Pressen blir bara högre & högre.
Pressen från skola, vänner, familj, men framförallt, pressen från samhället.
Man ska alltid va snäll & glad. Man ska vara pinnsmal men ändå älska att äta. Man ska ha bra betyg men ändå ha en rolig fritid. Man ska inte ha för mycket smink men ändå kunna leva upp till varje jävla utseendekrav. Man ska vara vältränad men ändå inte bry sig tillräckligt för att träna. Man ska vara sig själv men ändå lyckas bli accepterad.
Det är helt sjukt vart kraven ligger, de blir högre & högre, så höga så man drunknar i dem. Folk vill att man ska va så jävla naturliga, men ändå ha stora bröst, stora läppar, pinnsmal midja, långa naglar & långt hår. Men det folk inte fattar är att ingen föds så, men om du nu har gjort det, så grattis. Jättebra för dig men jag tänker inte gå & slänga bort pengar för att leva upp till dina dumma krav om hur jag ska se ut & om hur jag ska vara. Jag tänker inte bo på gymmet & träna sönder, eller bränna upp massa pengar på att förstora mina bröst & läppar eller på att få min midja till 10 cm i omkrets. Jag tänker inte bli en till pusselbit i ett pussel där bitar fattas.

Man hittar ständigt nya fel med sig själv & börjar sjunka som i kvicksand. Men jag vet att det inte är lätt, kraven bara trycks ner i din hals. Du kan inte fly för idealen finns där vart du än vänder, att du inte duger är signalerna dom sänder. De sprider trender som inte funkar för människan & bara gör så att folk mår sämre. Det är inte hållbart sättet vårt samhälle ser ut idag men alla är så trasiga så de har inte kraften att göra något åt det utan slappnar bara av & följer strömmen. Det är klart man blir lockad av att ändra sig för att bli accepterad, att köpa sin popularitet. De säger åt dig hur du ska vara & säger vi emot så är vi inte välkomna. Men ändå undrar alla vad det är som händer när vissa väljer svälten. Men du & jag tittar nog i olika speglar för jag kan inte se vad du menar, annars måste dina speglar vara skeva för smala ting verkar bli breda. Jag vet att det är tufft & att det känns som det bara hade varit enklare att ge upp & bara följa med strömmen. Men vi ska aldrig bli som dem, de som har så mycket plast i kroppen så de går att panta. De ger oss manus för att leva & skriver man sitt egna manus så är man kickad.

Jag blir så jävla less & folk förstår inte när fan det är nog. Pressen & alla förväntningar håller på att ta kol på mig för att det är omöjligt att leva upp till allting. Det är så tufft att sköta både skolan, vänner, familj & samhället. Det blir för mycket. De vill bara förstöra för mig & well, ni lyckas.

De vill få ditt självförtroende ner till botten & fylla ditt huvud med ideal så du ska ge dem pengar för att klippa & klistra, men med människan ska man aldrig mixtra. Det är inte dig det är fel på, det är idealen.
Idealen är skit.

Likes

Comments

Mår du dåligt, är du en attention whore.
Är du inte snygg, betyder du inget.
Är du dig själv, är du pinsam.
Bryr du dig om skolan, är du en nörd.
Om du älskar att äta, är du tjock.
Om du inte äter, har du anorexia.
Är du sprallig & glad, har du ett problem.
Om du är ledsen, är du deprimerad.
Har du många vänner, är du fake.
Har du en speciell klädstil, är du konstig.
Bryr du dig om du utseende, är du fjortis.
Är du inte smart, är du värdelös.
Har du sex, är du en hora.
Har du inte sex, är du feg.
Om en kille är dum, är alla andra också det.
Om en tjej är dålig, är alla andra också det.
Är du vacker, är du den mest hatade personen.
Har du ett privatliv, måste alla andra också veta om det.
Umgås en tjej & en kille, är dom tillsammans.
Har du bra självförtroende, bryr du dig inte om andra.
Har du dåligt självförtroende, vill du bara ha uppmärksamhet.
Andas du, är du irriterande.

Det kvittar vad du gör, det kommer alltid finnas någon som hittar nåt fel med dig, för det är ju tyvärr dagens samhälle vi lever i.:

Likes

Comments

Att vara en person som är öppen, tar för sig mycket och alltid säger vad den tycker & tänker har aldrig riktigt varit en grej för mig. Jag föredrar att sätta andra människor före mig själv, det har alltid varit en självklarhet för mig att andra ska ha det så bra så möjligt, så pass mycket så jag helt har glömt bort mig själv. Jag bryr mig sällan om val jag gör får mig att må dåligt, så länge någon annan blir glad för det.
Jag skulle lätt ta en kula för en annan människa, att ta slut på mitt liv för att någon annan ska kunna leva.

