Header
View tracker

​Den 16 September hade vi umgänge som vanligt men denna gång var umgänget hemma hos oss, på hemma plan. Det gick jätte bra, barnen ville vara nära mig hela tiden, om jag gick någonstans så ville dom komma efter. Det kändes så bra att dom ville vara mer med mig än familjehemmet. Vi ska köpa lite nya leksaker och en varsin surfplatta till barnen som dom kan ha när vi har umgänge, dom älskar att se på babblarna och dom sliter gärna ifrån varandra mobilen när dom kollar så jag beslutade mig för att köpa en varsin surfplatta åt dom. 
Barnen har börjat på dagis och dom verkar tycka det är jätte roligt, jag tycker det är bra, då får dom träffa andra barn och då utvecklas dom lite mer. 
Vi har umgänge nu på fredag igen så ska försöka ta lite mer bilder då, men här är en från förra umgänget när vi var hemma. 
Elsa till vänster och Alexia till höger, mammas prinsessor! <3

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker


Lite dålig uppdatering!
Men vi har nu haft möte med min gamla fosterfamilj (som jag mer ser som min familj,,), sedan var socialen med och även barnens fosterfamilj med. Vi pratade om hur umgänget ska se ut. Det blev inte alls så som vi tänk oss då min pappa inte var med och vi blev väldigt överkörda och hade nästa inget att säga till om. Men det ska vi försöka ta upp på ett annat möte där min pappa kan vara med.
Umgänget kommer nu mera ske hemma hos min familj, (gamla fosterfamilj) , tyvärr blev det på fredagar och vi har önskat helg eftersom jag inte kommer få ledigt varje gång, kommer då bli av med mitt CSN då dom är hårda med hur ,mycket frånvaro man har! Och Viktor börjar jobba här i Falun nu så han kommer inte heller kunna bara gå iväg.. men vi fortsätter kriga för våra rättigheter!

Men det är positivt att socialen kliver åt sidan och nu får min familj komma in istället. Vi ska försöka göra allt för att familjehemmet där barnen bor också ska puttas ut lite med tiden, då barnen SKA anknyta sig till sina föräldrar (enligt lag.. om man nu går å den) ,en det får man ta med tiden.
Umgänget har inte utökas och det ska vi också ta upp på mötet, nu kan dom inte komma och säga att barnen är för små, eller att det är långt att åka osv. Då familjehemmet vid ett tillfälle skrivit i ett månadsbrev att dom åkt iväg och bott på hotell så då tolkar vi det som att dom klarar att åka och vara borta. Och nu har barnen börjat på dagis med nytt folk, så om barnen kan vara på dagis med nya fröknar och nya barn utan att familjehemmet är med då bör dom klara av att vara med sin mamma och pappa lite oftare också. Men nig om det, har ni fler frågor gällande det jag skrivit kan ni bara höra av er!

Mer information om barnen istället!

Alexia och Elsa kan nu gå, dom kan prata och dom hittar gärna på ,massa bus!
Dom går på dagis nu alla dagar utom fredagar, om jag förstått det rätt.

Dom säger ,mamma och pappa till oss men även familjehemmet men med tiden kommer dom få absolut få reda på sanningen om vem som egentligen är deras mamma och pappa så jag lägger inte ner så mycket tid på att bråka om det. dom är försmå än så länge. Jag vet ju att dom är mina barn och alltid kommer vara det, , man får tänka så.
Barnen är väldigt glada att få vara med oss, dom busar, och dom pussas gärna , haha!

Alexia och Elsa blir mer och mer olika i både utseende men även deras personligheter, fantastiskt att se hur dom blir så olika.!

Mer om mig själv..
Jag har börjat plugga så jag pluggar upp mina betyg, men efter det kommer jag fortsätta plugga, till undersköterska, så kommer jobba inom det ett tag sedan utbilda mig vidare till läkare. Så nu är det fokus på pluggandet, har varit sjuk men på måndag tar jag tag i hård handskarna och kör på.!

