Header

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Nu ligger jag äntligen i sängen efter en dag av jättemycket skruvande. Idag har vi nämligen skruvat ihop alla lådor till köksinredningen samt att vi har målat ett element plus köksväggen ett andra varv. Det har dock gått väldigt bra och för en gångs skull har vi hunnit mycket mer än vi hade tänkt under helgen. Vårt mål var egentligen att skruva ihop stommarna så att vi förhoppningsvis hinner få upp de på skenor under veckan.

Just nu har vi så kaos överallt där vi befinner oss, både i nyhuset och där vi för tillfället bor. Där borta är det ett byggkaos och här hemma bor vi bland flyttkartonger och ingenting är på sin rätta plats. Det jag längtar allra mest till att få komma oss till det nya stället är att var sak kommer ha sin givna plats. Vad skönt det ska bli att skapa ordning och reda i livet igen! Det är nästan så att jag redan har tänkt ut vart allt ska sättas för att oordningen tär extremt på både mitt och Mickes humör just nu!

Nu är det dags att krypa ner och mysa med Mira som ligger tätt intill mig och sover. Det är så himla mysigt att samsova med henne.

Likes

Comments

Jag vaknade imorse och tittade på Mira och Micke som låg och sov på varsin sida av mig. Hela jag fylldes av en enorm lycka; tänk vad dessa två förgyller mitt liv! Det är helt ofattbart.

Igår hann vi skruva ihop alla stommar till köket förutom högskåpet där ugn och micro ska vara. Vi hann även måla ett element och ta bort ett golv som vi ska byta ut.

Idag ska vi fara med massa skrotsäckar till återvinningen, måla en av köksväggarna och kanske skruva ihop högskåpet och sånt. Vi får se vad som hinns med helt enkelt!

Likes

Comments

Idag har jag varit med Mira till BVC där vi som vanligt tog längd, vikt och huvudomfång. Utöver de vanliga så fick hon även den andra delen i vaccinationsprogrammet. Det gick riktigt bra och det onda och tråkiga gick över på några sekunder efter sticket när man fick bli omfamnad och pussad på. ❤ Hon är nu uppe i 7,1 kilo och är 61 cm lång. På både längd och huvudomfång följer hon sin egna kurva där hon ligger under normalkurvan, men däremot viktkurvan ligger hon uppe på normalkurvan.. Inte så konstigt om man kollar på hennes gosiga lår, kinder och mage. De är så underbara och knubbiga! Precis som det ska vara!

Nu har hon listat ut på riktigt hur man vänder sig från mage till rygg. Hon gjorde det några gånger vid ett tillfälle redan vid cirka två månader, men det var nog mer bara en tillfällighet. Nu ska vi snart äta smörgåstårta och fika tårta eftersom min bror fyller år imorgon.

Likes

Comments

Lilla barn, du sover och drömmer så lugnt
Lutad mot kudden så andas du tungt
Jag doftar på renhet och mjukaste hud
Då rör du dig sömnigt, med små söta ljud

Lilla du, det regnar och natten är mörk
Vinden drar hårt i aspar och björk
Men du slumrar, som sömnmedel över dig strötts
Som du gjort sedan dagen du fötts

Lilla vän, du är pappa och mamma i ett
Men självklart så har du ditt helt egna sätt
Du har älskats sen dagen du las mot mitt bröst
Och jag gav dig ditt livs första tröst

Lilla knodd, jag är trött men lycklig ändå
Ibland frestar barngråt om nätterna på
Och somliga dagar kan va upp och ner
Men glöms bort när du sen mot mig ler

Lilla gull, fast du rest bort till drömmarnas land
Så har du mitt hjärta i din lilla hand
Du gnäller och jag lägger mig hos dig en stund
Och då somnar jag själv efter någon sekundLikes

Comments

​Klockan är sex på morgonen och här sitter jag och är klarvaken. Har legat en lång stund och tittat på Mira där hon ligger och sover och gosat in näsan i hennes hals. Tänk att denna lilla varelse kan ge mig ett sådant lugn. Jag har även hunnit pussa Micke hejdå och sedan ätit lite frukost. Senare idag väntas BVC-besök för Mira där hon ska ta vaccin för andra gången. Hoppas det går smärtfritt förbi! 

Igår var Micke ledig från jobbet eftersom de skulle komma och leverera vårt kök igår. Vid klockan halv ett anlände det och sen hade vi fullt upp att försöka bringa lite ordning bland alla kartonger och vi hann även sätta ihop tre stycken skåpstommar Resten av stommarna ska vi försöka sätta ihop imorgon och under helgen om det behövs. Elektrikern vara också och jobbade på igår och nu börjar elen vara utbytt i alla rum förutom köket där han ska börja dra om elen härnäst. 

Nu ska jag krypa tillbaka tätt bredvid Mira och försöka somna om. 

