Header

Hei dere!

I forrige innlegg nevnte jeg at det siste stedet jeg besøkte var Praha. Jeg tok masse fine bilder jeg ønsker å dele, så da tenkte jeg at jeg kunne lage en liten reiseguide i samme slengen. Jeg husker dagene før jeg dro, da lette jeg febrilsk etter andre bloggere som hadde skrevet om Praha ettersom jeg ville ha litt tips. Jeg fant dessverre ingen, så meningen bak dette innlegget her blir altså at du skal få slippe å slite like mye som meg!Fly og hotell
Først og fremst, vi fløy med Norwegian og betalte omtrent 800 kroner for tur/retur. Det synes jeg var nokså studentvennlig. Ikke nok med det - vi fant et femstjerners hotell til en veldig billig penge, Grand Majestic Plaza. Dette var både fint og lå veldig sentralt. Årsaken til den billige prisen var vel at vi var ganske fleksible med hvilke dager vi kunne dra. Det endte med at vi dro tirsdag til torsdag. Og dette høres kanskje ut som en svæært kort ferietur, men det ble akkurat passe. Vi tok et tidlig fly tirsdag morgen, og et sent fly hjem torsdag kveld. På torsdagen følte vi vel egentlig at vi hadde "runna" Praha.
Mat
Altså maten i Praha er egentlig ikke noe jeg vil skryte så grådig mye av. Det var mye rart, om jeg får si det sånn. Heldigvis fant vi noen steder hvor det var ganske greit. Jeg kan anbefale takterassen på Hotel U Prince, dersom du bare vil ta deg en drink eller nyte en helt sinnsykt fin utsikt. Maten der testet vi ikke. Jeg er kanskje litt kresen, så ingenting på den menyen fristet. Annet enn en sinnsykt god Creme Brulé. Den var så god at jeg fremdeles tenker på den.. Ellers mener jeg at du finner bedre mat på restaurantene de har gatelangs, men som også tilhører det samme hotellet.

Restauranten Kotleta vil jeg også anbefale. Vi spiste kun pasta der - så kan hvertfall anbefale det. Likevel så det ut til at de hadde mye godt på menyen, og de hadde også bra service.

Ellers fant vi en veldig god mexicansk restaurant, Agave het den. Jeg elsker mexicansk, så det var helt perfekt. Vi spiste ute i bakgården deres, ettersom alt annet var reservert. Men jeg synes likevel vi var de som hadde de beste plassene.

Vil også anbefale sky-baren Cloud Nine. En ganske stor bar, med veldig kult interiør og fet utsikt. De hadde også masse stilige drinker.
Må se
Praha er jo kjent for sine fine bygninger, og dersom du ønsker en fin instagramfeed er Praha stedet å reise til.

Jeg anbefaler å gå til det Gamle bytorget. Her vil du se den Astronomiske klokken, Tyn- kirken, og du har Hotel U Prince rett ved siden av.

Ellers anbefalte alle oss å gå over Karlsbroen. Og jeg skjønner ikke heeelt hvorfor, den var ikke så veldig spesiell. Likevel noe man føler man må gjøre, spesielt når alle maser om det. Dette bør du gjøre tidlig på dagen, hvis ikke kryr det av folk og det vil faktisk være vanskelig å passere her.

Det fineste vi så i Praha var nok St. Vitus katedralen, så det endte jo med en heftig photoshoot. Vi gikk ikke inn og så i kirken, for jeg har seriøst aldri sett en lengre kø, og vi var der relativt tidlig. Kan bare tenke meg hvordan den køen så ut senere på dagen.. Tror likevel det kan være kult å være inne der og se!Ellers stakk vi opp i en etterligning av Eiffeltårnet, dette var bare 63 meter høyt - men det står på en topp som er over 300 meter høy. Så det var altså veldig bra utsikt. Du har faktisk utsikt over hele Praha by. Dog skal det sies at typen min synes det var for skummelt å gå helt opp til toppen ettersom tårnet vinglet litt, så dette måtte jeg gjøre alene. Jeg er så tøff, altså :)

Ved siden av dette lå en "speil-labyrint". Uten å være kjip, men den anbefales ikke. Det kostet penger og du var ferdig der på to minutter. Alt du får ut av det er å se ditt eget speilbilde, i alle slags mulige vinkler du egentlig ikke ønsker å se deg selv i.

