mot slutet.

Vilken är då nästa lättsamma tv-seriekomedi jag slötittar på? Jag kollar från och till på Anger Management med Charlie Sheen och Martin Sheen bland annat. Den är inte så jättebra dock men det är något charmigt med våldsverkaren Charlie Sheen, trots allt. Är orsaken till att serien är producerad av SheenEstevez Productions att ingen annan ville göra en serie med honom när han beter sig som ett rötägg? Har ingen aning, men undrar :) Måste ha någon halvt hjärndöd småtrevlig tv-serie att titta på innan jag somnar, det är mer eller mindre mitt sätt att varva ner.

Undrar om det nedan är orsaken till att Selma Blair plötsligt försvann från serien? Ah, well, då lär hon väl inte komma tillbaka!

Alla andra har kollat på nya Arkiv X men inte jag, mest eftersom jag inte har några tv-kanaler. Ska se på dem senare när jag har tid att koncentrera mig. Lär ju gå att hitta någonstans.

Likes

Comments

How I Met Your Mother

Har bara tittat på How I Met Your Mother den senaste tiden (det är nio säsonger så det tar sin tid även om varje avsnitt bara är 21 minuter) och har fortfarande inte sett klart på serien. Tycker att den är trevlig och ofta rolig, men när man ser i rad på flera avsnitt och inte över flera år som man skulle ha gjort när den gick på tv, så börjar man reta sig på saker.

Det är roligt att min äldre syster är som en kombination av karaktärerna Lily och Robin (hon håller med) och vi retar oss båda på Ted och hur överdrivet romantiskt sökande han är. Har flera gånger träffat folk som är sådana och det är väl fint på ett vis men på ett annat vis lite tragiskt. Det ständiga sökandet efter "den rätta" och hur man gör slut direkt med folk bara för att "det inte klickar". Repliken "She's not the one!" återkommer ca tusen gånger. När han väl hittar en tjej som vill gifta sig med honom så gör han slut med henne för att hon ber honom sluta hänga med sitt ex på krogen dagligen. Han köper ett hus till sin framtida familj innan han ens har träffat en tjej osv. Han klär sig likadant varje Halloween i tio år och går till samma ställe för tjejen han en Halloween hade ett trevligt samtal med men tappade bort numret till, ska känna igen honom och börja prata med honom igen. När han inte hittar henne så går han till kläduthyrningsbutiken tio år senare för att få tag på hennes nummer och går HEM till henne och bjuder ut henne. Osv osv. Ja, inget fel på att vara romantisk men hade han varit på riktigt så hade han nog varit lite läskig.

Dessutom är det mest tragiska att han aldrig verkar nöjd med sig själv och det han åstadkommit i livet utan bara går omkring och ser sig själv som misslyckad för att han är ogift när han är runt 30. Känner stort sett inte någon som tänker så och då är jag ändå gift själv.

Hehe, låter som att jag tar komediserier på alldeles för stort allvar men det är bara tankar jag haft :)

Likes

Comments

How I Met Your Mother, Vampire Diaries, Vänner

Har tittat jättemycket på nätterna på How I Met Your Mother. Tycker att serien skiljer sig (för mig) från många andra tv-serier i samma relationskomedigenre eftersom jag kan identifiera mig stort sett med alla i serien. I Vänner t ex kan jag inte identifiera mig med någon. Seinfeld är ju lite mer överdriven, men där kan jag identifiera mig med fler än i Vänner i alla fall. Det behöver man väl inte kunna förstås, men det är ibland roligt att känna igen sig!

Försökte börja kolla på Vampire Diaries för någon vecka sedan. Hade väl vampyrbrist efter True Blood, men det verkade absolut inte bra. Kanske blir den bättre? Någon som sett den och vill säga om den blir mer underhållande? Fängslande och spännande osv. Har sett ett avsnitt och ska väl försöka ge den något försök till. Har hört att många gillar den! Jag gillade t ex inte Twiligt särskilt mycket. Är den en vampyrserie som liknar Twiligt-filmerna?

Nedan när Barney är "tillsammans" med Britney Spears ^^


Likes

Comments