Svante fick gå ett dressyrpass idag. Tränade på att ha mycket tålamod och rida mjukt och följsamt. Jag blev direkt belönad med att han var mycket elastisk och reglerbar. Tränade på öppnorna, galoppen och att korta traven. Han gick superlätt och enkelt. Han tog till och med två passage steg! Det var helt enkelt roligt att rida idag, så roligt att jag vågade mig på att anmäla oss till en pay and ride.
Vi ska rida en LA:1, på Luleå ridklubb, den 3:e februari. Är supertaggad, hoppas bara att Svante kan hålla sig i skinnet haha;)

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Bommar igår! Svante var suuuuper fin, han gick verkligen som en klocka.

Vi hade tre övningar. En var att trava rakt över fyra bommar. Den andra var att gallopera på en volt över upphöjda bommar. Och tredje var att vi skulle travhoppa ett litet hinder.

Somsagt så var Svante jätte duktig och gjorde alla övningar utan problem. Öppnorna gjorde han också med ett härligt flyt, och han ökade med bra spänstighet i både trav och galopp.
Det har verkligen blivit en annan kvalité på hans gångarter sen vi talade honom. Han är så mycket rörligare och spänstigare:)

Sedan så skulle jag hoppa semlan.
Men efter massor av tjorvande med sadeln så blev hon väldigt spänd. Jag var också trött och spänd, så tillslut fick vi avbryta eftersom att vi inte hittade något samspel. Men nya tag till nästa hoppning!

Eftersom att det blev ganska sent i stallet igår så skrev jag inget inlägg på kvällen, utan nu på morgonen istället.
hoppas att ni förstår:)

Likes

Comments

Idag var verkligen den trögaste dagen på lääänge. Var supertrött hela dagen. Sedan så hade vi idrott, som jag hatar. Det är roligt ibland, men vi hade handboll idag och det är jag sååå himla dålig på haha.

Efter det så hade vi svenska som är roligt, men efter svenskan så hade vi 2h NO lab. Super tråkigt, speciellt när man är trött. Slutade halv fyra.

Sen så skulle vi ha musikal klubb till kvart i fem, men våran tjus kom inte förrän det var tjugo min kvar av klubben. Så hann vara med typ fem min.

Och när jag kom hem så fick jag veta att Eva hade blivit sjuk, så ingen träning. Tror dock inte att det skadade då jag somsagt var supertrött idag. Så Svante fick longeras. Han var superduktig, en sak som var bra idag haha!

Men nya tag inför imorgon, då ska jag rida två hästar!:)

Likes

Comments

Svante fick alltså gå ett dressyrpass idag. Han var väldigt lösgjord och mjuk, men lite väl pigg haha. Roligt att han är motiverad men i skänkelvikningarna så rann det över lite. Jag var också ganska trött efter att ha varit med Evelina på LRK hela dagen, tufft att vara groom haha.

Imorgon så ska han och mamma iallafall gå på en promenad och jag ska hoppträna med Semlan! Skriver mer om det imorgon😁🌟

Likes

Comments

Nu är jag påväg till LRK för att vara groom åt Evelina! Superkul, har inte varit på hopptävling sen... någonsin?

Svante ska gå ett dressyrpass med fokus på skänkelvikningar och öppnor, skriver mer om det sen!

Likes

Comments

Hej, och förlåt för att det inte kom något inlägg igår! Var sååå himla trött. Tänkte att jag skriver om hur Svante har varit senaste dagarna:)

Onsdag

Eva träning! Svante var lite tung på höger sida i början, men efter tio minuter så var han sådär superfin. Har sökt efter den känslan i flera veckor, han har ju varit fin men jag har inte känt den motivationen och drivet som han brukar ha. Men nu när han har blivit rakad så orkar han ju driva och jobba med bakbenen. Till och med Eva blev nästan ridsugen. Fick i läxa att finslipa skänkelvikningarna eftersom att vi ska börja jobba med slutorna.

Torsdag

Bommar, och Svante var superfin! Han var super motiverad och drev på ordentligt, vilket var superkul. Dock så blev det svårare när vi skulle gå på dom upphöjda bommarna, han gick mer rakt och lågt än högt haha.

Men är jättenöjd med Svante och såå glad över att han äntligen fått tillbaks sitt driv.

Fredag

Wow, säger jag bara. Han har varit en dröm i flera dagar nu. Idag så flöt allting på, skänkelvikningar, gallopp, trav, skritt och öppnor. Han var typ helt perfekt, min drömponny<3

Här kommer bomövningarna som vi körde, och en bild på Svante i nya tränset. Simpla men roliga övningar som alla kunde göra, roligt:)

För filmer, kika in instagrammen: tuvataverdressyr

Likes

Comments

Idag är det Eva träning! Är taggad, hoppas att han blir lite mer framåt för skänkeln nu när han är rakad.

Idag var det iallafall första dagen tillbaks på skolan efter jullovet, och jag var typ tröttare än före lovet Haha. Men vi hade bara tyska på morgonen och sen A&S resten av dagen. För er som inte vet vad A&S, så står det för art and science, så som man hör på namnet så jobbar man med estetiska och teoretiska ämnen. Man mixar liksom ihop dom och vi har olika teman varje termin som vi jobbar om. Det är faktiskt ganska roligt, även fast det kanske inte låter som det;)

Men nu ska jag snart åka till stallet, är somsagt såååå taggad på att träna!😁

Likes

Comments

Nu har Svante verkligen blivit bortskämd med uppmärksamhet! Igår så badade vi honom inför klippningen idag. Och idag så har han fått nya skor och blivit rakad. Han får verkligen en guldstjärna för tålamodet. Han var så snäll igår när vi badade honom och han stod som ett ljus när Tomas skodde och när vi klippte. Finaste ponnyn❤️

Idag så red jag iallafall två hästar igen. Först ut var Semlan som fick gå ett jogg/dressyr pass. Hon var superfin men blev lite missförstånd eftersom att jag inte har ridit dressyr på henne på ganska länge.

Svante får en guldstjärna även i ridningen. Vi hann inte raka honom före så han fick ridas med tjockpälsen, men han gick såå bra framåt! Världens bästa hästar❤️❤️❤️

Likes

Comments

Här är Svantes nya träns! Ett ifrån dyón, och det är verkligen mitt dröm träns. Älskar den vita paddlingen och att det ör rundsytt, älskar också formen på nosgrimman😍 och pannbandet är verkligen too die for!🤤

Förlåt förresten för bilderna haha, jag ska fota det när det är på honom på onsdag så får ni se passformen.

Kommer ett till inlägg ikväll, så håll utkik. Nu ska jag äta, gott!😁

Likes

Comments