MUSIC

Sommaren börjar nå sitt slut men vi deppar inte för det. Här är våran blandade spellista med låtar som vi älskat denna sommaren.


Would you mind - Prettymuch

Such a boy - Astrid S

Something just like this - Chainsmokers, Coldplay

Sommar sommar sol - JLC

Crying in the club - Camila Cabello

Despacito (remix) - Luis Fonsi, Daddy Yankee, Justin Bieber

8TEEN - Khalid

There's nothing honlin' me back - Shawn Mendes

Bellyache - Billie Eilish

Mandy Moore - Hov1
/TS

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

BOOKS

Omöjlig kärlek. Ett universum. Kommer dem få varandra? Nicola Yoon gör det igen. The sun is also a star är hennes andra publicerade roman. Den handlar om den nördiga Natasha som håller på att utvisas till Jamaica. Natasha tror på vetenskap och fakta, och definitivt inte på kärlek, ödet och "den rätta". Daniel är killen som alltid varit en bra son till sina föräldrar. Han ska bli doktor en dag och studera på den näst-bästa skolan- Yale. Men Daniel har drömmar- han vill bli en poet.

Boken utspelas under en dag i New York. Av någon slump eller ödet? träffas Natasha och Daniel. Det finns mycket som står i vägen för att det skulle bli dem- en elak bror, skeptiska familjer och en utvisning. De är helt enkelt inte menade för varandra, eller?


"What if I told you I could get you to fall in love with me scientifically?"

"I would scoff," I say. "A lot."


Kapitlen i denna boken varierade mellan huvudpersonerna Natasha och Daniel. Men även kapitel från andra karaktärer i boken och deras historier. Det gjorde att man fick svar på frågor och lärde känna karaktärerna mer. The sun is also a star är ett bra exempel som visar hur vi människor är kopplade med varandra. Till exempel att man kan vara ljuset i en främling mörker. Jag gillade storyn, den var väldigt berörande och hoppfull. Jag gillar stilen som Nicola skriver och hennes berättelser. Hoppas att hon publicerar fler böcker i framtiden och så snart som möjligt!

★★★★☆

/J


Likes

Comments

BOOKS

Inatt- vem behöver sömn?- läste jag klart boken Everything, everything av Nicola Yoon. Detta är Nicolas första roman, som även hennes man David Yoon har gjort illustrationerna till.

Everything, everything handlar om Maddy, som är allergisk mot världen. Hon har spenderat hela sitt liv inomhus, i sitt vita rum, vita väggar och vita bokhyllor. Olly är pojken som flyttar in i huset bredvid, och som försöker hitta ett sätt att få kontakt med Maddy.

Kärlek och riskerna vi tar är precis vad denna boken handlar om. Att älska, att bli älskad och förlusten av någon man älskar.

"Love makes people crazy"

Att våga släppa allt och riskera sitt liv för kärlek eller stanna kvar i säkerheten, men aldrig få uppleva något alls.

"Everything´s a risk"

Jag älskade denna boken! Jag älskar storyn och sättet den är skriven på. Kapitlen är ganska korta vilket gör att det går snabbt att läsa och man tappar inte intresset. Kapitlen har även titlar, om vad stycket ska handla om. Illustrationer finns med- Maddys anteckningar, bilder osv- vilket jag tycker är roligt, eftersom det gör boken mer luftig och intressant.

Det är inte så många karaktärer, vilket jag gillar. Det är mest fokus på storyn- jag hade aldrig kunnat förutspå slutet! Jag gillar också att boken är väldigt modern och realistisk. Nicola lyckas verkligen beskriva tankarna hos en tonårstjej som blivit förälskad. Konversationerna mellan Olle och Maddy är realistiska och charmiga, med mycket humor.


Everything, everything får en att skratta, gråta och älska livet. Boken har blivit film, som nyligen haft premiär. Jag är sååå taggad på att se den. Jag hoppas och tror att den kommer leva upp till boken. Amanda Stenberg spelar huvudrollen (Maddy Whittier), hon spelade även Rue från The hunger games. Hon är en fantastisk skådespelare och jag tycker hon passar perfekt som Maddy.


"Life is a gift"


★★★★★

/J

Likes

Comments

MUSIC

Idag laddar vi upp för sista delen av den sista säsongen av Skam. Och det gör vi genom att lyssna på följande låtar (om igen, på repeat):


1. Fy faen - Hkeem

2. Vekk meg opp - Gabrielle

3. Dark times - The Weeknd, Ed Sheeran

4. Treat you better - Shawn Mendes

5. Mellom skyene - Gabrielle

6. Stole the show - Kygo

7. Alone - Alan Walker


/ L

Likes

Comments