Fast & Furious

Dominic och hans gäng trodde att de lämnat livet som kriminella. Efter att de besegrat terroristen Owen Shaw gick de skilda vägar. Men nu finns ett nytt hos, Deckard Shaw, Owens bror är ute efter att döda alla i Doms familj för att få hämnd. Ännu värre är att samtidigt finns det en somalisk terrorist kallad Jakarde och en guvernör kallad Mr. Nobody som båda är ute efter ett datorprogram som kan lokalisera varenda teknologiska mekanism till ett vapen.


Vid det här laget kändes handlingen väldigt upprepande. Inget nytt händer men bortsett från det är det en väldigt bra film att se. Den har några väldigt häftiga actionscener samtidigt som slutet får förmodligen alla till tårar. Vi glömmer dig aldrig Paul.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Biobesök

En mörk kraft hotar alla invånare på planeten Alpha, där arter från tusen planeter bor. Valerian och Laureline måste skynda sig att identifiera det farliga hotet, inte bara för planeten Alpha men för hela universums skull.

"Valerian and the city of a thousand planets" var inte en film jag hade i tankarna att se, men den gjorde en inte besviken. Även om skådespelet från huvudrollsinnehavaren saknade känsla var jag väldigt nöjd med specialeffekterna. Det kändes verkligen som om man befann sig i deras värld, en magisk upplevelse. Handlingen störde mig också en del, det tog en tid att komma in i den och det fanns många olika onödiga sidohandlingar, men eftersom att filmen är baserad på en tidningsserie förstår jag varför man ville ha med mycket från originalet för fansen.

Likes

Comments

Nostalgisk tv, Serietips

Serien berättas mestadels av Tara Webster (Xenia Goodwin), en elev som precis blivit accepterad till den nationella dansskolan i Sydney. Genom serien får hon lära sig nya ballet tekniker, och skapa livslånga vänskaper samtidigt som hon är med om mindre trevliga händelser. Serien följer Tara och hennes vänner genom det tuffa klimatet i skolan och i privatlivet med alla samma stora dröm.

Eftersom att jag nyligen pratade om filmen tänkte jag att det vore bra att även prata om serien. Den kanske låter som en typisk drama serie för ungdomar, men den tar upp väldigt tuffa ämnen som ätstörningar, prestationsångest och lärarsabotage. Det är en serie jag kan tipsa för alla även om man inte är intresserad av ballet.


Likes

Comments

Allmänt, Nostalgisk tv

Denna vecka är det Pride och för att fira tänkte jag ta tillfället att hylla några av mina hbtq-förebilder som hjälpt mig att bli accepterande och uppmärksamma allt gällande hbtq. Dessa karaktärer kommer från tv-serier jag ser eller har sett i mina dagar och kommer i slumpmässig ordning.

1. Kurt Hummel (Glee)

Glee var en tv-serie som var väldigt bra på att presentera ungdomar som på något sätt kände sig annorlunda. Kurt försökte i början av serien att dölja sin sexualitet för alla, inklusive sin pappa. Men i Glee kände han sig ändå hemma och kunde till slut berätta för sina vänner vem han egentligen var. Jag tror att Kurt egentligen var den första gay-personen jag någonsin såg på tv och han krossade alla normer gällande hur en kille bör vara när jag var runt 10. Trots det älskade jag honom från första början och samtidigt som hans resa som gay tog fart började min förståelse för vad gay var ta fart.

2. Eric Van Der Wodsen (Gossip Girl)

Vid den tiden jag började titta på Gossip Girl hade jag klart för mig vad gay innebar och kände mig accepterande. Dock, när jag började se serien och presenterades för Eric såg jag att andra inte var lika accepterande, särskilt i högklassen. I början ville hans mamma gömma honom i garderoben medan han själv ville vara öppen om vem han var. Trots att serien i övrigt förhåller sig mycket till alla vita normer fick man till en gay-karaktär.

3. Lena och Stef Adams Foster (The Fosters)

Jag älskar verkligen den här serien och jag älskar verkligen det här paret. Inte minst för att deras kärlek för varandra är så stark men för att de har lika många äktenskapsproblem som alla andra par. Man tenderar att glömma bort att de är normbrytande för att det känns som om att de är som vilket annat par som helst. Deras familj består av biologiska, adopterade och foster barn att de är två kvinnor är det som gör familjen minst speciell.

4. Sophia Burset (Orange is the New Black)

Trots att många karaktärer i serien tillhörde hbtq var det bara en karaktär som verkligen fick min uppmärksamhet. Sophias bakgrund och personlighet gjorde att jag började älska henne från första stunden. Det är beundrande det hon varit med om och jag önskar att hon kunde få en egen show.

5. Annalise (How to Get Away with Murder)

Först och främst ja, Annalise är skrämmande i början men hon är väldigt komplex. Hon har en enorm osäkerhet inom sig som lett till att hon tagit mängder av olika livsbeslut. Hon attraheras av båda könen men kan ändå få ens ben att börja darra i rättssalen det vill säga om hon är emot dig.

6. Amy (Faking it)

Amy var verkligen en karaktär jag tyckte synd om eftersom att hon länge var förälskad i sin bästa vän Karma som var hetero. Jag ´kunde känna igen mig i Amy eftersom att hon hade den här oerfarenheten och kände att hon var tvungen att bestämma sig för någon etikett, homo, hetro eller bi. Hon ville inte det och det tycker jag är rättvist. Alla behöver inte säga att det tillhör en viss grupp. Man har rätt att älska vem man vill.

