Som nĂ€mt i tidigare inlĂ€gg sĂ„ blev det en tripp till CancĂșn över spring break. Det var Ida jag Lollo och Nick som for dit och vi hade en helt magisk vecka. Har aldrig sett blĂ„are vatten och vitare strĂ€nder i hela mitt liv, och dĂ„ har jag Ă€ndĂ„ rest ganska mycket genom Ă„ren. Blev en vecka med bara en massa roligheter och god mat. SĂ„klart testa vi nĂ„gra mexikanska restauranger men Ă€ven fastnade vi sĂ„klart för Domino's pizza och Chili's restaurangen som finns Ă€ven hĂ€r hemma i LA (kunde inte motstĂ„). En kvĂ€ll gick vi pĂ„ en jĂ€tte gullig resturang som kĂ€ndes typiskt mexikansk med mĂ€nniskor som spelade instrument medan man Ă„t, och mycket fina lysen runt om dĂ€r man satt. Blev nĂ„gra utekvĂ€llar ocksĂ„ dĂ„ vi hamnade pĂ„ tvĂ„ barer som heter Congo och Coca Bongo. Coco Bongo var grymt och utan tvekan hĂ€ftigaste klubben jag varit pĂ„. Fullproppat dansgolv med bĂ„de upptrĂ€danden dĂ„ och dĂ„ och sen var musiken gamla godingar som Michael Jackson, Guns and Roses, Spice girls etc., blandat med nyare musik som alla gillar. Dagen efter sĂ„ var man ganska slutkörd sĂ„ dĂ„ blev det pizza och chill pĂ„ stranden hela dagen. Perfekt! Vi var Ă€ven pĂ„ tvĂ„ utflykter torsdagen och fredagen. Första dagen blev det en heldagstur med 3 stopp. Första stoppen var en liten stad dĂ€r Mayafolket bor. DĂ€r gick det att köpa handgjorda smycken, prydnadssaker, hattar och mycket mer. Sen Ă„kte vi vidare till en cenote (grotta/vatten hĂ„l) dĂ€r vi skulle fĂ„ bada och Ă€ta lunch. JĂ€tte vackert och nĂ„got jag alltid har velat testa pĂ„. Sist men inte minst blev 3e stoppet ChichĂ©n ItzĂĄ som Ă€r en av de "7 new wonders of the world". VĂ€ldigt hĂ€ftigt att fĂ„ se i verkligheten och höra historiken bakom dom. PĂ„ fredagen blev den sedan en halvdagstripp ut i djungeln dĂ€r det blev zip-lining, fyrhjuling, och en till cenote att bada i. Helt klart min favorit dag och hur kul som helst att fĂ„ Ă„ka fyrhjuling i djungeln, lite lĂ€skigt i början men sen nĂ€r man kom igĂ„ng blev det jĂ€tte kul. TyvĂ€rr inga bilder frĂ„n det dĂ„ vi inte fick ha med mobilen. VĂ€rmen lĂ„g runt 35 C varje dag sĂ„ fanns verkligen inget att klaga pĂ„ sĂ„ kan starkt rekommendera CancĂșn och Mexico för nĂ„gon som letar efter en riktigt hĂ€rlig resa.

Lite bilder sen resan:

