Kommande säsong kommer jag att representera och spela i Ljungby IK. Jag vill verkligen spela innebandy. Jag kommer alltid att älska sporten. Helst vill jag spela så högt upp som möjligt med de bästa spelarna runt omkring mig. När jag flyttade tillbaka till Ljungby fick jag lite panik i kroppen, vart ska jag spela nu??? allsvenska och SSL har varit där jag spelat, levt och bott senaste åren. Därför började jag provträna och provspela med JIK (Jönköping) när jag flyttade tillbaka. Det är en bra klubb, det vet jag sedan tidigare. Bra organiserad förening och JIK ett riktigt härligt lag, många goa tjejer. Så jag började pendla, och att pendla hade fungerat ett litet tag men JIK ville att jag skulle flytta dit så fort som möjligt, helst direkt, vilket är helt förståligt för att underlätta för alla och för att inte missa viktiga bitar både på och utanför planen för egen del. Och jag blev så sugen!! Min impulsivitet tog över igen och hjärtat började rusa. Jag ville flytta igen, nu direkt! Men den här gången fick jag tänka till en gång extra. Jag svalde min impulsivitet och tog beslutet att avvakta. Jag flyttade trots allt hem för att landa, för att vara nära familjen och för att jobba!!

Därför valde jag istället Ljungby IK! Jag kommer ge allt och göra mitt allra yttersta i Klubben, och jag vet att dem kommer ge mig detsamma tillbaka. Det ska bli kul att vara med på resan och försöka diva klubben framåt och uppåt!

Ljungby IK är en relativt "ny" innebandyförening. Föreningen/klubben har valt att satsa och fokusera enbart och stenhårt på tjejer, därför är det extra roligt att hoppa på och vara med på deras resa. Det finns bara ett lag i klubben och det är damlaget. Vi kommer spela i helsvart hemmaställ och rosa bortaställ, alla kläder är Nike vilket gör det ännu bättre, både utseendemässigt och kvalitétsmässigt. Vi är ett talangfullt och seriöst lag och vår långsiktiga målsättning är att etablera oss upp till SSL, något vi alla tror är möjligt! Är det någon som vill hjälp till att sponsra damsporten och oss på vår resa mot SSL så skicka PM eller kontakta mig på annat sätt! Ingen kan göra allt men alla kan göra något. Om något år är vi där! 🌟😀💪🏻

Till helgen släpps ytterligare en innebandynyhet om mig.... 🙊 stay close! 🌟

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Nu är jag och lillan precis hemkomna från BVC och en promenad i det underbara höstvädret! äntligen är hösten som den borde vara - solig!!
man blir ju så glad och får så mycket energi av solen. på vägen stannade jag på en bänk och njöt av solens strålar medans lillan njöt  (sov) i vagnen. win-win! :)

Dagens BVC besök gick bra. Det var det vanliga mäta huvudomfång, mäta kroppslängd och väga. Förutom vår vanliga bvc sköterska var det en praktikant med idag och när jag la Lykke på vågen och praktiken skulle väga henne kissade Lykke ner hela henne haha!
Lykke blev hela sex veckor i söndags och statusen idag var:
huvudomfång: 38.1cm (födsel 36cm)
längd: 56cm (födsel 51cm)
vikt: 4785g (födsel 3600g)

förutom detta så sa dem att hon är väldigt rörlig för sin ålder. hon snurrar och bökar mest hela tiden! så vi måste vara noga med att inte lämna henne själv någonstans där det finns risk att hon kan trilla ner och det gör vi självklart inte!!

förra helgen när min pappa var här snurrade hon från magen till rygg en gång. jag och mattias blev helt chockade men antagligen visste hon inte själv hur hon gjorde för sen gjorde hon det inte mer på hela veckan men nu när jag var med henne i ljungby i helgen snurrade hon från mage till rygg tre gånger efter varandra och då såg man verkligen att hon tänkte efter hur hon gjort tidigare men nästa dag hade hon glömt igen haha.
sen har hon inte gjort det mer men det kommer nog. lillan börjar bli stor tjej redan :)

