Jag har inte köpt en enda grej på hela sommaren faktiskt men idag sprang jag på ett riktigt fynd.
Det var i ett ärende på blomsterhandel... åhh jag älskar att fynda så. De hade en liten bänk med loppis prylar utanför butiken :) krukor och fat för 20:- st
Stora fina krukor i plåt, lite vita och ett stort silverfat som jag tänkte ha som fågelbad... Köpte 3 krukor och ett fat 👍de kommer göra sig fint i trädgården.
Bilden på dessa skönheter kommer en annan dag..
Ha det gott!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Jag försöker bygga upp min trädgård till någonting jag trivs med. Det är svårt eftersom jag gillar både enkelhet och lummighet. På vissa ställen är jag mycket nöjd och det är enklast i halvskugga. Jag har mycket sol hos mig. 2014 började jag att planera min trädgård på riktigt. Jag tänker ootroligt mycket på växter under hela året. Jag har planterat mycket buskar som jag måste "vänta på"..
Just nu håller jag på med en ny rund rabatt som jag inte grävt färdigt än. Förra året började jag på rabatten med staket ni ser i bild, mycket ska växa till sig och ett otroligt grävande har det varit, några marktäckare väntas från hortogreen. I den nya runda sitter tre idegranar höga perenner ska få bli deras sällskap:)

Likes

Comments

Innan dagens aktiviteter.. tidigare idag..
När jag blev trygghetsvärdinna så delar jag kontor med aktivitétsamordnaren. Det är så skönt att ha ett eget krypin där man kan pusta ut och fixa om det behövs. Snart ska det bort och vi vet inte riktigt vart vi ska vara sen, men än så länge är det bra :)

Idag var det så himla roligt på jobbet :) fåglarna badade i fågelbadet vi ställt ut :) fyra st på samma gång sedan kom en efter en och tog sig ett dopp :)

Det händer aldrig här hemma, här dricker pilfinkarna bara, men jag hoppas på ett dopp snart :)

Likes

Comments

Efter mycket velande  hit o dit så är jag tillbaka med mitt vanliga jag och det känns så bra :)!
Har saknat att ramla in här och uppdatera. Ni var rätt så många som läste min blogg då/ingalill så nu är ni hjärtligt välkomna tillbaka..

Så varmt väkomna hit 💜

Likes

Comments

Tänkte presentera mig själv genom bilder. Jag älskar verkligen fina lugna, ljusa härliga bilder tagna av mig själv och andra. Fotografera är så himla roligt och ett nyfunnet intresse sen ett år tillbaka ca. Här kommer bilder på sådant jag tycker om  och vad jag pysslat med under året ♡ Flickan bredvid mig är mitt gullefjun Elsa och är mitt barnbarn ♡

Likes

Comments

Jag har försökt att mata småfåglarna hela sommaren men jag har varit tvungen att plocka bort det igen. Skatorna äter upp allt och river ner allt och skitar ner.. de får gärna vara här men dessa stora djur vill jag inte ha i mitt köksfönster direkt. Det finns en skatunge här som jag blir tokig på, den är så kaxig och föräldrarna har inte en chans.. Den kom och mötte mig en dag när jag kom hem. Flög runt bilen och satte sig framför bilen och bara vrålade rakt ut. Näe jag tycker faktiskt inte om dig heller..
Så i går och idag har jag hållit på med olika slags nät för att skydda småfåglarnas mat. På ena stället har det fungerat utmärkt 👍de tar sig lätt in och ut och inga skator har syns till.
På det andra stället har jag byggt in ett fågelhus i hönsnät så det blev som en bur. Jag har klippt ut hål både på sidorna och upptill. De har även fått fina vita sittpinnar som man också kan hänga smaskiga saker i. Än så länge har ingen hittat dit och jag är rädd för att de ska fastna eller om den är för liten kanske, då märker jag ju det i så fall och får bygga nytt. Den är i alla fall väldigt fin min fågelbur om jag får säga det själv :)
Jag har haft talgoxar som byggt bo i holken och sett ungarna flyga ut i år, jag följer min enbente blåmes som matat ungar och varit sliten och trött men som nu piggnat till. I går och idag har jag haft en blåmesunge på besök, den syns på den bleka färgen och den har inget streck på magen än som de vuxna har :)

Fågellivet är härligt!

Likes

Comments