Hejsan. 

Idag fick jag reda på något som verkligen inte fick eller skulle hända, min kära fina mor är sjuk.. Allt känns som en ren mardröm och kan inte riktigt tänka klart. Jag fick ett trevligt samtal av min mamma som efter ett kort tag slutade med tårar rinnandes från mina kinder. Min mamma, hon har cancer. 

Hon har varit på mammografi för ett tag sen och dom hade upptäckt en förändring på bröstet, så dom gjorde genast olika tester och för inte så länge sen hade hon fått svar på vad förändringen i bröstet var för någotDom hittade en knöl som visade sig vara bröstcancer, och dom berättade även att den hade varit där ett tag, och dom uppskattar att den varit där ungefär ett år.  
När mamma sa det till mig så stannade allt, jag kunde inte ta in detJag hade telefonen mot örat och var helt stum när mamma berättade allt och vi försökte trösta varandra så gott de gick. Min pappa som visserligen är lite blödig är jätteledsen och  mamma är jätteledsen och rädd. Det verkligen skär i mig när jag försöker trösta mamma och att  hon säger saker som "jag vill inte lämna er, jag vill få uppleva barnbarn" mamma har alltså fått dödsångest, och det gör mig så ledsen hon berättar hur gärna hon vill uppleva framtiden. 

Jag har sagt till mamma att jag ska åka hem så fort som möjligt, så de blir att jag tar ledigt från jobbet evecka eller två. 

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hej mina änglar, idag tänkte jag fortsätta att prata om det som jag gjorde igår, men idag tänkte jag inrikta mig på rasism istället för etnicitet.

Jag tycker att vi i Sverige visar tydligt att många procent av befolkningen är rasister och främlingsfientliga tyvärr, det har till och med gått långt att vi haft vår första skolattack i nutiden i ett rasistiskt motiv, då pratar jag om det fruktansvärda som hände i Trollhättan i Oktober. Han som gjorde den attacken blir även hyllad på Facebook, och Facebook brukar vara rda med vissa saker. Dom brukar speciellt vara hårda med "sexuella" saker. Till exempel så censurerade dom en bild från ett klädesföretag för att hon hade urringning. Men denna hyllgrupp som hyllade en man som dödat 3 personer på en skola bara för deras etnicitet, den gruppen fick stå kvar i några dygn. Vilket jag tycker är hemskt då han gjorde det i ett rasistiskt motiv och att han hyllas för att han mördat människor😢
Källa: http://nyheter24.se/nyheter/inrikes/815280-anton-lundin-pettersson-hyllas-i-grupp-pa-facebook

Vi har även youtubeklipp och sånger som tyder sig vara i rasistiska ändåmål, till exempel denna:

Många personer vill gärna också skylla på dom, skylla att dom tar våra jobb, pengar, bostäder osv, vilket utför ett stort hav i det svenska samhället, att det blir en sydpol och en nordpol. Media är även experter har jag märkt på att peka åt ett håll, speciellt detta med jobb och pengar var väldigt aktuellt i början av Flyktingkrisen som var.

Denna människa som sjunger denna låt sjunger om våld, mord och annat hemskt, men han blir ändå hyllad utav 154 personer, och över 50 personer i kommentarsfältet. Majoriteten av människor som kommenterade denna video hyllade honom, medan ungefär 10% av kommentarerna består utav dom som tycker att detta är en bisarr video. De som går emot detta får endast till svar att ta låten med "en nypa salt".
Men jag tycker inte att vi ska ta såna här saker med en nypa salt, vi ska inte tolerera de alls, vi ska inte vara okej med rasism och inte uppmaningar till våld heller, även om det är ett "skämt"

Men även här finns det underbara människor som vänder på steken och kollar åt det andra hållet, till exempel här:

Här har vi en tuff tjej som kollar åt andra hållet, i låten sjunger hon även att vi har så mycket jobb som vi skiter i att göra istället, inte undra på att vi har lite med pengar. I texten sjunger hon "Det finns inga vi och inga dom och inga gränser. Det spelar ingen roll hur du ser ut eller vad du heter i efternamn". Och att om vi själva hade hamnat i samma situation att behöva fly från våra hem och rädda våran familj, så hade vi gjort samma sak för att rädda våran egna familj."
Jag tycker att hon är fantastisk, och som tur är så har denna video mycket mer visningar än den förra så hoppas att denna har nått fram till många människor, då jag tycker att den är väldigt viktig då den sätter många människor på ett annat perspektiv.