"Jag vet att du mår dåligt Tuwa, men vi har förstått det nu. Snälla sluta prata om det"

Jag tänker själv den tanken många gånger och jag förstår att folk blir less på att man ständigt behöver stöd & kärlek.

Men visst är det ändå helt stört? Att man ska behöva undanhålla att man är ledsen bara för att man är rädd att folk ska hoppa på en. Att man vardagligen drar sig undan för att man tror att folk upplever en som jobbig & i vägen.

Jag kan inte säga att jag har haft en tuff uppväxt eller att jag varit med om något traumatiskt som gett mig ärr för livet, och jag tror det är därför jag sätter upp väggar runtom och tycker inte det är så viktigt att prata om det när jag mår dåligt. Detta är egentligen helt fel men det är något jag har svårt att se själv.

Jag jobbar på mig själv & mitt självförtroende varje dag men tycker bara det blir tuffare och tuffare. Jag har lätt att isolera mig & inte svara på samtal & sms, och detta får mig tyvärr att framstå som dum och folk tror att jag är sur på dem, vilket jag oftast inte är.
Men problemet är att om jag hade sagt rakt ut när jag hade en dålig dag, då hade jag klassats som en attention whore, för det är det man gör utan att ens ha gjort något i dagens samhälle.

Pressen att vara tillräckligt bra utåt bryter ned en inifrån, man förväntas vara långt uppe på molnen men det krävs bara en liten vindpust för att man ska falla långt ner igen.

Jag har mina bra stunder precis som vilken annan människa som helst, men det är viktigt för mig att komma ihåg att det är stunder. Jag kan inte vara på topp hela tiden bara för att andra hade mått bättre av att jag var glad & snäll hela tiden. Jag kan inte fejka lycka, man måste få må dåligt ibland. Och ibland är det inte bara stunder, ibland är det långa perioder. Men det viktiga är att du kan skrika, gråta & va hur ledsen som helst. För ibland måste man vara det för att smärtan tillslut ska kunna gå över.

Jag kommer få mer kött på benen & en dag kunna stå upp för mig själv och säga att jag har bra självförtroende, vissa dagar känns det bara som den dagen är extremt långt bort.

Likes

Comments

Oavsett vem du är som sitter bakom skärmen. Oavsett kön. Oavsett ålder eller ursprung.
Det finns perioder i livet där allt är mörkt. Du kämpar för att ta dig ur men hittar ingen kraft. Du kanske gråter så fort du är ensam. Kanske sover du med kudden blöt. Kanske kan du inte sova alls.
Kanske blir du retad i skolan. Eller har ett krig i ditt huvud, mellan din hjärna och hjärta. Kanske har du hamnat i en sned kärleksrelation.
Eller blivit deprimerad.
Livet har mörka dagar och ljusa dagar. Mörka dagarna gör dig starkare om du tar de som en utmaning för att pusha upp dig själv till nästa nivå av livet.
Alla och jag menar ALLA kan vara glada när allt fungerar. När man har bra relationer och har inget att kämpa med. Men vet du vad den riktiga utmaningen är? Utmaningen där du måste ge HELA din styrka för att komma till nästa nivå?
Det är när nästan INGENTING funkar längre. Det är då viktigt. Det är då du ska kämpa på riktigt.
Oavsett hur det känns nu, KÄMPA!
Oftast får man kanske höra som deprimerad att 'skärpa sig' eller att 'det är inget'. Den enda anledningen att någon ska säga så är okunskap. Bry dig inte om dom.
Kämpa, kämpa, kämpa, kämpa GE ALDRIG UPP!
En dag kommer vara DIN DAG.
Ha mål i livet du vill uppnå och ge aldrig upp.
''Sometimes you have to fight throw some bad Days to earn the best ays in your life''

