Klädbutikernas tag 3 betala för 2, kanske världens smartaste uppfinning. Det är ju superförmånligt, du behöver två bodys/t-shirts/byxor/kalsonger what so ever och så får du en extra på köpet. Butikerna applåderar, alla mammalediga shoppar loss, men backa bandet lite...

Det är här min fundering uppstår, jag behöver inte tre, jag behöver två eller fyra i mitt fall blir det alltså tag 6 betala för 4, ur rent ekonomisk synpunkt så visst men det är stor skillnad på två och fyra, det va väl ingen superbra deal, ur nästa synpunkt njä det är väl kanske inte ofta du hittar sex par plagg i rätt storlek i samma butik med kanske åtminstone lite skiftande design.
Det trevliga butiksbiträdet ser allt som oftast väldigt frågande ut om man i detta fall enbart väljer att köpa två plagg.
- du vet väl om att det är tag tre betala för två?
De kan i sin vildaste fantasi inte förstå varför man inte köper tre, men mamman tänker bespara sig den mödan, det tredje världskriget som skulle uppstå om hon kom hem med ett udda plagg till de två som alltid vill ha lika.

Där ska en viss skokedja ha en eloge som har tag två - ena paret halva priset eller tag tre betala för två - varsitt par till barnen och mamman fick också ett par nya skor..!
Det kanske vore något för klädkedjorna att ta efter för gudarna ska veta att det är inte gratis att få tvillingar.

Men att ha syskon är ju samma sak tänker du, både ja och nej säger jag.
Tänk dig att då du har syskon av varierande ålder kan du allt som oftast ärva något av det äldre syskonet, med tvillingar är det näst intill omöjligt, de behöver likadana kläder samtidigt alltid, de växer ur sina kläder samtidigt och alltid.

Tills dess...
Ha de!

Likes

Comments

Livet med tvillingar betyder att den allra bästa kompisen alltid finns nära till hands, den finns där under samma tak som du själv, den sover en vägg ifrån dig och är tillsammans med dig 24 timmar om dygnet. Är det inte fantastiskt så säg.
Vem önskade inte att man fick bo ihop med sin bästa kompis när man var liten?

Det klart att tvillingar bråkar precis som alla andra syskon, de gapar, de skriker och kanske slåss eller tjuvnyps ibland men i slutändan så finns den alltid där, den alldeles speciella bästa kompisen.

Tvillingar är ju såklart som alla andra syskon, två olika individer, två olika viljor men med samma DNA och i slutändan, när allt kommer till kritan så finns det där, en alldeles speciell omtanke om varandra, det delade intresset av att leka samma lekar, leka med samma leksaker i samma fantasivärld.

För när allt kommer omkring så är de ju lite mer än syskon, de går igenom samma intresseperiod i livet, det är samma leksaker som är populära, samma tv-spel som är poppis bland kompisarna för de är i samma ålder, födda på samma dag, den ene har inte växt ifrån det den andre gillar. De är lika barnsliga båda två, samtidigt är de lika mogna båda två. 

Jag inser ju att de inte alltid kommer gå hand i hand, jag vill ändå tro härinne att de har ett särskilt band, en speciell koppling som är få förunnat, som bara tvillingar förstår och som jag tror kommer bestå... 

​Tills vi ses igen...

Ha de!

Likes

Comments

Jag har funderat på en blogg, jag har gjort otaliga försök att skapa bloggar av olika de slag, allt som oftast rinner det ut i sanden efter ett tag, det är ju inte helt omöjligt att det blir så även denna gång.

Vad tänkte jag skriva om då? Jo jag tänkte göra ett försök att skriva om livet med tvillingar, därav har jag också valt att vara någotsånär "anonym"... Jag är väl medveten om att det går att få fram vem jag är, det är rätt otäckt med dagens teknik hur mycket information du kan få fram om både det ena och det andra men det är inte huvudpoängen med den här bloggen.

Vad är tanken då? Bloggen är snarare tänkt som en ventil, mina funderingar och mina tankar, tankar kring att vara tvillingförälder, situationer som uppstår och situationer som en annan tvillingförälder bara kan sätta sig in för visst är det så, att vara tvillingmamma är något alldeles unikt, alldeles speciellt glädjande eller ibland väldigt speciellt frustrerande. Det finns funderingar kring både det ena och det andra i föräldraskapets djungel.

Vi får se hur långt min tankar räcker... tills dess

Ha de!

Likes

Comments