Här har vi även filmbevis på ett hånfullt beteende utfört utav tre stycken SD:are, som då är i nuläget Sveriges tredje största parti. Människor tycker alltså att såna här människor som går runt såhär, och som tilltalar människor på det här sättet ska sitta och styra i vårat land, bara det tycker jag är hemskt. 
​I denna video så kallar dom en kvinna som går emot dom för dom för "hora" och dom kallade en man för "
blattelover" och en annan för "babbe" för att han går emot dom och försöker att öppna en debatt. Dom går även ifrån den kvinnan som blir kallad för "hora" då hon försöker att försvara en man som är på väg att bli slagen av SD:arna, fast han backade ifrån dom.  
Att vi har med såna här människor i våran riksdag och att det finns så många människor som röstar på dom tycker jag är ett tydligt bevis på att för många människor i Sverige är rasistiska. 

Jag hoppas att Sverige har vaknat och börjat att gå emot denna rasism mer tills mitt barn kommer hit, då jag inte vill att det ska växa upp i denna värld..
Tack för mig, hoppas på att vara mer positiv i nästa inlägg, kram

Likes

Comments

Hej bloggen!

Nu denna vecka när vi har varit lite nere så har det snurrat många tankar i mitt huvud.. Jag har tänkt mycket på min morfars tid och hur han verkligen mådde och hur han hade det då vi inte träffades så ofta som jag ville.
Senast jag träffade morfar för ungefär 5år sen så pratade vi om ålderdomshem, då vi ansåg att det var lämpligt. Men han vägrade att åka in på ett ålderdomshem därför att han sa att han var så utpekad då han hade en annan etnisk bakgrund än oss. Han kommer från Liberia, men han bodde i Sverige från och med att han var 2år. Ändå räknades han aldrig som svensk i samhället, utan han blev alltid utpekad eller så kollade folk konstigt på honom.

Anledningen till att jag väljer att skriva om det här idag och väljer att lämna ut min morfars bakgrund är därför att detta måste få ett stopp. Vi människor måste börja tycka att alla är lika mycket värda, oavsett vilket pigment man har.
Han blev även kränkt i skolan av både lärare och klasskamrater, då han var den enda mörkhyade där, på hela skolan, därifrån fick han även ett elakt ökennamn som alla i skolan visste om. Han kände sig alltid utanför, till och med i vuxen ålder. Dom på hans arbetsplats inte heller va snälla mot honom, då han behöll ökennamnet och han började jobba tillsammans med en person från sin gamla klass.
Han blev och hata sin hudfärg, och vart han kom ifrån, på grund av vad alla andra sa och tyckte. Fast han var lika svensk som alla andra räknades han aldrig in i samhället, vilket jag tycker är otroligt hemskt.


Jag har inte varit med om nått sånt där som min morfar har varit med om därför att jag har en svensk etnicitet. Jag är en typisk Svensson, förutom att jag går emot idealet med min läggning, då jag är homosexuell. Men jag är duktig på att stå i kö, jag sätter mig inte frivilligt bredvid någon på bussen och jag kommer alltid i tid. Högtider är väldigt viktigt för mig då jag pyntar extremt mycket oavsett vilket högtid de är, till och med halloween och midsommar.
Så jag är glad över att ingen någonsin kollat annorlunda
på mig på grund utav min etnicitet, till skillnad från min morfar.

Jag kommer att fortsätta att skriva om detta i ett till inlägg, då jag tycker att det här är väldigt viktigt att ta upp, så tack för mig så hörs vi snart igen!💓


Likes

Comments

​Hej allihop!

Jag har inte skrivit så mycket på sistone för att min morfar gick bort för någon vecka sedan..
Jag tänkte bara säga att allt är bra med mig och Stella.

Vi har precis satt oss och börjat planera morfars begravning, det är lite tufft att skriva om det, men jag tycker ni kan få veta vad som händer och varför vi inte skriver så mycket just nu.

Jag och mamma satt och pratade över skype igår och vi sa att det förhoppningsvis kommer att bli en fin begravning. Vi bestämde blommor och vilka gäster som ska komma osv.