hoppas ni har en fin dag!
/moa

Likes

Comments

I lördags när jag var ute och körde bil så backade jag in i en annan bil som kom körande på en parkering, min bil fick ingen skada alls men den andra fick. Jag blir såååå trött på mig själv. Det är såååå typiskt mig. Jag är så himla klumpig. Jag är liten och försöker verkligen "tassa" på tårna och vara alla till lags, ändå lyckas jag på något sätt strula till det. En liten myra i en elefantkropp med bläckfiskarmar och ben helt enkelt...😒😣 Det är samma sak när det gäller familj, vänner och kärlek. Jag är en otroligt empatisk person. Jag får så extremt ont i magen när jag vet/ser att någon inte mår eller har det bra. Jag kan ligga vaken en hel natt och tänka, gå med en klump i magen flera dagar. Det känns som jag "förstår" och känner det den andre känner i kroppen! Det hugger i mig när jag ser tiggarna utanför mataffärerna. Jag tycker synd om dem, jag blir ledsen och känner empati, trots att jag vet att de flesta av dem kanske inte har det så illa som det ser ut.

Jag vill att alla ska må bra. Ändå lyckas jag själv såra människor i min närhet och göra dem besvikna. Och besvikelse... Det är den absolut värsta känslan jag vet!! När jag strulat till det har jag hört orden "det löser sig" eller "det gör inget... det är lugnt" medan blicken säger något helt annat... "besvikelse, besvikelse, besvikelse" eller "hur kunde du", "du har förstört allt.." DEN känslan man får av dem blickarna, DEN känslan skär ända in i märgen! Det går inte göra något ogjort men hade jag fått välja så hade jag gjort saker ogjort eller annorlunda ELVA gånger av TIO.

Negativaste och tråkigaste inlägget! Ikväll kommer ett positivare inlägg och en glad nyhet! 💕 var bara tvungen att skriva av mig.

Nu - Cykla till jobbet, cykla till träningen, cykla hem, sova - REPEAT. 👋🏻💦❤️

Likes

Comments

Allt började egentligen den 4e augusti. Då jag fick en liten blödning. En så kallad "teckenblödning". En blödning som kan uppstå när man börjar öppna sig. Jag visste dock inte då att det var just en sån blödning men jag misstänkte det. Jag hade inte känt några förvärkar alls tidigare och inte under den här dagen heller. När vi vaknade upp den 5e så fortsatte blödningen. Inte mycket men ändå så jag fick ha på mig en binda. Jag började känna små små förvärkar eller vad jag trodde var förvärkar. Jag hade ju inte haft en enda innan så jag visste inte hur det skulle kännas men det visade sig sen att det var just det.

Dagen gick och vi var såklart spända, dock kom värkarna väldigt oregelbundet. Det kunde gå 1-2 timmar mellan dem och när dem väl kom gjorde dem absolut inte särskilt ont. På eftermiddagen sa jag till Mattias att jag ändå ville åka in och kolla upp den lilla blödningen då den pågått lite drygt ett dygn och att jag knappt kände något annat.
Sagt och gjort så hoppade vi in i bilen och körde mot förlossningen.

När vi kom fram fick vi gå in på en avdelning där dem skulle undersöka mig. De kom fram till att jag var öppen 1.5cm och att blödningen var just en teckenblödning. De kollade lillans hjärtljud och allt såg bra ut. Vi skulle bara invänta en läkare innan vi kunde åka hem igen då det såklart fortfarande kunde dröja länge innan hon skulle vilja komma ut.
Vi väntade kanske 2 timmar innan det kom en sjuksköterska och sa att vi inte behövde vänta längre utan vi kunde åka hem utan att ha träffat läkaren för allt såg bra ut. Jag skulle precis ta på mig skorna när det började bubbla i HELA magen! Jag stannade upp och tittade på Mattias och sa "det händer något".
Jag minns inte om han hann svara något men sekunden senare forsade och då menar jag verkligen forsade vattnet ut över HELA golvet. Min tanke innan vattnet kom var att det skulle komma massa blod. Jag hade inte en tanke på att det skulle vara vattnet som skulle gå. Säkert eftersom jag blödit under ett dygn. Mattias kallade på sjuksköterskan som kom in. Eller rättare sagt kom det två. De skulle kolla så att lillan var fixerad eftersom vattnet hade gått. Den ena sa att hon var ruckbar och den andra sa att hon var fixerad. Jag blev förvirrad då vår barnmorska på MVC inte heller kunnat känna helt.
Den ena sjuksköterskan sa därför att bara skulle gå en promenad runt parken utanför och sen komma tillbaka igen medan den andra sa att vi skulle åka hem. Vi ville inte riskera något om hon skulle vara ruckbar eftersom det finns en chans att navelsträngen kan komma i kläm så vi bad dem känna igen. Tillslut kom dem fram till att hon var fixerad så vi bestämde oss för att åka hem.