Likes

Comments

Som ni säkert har märkt har jag tagit ett uppehåll i bloggandet. Lite tråkigt, men välbehövligt. Vi har som sagt köpt hus och har haft enormt mycket att göra där! Det har varit tapetsering, målning av tak, målning av fönster och element, rivning av kök, lister och en massa annat. Däremellan ska vi ju också hinna ägna all den tid vi bara kan med Mira. Dock har hon såklart alltid gått i första hand och vi har tagit renovering i den takt vi kunnat. Vi har turats om att gosa med henne och jobba på där. Det har blivit naturliga pauser i arbetet för att amma och byta blöja. Det har varit en enorm träning för mig att släppa på min iver att få allting gjort så snabbt som möjligt och låta var sak ta sin tid. Imorgon ska köket levereras och elektrikern jobbar på för fullt med att byta ut elen. Det börjar närma sig om än det fortfarande är några stora projekt kvar att ro i land. Planen är att vara inflyttad där i slutet på oktober, men vi ser ju hur allt flyter på med köksmonteringen och så. Till advent SKA vi då befinna oss där och bara pusta ut och njuta av tillvaron och lugnet.

Mira har förändrats mycket senaste två veckorna. Från att tidigare vara en riktig kelgris som alltid ville vara i famnen kan hon numera sitta nöjd och titta både i babysittern och vagnen. Såklart älskar hon fortfarande att mysa på i selen också, men har inte samma ständiga behov till det. Hon har även börjat bli ganska stadig på benen och tycker om att stå och se världen från det perspektivet. Sen har hon dessutom börjat prata på en massa och visa lite större intresse för leksaker genom att greppa och föra de mot munnen. Hon är dock fortfarande inget fan av ligga på mage och vi har skjutit upp att introducera smaksensationer ett litet tag till. Det är ingen brådska med det. Framförallt inte när hon egentligen ska vara en månad yngre än vad hon är. Jag har absolut ingen stress att sluta amma än utan det blir så småningom. Det är ju så enormt mysigt och praktiskt! Fick massa beröm av min barnmorska på min efterkontroll förra veckan att jag har lyckats få amningen att fungera så pass bra och att jag hade ett sånt enormt lugn trots att det var första barnet som blev förtidigt född med allt vad det kan innebära. Dock har det ju gått jättebra för oss och Mira har ju mått jättebra från första stund så jag har inte känt någon anledning till att stressa över det. Men man sträcker ändå lite extra på sig när man får sån beröm såklart!

Jag hade tänkt sätta igång att blogga lite mer igen och så småningom tänkte jag dela med mig lite av förändringarna som skett i vårt nya hus. Jag väntar dock ett litet tag med det tills det blivit lite mer färdigt! Nu ska jag krypa ner och mysa med Mira som ligger och sover efter maten.

Likes

Comments

​Jag satt precis och läste gamla blogginlägg från när Mira precis hade anlänt. Tänk att det bara är fyra månader sen som jag kämpade så oerhört med amningen och som vi max fick sova 1,5 timme i stöten. Jag trodde aldrig att amningen skulle fungera så bra som den gör nu, det vill säga helt felfritt. Hon blir nöjd efter varenda måltid och växer så det knakar. Jag ger mig själv och Mira oerhört många klappar på axeln för det. Även Micke har varit en stor hjälp i detta genom att i princip få sondmata henne varje gång medan jag fick fokusera på att amma och pumpa. Nu i efterhand är jag så glad att vi klarade det! 

De senaste två dagarna har vi provat att låta Mira sova i egen säng på nätterna och det funkar jättefint. Jag har försökt med detta tidigare, men då har varken jag eller hon känt oss redo för det. Men plötsligt händer det! 

Inte nog med att Mira utvecklas och förändras för varje dag som går; vi ska när som helst skriva kontrakt på vårt blivande hus!!!! Det hade vi aldrig räknat med för bara två månader sen. Vi hade ställt in oss på att bo kvar i det hus som vi för tillfället hyr ända tills jag har pluggat färdigt och fått börja jobba. Ack så fel vi hade! Det jag är allra mest tacksam för i alla dessa stora förändringar är att jag får dela dessa med de två viktigaste människorna i mitt liv; Mira och Micke. Nu ska jag bara vänta på att Micke slutar jobbet så att vi kanske kan fara och fortsätta göra något i huset. 

Likes

Comments

Jag har på senaste tiden varit bokstavligt URUSEL på att uppdatera bloggen. Dock har jag rätt så bra anledning till det; VI SKA KÖPA HUS! Vi har hittat ett hus som jag och Micke blev helt till oss när vi såg. Det har sån enorm potential både inomhus, på gården och möjlighet till garage. I och med detta har vi varit och grejat på med att måla tak och väggar, spackla väggar, skrapa och måla element osv. Så för att hinna med detta plus att finnas till för Mira så har bloggen fått ta en paus. Just nu är både jag och Mira en aning förkylda. Det märks speciellt när hon sover att hon är täppt i näsan. Jag däremot har mest ont i halsen. I övrigt växer hon så det knakar och vi har börjat använda storlek 62 på hennes kläder. Hon har även blivit väldigt mycket mer vaken och kan ligga långa stunder under babygymmet och sprattla med armar och ben eller ligga och kika i olika pekböcker och sångböcker med mig. Det är så himla roligt att se hur med hon är både med blick, leende och hennes försök till att prata. Nu tänkte jag gå och äta, men innan det bjuder jag på några bilder från dagen.


Likes

Comments