Jag har inte så mycket ork eller lust till att skriva så mycket, så detta är bara ett skitinlägg för att berätta hur det går osv.. Men jag kommer fixa bättre inlägg på möjligtvis tisdag.

Kram, Clara.

Likes

Comments

Hejsan!


Som jag nämnde tidigare i ett inlägg så pratade jag med mamma då vi kom in på generationer. Kom ock att tänka på att jag tycker det är sjukt synd att jag och mamma bor 123 mil ifrån varandra då det är väldigt långt avstånd för oss om vart tajta! :(
När jag och mamma satt och pratade i telefon så sa hon att min morfar nyss har gått bort, då kom jag och tänka på att jag inte har träffat honom på fem år..
De gjorde så att jag fick skuldkänslor, men då tröstade mamma mig och berättade att det är sådant som händer och att man inte ses mellan generationerna.

Efter att jag och mamma hade pratat en stund så började jag fundera väldigt mycket på att vi svenska människor umgås väldigt lite mellan generationerna för att de yngre lever i en modernare värld än vad de äldre gör. De äldre har inte lika mycket koll på hur allt fungerar i det tekniska, de kan tycka det är konstigt eller ovanligt att det finns touch på elektroniska saker.
Vi unga människor utvecklas med det tekniska under vår barndom. Vi vet hur en touchtelefon fungerar, vi vet hur en dator fungerar och vi vet hur en Ipad fungerar.
Men de gamla fick inte växa upp med den tekniken, därför kan det bli väldigt uppdelat vilket gör att vi inte har lika mycket gemensamt att prata om

En annan sak som påverkar varför vi umgås mindre mellan generationerna är för att vi flyttar ifrån varandra eller att vi jobbar extremt mycket i dagens samhälle. Jobbar vi inte så umgås vi väldigt mycket med kompisar eller kanske håller på med vår fritidsaktivitet. Vi sätter också våra mor och far föräldrar på ålderdomshem vilket kan påverka hur mycket vi umgås mellan generationerna till skillnad mot förut då vi tog hand om de äldre.

Ha det bra så hörs vi i nästa inlägg!

Likes

Comments

Hej!


Idag satt jag och kollade på något program där de fixar med sina barn och så får vi tittare följa med under deras dag hur allt fungerar. Det var många barn som gick på olika fritidsaktiviteter, en gick på fotboll, den andre gick på tennis och den tredje gick på simning.

Efter att jag kollat på programmet så började jag att fantiserade om hur det skulle vara att äntligen få adoptera ett barn..
Jag längtar sååå mycket tills det händer!!

Jag började fundera lite på hur gammalt barn vi vill ha, så jag frågade Stella och vi båda kom fram till att det inte spelar någon roll. Från att barnet är så ungt som det får vara upp till ca tre år är önskemålet, sen om vi inte får som vi vill så är det väl så. Vi blir lika glada ändå!
Könet är inget vi tänkt på, det spelar heller ingen roll då man inte får välja.

Men jag har tänkt lite på det här med könet på vårt framtida barn, jag och Stella är absolut inga människor som måste hålla sig till olika normer eller något liknande.
Om jag och Stella skulle få en flicka eller pojke så skulle vi jättegärna vilja att hon eller han går utifrån sitt intresse och inte enligt normer.

När jag och Stella får vårt barn så kommer vi självklart att sätta han/hon på en fritidsaktivitet då både jag och Stella gör någon form av aktivitet.

Vi tycker att det är viktigt att en som förälder ska vara där och pusha på och visa vilka aktiviteter som finns så barnet ska få ett intresse och kunna vilja prova på nya olika aktiviteter.
Både jag och Stella tycker också att det är statens ansvar så det skapas en möjlighet för barnen att kunna ha kul eller göra sina intressen, till exempel med att ha en fotbollsplan eller simhall.
Sist men absolut inte oviktigaste, är att det också är barnens vilja att skapa en meningsfull aktivitet, det handlar om respekt. Just kring barn skapas det mobbning, kanske för att han eller hon inte är lika duktig som de andra.
Jag och Stella tycker i alla fall att det är både statens, föräldrarna och barnens ansvar att kunna skapa meningsfulla fritidsaktiviteter. Speciellt statens och föräldrarnas engagemang är viktigast.