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

  • 297 Readers

Likes

Comments

Återigen sĂ„ har oturen varit pĂ„ min sida dĂ„ det kommer till skador. Sedan jag kom tillbaka efter jullovet sĂ„ har nĂ„got inte kĂ€nts helt rĂ€tt i knĂ€t igen. Samma knĂ€ som jag opererade korsbandet mitt Freshman Ă„r. Under denna sĂ€song spelade jag med hjĂ€lp av ett knĂ€skydd och det funkade faktiskt vĂ€ldigt bra sĂ„ var jĂ€tte glad för det, men jag kĂ€nde Ă€ndĂ„ alltid efter matcher och trĂ€ningar att mitt knĂ€ gjorde lite ont. Klagade lĂ€nge till mina sjukgymnaster att nĂ„got gjorde ont bakom knĂ€t och pĂ„ insidan pĂ„ ett av mina Ă€rr sĂ„ fick behandling dagligen och fortsatte med min rehab som vanligt men kĂ€nde aldrig att det blev bĂ€ttre. Det kĂ€ndes Ă€ndĂ„ ok att lira fotboll men var mer bara irriterande att det aldrig fick kĂ€nnas riktigt helt bra. Nu nĂ€r jag kom tillbaka efter vinterlovet sĂ„ har det bara blivit vĂ€rre, tror jag gjorde nĂ„got under lovet men kan inte veta riktigt nĂ€r det exakt hĂ€nde, vet bara att mitt knĂ€ svullnade upp rejĂ€lt efter en av vĂ„ra trĂ€ningar med Kramfors damlag men tĂ€nkte inte mer pĂ„ det dĂ„. Hur som helst, nĂ€r jag kom tillbaka hit till skolan och fotbollen sĂ„ har jag fĂ„tt avstĂ„ frĂ„n löpning och fotboll eftersom mitt knĂ€ gjort för ont. Efter en mĂ„nad av konstant rehab och behandling i olika slag utan förbĂ€ttring sĂ„ skickade dom mig till doktorn igen dĂ€r jag fick en tid för en magnetröntgen. Svaret kom snabbt efter och visade att jag Ă„terigen har dragit av min menisk i mitt högra knĂ€... Förbannad, besviken, irriterad och ledsen Ă€r bara nĂ„gra ord som beskriver hur jag kĂ€nde, men just nu mest bara sĂ„ less att aldrig fĂ„ kĂ€nna mig 100%. Försöker som vanligt hĂ„lla mig positiv- det var bara menisken inte korsbandet, sĂ„ rehabilitering kommer vara betydligt kortare men kĂ€nns sĂ„klart fortfarande tungt.
Inte nog med att jag har skadat mig sĂ„ har Ida Ă€ven gjort det. Hon drog av sitt korsband i sitt vĂ€nstra knĂ€ 2013 och lyckligt nog hĂ„llit sig skadefri sen dess. Efter ungefĂ€r tvĂ„ veckor av trĂ€ning sĂ„ började hon ocksĂ„ kĂ€nna av sitt knĂ€ igen och har fĂ„tt lov att vila och bara köra rehab. En vecka efter mig sĂ„ fick Ida ocksĂ„ lov att Ă„ka till vĂ„r doktor och fĂ„ en magnetröntgen som Ă€ven den visade att hennes menisk Ă€r av! Helt otroligt... Har aldrig ens varit skadad vid samma tidpunkt och nu har vi bĂ„da dragit av menisken samtidigt, kan inte tro att det Ă€r sant! SĂ„ vi bĂ„da kommer opereras efter spring break, jag först den 6e April och sen Ida en vecka efter. Det positiva Ă€r att vi iallafall har varandra genom detta och kan pusha varandra och göra rehabben tillsammans. 

Sorry för ett deppigt inlĂ€gg men kan vĂ€ll avrunda pĂ„ en lite roligare nyhet och sĂ€ga att det Ă€ntligen Ă€r Spring Break och en resa till Cancun vĂ€ntar pĂ„ MĂ„ndag!!! KĂ€nns sĂ„Ă„Ă„ skönt, behöver verkligen ett break frĂ„n verkligheten med skola och fotbollen och ladda batterierna. Vi blir i Mexico typ en vecka som kommer bestĂ„ av mycket sol, bad, festligheter och god mat. LÄNGTAR

Lite fotbollsbilder och annat frĂ„n denna sĂ€song.