Likes

Comments

Folk skämtar dagligen. Skämt är kul, om man skämtar på rätt sätt. Vilket jag inte tycker folk gör nu för tiden, vart går gränsen egentligen?
Är det okej att skämta på andras bekostnad? Är det okej att skämta om någons familj? Är det okej att skämta om depression? Är det okej att skämta om cancer?
NEJ, folk måste förstå att vart gränsen går någonstans. Det är inte kul att säga "din mamma" då man inte har nåt vettigt att säga till sitt försvar i ett argument. Du vet inte vad som hänt med den andra personens mamma, & sen så är det helt meningslöst att rädda ett bråk genom att säga "din mamma".
Det är inte kul att säga "jag ser ut som cancer" om man är osminkad & inte på topp nån dag. Cancer är en dödlig och hemsk sjukdom som är så orättvis att den finns. Den förstör så mycket & det är absolut inte rätt att skämta om cancer.
Det är inte kul att säga "jag blir deprimerad" när man kommer till matsalen i skolan & maten inte passar. Depression är en diagnos som är allvarlig och absolut inget roligt att skämta om. Den får folk att må sååååå jävla dåligt och har avslutat alltför många oskyldiga liv.

Det värsta med allt det här är att om man blir sårad av detta & säger det till personen får man oftast svaret:
"Jag skämtade bara"
Ja jo, säg det. Säg att du 'bara skämtade' när någon mår så dåligt över att någon i ens familj har cancer & du slänger runt ordet som ett "hej".
Säg jag 'skämtade bara' när någon avslutat sitt liv när du skämtat om depression som om det var en fjantig sak som inte var på allvar, att folk bara överdrev.
Jag vill såååå gärna höra dig säga
"Jag skämtade ju bara"
När dina ord orsakat så mycket skada, för folk förstår inte att vi redan krossat gränsen.
Ett skämt ska vara för båda att skratta åt, det ska aldrig såra en människa. Så snälla tänk efter en extra gång innan du säger något, för du vet inte vad folk går igenom och hur ditt skämt kan påverka dem.


"Ursäkta mitt språk men hur jävla många självmord, sönder skurna armar och svältande kroppar ska de behövas för att folk ska fatta att skiten dom säger gör ont som fan"

Likes

Comments

Det finns dagar då jag önskar att jag blev 10 år igen & förevigt stannade i den åldern.
Då det största problemet du hade var att man inte fick träffa sin kompis en dag & den värsta smärtan var när du skrapade knäna. Du kunde ha en kort kjol utan att bli kallas hora och den största rädslan du hade var att gå till skolsköterskan och ta en spruta. Dina värsta fiender var dina syskon och det du bråkade om med dina föräldrar var att du inte ville äta dina grönsaker. Den största dissen var när din kompis inte ville leka med dig & det största komplexet du hade var att du inte var bäst i klassen på matte. Du kunde ha två olika bästavänner utan att bli kallad falsk & kärlek var lika enkelt som 1 + 1 = 2. Det fanns inget som kunde hålla tillbaka dig & att vara den man är var en självklarhet. Att åka med klassen och bada var det roligaste som fanns & de värsta man kunde bli kallad var "elaking". Man gillade att testa nya saker och skolan var en plats fylld av glädje & vänner...
Och ens största längtan var att bli stor & få bestämma själv, men nu när jag får bestämma själv, vill jag inte längre det.

När jag var barn ville jag va vuxen, nu är jag vuxen och vill vara barn. Tänker på mitt liv allt var bättre förr, tiden som va.

Likes

Comments

Till att börja med vill jag säga att det självklart finns dumma konstiga skällsord mot killar, men jag är tjej & skriver ur mitt perspektiv.

"Hora – föråldrat uttryck för kvinna som ägnat sig utomäktenskapligt sexuellt umgänge"

Det ovan är taget direkt ur Wikipedia. Tjejen som sårat dig, är alltså ingen hora. Tjejen som går med magtröja, är ingen hora. Tjejen som har köpt samma skor som dig, är ingen hora. Tjejen som har tagit din penna, är ingen hora. Detta är ett ord som används såååå fel i dagens samhälle, ibland är det till och med folk som kan komma fram till en och säga "vad snygg du är idag jävla hora" Säljer jag sex om du tycker jag ser bra ut? Ska jag bli glad för den kommentaren?
Man kan bli kallad hora av killar om man inte är intresserad, eller om man kanske råkar skriva med två killar på samma gång.
Detta används som ett uttryck dagligen, det slängs omkring utan att folk förstår dess mening. Och det är inte det enda ordet som helt tappat sin betydelse.
Tex om man gillat en kille som det av någon anledning visar sig inte funkat med & så går man vidare, är man tydligen en player. Berättar man för någon att man mår dåligt, är man en attiention whore. Är man arg, har man pms. Har man skärt sig, är man emo.
Jag kan sitta & rabbla upp 100 olika helt störda skällsord, det tar aldrig slut. men det finns inget vi kan göra åt saken, orden finns, och de används i helt fel lägen. Folk borde fan börja googla orden innan de säger dem.
Vart är samhället påväg när vi ständigt förolämpar varandra?
Jag är rädd för vårt samhälle, men det som skrämmer mig ännu mer är att det är vi som är samhället.