När vi kom hem var klockan runt 20.30 och i och med att vattnet gått började värkarna ta fart direkt.
Vi kollade på tv och åt godis samtidigt som vi klockade värkarna. De blev väldigt snart regelbundna men jag hade bestämt mig för att försöka stanna hemma så länge som möjligt så vi fick några timmar att gå.

Vid 02 tyckte jag att det var dags att ringa in vilket Mattias blev väldigt glad över då han velat åka in i säkert 1.5 timme redan haha.

Jag ringde till förlossningen i Malmö och sa att värkarna var regelbundna, kom 3-4 st på 10min och varade mellan 45-60sek så vi ville komma in nu igen.
De svarar: "ni kan inte komma för det är fullt"
Varpå jag säger: "okej, kan ni ge mig numret till Lund?"
Förlossningen: "det är fullt där också, ni får ringa Helsingborg"
Jag: "Jaha, får jag numret dit då"
Jag fick ett nummer som Mattias skrev ner och vi ringde dit. Då har de gett oss numret till sjukhusets reception. Inte förlossningen. Vi ber dem därför koppla oss till förlossningen men när dem kopplar oss vidare så bryts samtalet.
Vi testar en gång till och samma sak händer.
Nu börjar vi bli lite stressade men ringer en tredje gång och förklarar att det bara bryts när dem kopplar oss vidare. Mannen i receptionen säger att vi ska försöka igen så han kopplar oss en gång till men samtalet bryts såklart..
Nu säger jag till Mattias att vi skiter i att ringa, att vi bara ska köra till Helsingborg.

Sagt och gjort tar vi oss till bilen, Mattias är skärrad och stressad över situationen och jag är inne i mina värkar.
När vi kört genom stan i Malmö, max 5 minuter så bestämmer sig Mattias för att ändå köra in till Malmös förlossning. Han tycker situationen är för jobbig för att köra till Helsingborg. När vi parkerar utanför sjukhuset är klockan runt 02.30. Dörrarna in är såklart låsta men vi har turen att det står en man till en kvinna inne på förlossningen utanför och röker så när han ringer på klockan och ber dem öppna springer Mattias fram och håller upp dörren åt oss också. Väl inne är dörrarna där också låsta och receptionen är obemannad. Jag säger till Mattias att ringa Helsingborg EN GÅNG TILL och det gör han. Den här gången kommer vi fram när de kopplar oss och Mattias berättar läget och säger att vi måste åk dit.
De svarar: "Ni kan INTE komma hit. Det är fullt. Malmö har redan skickat så många!"

Mattias lägger på och går rakt fram till en av glasdörrarna och bara bankar på!!

(fortsättning följer...)

I väntan på värk, när vattnet har gått med snyggaste nättrosorna på och Mattias som klockar värkar

Likes

Comments

I fredsags morse när jag vaknade gick jag upp och bakade 55 chokladbollar, efter det körde jag till jobbet och jobbade till lunch sen åkte jag direkt till Alvesta och hämtade upp Moa och finaste lilla Lykke. Efter det åkte vi tillbaka till Ljungby för att träffa mormor och Björn som kommit från Söderköping för att fira världens bästa lillasyster, Towa, som fyllde 17 år! ❤️ En snabb fika och firande sen tillbaka till jobbet för min del. Mormor och Björn åkte också vidare ner till Ängelholm där dem köpt en lägenhet som dem ska fixa till och ha som "komplement" när de vill komma iväg från huset i Söderköping någon dag/helg. Mormor har nästintill alltid bott i Ängelholm så för henne är det extra kul, det är lite "hemmakänsla" över Ängelholm för henne! När Intersport stängde vid 19 cyklade jag hem i full fart för nästa kalas. Grillat kött och potatisgratäng stod på menyn och ny paketöppning för Towa! Så kul med kalas!! ❤️❤️❤️