  • 465 Readers

Likes

Comments

Vet att det Ă€r mĂ„nga som undrat var det Ă€r vi studerar nu pĂ„ college sĂ„ tĂ€nkte det var kanske dags att skriva nĂ„gra rader om det och skolan. Vi gĂ„r nĂ€mligen pĂ„ en skolan som heter Cal State University Dominguez Hills (CSUDH) som ligger i smeten av Los Angeles. Allt Ă€r nĂ€ra och bra dĂ„ vi har ca 20 minuter till stranden och 45 min till Hollywood och Downtown. LĂ„ter kanske mycket men med trafiken hĂ€r i LA sĂ„ har man börjat vĂ€nja sig med att detta faktsikt Ă€r en ”kort och snabb” rutt. Hermosa Ă€r den stranden som ligger oss nĂ€rmast sĂ„ dĂ€rför blir det ofta att man Ă„ker dit efter skolan och pĂ„ helger.
Men dÄ det kommer till skolan och plugget sÄ Àr vi nu inne pÄ tredje Äret! Tiden har bara sprungit ivÀg, kan knappt fatta att vi blir Seniors nÀsta Är. Jag studerar Communication and Media Studies, medan Ida studerar Digital Media Arts. Vi har bÄda alltid varit vÀldigt intresserad i film och TV branschen sÄ detta kÀndes som roliga och givande utbildningar för oss bÄda. Digital Media Arts som Ida gÄr översÀtts som film och TV production sÄ hon fÄr lÀra sig vÀldigt mycket om kameror och ljus sÀttning, editing, photoshop, green screen och sÄ mycket mer. För tillfÀllet hÄller hon ocksÄ pÄ att göra sin första dokumentÀr. VÀldigt roligt men samtidigt sÄÄÄ tidskrÀvande. Ida kommer hem kl 1 pÄ nÀtterna ibland efter att dom varit ute och filmat i downtown vilket bara Àr en av mÄnga exempel. Men hon har kanon lÀrare och en av dom Àr Àven en Emmy vinnare sÄ vÀldigt lÀrorikt för henne att fÄ jobba med sÄ kunniga mÀnniskor runt omkring sig.
Detta blir första sommaren som vi kommer att stanna i LA istĂ€llet för att Ă„ka hem till Sverige. Ida har nĂ€mligen sommarklasser dĂ€r dom ska spela in en film sĂ„ det Ă€r obligatorisk för hon att stanna. Jag blir ocksĂ„ kvar just dĂ€rför och kĂ€nde att det skulle vara kul att bara fĂ„ testa pĂ„ hur en sommar hĂ€r skulle vara. Kanske tar jag nĂ„gon sommarklass jag ocksĂ„ eller sĂ„ ska jag försöka hitta ett internship sĂ„ jag kan hĂ„lla mig sysselsatt. SĂ„klart kommer man sakna Sverige och familjen men kĂ€nns samtidigt som rĂ€tt tidpunkt att stanna. I min utbildning sĂ„ fĂ„r Ă€ven jag lĂ€ra mig mycket om TV industrin genom olika klasser, samt sĂ„ har jag denna termin Ă€ven en screenwriting klass dĂ€r jag fĂ„r lĂ€ra mig skriva scripts till filmer, och Ă€ven en photojournalist class dĂ€r jag fĂ„r anvĂ€nda kameran mycket och vara ute och shoota. Att vĂ€lja utbildning var sĂ„klart en utmaning för det finns sĂ„ mycket att vĂ€lja mellan, men jag gick med magkĂ€nslan och hjĂ€rtat sĂ„ Ă€r vĂ€ldigt nöjd och glad med den utbildning jag har idag. Jag pendlade lĂ€nge mellan Idas utbildning eller min egen men pĂ„ nĂ„got sĂ€tt kĂ€ndes det kul att fĂ„ sĂ€ra pĂ„ oss för en gĂ„ng skull och testa pĂ„ egna saker. Ida och jag har verkligen alltid haft samma intressen sĂ„ det Ă€r dĂ€rför vi alltid har hamnat pĂ„ samma spĂ„r. Samtidigt som jag ibland kan önska att min utbildning vore lite mer ”hands on” som Idas med allt kamera arbete och sĂ„nt som dom fĂ„r lĂ€ra sig, sĂ„ ser jag Ă€ndĂ„ att vi kan lĂ€ra frĂ„n varandra i slutĂ€ndan och dela med oss av det vi lĂ€rt oss frĂ„n olika hĂ„ll. BĂ„de idas och min plan som det ser ut i nulĂ€get Ă€r nog att stanna Ă„tminstone ett Ă„r efter vi tagit examen och söka jobb hĂ€r. Vi trivs himla bra och har behĂ€ndig lĂ€genhet och en bil sĂ„ man börjar dĂ€rför kĂ€nna sig hemmastadda. SĂ„klart finns Sverige alltid med i bakhuvudet sĂ„ finns det möjlighet att komma hem och jobba sĂ„ Ă€r det sĂ„klart nĂ„got som vi ocksĂ„ ser glatt fram emot.
Det hÀr med att ha tid för att skriva pÄ en blogg existerar verkligen inte pÄ min lista över saker att hinna med pÄ dagarna sÄ dÀrför blir det inte sÄ ofta. SjÀlv gör jag det för jag tycker jag att det Àr kul att gÄ tillbaka och lÀsa tidigare inlÀgg som vÀcker roliga minnen, och kanske Àven nÄn finner intresse i det man skriver sÄ dÀrför Àr alltid kul att skriva nÄn rad dÄ och dÄ iallafall Àn fast det inte blir sÄ ofta. Just i skrivande stund sitter vi i bilen pÄvÀg till Hollywood för en inspelning av Lip Sync Battle. KÀndisarna som ska upptrÀda Àr Rumer Willis vs Bryshere Gray frÄn TV serien Empire, sen LL Cool J och Chrissy Teigen Àr som vanligt programledare sÄ kommer bli en kul show.
Men gÄ gÀrna in och kika pÄ skolans hemsida http://www.csudh.edu och vÄra athletic hemsida http://www.gotoros.com för mer info.

