Har varit en ganska stressig dag idag så har inte hunnit skriva något inlägg men här kommer en snabb lista på 5 saker alla (framförallt kvinnor/tjejer) borde säga oftare.

1. Sluta ignorera mig.

2. Nej.

3. Dumförklara mig inte, jag vet redan detta.

4. Det där är inte lämpligt.

5. Du gör mig obekväm.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Idag är det söndag och jag är en av dom människorna som mår dåligt och blir stressad. Vet att många fler känner såhär och tänkte dela med mig lite snabbt om vad jag gör under söndagar för att må lite bättre.

På morgonen har jag träning och efter det så duschar jag självklart men på söndagar brukar jag unna mig en härlig scrub och hårinpackning. Efter det äter jag lunch och brukar då ha extra mycket grönsaker för att bli så glad och pigg under dagen som möjligt men ibland när jag inte orkar laga mat köper jag snabbmat hehe. Under dagen försöker jag hålla mig sysselsatt genom att umgås med kompisar eller åka till stan. På kvällen ser jag på en film, tänder ljus och bara myser i sängen. Hur gör ni för att få en bättre söndag? Puss på er!

Likes

Comments

Jag hör ofta att folk får frågan "är du feminist" och deras svar är nästan alltid "ja" men när jag frågar om dom vet vad det är svarar dom något i stil med "kvinnor ska ha det lika bra som män" och inte bara kortfattat utan det är det enda dom vet vilket ändå är bra om man jämför med svaret "man vill ha bort alla män ur samhället". Detta är alltså inte bara tonåringar och ungdomar, detta är personer över 30 år som jag frågar men nästan INGEN har en kunskap om vad dom säger att dom är.

Missförstå mig rätt, jag tycker feminism är super och att alla borde vara det men man bör även veta vad det är. Det är som att jag skulle kalla mig vegan men ändå äter mejeriprodukter för jag inte är påläst och tror det är samma sak som vegetarian. Att alla kön ska vara lika värda och feminism är två olika saker. Jag är bara 14 år men kan stolt säga att jag är feminist och trots att jag är soppas ung vet jag innebörden med det. Här kommer VÄLDIGT kortfattat om vad feminism är för er som inte vet och jag har så mycket kunskap som många andra så ni som är insatta får gärna rätta mig om jag har fel.

Feminism är en målsättning att alla kvinnor ska ha samma möjligheter rättigheter och skyldigheter som män. Feminism har oftast uppfattats mycket fel, och beskyllts för att vilja stoppa alla i en och samma kategori. Detta är ren missuppfattning. Vissa biologister anser till och med att likhetsfeminism har gjort männen vilsna men det handlar inte om att bli svagare, starkare eller smartare, det handlar om att utvecklas som människa, att få sina “kvinnliga” och “manliga” sidor att bli starkare, att växa.

Likes

Comments

Mina framtidsdrömmar kräver väldigt höga betyg och bra utbildning men jag vet att många jag känner har väldigt svårt att plugga och lära sig nya saker. Här kommer då mina tips för hur jag gör och hoppas det kan hjälpa någon annan iallafall lite grann.

1. Hitta ett bra pluggställe. Det kan vara i sängen, bibliotek, skrivbord osv. Jag gillar att sitta framför ett skrivbord för då får jag känslan att jag kan koncentrera mig. Ett tips jag har är att ha ett städat och organiserat skrivbord. Detta låter väldigt löjligt men om det ligger pennor och papper överallt så kan inte jag fokusera.

2. Planera och sätt ut rimliga mål. Att ha rimliga mål är hur viktigt som helst för om du inte är van att plugga så kanske du inte ska börja med 1 timme varje dag men kanske istället plugga varannan dag i 20 minuter. Ett tips är också att ta 5 minuters pauser efter varje halvtimme för att inte tröttna. Jag rekomenderar även att ha en kalender som man kan planera lite mer i. Skriv ner när du ska vara med kompisar, träningar och andra planer så kan du även se vilka tider du har tid att plugga.

3. Vara bekväm. Jag sätter alltid upp håret och tar på mig mjukiskläder.

4. Överstrykningspennor!!! Detta är ett av mina bästa tips. Stryk över den viktigaste informationen med färgglada överstrykningspennor för då får man lättare att komma ihåg det och det blir inte lika tråkigt.

5. Stäng av mobilen. Detta var jättesvårt för mig i början för jag ville vara kontaktbar hela tiden och inte missa något men efter ett tag lärde jag mig och tro mig, det blir lättare att plugga.

Likes

Comments

Hej jag är en tjej på 14 år som har ett STORT intersse för smink och mode. Min dröm just nu är att efter 9:an vara utbytesstudent i usa och jag har redan börjat planera och kontaktat olika organisationer. Jag tänkte då blogga om mode och min resa till usa redan nu för att inspirera andra.

Detta kommer bli väldigt cringe och låta väldigt löjligt men jag gör det för jag tycker det är kul och om ni stör er på det behöver ni inte läsa!

Likes

Comments