Likes

Comments

Nostalgisk tv, Veckans film
Före detta balettdansösen Tara Webster ansågs vara en blivande balettstjärna ända tills hennes olycka som stoppade henne från att fortsätta dansa. Hon har försökt att acceptera sitt nya liv som universitets elev men att släppa taget om sin dröm har varit svårt. I ett sista försök att göra en omöjlig comeback lämnar Tara sitt liv i Sidney och reser till New York. Men kan hennes försök att nå sin dröm kosta henne allt annat hon håller kärt i livet?

Filmen är baserad på en australiensk drama serie med samma namn. Eftersom att jag följde serien var jag minst sagt uppspelt när jag hörde att en film skulle göras, och den svek inte sina fans. Det är roligt att se vad som hände med karaktärerna och många scener känns intima. Den fick mig att gråta och återuppleva serien igen som alltid kommer ha en plats i min barndom. Även om man inte har sett filmen skulle man kunna få ut något av den ändå eftersom att den har ett starkt budskap. Men jag skulle ändå säga att det vore värt att se några avsnitt från serien ändå.

Likes

Comments

Fast & Furious

Efter att Dom och Brian lyckats tjäla 100 miljoner har alla i gänget rest till olika platsen av världen. På rymmen och med en längtan att ta sig hem med familjen. Hobbs som har letat efter en farlig organisation vars ledare (Luke Evans) har sällskap av någon Dom tidigare hållit väldigt kär, Letty som alla trodde var död. Därefter frågar Hobbs Dom om hjälp från hans team. Om de lyckas glöms allt från deras förflutna och de kan åka hem som en familj.

Jag gillade den här filmen. Den var fartfylld, rolig och spännande. Många bra actionscener och nya skådespelare. Man blir peppad på att se den kommande filmen.

Likes

Comments

Veckans film, Baserd på sann historia
Filmen skildrar den sanna berättelsen om Florence Foster Jenkins (Meryl Streep) som levde under 1900-talets första hälft som sjöng, gjorde sina egna kostymer och spelade in en skiva som blev skivbolagets mest sålda någonsin. Problemet var att hon var helt tondöv. Hennes make (Hugh Grant) uppmuntrar henne till att framträda på Carneige Hall framför kritiker och vänner vilket blir en föreställning någon sent kommer att glömma.

Även om det utan tvekan är Streeps prestation som tar över filmen gör även Simon Helberg som den begåvade pianisten och Grant bra framträdanden. Filmen skildrar Jenkins liv med hjälp av Streep med falsk stämma. Jag kunde finna mig själv småfnittra när hon började ta sina första falska toner, hennes entusiasm och kärlek för musiken motsätter att hon någonsin ska kunna bli en stor stjärna. Ändå är det precis det hon blir utan att själv inse det. Tillsammans med miljön och proffsig dialog får vi ta del av Jenkins karriär på ett sorgset men livfullt sätt. Även om jag anser att man som regissör kunde ha haft en lite mer allvarligare ton i vissa lägen kändes filmen sevärd och fräsch.

Likes

Comments

Baserd på sann historia, Veckans film

En fiktiv undersökning gällande dödsfallet av den första skådespelaren som kom att spela Superman George Reeves (Ben Affleck). Året var 1959 när han blev skjuten och filmen följer privatdetektiven Luis Simo (Adrien Brody) som misstänker felaktigheter i den officiella utredningen. Att det inte rörde sig kring ett självmord...

Så manisk som jag är över superhjältar och filmer baserade på sanna händelser var den här filmen länge på min att se lista. "Hollywoodland" är en väldigt stark film med begåvade skådespelare, dramatiska scener och en tilltalande handling. Samtidigt kan jag tycka att den blev en aning långdragen och jag hade gärna utforskat vem Reeves var mer som karaktär än orsaken till hans död. Förutom detta, bjöd filmen på värdet som sätts på en hjälte och vad dess berömdhet kan leda till.

Likes

Comments

Allmänt, Fast & Furious, Nyheter

Jag inser att det blir många inlägg på en gång, men denna nyhet kände jag mig manad att dela med mig av. De allra flesta har nog sett fenomenet "Gangnam Style" som varit den mest sedda videon på Youtube fram tills nu. Det bekräftades att en ny video tagit kronan och det är ingen ny video. Som ni vet ser jag "The Fast and the Furious" filmerna nu och till minne av Paul Walker skrevs låten "See You Again" till den sjunde filmen. Innan och nu efter jag sett filmen var jag tvungen att se musikvideon och därför är det ingen överraskning att den har tagit över Youtube, men frågan är bara hur länge? Det gör mig lycklig att låten är så populär och hoppas att den förblir det.

Likes

Comments

Nostalgisk tv, Nyheter

Idag släpptes Trailern för 6B av Teen Wolf som kommer vara de allra sista avsnitten av säsongen. Det känns som att det är dags då skådespelarna som spelat Derek, Stiles och Jackson hoppat eller planerat att hoppa av serien. Men nu när det är bekräftat att de är tillbaka kan vi andas ut och njuta av det som finns kvar av denna älskade serie. Själv började jag se serien 2011 när den första säsongen precis hade släppts och därför lär resten av säsong 6 ge mig massor av nostalgiska känslor.

Likes

Comments

Allmänt