Det var allt för mig och Stella, hörs i nästa inlägg!
Kram!

Likes

Comments

Hej allihopa!

Igår kväll så var jag och Stella hos våran gemensamma vän som jag skrev om igår. Vi hade det super mysigt hos henne, vi satt och kollade på Pretty woman, och sen satt vi på en in glaserad altan och pratade om vår tonårstid, den är alltid lika rolig att prata om😜

Dels pratade vi om vilka jobb vi hade på somrarna, jag brukade cyklade och lämna post dom flesta somrarna! Men vissa somrar så kunde mamma få in mig på hennes jobb och då gick fick jag städa istället. Eftersom vår vän är lite yngre än oss så berättade hon hur svårt det är att få jobb i dagens läge, vilket inte var kul att höra. Men hon har då ingen högskoleutbildning så har hon super svårt att få jobb...


Vad ska man egentligen göra för att fler ungdomar ska komma ut i arbetsmarknaden? Det värsta som vår vän berättade för oss igår var att dom jobben hon hade sökt ville att hon skulle ha mer arbetserfarenhet än vad hon har, men det är svårt att skaffa arbetserfarenhet när man hela tiden blir nekad jobb 😢


Hon berättade även att många jobb tycker att hon är för ung då hon är 20år, och då har vissa personer som hon suttit i arbetsintervju med till och med sagt att ungdomar inte tar jobbet på sånt stort allvar som vuxna, och att vi inte är like engagerad och därför så låg hon långt ner på listan pga hennes ålder. Där är det ren diskriminering, dom har ingen aning om hur engagerad och vilket allvar hon tar jobbet på 😡

Vi håller dock tummarna för framtidens arbetsmarknad, det tros gott om den då arbetarna blir mer tekniska, och i vår generation och uppåt så är vi mer tekniska än i dom tidigare generationerna, eftersom vi använder mobiler, datorer och annan teknologi vardagligen


Jag hoppas att mer företag gör som t.ex McDonalds som satsar på ungdomarna, som dom har skrivit på deras hemsida. De har skrivit "Genom att jobba på McDonalds får man kunskaper och erfarenheter som man kommer att nytta hela livet, eventuellt får man den första raden i sitt CV och därmed en inträdesbiljett till arbetslivet. Vi ger dig utbildning från första dagen på jobbet så därför kräver inte vi tidigare arbetserfarenheter till många av våra tjänster. r vi tror att om man har en positiv inställning, tycker om att arbeta med andra människor i ett team och gillar att ge service kan an gå hur långt som helst hos oss. "
Hur bra är inte det skrivet av dom? Önskar att mer företag i arbetsmarknaden tänkte som McDonalds.


 Ha det bra, kram 

Likes

Comments

Hejsan allihop!

Som jag skrev i tidigare inlägg så är jag är intresserad av de sociala klasserna, så jag tänkte skriva lite om hur just jag tänker om hur man kan se skillnader mellan den svenska befolkningen både i skolan och på jobbet.

Det jag tänker mest på då man kan se de olika klasskillnaderna mellan alla i Sverige är märkeskläder. De som har märkeskläder har mer råd att spendera pengar på det, de kanske har en förälder som jobbar inom ett överklass-område, som t.ex en advokat eller läkare.

Man ser det också på hur de pratar, vilken mat de äter eller dricker. Man kan också se det på t.ex vilken bil de har eller vilket område de bor i.
På t.ex olika jobb kan man se att vissa går med kostym medan andra går med mer vardagliga kläder. De åker också olika bilar i olika klasser, de som är "kostymnissar" åker finare bilar medan vi som är mer vardagliga nöjer oss med en fungerande bil i princip.

Men det handlar väl också om vilken utbildning man tar, eller?

Jag ser direkt en skillnad på om man t.ex går på en gymnasieskola där man får jobba med bilar än om man t.ex går på en skola och inriktar sig på Ekonomi.
Om man går en utbildning med fordon, så ser de flesta ner på dem för att det är en arbetarklass och de får inte så hög lön. Det är inte många som heller har intresse för hur bilar funkar och vad allt heter.
Erikslund finns i Borlänge och är ett yrkesförberedande program, där du får hålla på med bilar, så kommer du direkt ut till arbetslivet. Om man nu inte lägger till högskola och vill gå vidare till en högre utbildning.
Men d
e som går på ett program som ekonomi ser mer folk upp till än ner på. Ekonomi har en direkt utbildning för högskola för att man ska kunna hamna på en överklass i arbete då du kan jobba som advokat eller något i den stilen.