Bilderna är från umgänget den 2/9-16(Elsa till vänster och Alexia till höger) <3

Likes

Comments

View tracker

Äntligen börjar saker bli bättre. Från och med Augusti kommer soc inte vara med på umgängena mer. Min fosterfamilj som jag bodde som fortfarande är som mina föräldrar kommer att vara med i stället, då kommer det vara mer naturligt och det kommer kännas bättre för både mig och barnen. Äntligen tänker soc lite på vad som är barnens bästa, vilket dom inte gjort över huvudtaget., Jag och familjehems mamman pratar mycket via facebook och det känns bra, vi kommer bra överens gällande barnen och det går framåt. Jag har gjort allt jag bara kunnat för att det ska bli bra och jag kommer aldrig ge upp om att få hem mina prinsessor, det är mitt mål, att dom ska hem till mig, in mamma, där dom faktiskt hör hemma. 
Jag har nu flyttat till en större lägenhet och tagit massa svåra beslut i mitt liv, men allt detta för mitt och även barnens bästa. Jag sätter barnen före allt annat och därefter tagit dom beslut jag tagit, men det känns väldigt bra att jag äntligen gjort det. 
Umgängena är samma som innan, en timme varannan vecka, men kommer inte ge upp att få mer, dom börjar bli så pass stora så dom klarar av det. Dom mår bra av det, det märks, sist på umgänget gick vi upp i en borg på biblioteket så vi vart lite ensamma och soc satt en bit bort, dom letade inte ens efter familjehemmet utan dom lekte och busade med mig. Det kändes bra, det är också ett framsteg, att jag kan få barnen känna sig trygga hos mig, det är ett tecken på att det bör bli oftare så inte tryggheten försvinner. 
Folk brukar fråga hur dom känner igen mig.. det är så att ett barn alltid känner igen mammans hjärtslag sen dom låg i magen, och rösten, det är det dom känner igen, och får dom trygga när dom är med mig. 

Bilderna är från senaste umgänget. 5/7-2016 
dagen då blev ett och ett halvt år, tiden går otroligt fort... och dom blir bara mer och mer vackra, mina vackraste prinsessor <3


Likes

Comments

Hej!

Nu var det länge sen jag bloggade, har haft mycket att göra, har flyttat till större lägenhet, fixat med papper och ja haft det ganska jobbigt senaste tiden. Men det börjar bli bättre och det känns som allt kommer lösa sig! 

Sist vi skulle ha umgänge va Alexia febrig så det blev inget men hoppas få ett extra så vi inte missar något med barnen.

Alexia kan gå helt nu utan stöd Elsa kryper mest fortfande. Dom får mer och mer tänder och även håret växer mer och mer. 

Har köpt lite saker åt dom nu till sommaren, fina vita sommar skor och fina solhattar och även klänningar, jag är den där mamman som vill att mina tvillingar ska se lika ut, ha Samma kläder så man inte ska köpa olika åt dom :-)


Nu framföver så kommer jag fortsätta kämpa för att få hem barnen, och det ser inte lika mörkt ut längre. 

Jag skulle vilja ha lite tips från er som läser vad ni skulle vilja veta mer om, så kan jag göra inlägg efter vad ni önskar att få veta mer om. Ni kan gärna skicka ett meddelande eller smsa mig! (0705403387)


Bilderna är från två senaste umgängena vi haft. Och på ena bilden ser ni hattarna jag köpte och andra bilden köpte jag hårspännen med blommor. 

Dom växer väldigt fort och blir bara mer och mer vackra och olika individer! 

Och jag ska bli bättre på att blogga!

Likes

Comments

Hej!

Nu har jag varit dålig på att skriva igen, men jag har varit upptagen i en flytt, bor i egen lägenhet i Falun. Sen har jag mått ganska dåligt dom sista dagarna, depressionen kommer och går men igår efter umgänget slog det till igen.. Gick hem och la mig och visste inte vad jag skulle göra. Ångesten kom tillbaka, ville bara ta hem barnen , jag önskar verkligen att jag bara kunde ta hem dom. Men det är något jag får fortsätta drömma om,jag ger iallafall inte upp.


Som sagt var det umgänge igår igen, nu står både Elsa och Alexia utan stöd och går små steg utan stöd , inte mycket men lite och jag är glad som får uppleva det. Dom blir jätte glada när vi ska hämta barnen, igår ville både Alexia och Elsa komma till min famn direkt , jag försökte få Elsa att gå till sin pappa men hon ville komma till mig, efter en stund gick det bra och det va full fart på båda prinsessorna. När umgänget var slut så vart barnen lite ledsna och ville inte åka hem, det var lite jobbigt men man får bita ihop och säga hejdå på bästa sättet. Efter umgänget var det umgänges planering, min pappa var också med på mötet. Det kändes bra så vi får se vad dom kommer fram till. Nu är det bara vänta och se, men ger inte upp att kämpa hem mina barn💞

Det finns många i mitt liv som får mig må bra, speciellt barnen och min underbara syster, men det finns en speciell person (skriver inget namn) men den personen får mig må bra, skriver fina saker när jag mår skit, det är en person jag vill fortsätta ha i mitt liv, någon jag tycker väldigt mycket om.