Nedenfor denne toppen hvor både eiffeltårnet og labyrinten er, finner du et veldig fint bibliotek som heter Strahov Monastery. Hadde gledet meg lenge til å se dette, og det var faktisk like fint som jeg hadde håpet på.Tips

  • Ta beina fatt. Dropp taxien. Ja- det er billig med taxi, men det er jo så mye fint å se, og det vil du få mye mer utbytte av om du går fra sted til sted.
  • Dette henger sammen med punktet over - ta med gode sko. Ikke bruk slike sko som jeg gjør på bildene. Du blir ødelagt og skulle ønske du aldri hadde dratt på ferie.

  • Drikk masse alkohol. Det er så billig i Praha. Etter hvert vil du få avsmak fra alkohol, slik at du slutter å drikke så mye når du kommer hjem. Det handler om å tenke taktisk.

  • Stå opp tidlig. Spesielt om du vil ha fine bilder - bilder og Instagram er life. Disse bildene jeg har lagt ut her ble tatt ved syv tiden om morgenen tror jeg. Det var allerede da en del folk, men fortsatt tusen ganger bedre enn klokken 12.


Jeg tror vi slutter her. Shopping skjedde ikke for min del, så tar ikke med det som et eget punkt. Har hørt at det ikke er noe særlig å spare, og at man heller ikke finner noe annet enn i Norge.


Huff, nå klarte jeg nok en gang å skrive et alt for langt innlegg.. Jeg må skjerpe meg altså. Vi snakkes senere.

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - klikk her!

Likes

Comments

Hola! Da var jeg tilbake igjen, etter et par dagers opphold. Denne helgen har jeg dessverre ikke hatt noe tid til bloggen, i det hele tatt. Har jobbet hver dag, inkludert i dag. Bloggen har altså ikke gjort meg «famous» og rik enda slik at jeg kan leve det luksuriøse livet, men vi gir det et par dager til – så ser vi :)

I dag tenkte jeg at vi skulle kjøre en sånn «TMI-tag». TMI står for «too much information», og det går egentlig ut på at jeg skal besvare ca. 50 enkle og korte spørsmål. Da får dere blitt litt kjent meg! La oss starte...

1. Hva har du på deg? Svart bukse og grå t-skjorte. Fashionista da, for å si det sånn.

2. Noen gang vært forelska? Jepp, og hurra for det. Var en periode hvor jeg mente at det ikke gikk an!

3. Noen gang hatt en fæl «breakup»? Nei, har ikke det. Takk og lov :)

4. Hvor høy er du? 168 cm.

5. Hvor mye veier du? Alt for lite :)

6. Har du noen tatoveringer? Nei.

7. Har du noen «piercings»? Nei.

8. OTP? Først og fremst betyr dette «one true pairing», og det må vel sies å være Blair og Chuck i Gossip Girl. Er vel ingen som kan si imot det.

9. Favoritt TV-serie? Jeg har faktisk en del favoritter. Jeg elsket Prison Break, jeg elsket Californication og jeg elsket Gossip Girl, faktisk så mye at jeg har sett det fem ganger nå.

10. Favorittband? Kings Of Leon. Det er i grunn ikke noe jeg hører spesielt mye på, men når jeg skulle nevne et band får det nok bli de.

11. Noe du savner? Et blått hav og en hvit strand.

12. Favorittsang? Ååh, dette er så mange. Også er jeg så rettferdig av meg, at jeg ikke vil favorisere noen ;)

13. Hvor gammel er du? 20, men blir 21.

14. Stjernetegn? Skytten.

15. Kvaliteter du ser etter i en partner? Viktigst av alt er at man er til å stole på – men det er en selvfølge, så kanskje det å være morsom, og snill. Også er det jo ikke noe minus om gutten har stil og utseende heller.