Som jag skrev högre upp i texten så ser man skillnader på t.ex vilken bil man åker i.
De som går på Erikslundsgymnasiet åker oftast i en 740 eller 940, för enligt dem är det roliga bilar att hålla på med och de meckar mer med sådana bilar.
Medan de som går på ekonomi tar en fin bil eller tar sin pappas BMW. De vill oftast inte mecka med bilar och de vill åka i någon fin eller lyxigare bil.

Men som sagt, man ser definitivt två olika klasstillhörigheter i både skolan och i arbetslivet.

​Här har ni en bild på en Volvo 740, så ni förstår vilken typ av bil jag menar!

Likes

Comments

Hejsan på er!

Idag hade jag tänkt prata om mina tankar om jobb då jag och pappa samtalade med varandra igår och vi började att diskutera om jobb, och pappa vill fortfarande att jag ska bli läkare och han försöker övertala mig med att jag och Stella kan få ännu bättre ekonomi och spara ihop ännu mer pengar till vårat framtida barn.

Jag har hört mycket om att jag ska bli läkare i min uppväxt då jag alltid blivit tillsagd av mina föräldrar att jag ska bli något stort när jag är äldre. Men jag skulle bestämt inte bli läkare, utan jag skulle jobba som en kock eller en servitör då jag alltid varit intresserad av matlagning.

Jag får göra många olika saker på mitt jobb som t ex servera, göra bokföring och ibland diska. Jag har tänkt mycket på vad jag vill jobba med och har tänkt på att mina föräldrar kanske hade rätt. Kanske ska jag jobba som en läkare, eller till och med jobba som ambulansvårdare. Men för tillfället skulle jag nog säga att jag är allt för bekväm för att byta mitt jobb efter flera år då jag återigen måste plugga, vilket inte är min starka sida.

Mitt jobb skulle man kunna säga är medelklass eller till och med underklass. Att vara läkare ses som överklass och för att jag ska kunna jobba som läkare måste jag för de första plugga upp mina gamla betyg. Sedan måste jag läsa vidare på högskola på en läkarutbildning och de skulle ta flera år innan jag då kan bli en läkare . En anledning för att jag skulle bli läkare skulle i så fall  vara för att jag vill komma upp i överklass, men Jag har inte tillräckligt med ambition och ork som de krävs  för att kunna läsa vidare , så tyvärr så ser de inte ljust ut för mig att bli läkare.


Det här var allt för detta inlägg så hörs vi sen!

Likes

Comments

Hej på er !!

Idag efter en lång och slitsam dag på jobbet har jag varit och styrketränat lite, riktigt skönt! Jag kan säga att fritid uppskattas starkt då jag haft de stressigt idag. Då kan de vara lite extra skönt att få ha kul och kunna slappna av på sin fria tid.

Fritid är viktigt och jag skulle säga att både pensionärer, arbetslösa och folk som har arbete har fritid, fast vissa kanske har mindre. Om man t.ex jobbar väldigt mycket kanske man inte har lika mycket tid med fritid medans kanske en pensionär har mer fritid då man inte har jobb. Vissa kan anse att pensionärer inte har någon fritid då dom inte jobbar då man ska jobba för att förtjäna en fritid.
Jag tror att dom som har jobb har problem med både tid, pengar och rätt utrustning.

De kan även också tycka att fritidsintressen kan ta för mycket energi.
Pensionärer däremot ser inte så många problem att förverkliga sin hobby, som tex kan vara att resa till olika ställen. Men jag tror att både pensionärer, arbetslösa och folk som jobbar uppskattar sin fritid. Kanske lite extra mycket då man har haft mycket att göra på jobbet eller bara något under dagen som har varit jobbig, då man kan ha kul och kunna slappna av på sin fria tid.

De var allt för idag, nu ska jag Stella lägga oss i soffan och kolla lite på tv ;) ha en fortsatt bra dag så hörs vi nästa inlägg :)

Likes

Comments