Så om du läser detta så ska du veta att jag är glad att du finns i mitt (och barnens) liv, tack för du gör mig glad när jag mår skit. Puss❤️

Idag ska jag till kupolen med min syster och mamma (och mammas sambo) , hoppas dagen blir bättre och att jag kan få må bättre.

Och tack för att ni finns och stöttar även om jag inte känner alla er, kärlek till er!

Hoppas alla får en bra dag!

(Bilderna är från igår på umgänget)

Likes

Comments

Dom senaste dagarna har jag haft fullt upp med att packa lite inför flytten. Hittade en lägenhet, en 1a, ganska liten men den duger ju tills jag hittat större eller köper radhus. Så nu är det mest att vika in kläder och sådana saker som är kvar. Så det ska fixas i morgon och på måndag. Min katt diesel och hans syster fick flytta med mig, det går bra och dom trivs redan. 

Ber om ursäkt för att jag varit dålig på att blogga, ska försöka bli bättre. 


På tisdag är det dags för umgänge igen, längtar väldigt mycket. Haft smått kontakt med familjehemsmamman på Facebook chatten, känns väldigt bra att vi kan ha lite små kontakt. Äntligen! 

Det blev inget umgängesmöte i måndags så vi hade olika tider... så det blir på fredag istället, så hoppas på det bästa från soc...

Nu ska jag nog bara lägga mig i soffan och slappa så får vi ta tag i resten som ska göras i morgon.

Om ni har några frågor så skriv gärna så kan jag svara på era frågor i nästa inlägg. 

Ta hand om er!

(Svart vita bilden är på mig och Diesel, den andra är bara en oseriös bild ,man måste ju bjuda på sig själv ibland, haha!)

Likes

Comments

​Som ni redan läst så gör jag allt för att få hem mina underbara barn. Och då innebär det att läsa allt som sagts/skrivits sedan barnen föddes. Det blev jätte mycket papper att läsa, men jag får ta lite i taget. Jag väljer även att skriva ner vad som inte stämmer för att sedan kunna bevisa detta. Dom påstår att jag var lat under dom första dagarna efter förlossningen... lat kan jag inte påstå, jag kunde inte gå efter snittet så jag behövde hjälp för att komma upp ur sängen, och hjälp att kunna ta mig till toan, det gjorde så ont i såret så jag ville ligga i sängen istället för anstränga mig och att såret inte läker. Jag vart väldigt arg och besviken av att läsa att jag var lat, för jag var inte lat jag hade nyss fått ett snitt och ett öppet sår liksom. Det finns mycket i dessa papper som inte stämmer, nästan allt Cederängen sagt till socialen är bara lögn men soc väljer att inte lyssna på oss, trots att vi har så mycket bevis... Men nu valde jag att läsa papper(är långt ifrån klar dock), och att skriva ner de som är mest felaktigt och så får man ta upp detta med soc, och ha advokaterna med sig så soc inte kör över en totalt som dom är väldigt bra på.. Det som är bra med dessa papper är att ALLT står med. Vad soc sagt, vad vi sagt, vad Cederängen sagt, vad familjehemmet sagt, och även sms/mejl  finns med, vilket är bra då vi kan se vad dom säger till varandra. 

Så i torsdags satt jag nästintill hela dagen och läste papper.
Igår läste jag lite på morgonen men åkte sedan till en underbar person så jag kom på bättre tankar en stund. Såg på film och prata lite. Sedan hämtade barnens pappa mig hemma hos honom så åkte vi till mamma och träffade min storebror som kommit hem på besök med sin tjej. Det var länge sen så va kul att se honom. 