16. Favoritt«quote»? Sorry altså, men har ikke noe spesiell quote jeg leser daglig for å få inspirasjon.

17. Favorittskuespiller? Ryan Gosling

18. Favorittfarge? Ååh, shit så vanskelig det var å skulle favorisere alt og alle... Jeg synes lyseblått er veldig fint, likevel ikke noe jeg bruker så mye på klær for eksempel.

19. Lav musikk eller høy? Jo høyere, jo bedre!

20. Hvor drar du når du er lei deg? Faktisk så er jeg veldig sjeldent lei meg. Har man positive tanker, er man som regel i et godt humør! Om det så skulle være at jeg er lei meg – så legger jeg meg under dyna.

21. Hvor lang tid bruker du i dusjen? Ja, dette er grådig interessant for dere å vite. Eller hva? 10-15 minutter kanskje?

22. Hvor lang tid tar det for deg å gjøre deg klar om morgenen? Etter min mening er jeg ferdig på et blunk. Men jeg husker når jeg bodde hjemme hos mamma og pappa, og dette var kanskje deres største irritasjonsmoment. De mente altså noe annet enn meg.

23. Noengang vært i en fysisk kamp? Hehe kamp og kamp. Jeg har aldri slåss, men var en liten periode i russetiden da jeg synes det var veldig gøy å krangle og lage litt styr. Slik er jeg absolutt ikke nå, nå er jeg bare snill og grei.

24. Turn on? Humor.

25. Turn off? At man er for selvhøytidelig.

26. Grunnen til at du startet å blogge? Jeg har alltid elsket å skrive og å ta bilder. I tillegg til at jeg i flere år har vært fristet til å starte å blogge. Har liksom følt et visst "kall" til bloggverdenen hele tiden, haha.

27. Noe du frykter? Nei. I'm a bad ass bitch ;)

28. Hva er det siste som fikk deg til å gråte? Gråter ganske sjeldent, og klarer ikke å huske sist gang. Og det er jo en bra ting :)

29. Sist gang du sa du var glad i noen? Det sier jeg veldig ofte. For eksempel hver gang jeg sier hadet til mamma og pappa i telefonen.

30. Meningen bak navnet på bloggen din? Det er navnet mitt. Ikke noe hokus-pokus.

31. Den siste boken du leste? Petter Stordalen sin bok. Den var bra, les den og lær mye!

32. Boken du leser for øyeblikket? Sett bort i fra alle juss-bøkene jeg leser, så prøver jeg å lese «Bli best» av Bertrand.

33. Siste TV-serie du så på? Akkurat nå har jeg fått helt hekta på American Horror Story. En sykt merkelig serie, og dersom du er lettskremt anbefales den ikke.

34. Siste person du sendte melding til? Det var ei venninne av meg, som jeg skal møte i morgen.

35. Forholdet mellom deg og den siste personen du snakket med? Vi er bestevenner!

36. Favorittmat? Alt som har med pasta å gjøre.


37. Steder du har lyst til å besøke? Det er sååå mange. Skulle likt å besøke hele verden egentlig.

38. Siste sted du reiste til? Praha!

39. Har du et «crush»? Ja, kjæresten min, så klaaart!

40. Sist gang du kysset noen? Æsj, hvem gjør sånt :(

41. Sist gang du ble fornærmet? Blir sjeldent fornærmet, og liker det heller ikke. Så ikke vær frekk mot meg, plis <3

42. Favorittgodteri? Er ikke så glad i godteri. Husker som liten- da ville jeg ha en pose knaskerøtter til lørdagsgodt!

43. Hvilke instrumenter spiller du? Haha, jeg kan ingen. Eller kan "Lisa gikk til skolen på piano", men den kan alle...

44. Favorittsmykke? Har ganske lite med smykker, og ingen med spesiell betydning. Om jeg skal velge, så kanskje ett halskjede jeg har med bokstaven «T» på.