NÄgra bilder frÄn skolan.

Har sagt det förut och sÀger det igen, bland det bÀsta med vÄrt campus Àr att StubHub och LA Galaxy Àr del av det.

Roligt var Àven att Ida och jag bÄda just nu sitter upphÀngd pÄ Academic Excellence Wall för Student Athletes.

  • 466 Readers

Likes

Comments

VÄr första bortamatch för sÀsongen blev en tripp till Hawaii i slutet pÄ Augusti. Vi var borta en vecka och lirade 3 matcher vilket sÄklart var en underbar upplevelse. Skola och plugget tog sig dock en törn men det fÄr man försöka ta igen dÄ man kommer tillbaka. Det Àr nog den enda baksidan med att vara en student athlete, vissa lÀrare Àr snÀll och förstÄr att man mÄste missa klasser ganska ofta medan andra inte alls bryr sig om en sÄ det pÄverkar betyget. Men hur som helst hade vi en jÀtte rolig resa tillsammans och sÄ glad att bÄde ida och jag fick chansen att följa med pÄ resan. Truppen togs ut nÄgon dag innan och eftersom jag hade varit skadad pga en strÀckning i höftböjarn sÄ hade jag missat mer Àn en veckas trÀning och var lite orolig. Under double days (första veckan av trÀning) dock sÄ hade jag presterar bra sÄ levde pÄ hoppet att det skulle fixa mig en plats dÄ ungefÀr halva truppen enbart skulle fÄ chansen att fara. Blev tur nog cleared att trÀna samma dag som truppen togs ut sÄ fick en trÀning i benen i alla fall vilket var viktigt. Glatt nog fick Lollo, Ida och jag alla 3 fara vilket gjorde veckan Ànnu bÀttre med mina partners in crime. Hur som helst blev det en vecka med 3 matcher och 3 vinster, mÄlkalas, vackra vyer, klarblÄ vatten, Àckliga insekter, och mycket skratt.

  • 630 Readers

Likes

Comments

Sist men inte minst sÄ blev sista stoppen innan hemfÀrden i New York. En dröm som gÄr i uppfyllelse med andra ord. Var det nÄgon stad jag alltid velat uppleva förutom LA sÄ var det New York. Spendera Àven hÀr 3 dagar sÄ vi hade gott om tid att se det mesta. Central Park och Times Square var de tvÄ stÀllen man hade sett fram emot frÀmst. Bodde pÄ ett hotell som lÄg pÄ samma gata som Time Square sÄ det var bara att gÄ raka vÀgen sÄ var man mitt i smeten.