Min storebror är den personen som alltid funnits för mig, han är 11 månader äldre så vi har varit väldigt nära varandra men växte ifrån varandra i tonåren men kom ännu närmre under graviditeten, nu är han morbror och gudfar till Alexia och Elsa, och finns för oss så gott han kan. Min storebror är den som jag alltid sett upp till, underbar person, med gott hjärta, som gärna finns för en. Jag har valt att inte ta så mycket hjälp från familjen, eller från någon över huvudtaget, då jag anser att min familj har nog med det dom redan har, och alla andra ska inte behöva hjälpa mig, jag är vuxen och ska kunna göra detta på egen hand.
​ Dock är det svårt och jobbigt, skulle va skönt med hjälp men jag anser att jag bör göra det själv. Barnens pappa kommer på möten/umgängen, jag vill att han hjälper mig med papper också men han säger att han glömmer vad han läst så får göra det ensam iallafall. Så det tuffaste är det jag får gå igenom ensam, men jag vet att jag klarar det. Det tar tid men jag klarar det. 

Nu i helgen blir det nog bara läsa mer papper, och försöka bli klar med första högen. Sen på måndag är det möte, (som min pappa ska vara med på), med dom nya handläggarna, om ny umgängesplanering, då vi inte godkänner det vi har, 1 timme, en gång varannan vecka... vi vill ha mer, kanske minst 2 dagar en gång i veckan och kanske 2-3 timmar så barnen börjar bli så pass stora så dom orkar och vill det. Vi kommer även begära att familjehemmet inte längre är med då dom gärna lockar på barnen, och det är våran tid med barnen. Och nu verkar barnen bara vilja vara med mig och deras pappa ändå så då ser vi ingen anledning till att ha dom med längre, nu när Elsa inte längre är ledsen. Men men vi får se hur soc ser på saken då dom gör allt för att vi ska träffa dom så lite som möjligt. 

På tisdag är det dags för umgänge igen, vi skulle haft umgänge igår men familjehemmet ställde in det IGEN, dom skulle iväg på något, vilket jag blev förbannad över, dom ska anpassa sig efter oss inte vi efter dom! Men men på tisdag får vi iallafall träffa våra prinsessor igen. Vilket ska bli roligt..

Vi får månadsbrev en gång i ,månaden, denna månad skrev dom att barnen tagit sina första steg osv. Dock visste jag redan detta då jag var med när båda tog sina första steg utan stöd. Vilket var så klart underbart att få uppleva själv. Så nu kan dom snart springa omkring båda två, haha! 

Återkommer med information om mötet på måndag eftermiddag!

(bilden längst upp ser ni hur mycket papper det är att läsa, bilden längst ner är en bild från månadsbrevet. Jag har strykt över med rosa och skrivit "love" för att dölja familjehems mammans namn. Vi har bett dom flera gånger att skriva namnet så långt ner som möjligt då jag lägger upp skriver jag mitt eget namn, men det verkar vara väldigt svårt att förstå detta... jaja blir nog bra ändå)

Är det någonting ni undrar så tveka inte på att höra av er. 

www.facebook.com/maja.johansson   (här kan ni nå mig på facebook)
mamma_till_:tvillingar (där kan ni nå mig och följa mig på instagram)


​Ha en underbar helg, och ta hand om er!  Likes

Comments

Idag är det 1 år sen.. 1 år av saknad, ett år av kämpande, dock känner jag inte att det blivit så jätte mycket bättre... för ett år sen började vårat helvete...vi splittrades och jag har missat så mycket tid med er som jag aldrig kan få igen... det gär året som gått har varit det värsta året i mitt liv, och jag önskade jag kunde backa tillbaka tiden ännu mer, inte för att jag kan ändra på det jag gjorde för jag gjorde allt en bra mamma ska göra... det va inte vi som gjorde fel...det va dom. Det var dom som valde att splittra en lycklig familj. Men jag önskar bara jag fick mer tid, ni växer mer och mer och jag missar mer och mer... nu börjar ni känna igen oss igen, att vi är mamma och pappa, det är jobbigt att lämna tillbaka er efter umgänget, då ni skriker varje gång, som om att ni vill stanna hos oss.. jag önskade det kunde vara så, jag önskade jag kunde göra mer men tyvärr är det svårt när familjehemmet och soc inte är villiga att samarbeta med oss! Jag har iallafall gjort allt jag kunnat och jag kommer aldrig ge upp, oavsett om det är tufft så ger jag inte upp! Allt för mina prinsessor

(Bilden är tagen samma dag dom flyttade, då soc säger att dom inte kan le/skratta, tycker att bilden bevisar att dom kan göra det, bilden till vänster där Elsa får en skrattattack och bilden till höger där Alexia ligger och ler) ❤❤

Likes

Comments

I torsdags var det umgänge med mina underbara prinsessor igen. Dom var väldigt spralliga och glada som dom brukar vara, fast lite extra denna gång. Dom målade sina första teckningar, så dom målade lite påskteckningar till mig, barnens mormor/moster och morfar/morbror och farmor/farfar.