I lördags tänkte jag ta sovmorgon och sova ut, första lediga dagen på två veckor. Skulle egentligen tagit Lisas pass då men hoppade över det för jag kände att jag behövde en ledig dag men vakande såklart ändå vid 06 och kunde inte somna om så jag gick upp och tog en lång dusch sen drack morgonkaffet...😍 runt lunch åkte jag, Moa och Lykke ner till Mitas hörna och hälsade på henne. Vi kom verkligen mitt i lunchruschen, fullt med folk, och det var full rulle som vanligt. Efter det gick Moa hem med Lykke för att Lykke skulle få träffa mickes mamma och pappa som var och skulle gratta Towa. Jag åkte ut till Sickinge för att kolla ridtävling 😅 Jag vågar knappt kolla när dem hoppar. Det ser sååå läskigt ut och det är sååå höga hinder... tror hela tiden att ryttarna ska ramla av!!!🙈😱😳😨🐎 skräckblandad förtjusning...! Det var iallafall så himla kul att träffa Victoria. Det var så längesen och vi har alltid så rolig! Första gången längtan efter Göteborg verkligen kom tillbaka på riktigt!!!🏙❤️

Nu ska jag snart iväg till jobbet igen! Ha en bra söndag!

/ Linnie

Likes

Comments

Igår fick jag frågan om att samarbeta med Kim Newman och deras produkter! Jag tackade givetvis JA!!! Otroligt snygga klockor och armband både för tjejer och för killar. Gå in och köp en snygg klocka. Unna dig något fint i höstrusket! Använder du rabattkoden "Linnie20" så får du dessutom 20% på valfri produkt. Skynda - fynda!

Http://kimnewmanstore.com

Titta in på min instagram också www.instagram.com/linnieahlberg

/ Linnie

Likes

Comments

Contains affiliate links

Igår eftermiddag gick jag och Lykke upp till stan. När vi gick sken solen men efter en stund började det bokstavligt talat ösregna!! tur att jag hade tagit med mig paraply då jag hade Lykke i bärselen. (hennes nya favvo position)
Sen höll det på så. Sol, regn, sol, regn. Men det var skönt att komma ut en stund iallafall. Det tyckte nog Lykke också eftersom hon sov sig igenom de två timmarna haha!

Jag hittade dock ingen jacka. Eller Lindex har coola bomba jackor för bebisar men det var såklart slut i minsta storlek (62) och Lykke har ju knappt 56 än så kändes sådär att köpa 68 men kanske har tur nästa gång på något annat Lindex.
Jag hittade dock lite annat fint som fick följa med hem.

Det blev lite snygga basic plagg på Lindex och en röd pico overall från mini rodini. ÄLSKAR verkligen den! Vi har en i peach färg men det är storlek 74 så den är ju på tok förstor än. Den jag köpte idag är 56/62 så där får hon också växa till sig lite men med tjocka höstkläder ska det nog gå bra :)
Dem hade verkligen fått in så mycket fina kläder från den nya kollektionen på mini rodini här i malmö. Blev lite kär i en ljusblå overall i fuskpäls men den kändes lite väl tjock och varm för nu så den får vänta!

hello, mini rodini loves you <3 hur fin pico overall? Och hur fin overall i fuskpäls?!

Ni kan hitta overallerna på babyshop.se och såklart på minirodini.com . Produkterna är taggade så klicka på bilderna för att ta er vidare :)

(ett tips är att hålla utkik på tradera. Där brukar det också komma in mycket från mini rodini)

Likes

Comments

Idag blir det en heldag och nästan natt för mig och Lykke själva. Mattias ska iväg på bortamatch och åker redan nu vid 12. Jag och Lykke ska gå upp till stan om en stund och mysa lite så vi får hoppas att det inte blir något regn idag.
Jag ska se om jag hittar någon fin jacka till henne som passar nu i höst. Vi har mest overaller, fleecejackor och en dunjacka men den är ju för varm att ha ute än så en lite tunnare vind/regnjacka hade varit perfekt. De jag har hittat finns dock inte i hennes storlek utan brukar börja på 62 eller 74 så idag blir det ut på jakt! :)

Likes

Comments

Contains affiliate links

Måndag igen!