45. Hvilken sport spilte du sist? Fotball -men ikke fordi jeg hadde veldig lyst.

46. Hvilken sang sang du sist? Hører sjeldent på sanger med lyrics, derfor blir det lite sang på meg. Men den siste sangen jeg hørte på er Payback av Dimtri Wangelis og Wyman. Den er livet altså.

47. Favorittsjekkereplikk? Haha, er det virkelig noen som bruker sjekkereplikker enda?

48. Har du noen gang brukt det? Nei, og kommer heller ikke til å gjøre det.

49. Sist gang du hang med noen? Henger med kjæresten min nå. Han er så heldig.Shit, dette ble mye. Elsker å prate om meg sjæl da vet du, så da blir det vel sånn. Jeg får i hvertfall avslutte her, så snakkes vi senere dere!

Likes

Comments

Skjerf: Mulberry
Jakke: Meotine
Skjørt: Zara
Skjorte: Zara
Veske: Gucci
Sko: TwinSet


Hola!

Først og fremst, tusen, tusen takk for all respons på mitt første innlegg. Så gøy! Blir så utrolig glad :) Ser ut til at jeg ikke hadde noen grunn til å være nervøs likevel. Rart det der - hvor mye man bekymrer seg for saker og ting, når det til slutt viser seg å bare være bortkastet tid. De fleste bekymringer blir det som regel ikke noe av!

Er veldig inspirert og motivert for å blogge nå, så jeg tror dette blir veldig gøy! Har masse planer og ideer. Eneste jeg foreløpig sliter med er denna fotograferingen. Lurer på om det noen gang vil slutte å være kleint? Synes det er så sinnsykt pinlig, men det er vel noe jeg skal venne meg til.

Ellers må jeg bare beklage den crappy redigeringen min.. Ser ut til at mine gamle redigeringsskills har totalt forsvunnet. For ja, det er noe jeg ikke har rukket å fortalt enda - men tidligere blogget jeg om meg og hesten min på hest.no (heheh). Og jeg lover dere - jeg var den råeste i gata når det kom til Photoshopping. Var skikkelig rutta for å si det sånn, og jeg var bare 12 år :) :)

Jeg runder av her, også snakkes vi igjen på søndag - tror jeg. Og igjen: tusen takk!


Likes

Comments


Jeg starter med å gi meg selv en klapp på skulderen. Endelig tøff nok, si!

Dette med å starte en blogg har vært noe jeg har tenkt på å gjøre i flere år, men det har alltid bare vært med tankene. Jeg turte liksom aldri å skrive det første innlegget. Grunnen er så enkel og tåpelig at jeg har vært redd hva alle andre skulle tenke. Om jeg skulle få stempelet "dum rosa-blogger" så fort jeg trykket publiser. Men - nå har jeg endelig gjort det. For jeg skal si dere det - noe av det folk angrer mest på, når de "synger på siste verset", er at de ikke gjorde mer som de ville, uten å tenke hva alle andre måtte mene om saken. Dagens lille budskap ;)

Jeg har alltid elsket å skrive og ta bilder. Jeg har vel alltid likt å være kreativ, og å skape noe. Det å redigere bilder er også noe jeg digger, og derfor har Instagram vært favoritten hittil. Likevel savnet jeg det å kunne skrive i tillegg. Og da kan vi vel alle si oss enige, om at bloggen ikke er en så dum ting å ta fatt i?

Jeg tror dette blir spennende, og jeg krysser fingrene for at dere vil følge med. Da blir jeg glad. Jeg kommer til å blogge om litt av hvert. Det blir som posen smågodt du handler på butikken, en god blanding av alt. Men som jente, og som en ganske så "typisk" jente, så vil nok bloggen hovedsakelig bestå av mote, skjønnhet, trening, reising, hverdagsblogging, tanker, tips og triks. Dette vil altså det man så fint kaller en personlig livsstilsblogg :)


Også bare for å understreke at jeg ikke ønsker å gå under betegnelsen "dum rosa-blogger"

Jeg har aaabsolutt ikke silikon, for å si det sååånn.

Jeg kan ikke ta selfies :) :) :)

Og jeg er ikke den som promoterer grønn juice i første om gang..

Peace and love xx

Likes

Comments