  • 641 Readers

Likes

Comments

Upplevelsen i San Francisco var fantastisk. Hade tidigare varit hĂ€r med fotbollslaget för bortamatch men dĂ„ hinns det ofta inte med att uppleva staden utan dĂ„ Ă€r det oftast bara fotboll som gĂ€ller. Att nu fĂ„ fara hit enbart för att semestra och uppleva saker var dĂ€rför riktigt roligt. Vi hann med allt frĂ„n att cykla över Golden Gate bron, uppleva Alcatraz, och hoppa pĂ„ en buss som tog oss pĂ„ en stadstour. Bodde i ett hotell mitt i stan vilket gjorde att vi hade gĂ„ngavstĂ„nd till det mesta.

  • 642 Readers

Likes

Comments

Efter en 6h bilresa var vi Ă€ntligen framme i Las Vegas. Vi bodde pĂ„ hotellet Luxor, vilket ida och jag visste var ett kanon hotell efter att ha bott dĂ€r under Spring Break nĂ„gra veckor tidigare. Första vi gjorde efter vi checkat in pĂ„ rummet var att ta oss till poolen dĂ€r vi sedan njöt tills solen gick ner. Eftersom det var Annas födelsedag blev det en rolig kvĂ€ll med festligheter, god mat, kasinospel, och en kvĂ€llstur pĂ„ det vĂ€lkĂ€nda Las Vegas stripen. Första dagen dĂ€r var helt klart en av mina favoriter pĂ„ hela resan dĂ„ vi bara kunde slappa och ladda batterierna. TyvĂ€rr hanns det bara med tvĂ„ dagar i Vegas, man önskar man hade kunnat stanna lĂ€ngre pĂ„ varje stĂ€llen, men sedan fortsatta resan till San Francisco

  • 643 Readers

Likes

Comments

DÄ kör vi ett inlÀgg igen dÄ. Har funderat lÀnge nu pÄ att lÀgga in bilder sedan familjen var och hÀlsade pÄ oss i USA sÄ hÀr kommer det.
Sista dagen av vĂ„rt Sophmore year avslutades med en sista Final i Biologi, och sen drog vi snabbt efter till LAX för att möta upp efterlĂ€ngtade familjen. SĂ„ himla hĂ€rligt att veta att man hade tvĂ„ semesterveckor i USA och sen ett helt sommarlov hemma i Sverige som bara vĂ€ntade pĂ„ en. Vi började vĂ„r semester i LA och bodde dĂ„ smidigt nog i Idas och min lĂ€genhet. SĂ„ kul att fĂ„ visa familjen vart vi hĂ„llit hus nu i tvĂ„ Ă„r, och visa dom runt i staden. Finns sĂ„ mycket i LA att göra sĂ„ dagarna blev fullspĂ€ckad med roligheter. Resan fortsatte sedan till Las Vegas dĂ€r vi Ă€ven firade Annas födelsedag. Eftersom vi hade hyrt en bil under den hĂ€r tiden sĂ„ bar det sedan av till San Francisco dĂ€r vi spenderade 3 dagar att utforska den vackra staden. Efter dessa dagar blev det sedan en roadtrip tillbaka dĂ€r vi Ă„kte via Highway 1 för att ta oss hem till LA igen för att spendera ytterligare nĂ„gra dagar innan flyget skulle ta oss till New York. Hade nĂ„gra riktigt fantastiska dagar i NY, och speciellt Central Park och Times' Square som jag alltid drömt om att uppleva. Finns sĂ„ mycket jag kan skriva men för att hĂ„lla det hĂ€r inlĂ€gget till en normal lĂ€ngd sĂ„ fĂ„r bilderna prata för sig sjĂ€lv, och sen fĂ„r jag tillĂ€gga lite information i dom nĂ€stkommande inlĂ€ggen. Bilderna nedan Ă€r frĂ„n vĂ„r vistelse i LA.