Idag skulle jag jobba 12-18,30 så jag cyklade iväg runt 11,20. Trots att Intersport är på helt andra sidan stan så tar det bara 15-20 minuter att cykla dit, och som jag skrev i tidigare inlägg så är det helt klart det absolut bästa och trygga med Ljungby. Man tar sig dit man ska snabbt och lätt, det tar max 20-25 minuter med cykel att ta sig från ena sidan till andra. Jag brukar gilla att cykla till jobbet, jag vaknar till och får frisk luft innan jag ska vara inne i butiken en hel dag men Idag var det dessvärre inte lika lätt och skönt! Det var ruggigt i luften och det blåste stormvindar. I motvind trampade jag på som aldrig förr men kom knappt framåt ändå. Dessutom är det en mördarbacke precis innan jag är framme på jobbet så idag fick jag både mjölksyra och var andfådd när jag tillslut var framme...👅😅 väl på jobbet gick tiden superfort som vanligt, trots att det var väldigt, väldigt lugnt efter helgens invasion. Det var sista chansen för 3 för 2 på alla skor lördag och söndag så folk var verkligen helt GALNA! När vi öppnade grindarna 10,00 i lördags så rusade en hel elefantflock in och efter det var det inte en lugn stund. Det var skor överallt och jag hade sju skokartonger i famnen konstant samtidigt som fem andra kunder ropade efter hjälp. Jag snubblade fram och tillbaka över stövlar och skor med alla kartonger i famnen och svetten rann, det var som ett träningspass i sig... men tiden flög förbi och det var otroligt kul att träffa så mycket folk.

Att rekommendera olika sportprodukter och sportartiklar är så roligt och givande! Allt är så otroligt individuellt och det som passar den ena kanske absolut inte passa den andra. Kunderna blir dessutom så glada och nöjda när man är hjälpsam och driven. Är man positiv och glad har jag märkt att det går att få även den suraste kunden på bra humör! 🙌🏻😀 Idag kom även en leverans med celsius och lite träningskläder till jobbet, två flak #celsius och kläder från #freddy, så nu får vi se om träningsmotivationen att gå till gymmet kommer tillbaka. Eller motivation är kanske fel ord att använda för motiverad har jag varit men det har varit andra saker som har varit viktigare som jag helt enkelt har prioriterat! I vilket fall som helst så var det snygga kläder och celsius är något jag dricker dagligen för att ha energi hela dagen, så det var en grym och behövlig leverans, verkligen jättetacksam!! Just NU rullar allt på och det känns så himla, himla skönt! Om bara någon dag kommer innebandynyheten ut också.... so keep reading! ❤️


/ Linnie

Sneakers och unihoc perfekta innebandyskor. Både snygga och snabba - komplett!

Http://unihoc.se

Likes

Comments

Vi har haft en så bra helg här i Malmö. I fredags kom min pappa hit från Jönköping så på kvällen åkte vi som jag skrev tidigare inlägg över till Danmark och tittade på Mattias hockeymatch. Mattias föräldrar hämtade upp oss så samåkte vi :) Lykke var sååå duktig. Hon sov sig genom hela resan dit och två perioder på hockeyn. I pausen inför sista vaknade hon och gick mat sen satt hon vaken i bärselen och tittade runt sista perioden :) På vägen hem sov hon igen. Hon verkar tycka om att åka bil vilket är bra!

Igår regnade det hela dagen vilket var lite tråkigt då vi tänkt gå upp till stan och mysa. Lykke tog iallafall ett bad på morgonen sedan tog vi en runda på emporia istället (som nästan resten av Malmö också gjorde kändes det som haha) Vi åt lunch där och sen handlade vi lite bebiskläder innan vi körde hem igen. På kvällen lagade min pappa en god middag till oss och sen kollade vi på en film.

Idag sken solen igen så när min pappa kört hem och Mattias var på träning tog jag och Lykke en promenad i solen. Så skönt och välbehövligt!! Hon verkligen älskar bärselen :)
I eftermiddags kom Stoffe, Emilia och deras lilla Tyra över på lite fika och kortspel.

Likes

Comments