Dom var väldigt pratglada så dom pratade väldigt mycket, det där språket man låtsats förstå sig på, men dom kan säga några ord, och dom säger mamma och pappa, hej, titta, häst, så, aj, dom försöker säga Elsa men går inte så jätte bra, haha!
Men det var ett väldigt bra umgänge, men jobbigt att lämna dom denna gång också då dom skriker när dom ska åka, det skär så otroligt mycket i hjärtat, men det är ett tecken på att dom vill vara med oss, så vi får jobba på att det blir så!

I fredags åkte jag, barnens pappa, min syster och min bästa vän Tony till kupolen och shoppade, åt på donken, sen bokade vi in bowling på kvällen. Det var en väldigt bra dag med bra personer!

I lördags vart jag bjuden på middag hos min farmor, där min pappa och lillebror var med. Pratade lite om allt möjligt, men bollade lite tankar fram och tillbaka med min pappa om barnen och umgänge. Vi har ett möte för umgängesplanering den 11:e som min pappa ska vara med på, så det blir nog bra!

I går så hände det inte så jätte mycket på dagen, tog det mest lugnt, sen valde jag och barnens pappa och våran bästa vän Jesper att åka till Västerås och gå på Bio, Så vi bokade in bion som började 23.45 så vå tog en sväng i skogen och körde lite bil... gick ju helt okej för min del , men gick ännu bättre för Jesper så klart... haha! Sen åkte vi till Västerås och gick på donken, satt där och småpratade lite, sen gick vi mot bion och satt där tills filmen började, Filmen var väldigt bra, fast gillade dock inte slutet riktigt, hände inte riktigt ihop... Men tycker absolut ni ska se den... The Boy heter den.
Efter filmen åkte vi hem, lämnade av Jesper hemma hos sig. Sen åkte vi hem och la oss,

Idag, blir det bara läsa papper för min del då jag inte börjar riktigt. Orken har inte funnits där riktigt. Så det blir att åka hem till Falun och läsa lite papper och mysa med katten Diesel i soffan. Han brukar alltid finnas bredvid mig när jag läser eller känner mig ledsen.
Så det blir nog bara läsa papper resten av veckan så man blir klar med det,

Vill tacka alla som finns och gör mina dagar så otroligt mycket bättre.
Speciellt tack till min lillasyster som orkar finnas dygnet runt. Älskar dig så otroligt mycket! <3

Tack både Tony och Jesper för ni också finns där och hittar på saker med mig/oss! <3

Bilden är från umgänget i torsdags!
(Alexia är till vänster och Elsa till höger)

Alexia <3

Elsa <3

Likes

Comments

​Idag var det möte med dom nya handläggarna på socialtjänsten, en tjej och en kille. Killen verkade väldigt bra och vill fokusera framåt, men tjejen verka lite sur men det kanske vänder med tiden... Dom gamla kommer finnas kvar ett tag till då dom påbörjat utredningen jag begärde, en hemtagningsprövning som det heter, dom kollar på nya saker, vad vi förbättrats med i föräldrarollen så barnen kan komma hem. Men det är dom nya handläggarna som ska planera hur framtiden ska se ut med barnen. Men som sagt verkade killen väldigt bra. Och dom ska ta upp våra önskemål och försöka få igenom det.

Efter mötet idag hämtade jag ut alla papper som socialen har skrivit ut, alla handlingar från när barnen föddes fram tills idag, så det är två stora kartonger, som ni ser på bilden är det en kartong full men det finns en till att läsa... Så det är väl bara att sätta igång så hoppas man blir klar ganska snabbt.

I morgon är det umgänge med barnen igen, 2 veckor är lång tid för mig så ska bli skönt att få träffa dom. Jag köpte nya pennor åt dom så dom ska få måla påsk teckningar till viktiga personer... Så vi får se hur det går, man kan alltid testa. 

Mer information och bilder från umgänge kommer i morgon.

Likes

Comments