Likes

Comments

Hej alla fina!
Jag har tänkt jättemycket på olika ideal dom senaste dagarna. Och det är skit onödigt?
Varför utsätter vi oss för det? Vad hjälper de oss? Vi kommer ändå inte vara nöjd med oss själva. Alla trender & kroppsideal ändras från typ år till år, så om du tränar & svälter dig själv nu för att passa in såååå mycket, så kanske du inte "uppnår" alla de förväntningarna om ett år, så vad är det värt egentligen?
"Vita tänder, långt hår, smal midja, stora bröst, stor rumpa, långa naglar, långa ögonfransar, liten näsa, små fötter, små händer, stora läppar" ja u name it, det finns inte en sån människa? Det är inte mänskligt. Det finns inte EN ENDA MÄNNISKA SOM ÄR SÅ???
Hur kan vi förvänta oss det från nån annan? Du kan inte förvänta dig det så länge inte du ser ut så.
För det finns folk som hindras så mycket i livet pga dessa konstiga idéer om hur vi ska va, varför? Det finns folk som skär sig själv eller faktiskt tar livet av sig för att dom här grejerna tar sig in i ens hjärna & äter upp en inifrån tills man inte kan andas mer.
Varför skulle det här ens betyda nått för oss? Kan vi inte bara leva livet? Jag menar om vi väl får det här livet, då fick vi det för att det är just våra fötter som passar i dom skorna. För du är den rätta för den här rollen, & du, just du måste kämpa för att hålla dig vid liv. Alla går vi igenom olika saker, vissa värre än andra. Men varför ska vi döma folk då? Vad ger de oss? INGENTING!!!
Folk dömer andra hela tiden, men alltså gör vad du VILL! Det gör inget om du försöker vara som alla andra, för om du är den du är, vem vet vad du kan uppnå? Du kan ju bli vad som helst du vill, du kan bli världens största kändis, gör vad du gillar, förändra jorden? Inget vet, det är bara att vänta & se & inte stänga dörrarna för dig själv för några dumma ideal?
Är det inte bättre att vi fokuserar på hur vi ser ut på insidan än utsidan? För utsidan har ingen betydelse. Om jag tillexempel träffar en tjej som jag tycker är jättesnygg, men sedan börjar prata med henne & hon är hur dum & bitchig som helst, då har jag ingen lust att vara nära henne? Hur fin hon än är så ger hon mig negativ energi, och det är inte en av de saker jag vill ha. En ful personlighet kan förstöra en så fin utsida, så varför lägger vi mer fokus på utsidan är insidan? Det är så himla konstigt. Varför ska vi ens bry oss? För vad vinner du på att vara snygg? En massa vänner? Ja men tänk då på att det är vänner som bryr sig om ditt utseende & inte om ditt mående eller din insida. Så se ut hur fan du vill.
UTTRYCK DIG SJÄLV!
För vi är inte gjorda för att va till för alla, du är perfekt precis som du är. Men grejen är att alla kan inte se skönheten i dig, för vissa förstår inte dig. Du är som konst, & konst är inte gjord för att va vacker, den är gjord för att få dig att känna något. Sen är de inte alla som ser den konsten i dig, men håll fast i de personer som gör det. För jag lovar, det finns folk som älskar just dig. Så varför låtsas va nån annan, få massa fake vänner & sedan när de upptäcker ditt riktiga vackra jag så lämnar dom dig? Vad ger det dig? Vi tror att vi gör så rätt i att spela spel med andras känslor, men i slutändan är det bara du själv som kan förlora ett sånt spel. Vi tänker för mycket på dom dåliga sakerna & glömmer känna de vackra sakerna med hjärtat.
Livet är till för att hitta dig själv, utforska & testa så mycket som möjligt.
För meningen med livet, är att hitta en mening med livet.

Likes

Comments

((INTE MINA BILDER))
Och ja någon dag ska jag också bli vältränad

Likes

Comments