  • 642 Readers

Likes

Comments

Lite strandhÀng bilder blir man ju aldrig less pÄ. VÀdret pendlar frÄn riktigt heta dagar till blÄsiga dagar sÄ det Àr alltid lite svÄrt att veta hur man ska klÀ sig. Trots det sÄ Àr det ÀndÄ majoriteten hÀrliga varma dagar som dÄ oftast spenderas pÄ stranden.

  • 1165 Readers

Likes

Comments

Ledig kvÀll och tÀnkte jag skulle skriva nÄgra rader eftersom det var ett tag sen. MÄnga prioriteringar just nu och bloggen Àr tyvÀrr lÄngt ner pÄ den listan. Livet rullar pÄ hÀr i LA, mycket i skolan och med fotbollen sÄ det Àr vÀll det veckorna spenderas till, sen pÄ helgerna brukar vi hitta pÄ nÄgot roligt istÀllet. Har hunnit med en hel del sÄ fÄr vÀl försöka sammanfatta lite.

Preseason nu med laget, sĂ„ vi Ă€r i full gĂ„ng och trĂ€nar varje dag under veckorna. Blir mycket fystrĂ€ning och leadership, men har nu Ă€ven denna vecka Ă€ntligen fĂ„tt dra pĂ„ oss fotbollsskorna och lira lite. Med enbart tre (!!!) bollpass i benen sĂ„ hade vi Ă€ven match idag mot RHJC. Slutade med en 2-0 vinst i dagens regnovĂ€der. För egen del sĂ„ Ă€r jag fortfarande inte helt spelklar Ă€n utan jag kör pĂ„ med min rehab. KĂ€nner ingen stress nu heller dĂ„ vi inte Ă€r i sĂ€song, sĂ„ tar det hellre lite lugnare sĂ„ man inte Ă„ker pĂ„ nĂ„got bakslag.  

TvÄ veckor tillbaka blev det en utgÄng pÄ Sunset Boulevard med Ida och Lou. Klubben heter Bootsy Bellows och var tydligen (enligt internet) en av det bÀsta i LA. Vi kom in snabbt och smidigt genom promoters, men kan inte riktigt sÀga att det nÄdde förvÀntningarna. Helt ok, lite dött i början bara men sen dÄ DJ Khaled tog plats sÄ höjde han snabbt stÀmningen. Men en kul kvÀll i helhet helt klart.

För tvÄ veckor sedan var det Àven Oscars galan som ni sÀkert hört om. Eftersom vi Àr sÄ pass nÀra sÄ passade Ida, jag och Lou pÄ att dra till downtown LA för att spana in lite kÀndisar. Kan knappt rabbla upp alla vi sÄg men för att nÀmna nÄgra sÄ var det bla Jennifer Lawrence, Heidi Klum, Jennifer Garner, Sofia Vergara, Steve Carell, The Weeknd, Christian Bale osv, bra dag med andra ord. Vi var dÀr innan showen för att se dÄ dom ankom, sen efter blev det att vi drog till en pub för att se sjÀlva galan och fÄ kÀka lite gott.

Vad mer har hĂ€nt, jo vi har Ă€ven planerat lite inför Spring break som Ă€r nu i slutet pĂ„ Mars. Med tanke pĂ„ att jag var inomhus pĂ„ kryckor i princip hela förra Spring break sĂ„ Ă€r jag mer Ă€n tagg för detta Ă„r. Blir en tripp till Las Vegas dĂ€r vi bokat hotell under dom första dagarna av lovet. Vendela fyller 21 sĂ„ det ska firas rejĂ€lt, sĂ„ vi tar vĂ„ra lilla svenska familj och drar dit. Sen resterande dagar blir det nog strandhĂ€ng i olika slag. LĂ€ngtar!

Bildbomb frĂ„n dom gĂ„ngna veckorna â€‹

  • 1187 Readers

Likes

Comments